Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sualler ve cevaplar (5 Kullanıcı)

mutluluk yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
SUAL:
A- Emaniyye nedir?
B- Emaniyyeye tâbî olanlar kimlerdir?
C- Emaniyyeye tâbî olanların Kur’ân ile olan ilişkisi nedir?
D- “Allah, peygamberlerden başkasına vahyetmez.” emaniyye bilgisi midir?
E- Emaniyyeye tâbî olanların sonu nedir?
CEVAP: Allahû Tealâ buyuruyor:
2/BAKARA-78: “Ve minhum ummiyyûne lâ ya’lemûnel kitâbe illâ emaniyye ve in hum illâ yezunnûn(e).”
Onlardan bir kısmı ümmîlerdir. Onlar (Allah’ın) kitabını bilmezler (tanımazlar da) sadece emaniyyeyi (kişilerin el yazması kitaplarını) bilirler. Onlar sadece zan (kuruntu) içindedirler.
İnsanlar var, Kur’ân’ın esas alınması yerine, hem kitabı bilmezler, hem de insanların asırlardan beri yazdıkları kitapları Kur’ân’ın yerine geçirirler. Sadece insanların elleriyle yazdıkları kitapların hükümlerine itaat ederler. Bunlar sadece “zannetmekteler.” Yani “Bu insanlar, âlim insanlar öyleyse onların yazdığı doğrudur.’’ diye bir zannın içindedirler, diyor Allahû Tealâ.
2/BAKARA-79: “Fe veylun lillezîne yektubûnel kitâbe bi eydîhim summe yekûlûne hâzâ min ındillâhi li yeşterû bihî semenen kalîlâ(n), fe veylun lehum mimmâ ketebet eydîhim ve veylun lehum mimmâ yeksibûn(e).”
Yazıklar olsun onlara ki; elleriyle kitap yazıp, sonra da (emaniyye bilgiler içeren) bu yazdıklarını az bir bedel (para) karşılığında satmak için; “Bu Allah’ın indindendir.” derler. Yazıklar olsun onlara; elleriyle yazdıklarından dolayı… Yazıklar olsun onlara; kazandıkları şeylerden dolayı.
Zamanımızdaki görüntü şöyle: “Bu Allah’ın indindendir.” dedikleri zaman “Allah’ın yazdığı Kur’ân-ı Kerim’de bu var, doğrusu budur.” derler. Oysa ki yazdıkları doğru değil, yanlıştır.
Bir kısmı da: “Allahû Tealâ’dan bilgiler aldık.” diye ortaya çıkarlar ve yazdıkları Kur’ân-ı Kerim’e ters düşer, emaniyye bilgiler olduğu için. Ve gayeleri o yazdıkları kitabı satmak ve bundan para kazanmaktır.
İşte 2 ayrı grup:
1- Başkalarının kitaplarına bakıp, bu kitapların âlimler tarafından yazılan kitaplar olduğuna inanmış olan insanlar. O kitapların muhtevasına tâbî oluyorlar.
2- Kendileri kitap yazıyorlar ve “Bu kitap, Allah’ın bana yazdırdığı kitaptır.’’ diye bir de hilekârlığa, sahtekârlığa başvuruyorlar. “Az bir bedele o kitabı satmak için bunu yapıyorlar.” diyor Allahû Tealâ.
Yazıklar olsun onlara, elleriyle yazdıkları kitaplardan kazandıkları hem paralar dolayısıyla, hem de kaybettikleri dereceler (kazandıkları negatif dereceler) dolayısıyla!
2/BAKARA-80: “Ve kâlû len temessenen nâru illâ eyyâmen ma’dudeh(ten), kul ettehaztum ındallâhi ahden fe len yuhlifallâhu ahdehû em tekûlûne alallâhi mâ lâ ta’lemûn(e).” Ve (o emaniyyeye tâbî olanlar); “Ateş bize ancak sayılı birkaç gün dokunacak. (Günahlarımız kadar yanıp sonra da cennete gireceğiz.)” dediler. De ki; “Allah katından bir ahd mi edindiniz? (Eğer böyle bir ahd, kesin bir söz almışsanız.) Allah kendi ahdinden asla dönmez! (Allah’ın ahdinde hilâf olmaz) Yoksa, Allah’a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?
Niçin Allahû Tealâ bunu belirtiyor? Çünkü, Kur’ân-ı Kerim’de 31 tane âyet, cehenneme giren bir insanın asla oradan çıkamayacağını, ebediyyen cehennemde kalacağını ifade etmektedir. Cennete girenlerin de, cennete girdikten sonra çıkmalarının mümkün olmadığını birçok âyet söylemektedir Kur’ân-ı Kerim’de.
Ne cehenneme girenler cehennemden çıkıp sonradan cennete girebilirler; ne cennete girenleri Allahû Tealâ, cennetten bir süre sonra çıkarıp da cehennemine koyar. İkisi de mümkün değil, ikisi de geçerli değildir. Ama bu zannın sahipleri diyorlar ki: “ Biz, evet günahlar işledik Allahû Tealâ bizi, günahlarımız çok olduğu için cehennemine atacaktır. Ama sevaplarımız da var olduğuna göre o sevapları yaşamak üzere Allahû Tealâ bizi cennetine alacaktır.’’
Oysa ki; Allahû Tealâ onların sevaplarının mükâfatını ömürleri boyunca, olayları yaşadıkları sürece iki katıyla ödemiştir. Öldükleri zaman kabirde gene hayat filmleri gösterilmiştir. Bir defa daha kazandıkları derecelerin de, kaybettikleri derecelerin de karşılığı ödenmiştir.
Sonra da sadece kazandıkları dereceler kaybettikleri derecelerden fazla olanlar, cennete girecek, ebediyyen orada kalacaklardır. Kaybettikleri dereceler, kazandıkları derecelerden fazla olanlar da, cehenneme girecek ve ebediyyen orada kalacaklardır.
Öyleyse kim diyorsa ki: “Ateş bize az bir zaman değecek, yani biz önce cehenneme atılacağız. Allahû Tealâ bizi leblebi gibi hafif tertip kavuracak ondan sonra mutlaka cennetine alacak.’’ bilin ki; bunlar doğruyu söylemiyorlar. Allah’ın Kur’ân-ı Kerim’indeki 31 tane âyet-i kerimede söylediği:
“Cehenneme giren ebediyyen orada kalır.” ifadesine bu sözler ters düşmektedir.
2/BAKARA-81: “Belâ men kesebe seyyieten ve ehâtat bihî hatîetuhu fe ulâike eshâbunnâr(i), hum fîhâ hâlidûn(e).” Hayır. (Durum hiç de onların anladığı ve iddia ettiği gibi değil.) Kim, günah kazanmış da, hataları kendisini kuşatmışsa; işte onlar, ateş halkıdır ve içinde de devamlı kalacaklardır.
2/BAKARA-82: “Vellezine âmenû ve amilussalihati ulaike eshabul cenneh, hum fiha halidun.’’
Îmân edip, ıslâh edici (nefsi tezkiye edici) amel işleyenler. İşte onlar cennet halkıdır ve içinde (cennette) devamlı kalacaklardır.
Nefs tezkiyesi mü’min olmadan evvel başlayamaz. Mü’min olunan noktada, kalbine îmân yazıldıktan sonraki bir nefs tezkiyesini gerçekleştirebilir. Çünkü “îmân’’ kelimesinin etrafında faziletlerin toplanması nefs tezkiyesini ifade eder. Ve “amilüssalihat’’ (nefsi ıslâh edici ameller) ancak bu standartta gerçekleşebilir. Allahû Tealâ buyuruyor ki:
40/MU’MİN-40: “Men amile seyyieten fe lâ yuczâ illâ mislehâ, ve men amile sâlihan min zekerin ev unsâ ve huve mu’minun fe ulâike yedhulûnel cennete yurzekûne fîhâ bi gayri hisâb(in).”
Kim seyyiat (şerr, derecat düşürücü ameller) işlerse mislinden daha fazla cezalandırılmaz. Kadınlardan veya erkeklerden kim amilussalihat (nefsi ıslâh edici ameller, nefs tezkiyesi) yaparsa işte onlar mü’minlerdir. Onlar cennete konulacak ve orada hesapsız rızıklandırılacaklardır.
Mu’min-40’ta: “İşte onlar cennet halkıdır ve içinde (cennette) devamlı kalacaklardır.” diyor.
Bakara-81’de cehenneme girenler için de: “Devamlı orada kalacaklardır.” diyor.
Bakara-82’de: “Cennete girenler orada devamlı kalacaklardır.” diyor.
Bunun ötesinde daha 30 tane âyet-i kerime Kur’ân-ı Kerim’de cehenneme giren bir insanın ebediyyen cehennemde kalacağını, cennete giren kişinin de ebediyyen cennette olacağını ifade etmektedir.
Allahû Tealâ buyuruyor:
25/FURKAN-30: “Ve kâler resûlu yâ rabbi inne kavmît tehazû hâzel kur’âne mehcûrâ(en).”
Resûl dedi ki: “Yarab, kavmim Kur’ân’ı bırakıverdiler.”
Allahû Tealâ’nın emaniyyeye tâbî olanlar için söylediği söze beraberce bakalım.
Onlar Kur’ân’ı bilmezler, onlar için sadece emaniyye vardır. Yani başkalarının asırlar boyu elleriyle yazdığı kitaplar. İşte bugün dîn anlayışı böyle bir sapmanın içine girmiştir ve insanlar böyle bir düzen içindedirler.
Sevgili okuyucular, can dostlarım, gönül dostlarım, asırlarca insanlar bu büyük hatalara düşmüşlerdir. Ve bugünkü Resûl de diyor ki:
“Yarabbi, benim kavmim Kur’ân’ı unuttular.”
“Kur’ân’ı işlemez hale getirdiler.”
“Kur’ân’ı hacir altına aldılar.”
Bir insan buluğa ermişse, akîlse, o akîl-bâliğ olur. Yani rüşdünü ispat etmiş olur. 18 yaşındaki herkes, serbestçe hareket etmek yetkisinin sahibidir, oy verebilir. Türkiye’de böyle olay ama kim hacir altına alınmışsa o, kendi aklıyla doğru kararlar veremeyen bir insandır. Böyle bir standartta Kur’ân-ı Kerim’i işlemez hale getirmişler mânâsı çıkar buradan.
Sevgili okuyucular, sevgili kardeşlerim bu emaniyyeye tâbî olanlar, Kur’ân’ı hacir altına alanlar, Kur’ân’ı işlemez hale getirenler, Kur’ân’ı artık çalışmaz bir hüviyete düşürenlerdir.
Furkan Suresinin 30. âyet-i kerimesi, bu çağa aittir. Bu çağda Allahû Tealâ’nın bir tane Resûl’ü (Devrin İmamı’ndan bahsediyor burada) ve bütün kavimlerdeki (şu anda resûller yaşıyor) resûlleri aynı şeyi söylüyorlar şu anda:
“Benim kavmim Kitab’ı terketti.”
Burada Allahû Tealâ’nın Kur’ân’ın terkedilmesinden bahsettiği kişi bu Devrin İmamı’dır. Ve Furkan Suresinin 30. âyet-i kerimesinde geçen kişi, Devrin İmamı’dır. Kur’ân gerçekten hacir altına alınmıştır, işlemez hale getirilmiştir.
İnsanları cennet saadetine ulaştıracak olan Allah’a ulaşmayı dilemek, 1.
İrşad makamına tâbî olmak, 2.
Ruhu Allah’a ulaştırarak Allah’a teslim etmek, 3.
Kur’ân-ı Kerim’de var olmasına rağmen, bütün sahâbenin bunları bütünüyle gerçekleştirmelerine rağmen bu üç safhanın üçü de yok olmuş. Böylece insanların cennet saadetine ulaşmaları kesin olarak önlenmiştir. İblis, Kur’ân’ı insanlara unutturarak ve insanları bu noktaya getirerek; hem Allah’a ulaşmayı dilemekten men ederek, hem mürşide ulaşmaktan men ederek, hem ruhlarını Allah’a ulaştırmaktan men ederek İslâm’ın bacaklarını kesmiştir.
