Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SON SOZLER (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KİMDEN GELDİĞİNİ BİLMEK

B)B)B)B)B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Penaltı Kaç Kez Tekrarlanır?

mustafa_xtar yazdı:
:eek::eek::eek::eek::eek::eek: o nedemek oluyo. Şiddet yasak :D:D:D
MUSTAFA BEY ALLAH AŞKINA YAPMAYIN.AGZINI AÇAN ŞİDEET YASAK DİYOR PEKİ BU KADAR OLAYI BEN Mİ YAPIYORUM.ŞİDDET SADECE DİLDE YASAK.HAYATTA HERŞEY SERBEST .ÖZELLİKLE MAÇLARDA

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

EEE MUSTAFA SABIR DA BİYERE KADAR,PEKİ AYNIŞEY BEŞİKTAŞA YAPILSA SEN NE YAPARDIN.:D:D:D ALLAH BİLİR........

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgu Özal'ın doktoru anlatıyor:
-Turgu Bey prostat kanserinden ameliyat olmuştu.Geceleri uyuyamadığı için sabaha kadar saatlerce beraber oturuyorduk.
Birgün;"efendim,o kadar ızdırap çekiyor,fakat hiç belli etmiyor 'ıh'demiyorsunuz."dedim.
"Bak"dedi."Sana bir menkıbe anlatayım.Talebenin birisi ders almak için dervişin yanına gitmiş.Oldukça istekli bir talebe imiş.Herşeyi merak ediyor,durmadan soru soruyormuş.
Birgün;'Efendim,ŞERİAT,TARİKAT ve HAKİKAT nedir?'demiş.Derviş o anda cevap vermemiş.Camiye namaza gitmişler.Şadırvanda insanlar abdest alıyormuş.Derviş talebeye;
'Git şu baştaki abdest alan adamın ensesine bir tokat at.'demiş.Talebe gitmiş okkalı bir tokat aşk etmiş.Adamda dönmüşhiddetle aynı şekilde bir tokat vurmuş.Talebe gelmiş 'Hocam!demiş.'Bu ne?'HOCA 'BU ŞERİAT' demiş.'Yapan karşılığını bulur.Hüküm zahire göredir.'sonra derviş talebesini'Git diğer adama vur!' diyerek talebesini abdest alan diğer adama göndermiş.Talebe denileni yapmış.Adam hiddetle dönmüş,talebeye sinirli sinirli bakmış ve abdest almaya devam etmiş.Talebe hocasının yanına gelmiş 'Hocam bu nedir?' diye sormuş'BU TARİKATTIR'demiş'Adam tokatın geldiğini biliyor,fakat kimden geldiğini bilmiyor.Onun için sana hiddetle bakıyor.'Derviş talebesini abdest alan üçüncü adama göndermiş.Talebe yine şiddetle tokat atmış.Ama adam hiç dönüp bakmamış,durumunu hiç değiştirmemiş.Talebe oldukça şaşırmış.Merakla hocasına sormuş.Derviş'BU HAKİKAT!'demiş ve'TOKAT NERDEN GELİRSE GELSİN,KİMDEN GELDİĞİNİ BİLİYOR!'
Turgut Özal sözlerine şöyle devam ediyor:"İŞTE BEN DE KİMDEN GELDİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN DİŞİMİ SIKIYOR'IH'DEMİYORUM."

KARDEŞLER BELA DA HAYIR DA MEVLAMIZDAN GELİR İNSANOĞLUNA.MÜSLÜMANA DÜŞEN BELA ANINDA SABIR,HAYIR ANINDA ŞÜKÜR ETMEKTİR.ŞERİAT TARİKAT VE HAKİKAT ZATEN AYRILMAZ BİR ÜÇLÜDÜR.BU VELİYE UYMA ŞEREFİNE NAİL OLAN İNSANLAR ZATEN TAKVAYA ERMİŞ MÜBAREK İNSANLARDIR.ONLAR NEFİSLERİ UĞRUNA HİÇBİR ŞEY YAPMAZ,HERŞEYİ MEVLA'DAN BİLİRLAR...

SELAM VE DUA HİDAYETE TABİ OLANLARIN ÜZERİNE OLSUN
VES'SELAM

selamunaleykum! bu paylasımınız ıcın tesekkur ederım kardesım Allah razı olsun gercekten cok guzel ve kıssalı bır hıkaye ımıs.gercektende basımıza her ne gelırse gelsın mutlak sebat etmelıyız.o an olmasa bıle ılerleyen gunlerde basımıza gelen olayın neden bıze ısabet ettıgını hangı hayra vesıle oldugunu yada hangı daha buyuk bır sıkıntı belayı def ettıgını anlayacızdır mutlaka.selametle kalın.

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

HAYAT ACELEYE GELMEZ
Yıllar önce, çok uzaklarda bir adam varmış. Bu adam çalışmak amacıyla çok uzaklara gitmiş ve yıllarca çalışmış. Sonunda memleketine dönme zamanı gelmiş. Bu çalışma sürecinde toplam 3000 akçe biriktirmiş ve evinin yolunu tutmuş.

Evine doğru giderken yolu büyük bir şehirden geçmiş.Yolda yürürken köşe başında birisi "Bir nasihat bin akçe, bir nasihat bin akçe" diye bağırıyormuş. Adam düşünmüş: “Nasıl olur, bir nasihati bin akçeye satarlar, ben yıllarca çalıştım ve sadece 3000 akçe biriktirdim”. Bu işe
pek aklı ermemiş ama merak işte. Duramamış ve adama bin akçe vererek o nasihati satın almış.

Nasihat şöyleymiş: "KADERDE NE VARSA O ÇIKAR”. Ve yoluna devam etmiş...

İlerde yine köşe başında başka bir adam bağırıyormuş "bir nasihat bin akçe" diye. Adam yine dayanamamış bin akçe de o adama vermiş ve ikinci nasihatı da satın almış.

İkinci nasihat da şöyleymiş: “GÖNÜL KİMİ SEVERSE GÜZEL ODUR"

Son kalan bin akçesi ile yoluna devam etmiş. Tam şehrin çıkışında yine köşe başında bir adam bir nasihati bin akçeye satıyormuş. Adam bir parasına bakmış, bir de nasihatı satan şahsa, dayanamamış ve kalan son akçesiyle de o nasihatı satın almış.

Son nasihat ise şöyleymiş: "HİÇ BİR İŞ ACELEYE GELMEZ".

Parasız yoluna devam etmiş. Şehrin çıkışında büyük bir topluluk ile karşılaşmış. Topluluk telaş içindeymiş. Yaklaşmış ve oradakilerden birine neler olduğunu sormuş. Oradan birisi açıklamış, demiş ki: Burada şehrin tüm su ihtiyacını karşılayan bir kuyu var, ama kuyunun içinde de canavar var. Canavar suyu tutmuş, göndermiyor. Aşağıya kim indiyse bir türlü çıkamadı. Şimdi herkes korkuyor aşağı inmeye".

Adam düşünmüş ve ilk satın aldığı nasihat aklına gelmiş. "Kaderde ne varsa o çıkar". Aşağı inmeye karar vermiş.

İnince canavar hemen yakalamış ve yerine götürmüş. Demiş ki: "Buraya gelenlerin hepsine bir soru sordum ve bilemediler. Eğer sen bilirsen seni serbest bırakırım. "Bir yanına sarışın ve dünya güzeli bir bayanı, diğer yanınada kurbağayı koymuş ve "söyle bakalım hangisi güzel?" demiş.

Adam düşünürken aklına ikinci aldığı nasihat gelmiş ve "gönül kimi severse güzel odur" demiş.

Bu cevap canavarın çok hoşuna gitmiş. Zira canavar, kurbağanın gözlerine aşıkmış. Adamı salmış ve suyu bırakmış. Almışlar krala götürmüşler ve ağırlığınca altın vermişler.

Adam yoluna devam etmiş ve nihayet evine varmış.

Evinin camından içeri bakmış. Bir de ne görsün; karısı genç biri ile diz dize oturuyor. Hemen kılıcını çekmiş ve tam içeri girerken üçüncü nasihat aklına gelmiş : "Hiç bir iş aceleye gelmez".

Kılıcını kınına koymuş ve içeri girmiş. Hoş beşten sonra karısına o genci sormuş. Kadın da: "Bey, sen gittiğinde ben hamileydim ve bir oğlumuz oldu. Bu genç senin oğlun" demiş.

