Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"takva" filmini izledinizmi? (1 Kullanıcı)

aysemaide

Kayıtlı Kullanıcı
S.a,Takva filmi yakında tv'deydi.Bu sayede izleme fırsatı buldum.Zira merak ediyordum nasıl bir film olduğunu.Yurtdışında bir çok ödül kazanan bir yapım.Bilmeyenler için söyleyelim filmde,dini bütün bir müslüman olan Muharrem'in dış dünyaya açıldığında yaşadığı çelişkiler ve sıkıntıları anlatılıyor.Bu bağlamda insan psikolojisini çok iyi yansıttıklarını düşünüyorum filmde.Şöyle anlatılabilir;tek derdi iyi bir müslüman olmak olan ve dünya işleriyle uğraşmayan bir insanın birdenbire kirli ilişkilerin ve vicdanını rahatsız edecek kararlar almaya zorlandığı bir ortamda kendini bulmasıyla yaşadığı handikabı göstermeye çalışan bir film.Bence çoğumuz bunu yaşıyoruz günlük hayatta.Ayrıca kullanılan mekanlarla sufi kültürünü yansıtmaları da renk ve anlam katmış filme.Eklemeden edmeyeceğim küçük bir notta Takva Oscar ödül töreninde Türkiye'yi temsil edecek film olarak seçilmesi.Yani Takva Oscar aday adayı oldu.:GNe diyelim Allah yolunu açık etsin..

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Allah a havale ettim ben esimi ve dualarimda tanimdagim insanlar var hastalar var herkes var esim icin ise sadece islah et rabbim onu diyorum.Ben Turkiye icin az dayak yemedim.Kendisi turk ama inkar ediyor ne olur dua edin arkadaslarim ben ve kizim kendi ayaklarimizin uzerinde bir an evvel durabilelim ya da esim islah olsun.Ne dinimi Ne turklugumu kabul etmeyen bir koca islah olur mu acaba?
Selamun aleykum, öncelikle sizin için üzüldüm.InsaAllah dogru yolu bulur esiniz dua edicem insaAllah.siz üzülmemeye bakin sürekli dua edin Allah her kulunun ettigi duayi geri çevirmez.Allah'a emanetsin Abla.
Ayrica takva filmini izlemedim.Allah'a emanet olun kardeslerim.

BRUCEWAYNE

Kayıtlı Kullanıcı
Bence Oldukça Siradişi Bir Filmdi.herkes Seyretsin Mutlaka.islamin Boyutlarini Anlamakta Güçlük çekenler Için Ideal.bizler Zavalli Kullariz.allah Tan Başka Ibadet Edilecek Varlik Da Yoktur.fakat Zayif Yaratilişli Olanlar Ne Yazik Ki Kayitsiz şartsiz Teslimiyetle Başkalarina Bağlaniyorlar.bu Da Aci Verici.ben Ne Bir Tarikat Bilirim Ne De Cemaat Inanmam.siz De Inanmayin.bunlarin Hepsi şirktir.kendinizi Disipline Edemiyorsaniz Namaz Için.bu Safsatalara Inanarak Kimseye Biat Etmeyin.namaz Komple Bir Disiplindir.hakiki Bir Iman Sahibi Kendi Kendine Kilar.kimseden Medet Ummaz.
Aeo

aysemaide

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimizle falan dalga geçtiğini söyleyen kardeşlerimiz var.Ben bunun bakış açısı olduğunu düşünüyorum.İçinde açıkça alay eden bir unsurla karşılaşmadım.Ama tabi farklı düşünenler olması doğaldır.

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
ben anlamak zorundasınız demedim fikir sordum sadece.evet butun islami filimlerde olduğu gibi mesaj yerini bulmuş ve bir sürü dalda ödül aldı. ço üzücü ne diyelim Rabbim gerçeği görmeyi nasip etsin hepimize

Ben bir şey seyrediyorsam bana bildiğim bir şeyide anlatıyorsa benim dinimi anlamak zorundayım,ben anlamadığımı yazdım. Bir şey anlatamıyorlarsa ne diye film yapmışlar ben anlamadığımı ,film amacına ulaşamamış bizim dinimizle alakası yok diye o şekilde izah ettim müslümanların yaptığı bir filim HİRİSTİYAN gözüyle çekilmiş yazık..............

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim herkes kendi bakış açısını yazmış arkadaşlar, ve hepinizde haklısınız,kimimize göre kalteli kimimze göre hristiyan gözüyle çekilmiş, kimimize göredoğrudur bizim iç çatışmalarımız,bence hepsini içinde barındıran bir film olmuş son olarak bunu çıkarıyorum.ilginize teşekkür ederinm selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt