Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

»*« Sümeyye Olabilmek »*« (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Sümeyye!..

Ammarın annesi Sümeyye!..

Yasirin sevgili eşi Sümeyye!..

Müminlerin cefakar annesi Sümeyye!..

Ve...

Ve İslamın ilk şehidi Sümeyye!..

Son mübarek dinin, son mübarek peygamberin ilk şehidi...

Evet!..

Evet, türlü işkencelerden sonra Ebu Cehilin kalbine sapladığı mızrak ile şehadet şerbetini içen Sümeyye.

Kocası Yasir ve iki oğlu ile günlerce işkenceye maruz kalan Sümeyye! O, müşriklerden işkence gördü.
Ebu Cehil tarafından da şehid edildi. Kızgın Mekke kumlarının üzerine yatırılıp işkence edilen...
El ve ayaklarına dört deve bağlanan ve develer dört ayrı istikamete doğru sürülerek kolları ve bacakları un ufak edilen... Lat, Menat ve Uzza putlarına imana davet edilen kadın Sümeyye!
Allah ve Rasulüne olan imanından canı pahasına vazgeçmeyen... Ölümü sevgiliye kavuşmak istercesine severek karşılayan... Dünya ve dünyadaki nimetleri bir çırpıda reddeden... Küfür nizamının yıkılışını kanı ile çabuklaştıran... Ve bütün müminlerin annesi olma şerefine nail olan o güzel anne Sümeyye!..

Ebu Cehiller, Ebu Lehebler yine iş başındalar. Bu kez Sümeyyenin kızlarına musallat oldular. Zaten Sümeyye anne ta o gün bunları bizlere vermişti. Gördüğü işkenceler ile... Akıtılan kanları ile... Ve verdiği canı ile anlatmıştı bize.Kızlarıma sahip çıkın demişti.Sahip çıkın benim davamın takipçisi kızlarıma!..

Oğullarım Ammar ve Abdullah bana sahip çıktılar. Benimle beraber aynı zulüm ve işkenceleri metanetle karşıladılar. Siz de kızlarıma sahip çıkın diye haykırmıştı.

Dün Sümeyyeler bedel ödediler. Bugün de kızları bedel ödüyorlar. Günümüzün Ebu Cehilleri onları bir bir katlediyorlar! Gürüzler, Alemdaroğulları, Serterler ve ötekiler Sümeyyenin kızlarına zulmediyorlar.

pembegllerimbr4.png

Yani günümüzün Ebu Cehilleri!..

Sümeyyenin kızları yerlerde sürükleniyor. Otobüslerle toplanıp dağ başına atılıyorlar. İdam ile yargılanıyorlar. Hapsediliyorlar. Üzerlerine panzerler sürülüyor. Pompalı tüfeklerle katlediliyorlar.

Fakat Sümeyyenin oğulları ortalıkta gözükmüyorlar nedense! Neredesiniz ey Sümeyyenin oğuları? Nerelere kayboldunuz? Nazar mı değdi sizlere? Hangi delikte Allahın vaadini bekliyorsunuz? Çıksanıza ortaya! Korkmayın!.. İman edin!.. Allah herşeyden daha büyük ve güçlüdür. Çıkın ortaya artık! Çıkın!..

İman tazeleyin ve Sümeyyenin oğullarına yaraşır bir biçimde zulme karşı durun!.. Yılmayın.. Ürkmeyin... Dağılmayın...