Ondan sonra da insanların fizik vücutlarını, nefslerini Allah’a teslim etmelerini, irşada ulaşmalarını ve iradelerini Allah’a teslim etmelerini yok etmiştir. Böylece 4 safhayı daha yok etmiş ki, bunlar dünya saadetini kazandıracak olan temel hedefler, İslâm’ın 7 safhasıdır.
İkinci 4 safhayı da yok ederek, insanların dünya saadetini de iblis yok etmiş ve böylece İslâm’ın kollarını da kesmiş ve İslâm’ı bitkisel hayata geçirmiştir.
Sevgili kardeşlerim, dünya insanı korkunç bir problemle karşı karşıyadır. Musevilerin de, hristiyanların da, İslâm’ın da %90’dan fazlası, kâinatın yegâne dîni olan, Hz. İbrâhîm’in hanif dînini (kendi dînleri olan Hz. İbrâhîm’in hanif dînini) yaşamıyorlar. (“İslâm” da hanif kelimesinin Arapça karşılığıdır.)
Öyleyse emaniyyeye tâbî olanlar Furkan Suresinin 30. âyet-i kerimesinde bahsedilen esaslarla Kur’ân’ı hacir altına alanlardır.
Allahû Tealâ buyuruyor:
2/BAKARA-259: “Ev kellezi merra alâ karyetin ve hiye hâviyetun alâ uruşihâ, kâle ennâ yuhyi hazihillahu ba’de mevtihâ, feemâtehullâhu miete â’min summe beaseh. Kâle kem lebiste. Kâle lebistu yevmen ev ba’da yevm. Kâle bel lebiste miete a’min fenzur ilâ ta’amike ve şerâbike lemyetesenneh, venzur ila hımârike ve linec’aleke ayeten linnâsi venzur ilalızâmi keyfe nunşizuhâ summe neksuhâ lâhma. Felemmâ tebeyyene lehu, kâle a’lemu ennallâhe alâ kulli şey’in kadir.’’
Veya, çatıları çökmüş (altı üstüne gelmiş) bir karyeye uğrayan o kimseyi (görmedin mi?). Demişti ki:“Allah bunu (karyeyi) ölümünden sonra nasıl diriltecek...’’ Bunun üzerine Allah o kişiyi yüz sene ölü bıraktıktan sonra diriltmiş ve: “ Ne kadar (ölü bir vaziyette) kaldın?’’ diye buyurmuştu. (O da): “Bir gün veya bir günden daha az.’’ (dedi). (Allah): “Hayır’’ dedi..“Yüz yıl kaldın. Yiyecek ve içeceğine bak (henüz) bozulmamış. Eşeğine bak. (Bütün bunlar) seni, insanlar için bir âyet (canlı bir ibret belgesi) kılmak içindir. Bir de (eşeğin) kemiklerine bak. Onları nasıl birleştirerek (iskeletini kuruyor) sonra da onlara et giydiriyoruz.’’ Böylece (eşek dirilip, eski haline gelince ve herşey) kendisi için açıkça belli olunca dedi ki: “Artık biliyorum ki, hiç şüphesiz Allah herşeye kaadirdir.’’
Burada bir karyeye uğrayan sıradan bir kişi var. Bakıyor ki, o karye (şehir) harabe haline gelmiş, Allah bu karyeyi bundan sonra nasıl diriltecek? diye bir düşünce gelmiş, kafasına takılmış. Allahû Tealâ da, onu öldürmüş. Ve tam 100 yıl ölü bırakmış. Ondan sonra canlandırmış.
Bu durumdan sonra Allahû Tealâ soruyor: Ne kadar kaldın?
Sevgili okuyucular, Allahû Tealâ kişiyi öldürüyor, ayılınca da bunları söylüyor. Kişiye demiş oluyor ki: “İşte böyle canlandırırım.” Ve ibret alınması gerekli olan ifadeleri Allahû Tealâ’nın.
Bu âyet-i kerimenin muhtevasına uygun bir fıkra var:
Adamın biri pis bir şey görmüş. Üzerinde de birtakım iğrendiği tipte böcekler. Ve Allahû Tealâ’ya açmış ellerini:
-Yarabbi, Sen şu böcek gibi iğrenç yaratıkları da yaratıyorsun? Olur mu böyle şey? demiş.
Allahû Tealâ ona bir şey söylememiş ama kişiyi öyle bir hastalık tutmuş ki, iğne iplik olmuş ve ölüme doğru gidiyor. Artık gün meselesi, ölüm. Yaşlı birisi gelmiş beyaz sakallarıyla. Demiş:
-İyileşmek istiyor musun?
-Elbette istiyorum, ölmek üzereyim.
-O zaman sadece bir tek ilâcın var. Hani sen bir gün Allahû Tealâ’ya: “Şu pis böcekleri nasıl yaratıyorsun?’’ demiştin ya? İşte onu yiyeceksin.
Neticede adam onu yemiş, iyileşmiş. Sonra Karadeniz’de yolculuğa çıkmış. Bir fırtına, bir bora... Gemi batmak üzere... Artık Allah’a ev adayanlar mı istersiniz, kurban adayanlar mı istersiniz... “Beni kurtar, herşeyimi Senin için feda edeceğim.’’ diyenleri mi istersiniz... Ve bizimki eline sazı almış, boyuna çalıyor. Bakmışlar ki umurunda değil, artık dayanamamışlar:
-Yahu biz Allah’a dua etmekten, adak adamaktan perişan olduk. Gemi batmak üzere sen hâlâ saz çalıyorsun?
Demiş ki:
-Yok arkadaş, ben O’nun işine bir defa karıştım. Başıma neler geldiğini ben bilirim, bundan sonra asla! O, O bilir işini...
Ama: “Ben Allah’ın işine bir defa karıştım, aldım dersimi...’’ diyen adamı hiç unutmayın! Sevgili kardeşlerim, siz siz olun Allah’ın işine karışmayın! (Bu âyetle yakın ilişkisi var.)
Sevgili okuyucular, Bakara Suresi 259. âyet-i kerimede sözü edilen alelade kişiye Allah’ın vahyi söz konusu olduğuna göre, “Allah peygamberlerden başkasına vahyetmez.” iddiasında bulunan dîn adamlarının söylediklerine karşılık daha çok âyet var örnek olarak gösterebilecek. Sadece Allahû Tealâ’nın vahyetmesi değil, âyet vermesi söz konusudur: Risaletle falan alâkası olmayan bir insana, bakınız ne diyor Allahû Tealâ:

