Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SON SOZLER (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ERZURUM FKIRASI

gercektan komikti.kardeşim....a..e..o..B)B)B)B)

medina

Kayıtlı Kullanıcı

Erzurumlu hakkın rahmetine kavuşur, öbür dünya ya göç eder.
Öbür dünyada bakar ki iki büyük kapı var ve mevtalar birinin önünde kuyruk olmuşlar.. belli ki cennet kapısı.
Erzurum lu uyanık ya kuyruk beklemeyecek önünde hiç kimsenin beklemediği kapıdan dalar içeri.
Tabi içeri girer girmez zebaniler Erzurumluya dalarlar ve bi güzel benzetirler.
Erzurumlu kendine geldiğinde söylenir:
Ahan Beele Yapirsizz , ondan kimse gelmiir buraya..!

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi seçeceklermiş.

Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş ve boğulmak üzereymiş.

Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmaya çalışmış. Bunu gören doktorlar

arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına çağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz"

demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür

etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü

kuruması için onu astım!"

buda benden olsun.inşaallah..B)B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

medina yazdı:
Erzurumlu hakkın rahmetine kavuşur, öbür dünya ya göç eder.
Öbür dünyada bakar ki iki büyük kapı var ve mevtalar birinin önünde kuyruk olmuşlar.. belli ki cennet kapısı.
Erzurum lu uyanık ya kuyruk beklemeyecek önünde hiç kimsenin beklemediği kapıdan dalar içeri.
Tabi içeri girer girmez zebaniler Erzurumluya dalarlar ve bi güzel benzetirler.
Erzurumlu kendine geldiğinde söylenir:
Ahan Beele Yapirsizz , ondan kimse gelmiir buraya..!

:)

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

İKİ ERZURUMLU İNŞAAT İŞÇİSİ İNŞAATIN EN ÜSTÜNE KİREMİT ÇIKARTIRLARMIŞ BİRİ AŞAĞIDAN YÜKLER ÖBÜRÜ YUKARIDA MAKARADAN BOŞALTIRMIŞ YUKARDAKİ ÇEKERKEN KİREMİTİN BİRİ AŞAĞIYA DÜŞERMEYE BAŞLAMIŞ YUKARDAKİ AŞAĞIDAKİ ARKADAŞINI UYARMAK İSTEMİŞ AMA BİRANDA DİLİ TUTULMUŞ BAŞLAMIŞ ULA ULA ULA ULA KİREMİT ARKADAŞININ KAFASINA DÜŞÜNCEDE PAOOOO :D

sert

Kayıtlı Kullanıcı
!BAŞKA GEZEGENLER!

!BAŞKA GEZEGENLER!

Aşağıdaki link adresini kopyalayıp adres çubuğuna girdiğinizde başka gezegen ve yıldızlarda kaç yaşında olduğunuzu öğreneceksiniz

http://www.gencgurbet.net/gezegenyas.html

Bu da sözkonusu gezegenlerde kaç kilo olduğunuzu öğrenmeniz için ...:D
http://www.gencgurbet.net/gezegen/gezegenkilo.html

sert

Kayıtlı Kullanıcı
RE: !BAŞKA GEZEGENLER!

çok hoşunuza gidecek ilginç rakamlarla karşılaşacaksınız

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
ALLAH RAZI OLSUN...Çok hoşuma gitti...Gerçektende çok ilginç rakamlar çıktı...;)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

:D:D:D:D jupiterde olmak istemezdim :D 136 kilo.. jupiterde yani. yanlış anlamayın :D

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. evet çok ilginç jüpiterde 126 kilo oluyorum bi gezegende ise 0,0093 falan çok gaip yaa bencede allaha şükürler olsun dünyada yaşıyoruz
paylaşım için sağol allah razı olsun a.e.o.

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Bir de başka gezegenlerdeki doğum tarihinize bakın arkadaşlar.Dünyada 1979 doğumluyum ama mesela Jüpiterde daha 2022 yılında doğacak görünüyorum .Tuhaf bir durum doğrusu

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Bir de başka gezegenlerdeki doğum tarihinize bakın arkadaşlar.Dünyada 1979 doğumluyum ama mesela Jüpiterde daha 2022 yılında doğacak görünüyorum .Tuhaf bir durum doğrusu

medina

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzeldi

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel hepsi. emeğinize sağlık. çok güldüm yaaa... erzurumlularıda severim ;)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar saolun bende ERZURUMluyum teşekkür ederim katılımınız için ÇAY bahsi dogrudur. ramazanda n çok canım çay isterdi. madem öyle kısaca çifte minarenin hikayesini kısa olarak anlatayım.

Çifte Minareli Medrese'nin Yapım tarihinin ve kimin tarafından yapıldığının kesin bir bilgisi elde bulunmamaktadır.Çeşitli rivayetler vardır:

İbrahim Hakkın Konyalı Medrese'nin mimari tarzı,süsleri,yazıları,çinileri ve çift başlı,kulaklı kuş ongununa bakarak bu eserin h.710 M.1310 yılında ilhan hükümdarlarından Bulgan Hatun tarafından Hatuniye Camii adıyla yapıldığını söyler.

Prof. Dr.Hüseyin Rahmi Ünal ise medresenin 1250-1275 yılları arasında inşa edilmiş olabileceğini söyler.

Evliya Çelebi bu eşsiz eserin değerinin şu sözlerle anlatmaktadır:

"..Bu cam termin edilse küre-i arzda misali bulunmaz bir eser olur.Allah tamirini müyesser eylese"

Burayı Alaeddin Keykubat kızı için yaptırmaya başlamış.Kendisi harbe gidip şehit olunca paralarını alamayan ustalar yarım bırakarak gitmişler.
Bir de şöyle bir rivayet vardır ki bu en fazla tutulanı ve bilinenidir:

Bu muazzam yapıyı yapan bir usta ve bir çırağı varmış.Bina yükseldikçe çırak bu işte ustasından daha zanaatkar olduğunu göstermeye başlamış.Bu durumu ne kadar kıskansa da usta bir şeyler diyememiş.Bir gün yine çalışırlarken çırak ustasına seslenerek su istemiş ve bunu duyan usta:

"Usta idim oldum şegirt,al destiyi suya seğirt" diyerek kendini minareden aşağıya atmış.Bunu görüp hatasını anlayan çırak çok pişman olmuş ve ustasının arkasından kendini aşağıya atmış.Ve çalışan işçiler bu vahim olaya çok üzülmüşler ve işi yarım bırakarak gitmişlerdir.

Bu efsane en çok bilinen ve anlatılanıdır,zira doğruluğunu destekleyen işçilik farklarını yapı üzerinde rahatça görmek mümkündür.Yakutiye'nin sağ yarısını çırak sol yarısını ise usta yapmıştır.Ve dolayısıyla sağ yarısındaki sütunlar,duvar kenarları ve diğer detaylar daha işlemeli ve güzel iken sağ yarısı daha sade bir yapıdadır.Burada örnek olması açısından size Yakutiye'nin giriş kapısının iki yanındaki süslemelerin usta ve çırak tarafından yapılanlarını veriyorum.Sizde bu farkı rahatça görebileceksiniz.

Burada bariz bir şekilde farkını görebileceğiniz gibi arada işleme farkları var.Burada solda ustanın yaptığı işleme ve sağda ise çırağın yaptığı işleme görülmektedir.Sağdaki işlemenin ortasında kartal işlemesi ve altında yaprak şeklindeki motifler varken,solda daha sade olan bu yapraklar ortasında ise bir kartal işlemesi bulunmamaktadır.

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

Erzurum bir ulu şehir, yayla başında.....

Belki Palandöken bilir şimdi kaç yaşında.

Yavuz'a yol açmış gür ormanlarından...

Evliya konuk olmuş kara kışında.

Kaç yiğit yudumlamış, bar'ında koç yiğitliği

Kaç gönül kaynamış ayran aşında..

Emrah'lar, Sümmani'ler gelmiş, Yaşar Reyhani'ler

Bir de ben, hele ben, ille ben en başında!

Mizah, ızdırabın çocuğudur.

Erzurum, ızdırabın kucağında doğmuş bir şehir! Onun fıkralarını dinlerken, o ızdırabın dışa yansımasını hemen görürsünüz. Gerektiğinde; Kurt İsmail'i, Nene Hatun'u, Kara Fatma'yı yetiştirir. Ama tarihin kahraman yetiştirmeye fırsat vermediği zeminde o muazzam muhayyile karşımıza "Teyo Pehlüvan"ı çıkarır.

Gün olur, Kadı Darir, Solakzade, Ömer Nasuhi Bilmen'ler yetişir bu toprakda. Böylesi değerlerin yetişemediği çorak iklimlerde dertlenir, hüzünlenir. Bu ızdırabın meyvesi olarak; "Naim Hoca"lar, "Emin Hafiz"ler doğar!

Tortumlu'da, çilkeş Anadolu insanının tam bir özetini buluruz. Bulunduğu coğrafyayla barışık, saf ve duygusal... İspir'li kıvrak zekasıyla çıkar karşımıza. Hasankale'li biraz bilmiş! ama alabildiğine kalenderdir.

Hepsi bu toprağın insanıdır, çilekeştir, muzdariptir.... Ve mizah onun hamurunda vardır.

B)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

Bir Fıkrada ben sunayım istedim.
Tamam işte o bankamatik var ya, ona gidir bir kart sohirsan. sonra birgaç numara yazirsan. Eğer daha önce para yatırmışsan maçina hemen istediğin parayı verir. Yoh daha önce para yatirmamişsan maçina sana deyir ki:
-Ula gavat, sen ne parasi yatırdın ki şimdi benden isdirsen?

İşte sevap da buna benzer. Eğer bu dünyada sevap yaparsan, öbür dünyada garşan gelir. Yapmazsan, heç bir şey bekleme

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır. Hoca'dan dua etmesini isterler:
- Hocam bi dua et de takım yensin, heç degilse berabere galsın.
Hoca dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar:
-Ne biçim dua ettin" diye Hoca'ya çıkışırlar. Hoca:
- Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim gavat uzadacah!.

takan

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
HESAPLADIM ONLAR KIRTLAMAYLA İÇİYORLARSA BİR ÇAYLA 1 YADA 2 ŞEKER YİYORLAR BEN İSE 29 ÇAYDA 87 ŞEKER YEMİŞİM YANİİİİ REKOR BENİM

KARDEŞİM 87 ŞEKER LE BİDE O KAADAR ÇAY VALLA DİKKAT EDESİNİZ DAAA SONRA ÇARPINTI YAPAR..

AMAN AMAN REKOR FELAN DERKEN ALLAH KORUSUN

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
RE: helal olsun

RE: helal olsun

FATMA_ERGUN yazdı:
EE REKOR KİMDE O ZAMAN BENDE BİR GÜNDE 29 ÇAY İÇTİM.O ZAMAN KAÇ ŞEKERLİ ORDAN HESAPLAYALIM REKORU OLMAM LAZIM
HEM ÇAY RİZEDE ÜRETİLİR ADIYAMANDA TÜKETİLİR.

GÜZELDİ EMEGİNİZE SAGLIK.

Valla helal olsun bende benden şekerli çay içen yok diyordum beni geçmişiniz :D
ama şunuda unutmayın şeker gibi insanlar şekerli çay içerler :D:D:D bunu salladım palavraydı :D:D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt