bu nefis çıtır tatlılar ani misafir baskınlarına karşı ideal bir çözümdür..

Baklava tadında bir lezzet olmasına karşın
inanılmaz derecede basit ve pratik bir yapılışı vardır..
Aldığınız 5 adet yufkanın 4 adetinden börek yapıyorsanız 1 adetinide bu tatlı için ayırmanızı tavsiye ederim.
Eminim vazgeçemeyeceksiniz..

Çocuklarınızında bayılacağı bir tariftir.
MALZEMELER:
1 Adet yufka
1,5 çay bardağı tahin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3-4 yemek kaşığıtoz şeker
50gr eritilmiş margarin(bir yemek kaşığı sıvı yağda ilave edilir)
YAPILIŞI:
1 Adet yufka açılarak üzerine eritilen margarin ve sıvıyağ karışımı sürülür. Daha sonra tahin yufkanın her yerine gezdirilir. Tahinlenmiş yufkanın üzerine toz çşeker serpilir. Yine yufkanın üzerine dövülmüş cevizler dökülür.Yufka ince bir şekilde sarılarak rulo haline getirilir. Rulo olan yufka baklava dilimi şeklinde kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine kalan margarin ve sıvı yağ karışımından sürülür. Fırına verilir ve kızarmasına müteakip üzerine pudra şekeri dökülüp servis yapılır. Afiyet olsun.
Alıntıdır.