mutluluk yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
7/A’RAF-175: “Vetlu aleyhim nebeellezî âteynâhu âyâtinâ fenseleha minhâ fe etbeahuş şeytânu fe kâne minel gâvîn(gâvîne).”
Onlara, âyetlerimizi verdiğimiz kimsenin haberini oku (anlat). Sonra o, ondan (âyetlerden) ayrıldı, artık şeytan onu kendisine tâbî kıldı. Ve böylece o zarar görenlerden (azgınlardan) oldu.
Gördüğünüz gibi bu adam şeytanın peşine takılan birisi. Ama Allahû Tealâ ona âyetlerini verdiğini söylüyor. Kim bu kişi? Alelade olmanın da ötesinde, daha aşağıda. Sonradan şeytana tâbî olmuş olan bir insan. Ona bile Allahû Tealâ âyet yazdırıyor.
Öyleyse bu ve Kur’ân-ı Kerim’de daha birçok âyet, Allahû Tealâ’nın birtakım insanlara, dilediği kişiye vahyettiğini kesin şekilde ifade ediyor. Diyor ki:
10/YUNUS-2: “E kâne linnâsi aceben en evhaynâ ilâ reculin minhum en enzirin nâse ve beşşirillezîne âmenû enne lehum kademe sıdkın inde rabbihim, kâlel kâfirûne inne hâzâ le sâhırun mubîn(mubînun).’’
Onlardan bir adama insanları uyarması, âmenû olanları (ölmeden önce Allah’a ulaşmayı dileyenler), müjdelemesi için vahyetmemiz insanlara acaip (garip) mi geldi? Muhakkak ki; onlar için Rab’lerinin yanında (katında) sıddîkler makamı vardır. Kâfirler şöyle der: “Muhakkak ki; bu mutlaka apaçık bir sihirbazdır.”
Allahû Tealâ buyuruyor:
42/ŞURA-51: “Ve mâ kâne li beşerin en yukellimehullâhu illâ vahyen ev min verâi hıcâbin ev yursile resûlen feyûhıye biiznihî mâ yeşâ’(u), innehu aliyyun hakîm(un).”
Allah’ın hiçbir insanla konuşması olmamıştır illa vahyile veya perde arkasından veya dilediğine izniyle vahyetsin diye resûl (melek) göndererek. Allah bilir ve hikmet sahibidir.
Allahû Tealâ: “Biz yere vahyettik.” diyor.
99/ZİLZAL-5: “Bi enne rabbeke ehvâ lehâ.” Çünkü Rabbin yere vahyetti.
“Arıya vahyettik.” diyor:
16/NAHL-68: “Ve evhâ rabbuke ilennahli enittehızî minelcibâli buyûten ve mineşşeceri ve mimmâ ya’rişûn.”
Rabbin bal arısına vahyetti ki dağlardan, ağaçlardan ve kovanlardan evler edin.
“Hz. İsa’nın havarilerine vahyettik.” diyor:
5/MAİDE-111: “Ve iz evhaytu ilelhavâriyyîne en âminû bî ve biresûlî, kâlû âmennâ veşhed biennenâ muslimûn(e).”
Ve o zaman havarilere Allah vahyetmişti, “Bana ve resûlüme îmân edin.” diye. Dediler ki: “Îmân ettik ve şahit olun ki biz (Allah’a) teslim olanlarız.”
“Hz. Musa’nın annesine vahyettik.” diyor:
20/TAHA-38: “İz evhaynâ ilâ ummike mâ yûhâ.” O zaman annene vahyedilecek şeyi vahyetmiştik.

Bunların hiçbirisinin peygamber olduğunu hiç kimse iddia edemez.
Sevgili okuyucular, can dostlarım, gönül dostlarım, böyle bir dizaynda gördüğümüz şey o ki; Allahû Tealâ kullarından dilediğiyle konuşur.
Ve Allah, konuşuyorsa o kişiyle, karşılıklı muhavere ediyorsa, bu konuşmanın Allah’ın Kur’ân-ı Kerim’inde adı “vahiy’’dir.
“Allahû Tealâ, peygamberlerden başkasına vahyetmez.” sözü sadece bir emaniyyedir. Ve emaniyye sahiplerinin de insanları götürebildiği yer sadece cehennem olabilir.
Allah razı olsun.

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
Muhterem...
Allah'in Rasülü'ne indirileni ve Allah'in Rasülü'nün teblig ettigi ayet-i kerimeleri "inkar" etmek mümkün müdür...? Inkar, küfür mesabesindedir, degil mi? Yani kafir olursun...
Yukaridaki aciklamalarinizin bir cogu yanlis olmakla birlikte, oralari gecelim ve bu güne gelelim... Oralardan bir yerlere gelmeye calisiyorsunuz... Az cok anladim gibi ama, mes'ele degil...
Allahü Teala Peygamber'den sonra (Hz.Muhammed) kime bir ayet vermis, ya da bildirmis, kimle konusmus, bizlerin mükellef oldugu anlamda...
Konusmus diyelim Allahü Teala "falan"la benim icin neyi ifade eder o... Hic bir seyi degil mi?? Allah ile konustugundan dem vurup da söyle seylerle de mükellef tutulduk diyen biri var midir Peygamberimiz'den sonra..?? Fazla istemiyorum, "bir kisi..." Kafirlerden degil, müslüman'lardan istiyorum...
Buyur, bekliyorum...
NOT: Sizin aciklamalariniz birilerini "la yüs'el" yapmak gibi geldi bana ama, Allah adina üzüldügümü söyliyeyim...
Selamlar...

mutluluk yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
s.a muanaka kardeşim inş yanlışlık yaptığım yerleri bana ayırıp gösterirmisiniz size açıklık getitiyim ayetlerle inş Allah razı olsun

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
Ben sana bir soru sordum..? Cevaplayiversene...

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
Kur'an-i Kerim'de Allahü Teala ne buyurmusa iman ettik...
Kimlere vahyettigini ifade eden ayetlerine de iman ettik... Imanin olmazsa olmaz sartidir..
Diyorsunuz ki:
"Bunlarin birisinin Peygamber oldugunu kimse iddia edemez.." Edemedik diyelim ne demek istiyorsunuz... Kur'an'da geciyorsa inkar mi edecegiz.
O kitap; "La raybe fih..." Hasa...
Konunun sonunda öyle sacmaliyorsun ki, seytan'in bile aklina gelmez...
Diyorsunuz ki:
"Allah birisiyle konusuyorsa, muhavere ediyorsa onun adi "vahiy"dir...
Kabül edelim...
Cok sacma da...
Peygamberimiz'den sonra, her hangi bir insanla Allah arasinda "inkari küfür olan her hangi bir emir, her hangi bir konusma ya da muhavere" gecmis midir..? Gecmis ise o zat kimdir..?
Bekliyorum...
Karsi soru sorarak siginmacilik oynama..

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
"Ben Allahü Teala ile konustum, muhavere ettim, bana söyle söyle dedi ya da sunlari tavsiye etti" diyen bir zat var mi??
Bilelim de el alalim... Tövbe alalim... Yoksa helak oluruz degil mi???
Bizleri cahil birakma bekliyorum...

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
Her siteye girip Arapca orjinal ayetleri "latince" harflerle yaziyor ve manasini vererek de kafana göre yazip ciziyorsun...
Benim üzüldügüm nokta su..
Burada o kadar üye var... Bu arkadaslarin hic mi ilmi yönden yorum kapasiteleri yok, sasiriyorum dogrusu...
Her sitede sana karsi kalkan ben oldum..
Sadece hurafe yayiyorsun yapma...
Allah'a hesabin cetin olur...
Her bir Müslüman Kur'an'da ifade edilen Allah beyanina mutlak manada iman eden olmustur. Ariya vahyettigini beyan ediyor Allah.. O ayet bize "vahiy"le geldi... Inkari mümkün mü?
Benim anlamadigim senin "Allah birileri ile de muhavere eder, o vahiydir" demendir... Bu cümlenin sandalyesi yok... Nereye koyacaksin bu sözünü...
Diyelim posta oturan bir zatin biri bana diyesi ki;
"Allah benimle konustu, bana sunu emretti ya da tavsiye etti, sana teblig ediyorum, sana teblig et dedigime uy" dese, sana göre vahiy olan bu duruma inkar etmem küfür olur degil mi??
Bu akla, dine, imana, Kur'an'a uyar mi??
Ne cok sacmaliyorsun sen...
Allah'im beni senden ziyadesiyle uzak eylesin...

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
Cevirim disi.. Kacmis... Baska ne yapacak ki...

mutluluk yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
s.a muanaka kardeşim maşllah bu celallenmedir size yakışırmı bir bilgili olarak ilk sorduğunuz soru galiba Allah peygamberlerden başkasına kitap yazarmı bakalım inş
Allah insana kitap yazdırır mı?
( "Allah insana kitap yazdırır mı yazdırmaz mı ?" konusuna açıklık getirilmesi gerekmektedir. Çünkü günümüzdeki din bilginlerimiz Allah ile kulu arasındaki bu tür bir ilişkiyi reddediyorlar. Sahip oldukları Allah’ın ihsanları arasında kalp kulağı olmadığı için bunu reddediyorlar. Allah kuluyla konuşamaz, Kitap yazdıramaz, İlham veremez diyorlar. Ne yazıkki onların sözlerinin neye dayalı olarak söylendiğini burada yazamayacağız. Çünkü sözlerinin dayandığı hiçbir ispat vasıtası yok. Allah’ın güzelliklerini yaşayamamaları gösterecekleri tek sebeb olabilir. Bu sebebte geçerli olamaz. Hele Allah bu konudaki hükümlerini Kur’an’a koymuşsa ve bu konuda önümüzde birçok yaşanmış örnek varsa... Aşağıdaki bölümde bu konuya ışık tutacak ve ispatlayacak kanıtları bulacaksınız. Allah insana kitap yazdırır mı yazdırmaz mı görelim...)
Abdülkadir Geylâni Hz.nin RİSÂLEİ GAVSİYE tercümesinden:
" Ya Gavsı Âzam dedi Allah
Lebbeyk Rabbi gavs dedim.
Ya Gavsı â’zam hiçbir şeyde zahir olmazdım,
İnsanda zahir oluşum gibi...
Ya Gavsı â‘zam insan sırrımdır ve onun sırrıyım.
Gavs dedi Rabbim teâlayı gördüm ve sordum
yarabbi aşkın manâsı nedir.
Ya Gavs dedi aşık ol bana, aşık benim ve aşk benim.
Kalbini benden gayrımdan çevir ve fariğ kıl.
Rabbimi gördüm ve miraçtan sordum."
Görülüyor ki Abdülkadir Geylâni Hz.ne de Allahu Tealâ "RİSALE-İ GAVSİYE" ismiyle bir kitap yazdırmış. Allah kendisine "GAVSI AZAM" diye hitap ediyor. Ve de Allah’ı gördüğü kesin...
Diğer taraftan Abdülkadir Geylâni Hz.ne yazdırılan kitabın da adı "Risale" , yani bize yazdırılanın aynı.
Ayrıca Bediüzzaman Saidi Nursi Hz. ne Allah tarafından yazdırılan 132 kitaba da Risale-i Nur adını vermiş Allahu Teâlâ. gene ayni ismi kullanmış. Bilindiği gibi "Risalei Nur" ‘un arapcası "RİSALET-ÜN NUR" dur.
Mevlâna Celaleddini Rumî Hz.ne Mesneviyi Allah’ın yazdırdığı, Mesnevinin takdim yazısında açıkça yeralmaktadır.
Âlemlerin Rabbinden inmiştir; bâtıl, ne önünden gelebilir, ne ardından.
- Mevlânâ’nın övgüleri, " Mesnevi" nin, Kur’ân-ı Mecîd’in, hadîs-ı şeriflerin meâlini, tefsirini, şerhini ihtiva eden bir ilham eseri olduğunu bildirmek içindir.
- Burada vahiy hakkında da biraz söz söylemek lüzumunu duyuyoruz.
- Mevlânâ "Mesnevî"nin Allah tarafından verilmiş başka lâkapları da olduğunu, fakat azın çoğu, bir yudum suyun gölü, bir avuç buğdayın harmanı göstermesi dolayısıyle bu kadarını yeter bulduğunu söylüyor. Bu sözle de " Mesnevî "nin ilhama dayanan bir eser olduğunu bildiriyor; ilâhî hükümlerden hiçbir suretle ayrı bir hükmü ihtiva etmediğini anlatıyor.
-Böylece de dostların, yalnız Mevlânâ’nın sözlerini okumalarının sağlanmasını rica etmiş, Mevlânâ hemen sarığının arasından, "Mesnevî‘"nin ilk 18 beyti yazılı olan bir kâğıt çıkararak, bu düşünce sizin kutlu gönlünüze doğmadan bizim gönlümüze doğdu buyurmuştur.
- 1014. Bu beyitte "Ve Rabbin balarısına, dağlarda ağaçlarda ve çardak kurulan yerlerde kovan yapın diye emretti" âyetine işaret edilmektedir. (Kur’ân, onaltıncı, Nahl, 67).
- Yahut dilden bellenen bilgisi az olsaydı da gönüle gelen vahiy bilgisini Tanrı dostundan kapsaydı.
- Böyle bir ışığa karşı tutar da kitabı açarsan, vahiyle huzûra eren can, seni azarlar.
- Zamãnın kutbunun sözüne, soluğuna karşı, dilden aktarılan bilgiyi, su varken teyemmüm bil.
- Bu yolda şanı, şerefi bırak; kılavuzun kımıldamadıkca kımıldama.
"EŞref Rumî Hz."nin Divanı da Allah tarafından yazdırılmıştır. Aşağıdaki mısralar bunu kesinleştiriyor.
Ol dost sultandır ben ona kul,
Her dem yeni yeni nüzul,

Andandır bu cümle usul
Andandır her bahşişimiz.
And olsun senden önce de biz resuller gönderdik onlara eşler ve çocuklar kıldık(verdik). Allah’ın izni olmaksızın bir resul için ayet gelmesi mümkün değildir. Her ecel (zaman) için bir kitap vardır.
Rad -38
Görülüyor ki her ecel (vade, zaman) için bir kitap vardır. Tabii yaşadığımız zaman için de bu husus geçerlidir. Ne varki bu kitap (Risalet Nurları) bir şeriat kitabı değil, Mesnevî gibi Eşref Rumî Hz. nin dîvanı gibi bir sohbet kitabıdır. Ve bir Peygambere değil, Allah’ın bir Velîsine indirilmiştir. Şeriat açısından bir değer taşımadığı cihetle de neden Velîye indirildiği açıklık kazanmaktadır. Bu ayet-i Kerime "RİSALET NURLARI"nın kapak ve birinci sayfasındaki "Allah’u Tealâ’nın izniyle indirilmiştir" mealindeki ifadenin neden kitaba konduğunu da açıklamaktadır.
Peygamber efendimiz S.A.V. son Peygamberdir. Dolayısıyla " O ‘ndan sonra asla Peygamber gelmeyeceğine göre kitap da indirilmeyecek" tarzındaki bir hüküm ise Kur’ân-ın temel hükümlerine uymamaktadır. Allah’u Teâla sadece Peygamberlere değil Peygamberlerin dışındaki insanlara da ayet indirdiğini açık birşekilde beyan etmektedir ki bu ayetler sureleri, sureler de kitabı oluşturacaktır. İşte araf suresi 175. Ayet-i Kerime, Allah’u Teâlâ buyuruyor:
" Onlara O kimsenin haberini oku ki kendisine ayetlerimize vermiştik te o bunları inkâr ederek imandan çıkmıştı, böylece şeytan onu arkasına takmışta azgınlardan olmuştu."
Değil sadece herhangibir Allah’a inanan insana, şeytana uyan insana bile Allah’u Tealâ’nın ayet indirdiği açık bir şekilde Kur’ân-ı Kerim’de ifade edilmektedir.
Görülüyor ki Peygamberlerin dışındaki insanlara da ayet indirilmektedir.
Kur’ân-ı Kerim bu konuda son derece açık olarak Peygamberlerin dışındaki insanlara da hatta hayvanlara da vahiy gelebileceğini ifade buyurmaktadır.

Nahl suresi 68. Ayeti Kerime:
"Rabbin bal arasına vahyetti."

Zilzal suresi 5. Ayeti Kerime:
"Çünkü Rabbin yere vahyetti."

Maide suresi 3. Ayeti Kerime:
"Ve o zaman havarilere Allah vahyetmişti."

Taha suresi 38. Ayeti kerime
" O zaman annene vahyedilicek şeyi vahyetmiştik."
Abdülkadir Geylani Hz. "SOHBETLER" kitabında (Sf. 578) şöyle buyuruyor.
Sf.578- Allah’ın gayrı şeylerden kopup O’na yönelen ve meleklerle ünsiyeti neticesi onların sözlerini işitmeye ve muhtelif suretlerde kendilerini görmeye başlayan kişi, meleklerin sözlerine iyice alıştığı ve yüzlerini görmeye iştiyak duyduğu anda kendisi ile onlar arasında perde kaldırılır. Kalp bu safhaya geldikten sonra tekrar Allah onu perdeler. Kendi yakınlığının ünsiyetine getirir.
Burada ise sûkuttan sonra olanlar olur. Allah onun kalbine vahyedeceğini vahyeder. Tıpkı Musa A. S’ın annesine vahyettiği gibi.

Yunus Emre şöyle buyuruyor:
" Çalaptır, (Allahtır) söylettirir.
Yunus bilmez kendi hal"
" Düşmüş idik Hak kaldırdı
Birliğin bize bildirdi."
" İçimize aşk doldurdu,
Dürüst oldu imanımız."

Ahmet Yesevi Hz. ise şöyle buyuruyor:
" Garip fakir yetimlere kılsen şamdan,
Parçalayıp aziz canın eyle kurban,
Yiyecek bulsan cemil ile kıl sen ihsan,
Haktan işitip bu sözleri dedim işte"
Demekki Allah’u Teâlâ’dan Allah’ın sözlerini işitmek, emir almak, sadece Peygamberlere has bir olgu değildir. Kur’ân-ı Kerîm’imiz de böyle söylüyor.
Görülüyor ki Allah’ın insanları hidayete ulaştırmakla vazifeli kıldığı mürşidler (imamlar) bu görevlerini Allah’tan aldıkları emirleri tebliğ suretiyle yapmak mecburiyetindedirler.
Allah razı olsun.

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
Mutluluk Yolcusu, sonunda agzindan baklayi cikariverdin. Sagolasin... Sen el verdigin postakilerin söylediklerini "vahiy" kabül et. Allah yeni bir seyler emretmistir o "vahiy"de... Aman yapmamazlik falan yapma dinden falan cikarsin...
Iste ben bunun icin bu tasavvuftan tarikatlerden oldum olasi uzagim. Sirk buram buram kokuyor.
Yukarida arkadas Allahü Teala'nin ayetlerini yazmis. Allahü Teala o ayetlerde, daha evvel, kimlere vahyettigini haber veriyor. Kitabi Kur'an-i Kerim'de...
Allah'in bu ayetlerine inanma zorunlulugu vardir. Inkari küfürdür...
Buraya kadar her seyi anladik...
Bu arkadas der ki: Bu insanlar Peygamber degildi. Alelade insanlardi da.. Olabilir, Allah vahyettigini söylüyorsa Kur'an'inda inanmak zorundayiz. Amenne...
Iste arkadas uyanik ya, suraya getiriyor:
Allah o insanlara vahyeder de, benim inandigim kamil insana (!), seyhe, posta oturan mübarege "vahy"edemez mi? Elbette eder demek istiyor. Vay kurnaz var...
Allah Kur'an'in da dün bir takim yaratilmislara vahyettigi KENDISI HABER VERIYOR...
Abdülkadir'den örnek vermis..
Bediuzzamandan da..
Mutlu; Geylani'ye ve Bediuzzaman'a Allah'in vahyettigini bize "KIM" haber veriyor, Allah mi?? Hayir, kim.. Falanca...
Bu haberle Allah'in Kur'an'inda orjinal olarak ifade edilen haberler ayni midir..?
Hadisi inkar eden dahi kafir olmaz bilirsin Mutlu... Ehl-i Sünnet'in görüsüdür.. Ama Kur'an'dan bir kelimenin, bir harfin inkari küfür'dür... Aradaki daglar kadar farki anlayabiliyor musun? Ve ayetler bütün muhataplari "ILZAM" eder... Ya senin söylediklerin... Bana ne.. Beni ilgilendirmez ki.. Amel edemem ve edilmez de... Ilhamlarla amel edilecegini iki söylemis..
Bediuzzaman'in o aciklamalarindan haberim var... Islam'a uygun bulmuyorum ben... Öyle bir seyin de olacagina inanmiyorum.. Olmus olsa bile (ilham) onun ikinci sahislara duyurulmayacagini duyurulsa da amel edilemiyecegini ehl-i sünnet kaynaklarindan ögrenmisim...
Geylani'ye gelince..
Geylani tasavvufcu falan degildir. Onun adina nisbet edilen terikatle de onun bir isi yoktur. Tamamen düzmecedir... Yalandir... Yukaridaki onun adina yazilmis seyler de.. Velev ki dogru da olsa beni ilzam eden bir sey yoktur... Beni baglamaz...
Ben arkadasin yorumundan sunu anliyorum..
Seyhler kesinlikle kendiliginden bir sey söylemezler. Hata olarak ya da Islam'a aykiri gibi gördügün seyler de olsa aman aman onun bildigi vardir itaat et düstürunun ibadet gibi algilandigini...
Rabb'im beni bunlardan olabildigince uzaklastirsin..
Böyle bir inanc sirk degil de nedir..
Mazallah...

muanaka

Kayıtlı Kullanıcı
Mutluluk Yolcusu, sonunda agzindan baklayi cikariverdin. Sagolasin... Sen el verdigin postakilerin söylediklerini "vahiy" kabül et. Allah yeni bir seyler emretmistir o "vahiy"de... Aman yapmamazlik falan yapma dinden falan cikarsin...
Iste ben bunun icin bu tasavvuftan tarikatlerden oldum olasi uzagim. Sirk buram buram kokuyor.
Yukarida arkadas Allahü Teala'nin ayetlerini yazmis. Allahü Teala o ayetlerde, daha evvel, kimlere vahyettigini haber veriyor. Kitabi Kur'an-i Kerim'de...
Allah'in bu ayetlerine inanma zorunlulugu vardir. Inkari küfürdür...
Buraya kadar her seyi anladik...
Bu arkadas der ki: Bu insanlar Peygamber degildi. Alelade insanlardi da.. Olabilir, Allah vahyettigini söylüyorsa Kur'an'inda inanmak zorundayiz. Amenne...
Iste arkadas uyanik ya, suraya getiriyor:
Allah o insanlara vahyeder de, benim inandigim kamil insana (!), seyhe, posta oturan mübarege "vahy"edemez mi? Elbette eder demek istiyor. Vay kurnaz var...
Allah Kur'an'in da dün bir takim yaratilmislara vahyettigi KENDISI HABER VERIYOR...
Abdülkadir'den örnek vermis..
Bediuzzamandan da..
Mutlu; Geylani'ye ve Bediuzzaman'a Allah'in vahyettigini bize "KIM" haber veriyor, Allah mi?? Hayir, kim.. Falanca...
Bu haberle Allah'in Kur'an'inda orjinal olarak ifade edilen haberler ayni midir..?
Hadisi inkar eden dahi kafir olmaz bilirsin Mutlu... Ehl-i Sünnet'in görüsüdür.. Ama Kur'an'dan bir kelimenin, bir harfin inkari küfür'dür... Aradaki daglar kadar farki anlayabiliyor musun? Ve ayetler bütün muhataplari "ILZAM" eder... Ya senin söylediklerin... Bana ne.. Beni ilgilendirmez ki.. Amel edemem ve edilmez de... Ilhamlarla amel edilecegini iki söylemis..
Bediuzzaman'in o aciklamalarindan haberim var... Islam'a uygun bulmuyorum ben... Öyle bir seyin de olacagina inanmiyorum.. Olmus olsa bile (ilham) onun ikinci sahislara duyurulmayacagini duyurulsa da amel edilemiyecegini ehl-i sünnet kaynaklarindan ögrenmisim...
Geylani'ye gelince..
Geylani tasavvufcu falan degildir. Onun adina nisbet edilen terikatle de onun bir isi yoktur. Tamamen düzmecedir... Yalandir... Yukaridaki onun adina yazilmis seyler de.. Velev ki dogru da olsa beni ilzam eden bir sey yoktur... Beni baglamaz...
Ben arkadasin yorumundan sunu anliyorum..
Seyhler kesinlikle kendiliginden bir sey söylemezler. Hata olarak ya da Islam'a aykiri gibi gördügün seyler de olsa aman aman onun bildigi vardir itaat et düstürunun ibadet gibi algilandigini...
Rabb'im beni bunlardan olabildigince uzaklastirsin..
Böyle bir inanc sirk degil de nedir..
Mazallah...

mutluluk yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
s.a muanaka inanmaya bilirsin herkes kendi bildiğini doğru sanır hamd olsun ben mürşidimi falancanın tsvsiyesiye değil hacet namazı kılıp Allahtan sordum ha inanmıyorsan hacet namazı kıl allahtan sor onuda yapmazsan benim daha diyeceğim birşey yoktur Allah razı olsun sizden

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt