RE: sorumlu kim bizmiyiz?
zerda hanım çok güzel bir tartışma konusu açmışsınız öncelikle bunu söylemeliyim.neden bu hal'i aldı müslümanlık!!diimi yanlış giden bişeyler var.biz dosdoğru olduğuna inandığımız(elhamdülillah)kur-an bu ülkelere bahşedilmişken nerde yanlış var ki bu kadar kötü durumdayız!!!bi kere kur-andan gidelim,Allah kitabında toplumların kendi hakettikleri gibi yaşayacaklarını söylüyor.evet biz bütün müslümanlık bunu hak ediyor malesef!!!biraz kendimize batıralım çuvaldızı!!!!herşey o kadar almış başını gidiyor ki din de yazmakla bitmez bu inanın.siz de görebiliyorsunuzdur bunları zaten...biz malesef vahyin ne demek istediğiyle değil bizim ne anlamak istediğimizle anlıyoruz okuduğumuz kur-an'nı!!!ayın ondördü gibi parlak ve bozulmamış bir mushaf var elimizde söyleyin bana kaç tane müslüman evladı anladığı dilde bu kur-an'ı okuyor,hayatı okadar çok ezbere yaşıyoruz ki aynı din gibi!!!tabiki böyle olur sonuç.sen okuduğun kur-anın,kıldığın namazdaki duaların ne demek istediğini ne söylediğini bilme ondan sonra tabi ki bu sonuç kaçınılmaz olur!!!CenabAllah aklını kullanmayan toplumlara pislik atarız diyor kitabında!!!!biz aklımızı şeytanlıktan yana kullanıyoruz malesef ve böyle ödüllendiriliyoruz Allah tarafından!!!komşun açken sen, sıcacık yatağında yat,sağın da solunda olan olaylara seğirci kal"bana dokunmayan yılan bin yaşasın"mantığıyla iran da pakistanda,lübnanda vb. bir sürü zavallı müslüman katledilsin dön gel vicdanın sızlamadan gününü gün et!!!böyle mi olmalı müslüman.müslüman olduğumuzda ne'yin altına imza atmış olduğumuzu çoooookkkk iyi düşünmemiz lazım.ezbere müslümanım demekle olunmuyor malesef.baştan aşşağı sorumluluk istiyor.önce kendimizi,kişiliğimizin inşaasını yeni baştan yapmalıyız,kur-an'la,sonrası da çorap söküğü gibi gelir zaten yeter ki biz bişeylerin bilincine iyi varalım.herşeyi değiştirmek yine bizim elimizde.
saygılar
not:ben kendimi sütten çıkmış ak kaşık gibi lanse etmiyorum o yüzden "biz "ifadesini kullandım.yanlış anlaşılmasın suçlu biz'iz kısacası!!!!