RE: sorumlu kim bizmiyiz?
Esselamun Aleyküm.
Kardeşlerim hepinizin yorumunu okudum ve hemen hemen hepsine katılmakla beraber acizene kardeşiniz olarakta şunları eklemek istiyorum.
Öncelikle Peygamber Efendimiz ve sayıları oldukca az olan Sahabeler, İslamiyete hizmet etmiş Mübarek Zatlar İslamiyeti yayma, yine atalarımız, güneşin doğduğu yerden, battığı yere kadar (turan) İslamiyet'i yayma mücadelesini verirken ve bunun için bir çok sıkıntıya göğüs gererken, bu gün bizler onları örnek alarak ilim irfan öğrenip, çalışıp didinip ülkemizi ileri bir seviyeye getirmemiz gerekirken bunu maneviyatımıza, inaçlarımıza yüz çevirerek kendi kültürümüze örf, adetlerimize sahip çıkmayarak batı kültürüne özenerek, ve herşeyimizle onlara benzeyerek yapmaya çalışıyoruz.
Müslüman demek İslamyeti yaşayan demektir. Yani sadece inanıyorum, Müslümanın demekle iş bitmiyor. Bu yüzden bütün müslümanlar olarak bir hamle yapıp artık özümüze dönmeliyiz. Dinimizi hakkıyla yaşamaya çalışıp Bizleri ellerine geçen ilk fırsatta yok etmek isteyenlere dinimize saldıranlara karşılık birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Geç olmadan uyanmalıyız.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selametle kalınız...