Eğer Allaha inanıyorsanız, siz üstünsünüzdür. Korkaklık ederek zalimleri üstün hale getirmeyin! Size sesleniyorum anne ve babalar!.. Okulun önünde kızlarını döverek başlarını açtıran anne ve babalar... Kızlarını eve hapsedip, günde üç öğün dayak atan anne ve babalar...
Kızların namusuna tabelleş olan cebi dolu kodamanlar... Ben sana yardım ederim diyerek, sahte bir nikah ile kız çocukların namusuna tebelleş olan ve üç gün sonra da kapı dışarı eden dini bütün adamlar!...
Kızlarının davasına sahip çıkmayan anne ve babalar... Söyler misiniz, siz kimsiniz? Sizler kimin oğulları ve kızlarısınız? Sümeyyenin mi, yoksa Ebu Cehilin mi? Yoooo!.. Sizler asla Sümeyyenin kızları ve oğulları olamazsınız! Çünkü o sütü bozuk kız ve oğlanlar doğurmadı.
Asla!.. Asla!.. Asla o haramzade çocuklar edinmedi. Sümeyyenin kızlarına zulmedenler!.. Sizler, olsa olsa Ebu Cehilin çocukları olabilirsiniz. Yanılıyor muyum acaba?.. Hadi, hayır bizler Ebu Cehilin oğulları ve kızları değiliz deyin! Diyemezsiniz... Aslınızı inkar edemezsiniz...

Ebu Cehilin izinde olmaktan vazgeçemezsiniz...

Ey Sümeyyenin elleri öpülesi kızları!.. Sizlere de yalvarıyorum! Siz de sahip olduğunuz iffet, namus ve şerefinize halel getirmeyin! Eğer kendinize sahip çıkmazsanız, bu Sümeyye annenin davasına ihanet olur. Huzur-u İlâhide sizlerden şikayetçi olur...

ALINTI

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
s.a çok güzel yazmışsın Allah razı olsun
onların sabrından versin Allah bizlerede inşallah
onlar gibi ölüm pahasına dahi dinimizin emrinde gitmeyi nasip etsin inşallah
onlar gibi aşk versin kalbimize Rabbim inşallah

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum gül kardeşim benim
ben bu yazıyı bir yerde daha okumuştum aynı duyguları yine yaşadım teşekkür ederim kardeşim ellerine güzel yüreğine saglık rabbim senden razı olsun rabbim ecrini kat kat versin inşallah... sümeyye annemizi çok güzel anlatan bir yazı ayrıca ebu cehilide...
rabbim bizi sümeyye annemiz gibi kendine layık kullardan eylesin...
güzel rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle inşallah
<<<<B)B)B)>>>>

muddessir

Kayıtlı Kullanıcı
günümüz ebu cehillerine Sümmeyyece duruş alabilmek duasıyla

güzel yazıyı paylaştığınız için teşekkür ederim,

çok farklı duygular içindeyim şuan...

rabbim gönlünüzü gülle dolsursun​

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamunAleyküm
Aliye Yeğenim;

Bir vakitler acizane yazmış olduğum bir şiirimi sayfanıza
ilave etmek..bu konudaki duygularımı yansıtacaktır umarım..

KIZLARIMA

Engeller çıkıp yol uzasa Haleb'e
Karun hazinesi çalar mı galebe
Sizin olsun dünya,Allah yeter bize
Kızlarımdır,sonsuz hayata talebe.

Nefes aldın verdin,miadın dolacak
Mevsimlik güllerin nicesi solacak
Has bahçede tartın kıymetin olacak

Ölse kaçar yalandan,doğrudur sözü
Secde ışıltısı saçar, nurlu yüzü
Rabbinin yolunda koşar,açar özü

Ümmete miras cihan serveti Kur'an
İmandır aşkla yanıp kalbi kavuran
Rabbi tesbihte melekler gibi duran

Gazi torunu üzülme dertler geçer
İkramdır Kevser onu bilenler içer
Hak, yolundan sapmayacak mertler seçer

Allah(CC) razı olsun..Ellerininize sağlık..Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a çok güzel yazmışsın Allah razı olsun
onların sabrından versin Allah bizlerede inşallah
onlar gibi ölüm pahasına dahi dinimizin emrinde gitmeyi nasip etsin inşallah
onlar gibi aşk versin kalbimize Rabbim inşallah

Ve aleyküm selam kardeşim..Allah c.c sizden de razı olsun..Dualarınıza amin..Allah'a emanet olun..Selam ve dua ile inşallah.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ALİYEM.İÇİM PARÇALANDI OKURKEN.ALLAH RAZI OLSUN.MERAK ETTİM KİMDEN ALINTIDIR ACABA.RABBİME EMANETSİN CANIM KARDEŞİM.

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Cehiller, Ebu Lehebler yine iş başındalar. Bu kez Sümeyyenin kızlarına musallat oldular. Zaten Sümeyye anne ta o gün bunları bizlere vermişti. Gördüğü işkenceler ile... Akıtılan kanları ile... Ve verdiği canı ile anlatmıştı bize.Kızlarıma sahip çıkın demişti.Sahip çıkın benim davamın takipçisi kızlarıma!..

Oğullarım Ammar ve Abdullah bana sahip çıktılar. Benimle beraber aynı zulüm ve işkenceleri metanetle karşıladılar. Siz de kızlarıma sahip çıkın diye haykırmıştı.

Dün Sümeyyeler bedel ödediler. Bugün de kızları bedel ödüyorlar. Günümüzün Ebu Cehilleri onları bir bir katlediyorlar! Gürüzler, Alemdaroğulları, Serterler ve ötekiler Sümeyyenin kızlarına zulmediyorlar.

pembegllerimbr4.png

Yani günümüzün Ebu Cehilleri!..

Sümeyyenin kızları yerlerde sürükleniyor. Otobüslerle toplanıp dağ başına atılıyorlar. İdam ile yargılanıyorlar. Hapsediliyorlar. Üzerlerine panzerler sürülüyor. Pompalı tüfeklerle katlediliyorlar.

Fakat Sümeyyenin oğulları ortalıkta gözükmüyorlar nedense! Neredesiniz ey Sümeyyenin oğuları? Nerelere kayboldunuz? Nazar mı değdi sizlere? Hangi delikte Allahın vaadini bekliyorsunuz? Çıksanıza ortaya! Korkmayın!.. İman edin!.. Allah herşeyden daha büyük ve güçlüdür. Çıkın ortaya artık! Çıkın!..

İman tazeleyin ve Sümeyyenin oğullarına yaraşır bir biçimde zulme karşı durun!.. Yılmayın.. Ürkmeyin... Dağılmayın...

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM

EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK
PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
NE MUTLU, "ZÜLME KARŞI" ALLAH RIZASI İÇİN DİMDİK AYAKTA DURABİLENLERE
DURABİLMENİN KAVGASINI VEREBİLENLERE.

ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
İslam dinin ilk şehidi bir bayan sümeyye annemiz güzel ve duygulu bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık selametle

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Canım kardeşim Rahman razı olsun paylaşımınızı çok hoşuma giderek okudum.
Allah a imanları sonsuzdu.Rabbim den ne geldiyse ona kayıtsız şartsız itaat ediyorlardı.Canları pahasına olsa dahi ne gelirse kabulleniyorlardı.İmanlarında en ufak bir tavize bile yer vermiyorlardı.
Rabbim bizleride bir Sümeyye bir Fatıma ...eylesin, onlardaki iman aşkını bizlerede lütfetsin inşaallah.
Rabbim mekanınızı Sümeyye nin yanı eylesin inşaallah.Rabbim ecrini versin.
Sonsuz selam ve dua ile kalınız inşaallah.B)B)

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm aliye kardeşim..mükemmel bir paylaşım..çok etkileyici..sümeyye ismide en çok sevdiğim isimlerdendir...selam ve dua ile kalınız..selametle..kardeşim...

Ey Sümeyyenin elleri öpülesi kızları!.. Sizlere de yalvarıyorum! Siz de sahip olduğunuz iffet, namus ve şerefinize halel getirmeyin! Eğer kendinize sahip çıkmazsanız, bu Sümeyye annenin davasına ihanet olur. Huzur-u İlâhide sizlerden şikayetçi olur...

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm talip abim..ağzına,yüreğine,gönlüne,hislerine,ilmine ve bilgine sağlık olsun..ALLAH cc razı olsun...abim..selam ve dua ile kalın..siz ve aileniz,vasıflı,vazifeli kız kardeşlerim RABBİM'e emanet olun...selametle..

EsSelamunAleyküm

Aliye Yeğenim;

KIZLARIMA

Allah(CC) razı olsun..Ellerininize sağlık..Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..

ALLAH CC RAZI OLSUN İNŞALLAH..:G
Aliye ablacığım;
okurken duygulanmamak elde değil.."Sümeyye annemiz "diliyle dahi inkar edip küfre girmedi..
o belki de müslümanlar için bir dönüm noktasıydı..
belki oradaki müslümanlar , onların ağzından çıkacak tek bir söz bekliyorlardı..
ya ALLAH ya da Uzza..
onlar ALLAAAAAAAH dediler ve kazandılar ve kazandırdılar..
selam ve dualarımla..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum gül kardeşim benim

ben bu yazıyı bir yerde daha okumuştum aynı duyguları yine yaşadım teşekkür ederim kardeşim ellerine güzel yüreğine saglık rabbim senden razı olsun rabbim ecrini kat kat versin inşallah... sümeyye annemizi çok güzel anlatan bir yazı ayrıca ebu cehilide...
rabbim bizi sümeyye annemiz gibi kendine layık kullardan eylesin...
güzel rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle inşallah

<<<<>>>>

Ve aleyküm selam canım kardeşim..Beğendiğine ve o duyguları yeniden yaşattığına sevindim güzel kardeşim..Bu duyguları sık sık yaşamalıyız, zalimlere karşı olan davamızı unutmamak adına..Rabbimiz c.c bu kutlu mücadelede bizlerledir..O'nun yardımına ve adaletine inanıyor, güveniyoruz..Allah c.c razı olsun nur damlası..Güzel yorumun için çok çok teşekkür ediyorum sana..Sen de Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsin güzel kardeşim..Selam, dua ve muhabbetle inşallah..B)B):H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
günümüz ebu cehillerine Sümmeyyece duruş alabilmek duasıyla​

güzel yazıyı paylaştığınız için teşekkür ederim,

çok farklı duygular içindeyim şuan...

rabbim gönlünüzü gülle dolsursun

Allah c.c razı olsun kardeşim, Amin amin güzel duanıza..Rabbimiz c.c İslam ümmetinin canlanacağı, dirileceği o vaad edilen günleri görmeyi nasip eylesin tüm müslümanlara..Teşekkürler, selam ve dua ile kardeşim..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
EsSelamunAleyküm

Aliye Yeğenim;

KIZLARIMA

Ve aleyküm selam Değerli Talip amcam, Allah c.c razı olsun, ne güzel bir yetenek, Rabbimiz c.c ilhamınızı arttırsın inşallah..Maşallah Talip amcamız, önceki şiirleriniz de çok güzeldiler..Hepsini beğeniyle okudum..Ellerinize, yüreğinize sağlık..Ne güzel analtmışsınız..''Sonsuz hayata talebe..'' Talip amcamız, burada sonsuz ahireti kazandıracak sınavın öğrencileriyiz hepimiz.Çok güzel bir ifade..Ecirlerimizi, mükafatlarımızı Rabbimiz c.c versin bizlere inşallah..Sümeyye annemizin davasına sadık kızlarından olmamız ve bu bilinç üzere yaşamamız duasıyla inşallah..Çok teşekkür ederim, yorumunuz ve güzel şiiriniz için..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile..B)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablacım ne kadar güzel ne kadar anlamlı ne kadar ibretli bir yazıdır bu bizlerle paylaştıgın içimn Rabbim razı olsun inşaallah ellerine sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt