RE: [ BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ ? ]
RE: [ BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ ? ]
BUNLARIDA BİLİYORMUYDUNUZ?
Hücreler Birbirlerini Tanıyabilir
Arkadaşlar, bebekler anne karnında zaman içinde şekillenirler. Önce hücrelerden oluşan bir et parçasıdır. Daha sonra hücreler çoğalarak bir bölümü kolları, bir bölümü gözleri ve diğer organlarımızı oluşturmak üzere ayrılırlar.
Hücrelerin aynı özelliklere sahipken farklılaşmaya başlamaları çok ilginçtir. Çünkü ortada bu değişim için hiçbir neden yoktur. Tabi her hücrenin gideceği yeri, hangi organı oluşturacağını, ne kadar çoğalacağını, ne zaman duracağını bilmesi daha da ilginçtir. Düşünün, gözle görülemeyen bir hücre sanki düşünebiliyormuş gibi gideceği yeri bulmaktadır.
Doğmamış bir bebeğin organlarına ait hücreleri bir yerde karıştırsak bile aynı organa ait hücreler birbirlerini tanırlar. Yani hücreleri ilk önce birbirinden ayırıp, sonra tekrar birleştirsek, aynı organı oluşturacak olan hücreler birbirlerini tanıyarak, tekrar birleşirler.
Peki ne beyne, ne sinir sistemine, ne de göze, kulağa sahip olmayan bu hücreler birbirlerini nasıl tanımaktadırlar? Elbette arkadaşlar, hücrelerin bunu başarmalarını sağlayan onları yaratan Rabbimiz’dir.
Kaslarımız Uyum İçinde Çalışır
Güldüğünüzde yüzünüzde aynı anda 17 kasın birden kasıldığını biliyor musunuz? Eğer bunlardan bir tanesi kasılmasa veya görevini yanlış yapsa gülümseyemezsiniz, üstelik yüzünüz anlamsız bir ifade alır. Yüzünüzde mimik yapmakla görevli toplam 28 ayrı kas vardır. Yüz kaslarının yanı sıra vücudunuzdaki diğer kaslar da büyük bir uyum içinde çalışırlar. Örneğin sadece tek bir adım atmak için ayaklarınızda ve sırtınızda bulunan 54 kas aynı anda çalışır. Bu bize Rabbimizin bir hediyesidir. Allah vücudumuzda kusursuz bir sistem yaratmıştır. Bizim de Allah'ın sonsuz merhametini sürekli düşünüp, büyüklüğünü anıp, şükretmemiz gerekir.
ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN HA BU ARADA BEN %76 NIN DIŞINDAYIM TEBESSÜM ETTİRDİN GECE GECE ..
OHH YATIN BAKALIM SİTE GÜLLERİ MIŞIL MIŞIL UYUYUN
SİTE BANA EMANET.
YENİ KONULAR YAZMAK İSTERDİM AMA BİZİM İNTERNET SINIRLI ANCAK YORUMLARA KATILIYORUM.
SELAM VE DUA İLE!....B)B)B)