İkisi de kesinlikle olmaz.
En iyisi, devletimiz bu projeden vazgeçmelidir.
izmir' deki açılış da iptal edilmiştir...
Şimdilik süt bankası açılmasından vazgeçilmiştir...
Kamuoyu duyarlılığı için teşekkürler...
selamün aleyküm,islami sakıncası konusunda bizler hemfikiriz.
anne sütü olmayan bebekler mamlarla beslenebiliyor yıllardır.
ayrıca türkiyemizde hangi gerçek ihtiyaç sahibi açık gözlerden fırsat bulup maduriyetini gidermiş ki böyle ciddi bir meselede faide sağlansın.
inşaLLAH bu kadar ciddi ve hassas bir mesele hayata geçirilmez.
Cumhur ulema süt bankasının haramlılığı hakkında ittifak etmişlerken Sağlık bakanlığımızın bunun üzerinde ısrar etmesi duyarsızlık ve basiretsizliktir
bence ikisi de kesinlikle olmaz çünkü kardeş kardeş ile evlenirse ne olur ? çok dikkat gerektiren bir iş
bence ikisi de kesinlikle olmaz çünkü kardeş kardeş ile evlenirse ne olur ? çok dikkat gerektiren bir iş
Yanlış anlaşılmasın kardeşim...
Süt Kardeşliği dinmizde olan bir terim ve uygulama...
Sevgili Peygamberimizin süt annesi Halime annemiz, süt kardeşi Şeyma...:a15:
Ama böyle durumlarda şuna dikkat etmek gerekli; süt kardeşini, süt annesini bilmek lazım...
Gerekirse kayıt altına alınmalıdır mutlaka...
İkisi de kesinlikle olmaz.
En iyisi, devletimiz bu projeden vazgeçmelidir.
Mezheblerin farklılığını kabul etsek de din farklılığı bu meselede pek olumlu görülmüyor.Zira emzirilen bebek büyüyünce hangi dinden olacağını nasıl bir ortamda yetiştirileceğini iyi bilmek lazımdır ki müslüman bir bebek kafirlerin veya hıristiyan veya yahudi kadınların elinde heba olmasın..O bebek büyüyünce din değiştirme meselesi de ayrı bir sorun olacağını da unutmayalım.
Yıllar geçtikçe ülkemize turist olarak gelen hıristiyan kadınlar, anne sütüne ihtiyacı olan sahipsiz müslüman bebekleri emzirip sonradan onları alıp ülkelerine götürürlerse akibeti ne olur diye hiç düşündünüz mü?..Bu meseleyi devlet büyüklerimiz veya diyanet hocalarımız hiç düşünmüşler midir?Veya yıllar geçtikçe para kazanmak için ülkemize yoğun bir şekilde hıristiyan kadınların gelmeyeceğini düşüne bilirmisiniz?İsteğe bağlı razı olunursa eğer,zannedersem ülkemize yoğun turist akını olacağa da benziyor.Bu, ülkemiz açısından maddi yönde çok iyi olur ama ilerisi çok sakat bir durumdur..
Nereden baksanız bu proje hep pürüzlü, sakat, sorunlu ve faydasız olacağı ta başından kesinlik kazandı.. İnşaallah bu projeyi rafa kaldırırlarda dahada tartışma olmaz ülkemizde ...
evet abi süt kardeşliği yok demiyorum kesinlikle kayıt altına alınmalı ama bunu da yapacaklarını sanmıyorumYanlış anlaşılmasın kardeşim...
Süt Kardeşliği dinmizde olan bir terim ve uygulama...
Sevgili Peygamberimizin süt annesi Halime annemiz, süt kardeşi Şeyma...:a15:
Ama böyle durumlarda şuna dikkat etmek gerekli; süt kardeşini, süt annesini bilmek lazım...
Gerekirse kayıt altına alınmalıdır mutlaka...
evet katılıyorum kardeşim hangi birine itina ile bakıp süt verecekler kayıt altna alınsa bile bir yere kadar alınır benceEsselamualeykum Mervenurum ve tüm dostlar,
Mervenurum senin bu söylemine bende katılıyorum canım.Şu zamanki şartlarda ve bozulan toplumda süt kardeşliği özellikle süt bankası imkansız birşey ve asla olmamalıdır.Anket açılmış ve şartlar sağlanırsa evet diyen kardeşlerime soruyorum.Hangi şartlar 1-2-3-4 değil sizin verdiğiniz (anneler)sütler kimlere verilecek karıştırılmayıp verilmeyeceğini nerden bilelim.Bu konu o kadar hassa ki hakkında konuşulması gündeme getirilmesi hatta proje kapsamına alınması bile ters.
Toplumda zina haram riya kol gezerken Allahı bilmeyen O na inanmayan o kadar çokken nasıl olurda böyle bir şey gündeme gelir.Kime güvenilir.Her yerde sahtekarlık kol gezerken süt bankasında yapılmayacağının garantisini kimse veremez.Versede ben şahsım adına asla inanmam.Ki zaten işin manevi boyutundan çok maddi boyutu düşünülmekte.Allah bizi açgözlülükten ve bile bile günah işlemekten alıkoysun.(AMİN)
Sayın Mavci kardeşim İslamiyette elbette süt kardeşliği vardır.Halada kırsal kesim ve bazı durumlarda anneler süt anneliği yapabilmekte.Benim kızımı da 2 süt kardeşi var.Biri erkek diğeri kız.Yalnız bunu kızım bilmekte.Karşı tarafta aynı keza bilmekte.Bu saatten sonrada işin ehemmiyetine binaen Allah darda koymasın kimseyi bir süt anne olmayı düşünmüyorum.Çünkü bunun vebali büyük.Herkes siz biz gibi bu konulara tam anlamıyla vakıf değil artı önemsememektedirler.
Siz şuna inanıyormusunuz kişinin sütannesini kardeşini bileceğini vede buna önem göstereceğini.Özelliklede bu toplumda.Herşey para olmuşken insanlar bir kağıt parçasına tamah etmişken ne kadar inandırıcı bu durumun kayıt altına alınması.Sizin evladınız olsa kayıt altına alınsa bile rahatlıkla oradan süt alıp evladınıza içirebilirmisiniz.
Amacım kimseyi yargılamak sorgulamak değil biraz empati biraz kurgu.Artık evliliğe sıcak bakmayan günübirlik ilişkiler yumağına dönmüş,hergün sevgili değiştirirken bunun olması mümkün değil.
Esselamualeykum Mervenurum ve tüm dostlar,
Mervenurum senin bu söylemine bende katılıyorum canım.Şu zamanki şartlarda ve bozulan toplumda süt kardeşliği özellikle süt bankası imkansız birşey ve asla olmamalıdır.Anket açılmış ve şartlar sağlanırsa evet diyen kardeşlerime soruyorum.Hangi şartlar 1-2-3-4 değil sizin verdiğiniz (anneler)sütler kimlere verilecek karıştırılmayıp verilmeyeceğini nerden bilelim.Bu konu o kadar hassa ki hakkında konuşulması gündeme getirilmesi hatta proje kapsamına alınması bile ters.
Toplumda zina haram riya kol gezerken Allahı bilmeyen O na inanmayan o kadar çokken nasıl olurda böyle bir şey gündeme gelir.Kime güvenilir.Her yerde sahtekarlık kol gezerken süt bankasında yapılmayacağının garantisini kimse veremez.Versede ben şahsım adına asla inanmam.Ki zaten işin manevi boyutundan çok maddi boyutu düşünülmekte.Allah bizi açgözlülükten ve bile bile günah işlemekten alıkoysun.(AMİN)
Sayın Mavci kardeşim İslamiyette elbette süt kardeşliği vardır.Halada kırsal kesim ve bazı durumlarda anneler süt anneliği yapabilmekte.Benim kızımı da 2 süt kardeşi var.Biri erkek diğeri kız.Yalnız bunu kızım bilmekte.Karşı tarafta aynı keza bilmekte.Bu saatten sonrada işin ehemmiyetine binaen Allah darda koymasın kimseyi bir süt anne olmayı düşünmüyorum.Çünkü bunun vebali büyük.Herkes siz biz gibi bu konulara tam anlamıyla vakıf değil artı önemsememektedirler.
Siz şuna inanıyormusunuz kişinin sütannesini kardeşini bileceğini vede buna önem göstereceğini.Özelliklede bu toplumda.Herşey para olmuşken insanlar bir kağıt parçasına tamah etmişken ne kadar inandırıcı bu durumun kayıt altına alınması.Sizin evladınız olsa kayıt altına alınsa bile rahatlıkla oradan süt alıp evladınıza içirebilirmisiniz.
Amacım kimseyi yargılamak sorgulamak değil biraz empati biraz kurgu.Artık evliliğe sıcak bakmayan günübirlik ilişkiler yumağına dönmüş,hergün sevgili değiştirirken bunun olması mümkün değil.