Hayat Aceleye Gelmez…

Mesnevi'den

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgu Özal'ın doktoru anlatıyor:
-Turgu Bey prostat kanserinden ameliyat olmuştu.Geceleri uyuyamadığı için sabaha kadar saatlerce beraber oturuyorduk.
Birgün;"efendim,o kadar ızdırap çekiyor,fakat hiç belli etmiyor 'ıh'demiyorsunuz."dedim.
"Bak"dedi."Sana bir menkıbe anlatayım.Talebenin birisi ders almak için dervişin yanına gitmiş.Oldukça istekli bir talebe imiş.Herşeyi merak ediyor,durmadan soru soruyormuş.
Birgün;'Efendim,ŞERİAT,TARİKAT ve HAKİKAT nedir?'demiş.Derviş o anda cevap vermemiş.Camiye namaza gitmişler.Şadırvanda insanlar abdest alıyormuş.Derviş talebeye;
'Git şu baştaki abdest alan adamın ensesine bir tokat at.'demiş.Talebe gitmiş okkalı bir tokat aşk etmiş.Adamda dönmüşhiddetle aynı şekilde bir tokat vurmuş.Talebe gelmiş 'Hocam!demiş.'Bu ne?'HOCA 'BU ŞERİAT' demiş.'Yapan karşılığını bulur.Hüküm zahire göredir.'sonra derviş talebesini'Git diğer adama vur!' diyerek talebesini abdest alan diğer adama göndermiş.Talebe denileni yapmış.Adam hiddetle dönmüş,talebeye sinirli sinirli bakmış ve abdest almaya devam etmiş.Talebe hocasının yanına gelmiş 'Hocam bu nedir?' diye sormuş'BU TARİKATTIR'demiş'Adam tokatın geldiğini biliyor,fakat kimden geldiğini bilmiyor.Onun için sana hiddetle bakıyor.'Derviş talebesini abdest alan üçüncü adama göndermiş.Talebe yine şiddetle tokat atmış.Ama adam hiç dönüp bakmamış,durumunu hiç değiştirmemiş.Talebe oldukça şaşırmış.Merakla hocasına sormuş.Derviş'BU HAKİKAT!'demiş ve'TOKAT NERDEN GELİRSE GELSİN,KİMDEN GELDİĞİNİ BİLİYOR!'
Turgut Özal sözlerine şöyle devam ediyor:"İŞTE BEN DE KİMDEN GELDİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN DİŞİMİ SIKIYOR'IH'DEMİYORUM."

KARDEŞLER BELA DA HAYIR DA MEVLAMIZDAN GELİR İNSANOĞLUNA.MÜSLÜMANA DÜŞEN BELA ANINDA SABIR,HAYIR ANINDA ŞÜKÜR ETMEKTİR.ŞERİAT TARİKAT VE HAKİKAT ZATEN AYRILMAZ BİR ÜÇLÜDÜR.BU VELİYE UYMA ŞEREFİNE NAİL OLAN İNSANLAR ZATEN TAKVAYA ERMİŞ MÜBAREK İNSANLARDIR.ONLAR NEFİSLERİ UĞRUNA HİÇBİR ŞEY YAPMAZ,HERŞEYİ MEVLA'DAN BİLİRLAR...

SELAM VE DUA HİDAYETE TABİ OLANLARIN ÜZERİNE OLSUN
VES'SELAM
ALLAH RAZI OLSUN HAYIRLI CUMALARB)B)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
EEE MUSTAFA SABIR DA BİYERE KADAR,PEKİ AYNIŞEY BEŞİKTAŞA YAPILSA SEN NE YAPARDIN.:D:D:D ALLAH BİLİR........

Hoppp bakalım ;) Beşiktaşa öyle bişey yapacak adam daha anasının karnından doğmadı :):):):):)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
MUSTAFA BEY ALLAH AŞKINA YAPMAYIN.AGZINI AÇAN ŞİDEET YASAK DİYOR PEKİ BU KADAR OLAYI BEN Mİ YAPIYORUM.ŞİDDET SADECE DİLDE YASAK.HAYATTA HERŞEY SERBEST .ÖZELLİKLE MAÇLARDA

Öyle ama şiddet yapacan şiddet yasak diyecen
Burda gerçekler böyle. Güçlü olan haklı. Haklı olan değil.
Olayları sen çıkarabilirsin çünkü çok asabisin

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

:)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

neeeeeeeeee:D

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

ASABİSİN DEDİNİZ YA ONA GÜLDÜM .DEMEKKİ ÖYLE YANSIMIŞIM...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

Anlamıştım zaten açıklama yapmanıza gerek yoktu kiiiii :D:D:D:D:D:D

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

Anlamıştım zaten açıklama yapmanıza gerek yoktu kiiiii :D:D:D:D:D:D
HA HA ÇOK KOMİK.BJK ÖYLE PENALTILARA MARUZ KALIRSA GÖRÜRSÜNÜZ ASABİYİ.ŞİMDİ GICIK GICIK GÜLE BİLİRİM:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D....

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

YAAAAA MUSTFA BEŞİKTAŞA YAPACAK OLAN ANASINDAN DOĞMADIDA TRABZON 14 LÜ ÇIKARINCA NİYE ŞİDDET YASAK OLUYORRRR :D:D:D

NAZLIOGLU

Kayıtlı Kullanıcı
biraz gülelim değilmi

biraz gülelim değilmi

FADİME'DEN E-POSTA...
Şubat ayının soğuk günlerinde, ikisi de Amerika'nın değişik bölgelerinde, ayrı ayrı iş gezilerinde olan Dursun'la karısı, Florida'da buluşup yaz sıcaklarının yaşandığı bu bölgede, bir kaç gün geçirmeye karar verirler.
Eşi, Dursun'dan önce gider Florida'ya ve ertesi gün için Dursun'a da yer ayırttıktan sonra, ona bir e-posta gönderir. Fakat mesaj, adreste bir harfi yanlış yazdığı için, Dursun yerine, bir gün önce karısı ölen Temel'e gider. Yaşı da epeyce ilerlemiş bulunan Temel, bilgisayar ekranında mesajı okuyunca, korkunç bir çığlık atar ve düşüp bayılır. Zaten çok üzgün olan Temel'in bu çığlığı üzerine ev halkı odaya dolar ve herkes yerde yatan Temel'e yardım için koşuşturmaya başlar.
Temel, bir süre sonra kendine gelir ve niçin çığlık attığını soranlara, bilgisayar ekranını gösterir:
"Sevgili Kocacığım,
Bugün, buraya ulaşır ulaşmaz, önce yarın senin gelişinle ilgili tüm işlemleri tamamladım, sonra da bana ayrılan yerime yerleştim. Burası gerçekten de dedikleri gibi çok sıcak... Seni dört gözle bekliyorum..." (Karın)

NAZLIOGLU

Kayıtlı Kullanıcı
s.a

s.a

BAŞKA ÇİMSE YOK Mİ?
Temel, bir gün tarlasından eve dönmektedir. Karadeniz bölgesinin sarp arazisindeki patikada ilerlerken, birden ayağı kayar ve yüzlerce metre derinlikteki uçuruma yuvarlanır. Can havliyle, uçurumdaki bir ağacın dalına tutunur. Aşağıya bakar, metrelerce derinlikte ve dibinde de sivri kayalar. Belki duyan olur da kurtarmaya gelir diye avazı çıktığı kadar bağırır:
-Çimse yok miiii!
Bir kaç kere daha bağırır. Sonunda, ta yukarılardan, gökten bir ses duyar:
-Ey kulum Temel! Düşüp ölsen ne var ki? Seni cennetime koyarım. Eğer emirlerimi yaptıysan, yasaklarımdan kaçındıysan, kul hakkı yemediysen hiç korkma!
Temel şöyle bi düşünür, emirlerden hemen hiçbirini yapmamış, yasakların neredeyse tamamını yapmış, kul hakkı desen sadece Fadime'nin hakkını ödeyemez. Başını kaldırıp, tekrar bağırır:
-Başka çimse yok miiii!

donduyilmaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: biraz gülelim değilmi

EVET GÜZELMİŞ.NAZLIOĞLU KARDEŞ.BENİ GÜLDÜRDÜN RABBİMDE SENİ GÜLDÜRÜR İNŞALLAH.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: s.a

KARDEŞİM BU FIKRA HEM BU ŞEKİLDE DEĞİL,TEMEL İN YANINA GELEN AZRAİL OLARAK ANLATILDIĞINI DUYMUŞTUM.HEM DE KANIMCA BU ŞEKLİYLE DE ÇOK DA HOŞ OLMAMIŞ SANIRIM.AMA BEN YANLIŞ ANLADIYSAM HAKKINI HELAL ET.KIRILMANI İSTEMEM.MUTLAKA İYİNİYETLE YAZDIN.AMA BİZİ OKUYAN VE BİZİ TANIMAYAN BİZİM HAKKIMIZDA YANLIŞ DÜŞÜNCELERE KAPILIR DİYE ENDİŞELENDİM.BEN HAKSIZSAM ÖZÜR DİLERİM ŞİMDİDEN.

donduyilmaz

Kayıtlı Kullanıcı

EVET BU DA ÖYLE İMİŞ ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ.ÖLÜMÜN DE HAYIRLISINI VERSİN RABBİM.AMİN.

NAZLIOGLU

Kayıtlı Kullanıcı

inşallah kardeş sağol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt