Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"takva" filmini izledinizmi? (1 Kullanıcı)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam, o açık sahneler çok az asıl diğer sahnelerin nasıl abartıldığı ve nasıl bilmeyen insanlara karşı kötü gösterildiği.izlemenizi tavsiye ederim ne olduğunu bilmemiz açısından.sağolun teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. birde diğer forumda biraz sürtüştük sanırım hakkınızı helal edin niyetim sizi kızdırmak yada dalga geçkmek değildi. Allah a emanet...

selamün aleyküm kardeşim biz hepimiz burada islamiyet ve allah icin buradayız
ben size kızmadım kızmamda herkesin fikrine saygıda duyarım eğer ben bir hata ettimse özürdilerim benim bu sitede herkese hakkım helaldir ve sanada allah gönlündekini nasip etsin inşallah allaha emanet ol kardeşim

qbi41

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.qbilay41.blogcu.com
Acaba Türkiyeyi nasıl küçümsüyor. Kurtuluş savaşında İngilizler Çanakkale boğazını geçemdi. Seyid onbaşı tek başına bir gemi yıktı. Boğaza gizlice yerleştirdiğimiz mayınlar gemilerini nasıl patlattı. Şimdi küçümsüyo(cümlelerde yazdığım yerleştirdiğimiz falan onları Tülk Halkı olarak yazdım yoksa ben bişe yerleştirmedimki boğaza:))

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Allah a havale ettim ben esimi ve dualarimda tanimdagim insanlar var hastalar var herkes var esim icin ise sadece islah et rabbim onu diyorum.Ben Turkiye icin az dayak yemedim.Kendisi turk ama inkar ediyor ne olur dua edin arkadaslarim ben ve kizim kendi ayaklarimizin uzerinde bir an evvel durabilelim ya da esim islah olsun.Ne dinimi Ne turklugumu kabul etmeyen bir koca islah olur mu acaba?

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

"takva" filminin sadece adı takva. başka hiç bir yeri takva değil

kimse izlemesin, bence rezalet bir film.

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
Ben seyrettim o kadar saçma birşeydiki bişi anlamadım oysa anlama zorluğumda yoktur fakat şu varki dışarıda bir çok film festivalinde ödül almış mutlaka aleyhimizedir ..........İslami hayat süren eninde sonunda delirir gibi bir mesajı var herhalde Hani hep diyorlar ya fazla derine dalma çıkamazsın diye onun filmini yapmışlar işte ...........

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
Ben seyrettim o kadar saçma birşeydiki bişi anlamadım oysa anlama zorluğumda yoktur fakat şu varki dışarıda bir çok film festivalinde ödül almış mutlaka aleyhimizedir ..........İslami hayat süren eninde sonunda delirir gibi bir mesajı var herhalde Hani hep diyorlar ya fazla derine dalma çıkamazsın diye onun filmini yapmışlar işte ...........

ben anlamak zorundasınız demedim fikir sordum sadece.evet butun islami filimlerde olduğu gibi mesaj yerini bulmuş ve bir sürü dalda ödül aldı. ço üzücü ne diyelim Rabbim gerçeği görmeyi nasip etsin hepimize

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Allah a havale ettim ben esimi ve dualarimda tanimdagim insanlar var hastalar var herkes var esim icin ise sadece islah et rabbim onu diyorum.Ben Turkiye icin az dayak yemedim.Kendisi turk ama inkar ediyor ne olur dua edin arkadaslarim ben ve kizim kendi ayaklarimizin uzerinde bir an evvel durabilelim ya da esim islah olsun.Ne dinimi Ne turklugumu kabul etmeyen bir koca islah olur mu acaba?

selamün aleyküm;

hanımefendi kardeşim durumunuz gerçekten hiçte iyi değil..mevla yardımcınız olsun.

aciz kardeşiniz olarak size şunu hatırlatmak isterim.. eşiniz olduğunu sandığınız kişinin; türklüğü kabul etmesi veya etmemesi çok da önem değil..
fakat; din olarak "İSLAMI" kabûl etmiyorsa, bilinizki onunla sizin aranızda asla nikah yoktur... onun yanında bir an dahi kalmanız caiz değildir...bunun sizin için çok zor olduğunu biliyorum.. lakin bu islami bir esastır müslüman bir kadın hiçbir zaman müslüman olmayan biri ile evlenemez nikah'ı geçersizdir...bu hususta hz.zeyneb'in hayatını mutlaka okumanızı ve kendinize hz.zeyneb'î örnek almanızı tavsiye ederim

ALLAH KENDİSİNE TEVEKKÜL EDENLERE YETER...

selamün aleyküm..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
"takva" filminin reklamlardaki fragmanlarını izlemek bile yetti bana..filmin islami hayatlarla nasıl dalga geçtiği gözler önündeydi..ben bir hoca nın öyle çaresizce,isyan edercesine ağlayabileceğini düşünemem,ama filimde öyle bir ifade vardı..takva sahibi bi insan asla o görüntülerdeki gibi olamaz..
kimseye de merak edip seyretmesini de tavsiye etmem..izleyenlere de geçmiş olsun..:evetizlemeyelim inşallah..
selam ve dualarımla..

yusufi_17

Kayıtlı Kullanıcı
vallah kardes ne yalan söylim herkez güzel diyo ama ben izlemedim daha

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam.hocadan ziyade güya Allah dostu sanılan şahısın hali hareketler hele oturuşu bile yeter islami kesimi rencide etmeye.anlamıyorum her şey bu kadar basitmi nerelerde hata yapıyoruz da bu tur şeylere maruz kalıyoruz.Allah yardımcımız olsun ne diyim...

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
ben bi beş dk başlarken baktım bi de tam sonunu yakaladım tam olarak bi yorum yapacak kadar izlemedim

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
ben izledim çok begendim.halis amelli bir insanın cemaatin içinde nasıl kullanıldığını anlatıyordu.isyan sahneside allaha degil yaşadıklarına idi ve felç oldu zaten.o halini bile kullandılar.adama ermekle erememek arasında kaldı dediler.o nu cemaate reklar aracı yaptılar.bilmiyorum ne kadar cemaat gezdiniz ama bu amcanız çok cemaat gezdiği için.filmin konusunu hiç yadırgamadım.

nur_yuzlum

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Sadece Kizacik Bir Bölümü Izledim Ama Amaç Meydandaydi.zikirleri Ve Tarikatlara Kinayeli Dokunuşlar Vardi.tam Beyinleri Yanliş Fikirlerle Doldurmak Ve Islami Karalamak Için Yzilmiş Bir çok Seferde ödül Almiş.ne Diyeyim Allah Büyük Herşeyi Görüyor En Iyisini O Bilir..

merall

Kayıtlı Kullanıcı
Takva filmi kısaca;
Kendi halinde mütevazi biri olan Muharrem, dini inanaçları çok kuvvetli bir insandır. Gece gündüz ibadet ederek nefsi arzulardan uzak, manevi bir yaşam sürmektedir.

Bu özellikleri çevresinde güvenilir bir insan olarak tanınmasına neden olmuştur. Bu durum varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker. Sayısız mülkünün kiralarını toplamak üzere Muharrem'i yanına alır. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Bir yandan modern dünyaya ayak uydurmaya çalışırken bir yandanda bu çarkın dişlileri arasında ezilmeye başlamıştır.

s.a arkadaşlar ben de takva filmini izledim orada anlatılan şahısları yada karakterleri baz almayınız filmde anlatılmak istenilen gerçek takva nasıl olmalı şeytan hiç boş durmazken etrafında ki insanlar da bir o kadar yoldan çıkarma çabası içinde + ticaret işi muharreme veriliyor ticarette dürüstlük çok önemli ve bir o kadar da zordur bunu sanırım herkes iyi bilir açık sahnelerine gelince muharremin içinde bulunduğu zor durumu öyle net bir biçimde anlatıyor ki tabii ki açık sahneler olamalı mı tartışılır

incelemek isteyenler için adres
takva

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
Takva filmi kısaca;
Kendi halinde mütevazi biri olan Muharrem, dini inanaçları çok kuvvetli bir insandır. Gece gündüz ibadet ederek nefsi arzulardan uzak, manevi bir yaşam sürmektedir.

Bu özellikleri çevresinde güvenilir bir insan olarak tanınmasına neden olmuştur. Bu durum varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker. Sayısız mülkünün kiralarını toplamak üzere Muharrem'i yanına alır. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Bir yandan modern dünyaya ayak uydurmaya çalışırken bir yandanda bu çarkın dişlileri arasında ezilmeye başlamıştır.

s.a arkadaşlar ben de takva filmini izledim orada anlatılan şahısları yada karakterleri baz almayınız filmde anlatılmak istenilen gerçek takva nasıl olmalı şeytan hiç boş durmazken etrafında ki insanlar da bir o kadar yoldan çıkarma çabası içinde + ticaret işi muharreme veriliyor ticarette dürüstlük çok önemli ve bir o kadar da zordur bunu sanırım herkes iyi bilir açık sahnelerine gelince muharremin içinde bulunduğu zor durumu öyle net bir biçimde anlatıyor ki tabii ki açık sahneler olamalı mı tartışılır

incelemek isteyenler için adres takva
tabiki kendi adıma ben baz almıyorum karakterleri önemli olan diğer inaanların ne olarak aldığı . aklı başında olabiri o filmden ne alması gerektiğini birliyor zaten. önemli olan islamiyete uzak insanların islama nakış açıları,islanın içinde olmayan ama sempati besleyen insanların bu gibi filmleri izledikten sonra takınacakları tavırdır diye düşünüyorum.yda tam karşıt göruşlulerin "gördünüzmü bunlar boyle işte " demeleridir. Allah yardımcımız olsun.

Ghulam

Kayıtlı Kullanıcı

Bende çok üzüldüm okuyunca.Allah bu işin sonunu hayır eylesin...

merall

Kayıtlı Kullanıcı
tabiki kendi adıma ben baz almıyorum karakterleri önemli olan diğer inaanların ne olarak aldığı . aklı başında olabiri o filmden ne alması gerektiğini birliyor zaten. önemli olan islamiyete uzak insanların islama nakış açıları,islanın içinde olmayan ama sempati besleyen insanların bu gibi filmleri izledikten sonra takınacakları tavırdır diye düşünüyorum.yda tam karşıt göruşlulerin "gördünüzmü bunlar boyle işte " demeleridir. Allah yardımcımız olsun.

islamiyete uzak insanların,islamın içinde olmayan ama sempati besleyen insanların sadece bir filimden etkilenipte islamiyete cephe alacaklarını hiç sanmıyorum aklı başında olan herkes ister islamiyetin içinde olsun ister dışında inanın algılamak istediği gibi algılar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt