Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şu anda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? (1 Kullanıcı)

aLBeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Hamd Olsun İyiyim Mutluyum Huzurluyum Sağlıklıyım :)

eY sEvGiLi

Kayıtlı Kullanıcı
bu gün ve bayağı zamandır aklımda gel gitler yasıyorum belkide kendimi bu foruma atmamın en büyük sebebi bu..ilacımın bu forum ve dua oldugunu düşünüyorum..yoksa aklım bana oyun oynuyor..rabbim uyandırır inşallah..

aLBeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
inşALLAH Kardeşim Senin iÇin Dua Edicem inşALLAH En Kısa Zamanda Huzura Erersin.. ;)

eY sEvGiLi

Kayıtlı Kullanıcı
inanınki dua ya çok ihtiyacım var..
ALLAH senden razı olsun..
mutlu olmama sebeb oldun:)

aLBeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Senin Mutluluğuna Ufakta Bir Sebebiyetim Olduysa Ne Mutlu Bana Güzel Kardeşim Bu Duyguda Beni Çok Mutlu Etti Dualarımdasın Dualarında Olmak Umuduyla :)

eY sEvGiLi

Kayıtlı Kullanıcı
rabbimin izni olduğu müddetce dualarımdasın kardeş..:)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
şu an kendımı hamd olsun ıyı hıssedıyorum
günler uzadı
her taraf aydınlık
kuşlar cıcekler
sağlıklıyız
allaha şükür
allah her daım mutluluk nasıp etsın dıyorum amın

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
yorgun bitkin düşüncelerle boğuşan ::(

gülümseraydıner

Kayıtlı Kullanıcı
piskolojim nasılll???*bazen kendimi anlayamıyorum.sanki dnyanın yükünü ben çekiyomuşum gibi kederleniyorum bazen..boşvermiş umursamaz oluyorum..herşeyin en iyisini istemek gibi bir huyum var ..ama biliyorumki rabbim kime isterse ona o kadar verir.fazla yada az..anlatmak istediğim şey para değil..mutluluk..tertemiz bir eş..çok güzel yetişmiş bir evlat..bunları istiyorum..

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Doğru olanı yapalım ki...

Doğru olanı yapalım ki...

Davranışlar duyguların göstergeleridir. Devamlı, dürüst hareket eden kimsede, bunlar, zamanla meleke hâline dönüşür. Her gün uygun davranışlarda bulunursanız, kısa sürede ilgili duyguları hissetmeye başlayacaksınız.
İnsanın, iş hayatında veya günlük yaşayışında, doğru olanı yapması, doğruyu söylemesi, o kimseyi vicdanen, ruhen rahatlatır. Bu da kendine güveni geliştirir. Yanlış olarak bilinen bir şeyi yaptığımızda ise, iki olumsuz şey meydana gelir:
Birincisi, kendimizi suçlu hissederiz ve suçluluk kendimize olan güveni yiyip bitirir.
İkincisi, er veya geç, diğer insanlar bunu öğrenir ve bize olan güvenlerini yitirirler. Bulunduğu çevrede güvenini kaybeden kimsenin başarılı olması mümkün değildir.
Doğru olanı yapalım ki, kendi güvenimizi kendimiz yok etmeyelim.
Güzelliklere alışalım
Ünlü bir psikolog, diyor ki:
Unutmayın, davranışlar duyguların göstergeleridir. Duyguları doğrudan denetleyemezsiniz. Sadece davranış veya hareketlerinizin seçimiyle bunu yapabilirsiniz... Devamlı doğru, dürüsthareket eden kimsede, bunlar, zamanla meleke hâline dönüşür. Her gün uygun davranışlarda bulunursanız, kısa sürede ilgili duyguları hissetmeye başlayacaksınız.
Örneğin, eğer kendinizi güldürebilirseniz, sonunda kendinizi daha güleç olarak hissedersiniz. Kambur durmak yerine dik durursanız, kendinizi daha üstün hissedersiniz. Bu olumsuz açıdan da geçerlidir. Biraz sert kaş çatın, bakın bakalım, kendinizi sürekli kaşları çatık biri olarak hissetmiyor musunuz?
Düzenlenmiş davranışların, duyguları değiştirdiğini ispatlamak çok kolaydır. Biriyle tanışırken çekingen davranan insanlar, bu çekingenliklerinden, şu üç basit hareketi aynı anda yerine getirerek kurtulabilirler: İlki, ilk karşılaşmada sıcak, samimi bir şekilde tokalaş! İkincisi, tebessümle gözünün içine bak! Ve üçüncüsü, “Sizinle tanıştığıma memnun oldum” de!
Bu üç basit hareket, otomatik olarak ve anında, çekingenliği ortadan kaldırır. Güvenli davranışlar, güvenli düşünceler üretir.
Dolayısıyla da güven içinde düşünmek için, güven içinde davranın. Hissetmek istediğiniz biçimde davranın. Bazı şeyler insana güven kazandırır.
Mesela, toplantılarda pek çok insan, arka sıralarda oturmak için mücadele eder ve böylece, fazla dikkat çekmezler. Fazla dikkat çekmek istememelerinin sebebi ise, kendilerine güvenmemeleridir.
Önde oturmak güven getirir. Bunu tecrübe edin, bir alışkanlık hâline getirin. Elbette ki, ön sırada biraz dikkat çekebilirsiniz, ama başarının dikkat çekmemesi diye bir şey yoktur.
Bir insanın gözlerini kullanış biçimi, bize onun hakkında çok şey söyler. İçgüdüsel olarak, gözlerinizin içine bakmayan kişi hakkında kendinize sorular sormaya başlarsınız: “Ne saklamaya çalışıyor? Neden korkuyor? Bir şey mi söylemek istiyor?”
Genellikle göz teması kurmada başarısızlık iki şeyden birini söyler. Diyebilir ki; “Yanında kendimi güçsüz hissediyorum. Kendimi aşağı hissediyorum. Senden korkuyorum.” Veya diğer kişinin gözlerinden kaçınmak şu anlama gelebilir: “Kendimi suçlu hissediyorum. Bilmeni istemediğim bir şey yaptım veya düşündüm. Eğer gözlerimin seninkiyle temas kurmasına izin verirsem, bunu anlayacağından korkuyorum.”
Kendime güveniyorum
Eğer göz temasından kaçınırsanız, kendiniz hakkında iyi hiçbir şey söylemiş olmazsınız. “Korkuyorum. Güvenim yok” dersiniz. Bu korkuyu, kendinizi, diğer insanın gözlerinin içine bakmanızı sağlayarak kuşatın.
Diğer insanın gözlerinin içine bakmak, ona şunu der: “Açığım ve dürüstüm. Sana söylemekte olduğum şeye inanıyorum. Korkmuyorum. Kendime güveniyorum.”
Hızlı yürümek de güven artırır. İzleyin ve göreceksiniz ki, vücut hareketleri, beyin hareketlerinin bir sonucudur. Darbe yemiş, yoksulluk içindeki bir insan, ayaklarını sürükleyerek ve tökezleyerek yürür. Kendine güveni sıfırdır.
Sıradan insanların yürüyüşleri de sıradandır, adımları da sıradandır.
türkiye gazetesi mehmet oruç'un yazısı...
http://www.mehmetoruc.com/pdfs/1998.pdf

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Tebessüm etmenin gücü

Tebessüm etmenin gücü

:a21::a21::a21::a21::a01::a21::a21::a21::a21:
Hiç kimse, gülümsemenin getireceği faydaları reddedecek kadar zengin değildir. Hiç kimse de gülümsediği için fakir düşmez. Gülümseme korkaklara güç, kederlilere neşe, hastalara sıhhat verir.
Gülümsemenin, gülmenin, tatlı dilin, insan hayatına faydası, tartışmasız herkes tarafından kabul edilir. Tebessümün, güven açığını kapatmak için mükemmel bir ilaç olduğu bir gerçektir. Tebessümün devamlılığı ne kadar çok olursa, güven duygusu dolayısıyla başarı da, o oranda yüksek olur. Ama insanların çoğu buna hâlâ inanmıyorlar. Çünkü korkarken gülümsemeyi hiçbir zaman denememişlerdir.
Tebessüm, gülücük insana güven duygusu verir, korkuyu yener, endişeyi kovar ve karamsarlığı alaşağı eder.
Gerçekten bir gülüş, hastalıklı duyguları tedavi etmekten fazlasını da yapar. Gerçek bir gülüş, diğerlerinin muhalefetini de eritir, hem de o anda. Eğer karşımızdakine içten gülümsersek, bize hâlâ kızgın olamaz. Bir arkadaş şöyle anlattı:
Olur böyle şeyler
“Sinirlerimin biraz gergin olduğu bir gündü. Kavşakta durmuş, yeşil ışığın yanmasını bekliyordum ki, arabanın sarsıntısıyla kendime geldim. Arkamdaki sürücünün ayağı frenden kaymış, arka tamponuma bindirmişti.
Aynadan arkaya baktım ve arabadan indiğini gördüm. Ben de indim. Zaten sinirlerim de tepede ya, kendimi bir ağız dalaşına hazırladım. Ağzıma ne gelirse söylemeye hazırdım.
Bereket versin ki bu şansı yakalamadan önce, bana doğru yürüdü, gülümsedi ve en samimî ses tonuyla, “Arkadaş, geçmiş olsun, gerçekten böyle bir şey yapmak istemedim. Elimde olmadan meydana geldi. Bir bakalım, zarar vermiş isem, hemen yaptırayım” dedi.
Samimî açıklamasıyla, o tatlı gülümsemesi beni eritti. Yelkenleri hemen indirdim. Mecburen, “Her zaman olur böyle şeyler” gibisinden bir şeyler geveledim. Ona karşı olan düşmanca hislerim hemen sevgiye dönüştü.”
Devamlı gülümseyin ve böylece kendinizi, “Mutlu günler geri geldi” gibi hissedeceksiniz. Ama her zaman gülümseyin. Yarım gülümseme bütünüyle garanti etmez. Dişleriniz görünene dek gülümseyin. Bu tip büyük boy gülümseme bütünüyle garanti eder.
Pek çok kere duyarız, “Evet ama, bir şeyden korktuğumda veya bir şeye kızdığımda, kendimi gülümseyebilecek gibi hissetmiyorum” diye... Elbette ki, hissetmeyeceksiniz. Kimse hissetmez. İşin püf noktası, kendimizi “Gülümseyeceğim” diye şartlandırmalıyız. Ve her zaman tebessüm etmeliyiz... Gülümsemenin gücünden yararlanmalıyız...
Sevgi, güleryüz, tebessüm, insanların en güzel özelliklerindendir. Ayrıca bu, insanı diğer canlılardan ayıran bir alamettir. Bu özelliklere sahip insanlar, her devirde sevilmişler, sayılmışlardır. Sevilen, sayılan insanın kendine güveni artar.
Hele herkesin, infilak etmeye hazır barut fıçısına döndüğü zamanımızda, bu hasletler daha da önem kazanmıştır. Asrımızda, insanlara faydalı olmak için, en etkili bir silah hâline gelmiştir.
Başkasına tebessüm etmek, güler yüz göstermek, onu ilgiyle dinlemek, ona değer vermektir. Kişinin kendi benliğini ikinci plâna atıp, karşısındakinin kişiliğini ön plâna çıkarmak demektir. Kişi, kendini ön plâna çıkarmadığı sürece sevilir, her zaman ben demeye başladığı zaman sevimsizleşir.
Güler yüz sadakadır
Hiç kimse, gülümsemenin getireceği faydaları reddedecek kadar zengin değildir. Hiç kimse de gülümsediği için fakir düşmez. Gülümseme korkaklara güç, kederlilere neşe, hastalara sıhhat verir. Gülümseme yorgunları dinlendirir.
Gülümseme satın alınamaz. Onu ancak, birisi bize, gönül rızası ile verebilir. İçten gelmeyen bir gülümsemenin de kimseye faydası olmaz.
Güler yüzlü olana sadaka sevabı verilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Selam verirken güler yüzlü olana, sadaka verenlerin kavuştukları sevaplar verilir.)
(Din kardeşine karşı güler yüzlü olmak, ona iyi şeyleri öğretmek, kötülük yapmasını önlemek, yabancı kimselere aradığı yeri göstermek, hep sadakadır.)
Türkiye gazetesi mehmet oruç'un makalesidir..
http://www.mehmetoruc.com/pdfs/1998.pdf

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
hamd olsun rabbıme
kendımı ıyı ve huzurlu hıssedıyorum
allah daım etsin amin
allaha emanet olun

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
vallaha sürekli sıkıntı içindeyim ama hamd ediyorum rabbime ki son 10 dk içinde belimi incittim ve kalakaldım ........ama yinede şükür rabbim bedenime şifa versin inşaallah benim yardımıma ihtiyacı olanlar var bu gün nazar değdi galiba ALLAH'IM ÇOK ACI ÇEKİYORUM.... ŞİFAMI VERİR İNŞAALLAH

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
allah şükür
bugün çok mutluyum iki duam vardı allahın izniyle oldu....
şükürler olsun allahım.....

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
değerli kardesim ben sizi çok ama çok iyi anlayabilirim. Çünkü bende psikolojik tedavi görüyorum. Sizin değiniiz gibi yanlız kaldığım zaman aklımdan öyle seyler geçiyorki aklım halim duruyor kendi kendimi durduk yere sıkıntıya sokuyorum. Çok şükür bu azaldı eskisi kadar olmadı. suana kadar 3 doktor edğiştirdim 3.su dikiş tuttu diger 2 sinin tedavi yöntemini beğenmediğim için birakmıştım. ama simdiki doktorum tam istediğim gibi ve 1 yıl gibi kısa bir sürede tedaviim bitirmek üzüre. Kısmet olursa bu ağostos ayı sonunda tedavim bitecek. Suan ilaçları yavas yavas bırakıyorum. Simdiki halime gelince gayet iyiyim ve çok mutluyum çünkü en çok sevdiğim ve can dostum ve yol arkadasım olaarak adlandırdğıım kişi ile aram okadar iyiki Rabbim bu durumu bozmaz inşallah:):) Bu arada Allah sizede acil sifa verir inşallah. Her seyi kafanıza takmamaya çalışın dünyada sonsuz kalmayacagız hepimizin öleceği bir gün vardır bu yüzden o güne kadar amel defterimizi iyi yönde kullanmaya bakalım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt