Bu insanlar yani solcular, Allaha inancı olmayan kişilerdir demek, doğru olmaz..
Belki gafletten, belki içinde bulundukları ''sol kültürün'' etkisiyle işin ciddiyetini kavramadan söylenmiş sözler olarak kabul edelim...Hiç kimseyi ''dinsizlikle'' suçlamak haddimize değil...
MÜSLÜMAN MÜSLÜMANDIR..Sadece buraya yazmak için üye oldum..
Solculuk dinsizlik değildir. O kadar cahil sözler söylemişsiniz ki solcu=dinsiz, kafir anlamı çıkarmak çok basit oluyor.
Ben Müslüman'ım sonuna kadar.. İnancımız da tam.
Ama şu da var; ölümüne dek Solcuyum ve onurluyum, gururluyum..
İslamiyet mantıklı bir dindir. Sizin bu kadar Müslüman (dindar) cahiL olmanıza anlam veremiyorum..
Hiç unutmuyorum Fenerbahçe Lisesi 2. sınıftayım... 1975-76 falan... Fenerbahçe Kurtuluşcu denilen aşırı sol bir grubun kurtarılmış bölgesi. Namaz kılan bir tek ben varım sınıfta...
Hemen arkamdaki sırada oturan bir kız öğrenci var ki (adı bile hâlâ aklımda F.D.) dinsizin imansızın daniskası...
Bir gün teneffüsde erkek öğrenciler birbirlerine tahta silmekte kullanılan silgileri atarak şakalaşırken bir tanesi tahta üzerine keçe çakılmış şekilde bir silgiyi sınıfın arka tarafına doğru öyle şiddetle attı ki tahtadan yapılma silgi arka duvara şiddetli bir ses çıkararak KÜÜÜTTTT diye oturdu...
Bizim F.D. yerinden öyle bir sıçradı ki korkudan, ve ağzından iki kelime çıktı gayrı ihtiyari:
"Aman Ya Rabbi!.."
İçin için güldüm, hey gidi imansız, yeri geldimi nasıl sığınırsın Allah'a...
Eee, fıtrat bu işte...
Sadece buraya yazmak için üye oldum..
Solculuk dinsizlik değildir. O kadar cahil sözler söylemişsiniz ki solcu=dinsiz, kafir anlamı çıkarmak çok basit oluyor.
Ben Müslüman'ım sonuna kadar.. İnancımız da tam.
Ama şu da var; ölümüne dek Solcuyum ve onurluyum, gururluyum..
İslamiyet mantıklı bir dindir. Sizin bu kadar Müslüman (dindar) cahiL olmanıza anlam veremiyorum..
solcuların çoğu ALLAH a inanıyor ama neymiş baş örtüsüne karışırlar imam hatip e karışırlar ..
Solcular hiç bir zaman dinsiz olmadı .. Aslada olmayacak ..
Biz solcular dinsizdir demiyoruz...
Solcular kendilerine müslüman diyemezler buna hakları yok diyoruz...
ALLAH TEALA nın Maide suresi 3.Ayeti kerimede ''...bugün size dininizi tamam ettim...'' ila ahiri...buyurması ile islam dini adı ile bizleri müslüman kılmıştır...
Manası ilahi emirlere tam manası ile teslim olmaktır...
Peki bu emirler nelerdir? Malumunuz olur ki, Namaz-oruç-zekat-hac ve en başta zaten kelime-i şehadettir...
Bunun yanında sosyal hayat içinde ki ameli şartlarda vardır,bunların kimisi örtünme ile ilgili kimisi ise suç ve ceza ile ilgilidir...
Bunlar sırası ile;
Baş örtüsü yani kapanma emridir,
Hırsıza uygulanacak cezalar (Hırsızlığın şartlarına göre) kol kesmeye varıncaya kadar,
Haksız yere cinayetin cezası ve hatta her zulmün cezası mukabilince kısas etmek gerektirir,
Zinanın cezası ise bekar ve evliye göre değişiyor,sopa yemekten,taşlanarak öldürülmeye kadar,
Miras meselesin de de bir pay şekli vardır,
Ve bunların yanında başka mevzularda var ki haklarında konuşmakta ihtisas gerektirir,
Şimdi soruyorum kaçtane solcu tanıyorsun yukarıda yazdığım ve bizlere yapmamız ALLAH TEALA tarafından emir olan şu maddelerin yapılması için hem çaba harcıyor hemde teşvik ediyor ???
YOKMU ???
Yok değilmi ? olmadığı gibi aksine bunlar bu zamanda uygulanır işlermi,biz bunlara vahşet diyoruz derler,üstelik ülkemizde ki kanunlar yasalarda tam istedikleri gibi yine kendileri tarafından düzenlenmiştir...
EEEE hani hem solcusunuz hem müslümansınız...
Yani hem ALLAH TEALA yı seviyorsunuz hemde Ona c.c karşı gelmek için yarışıyorsunuz,bu tezatlık niye...
HAAAA şimdi anladık evet solcuların bir dini var ama bu din İSLAM DEĞİL,sanırım adı LAİKLİK...
solculari ayni kefeye koymak cok yanlis.. politika'nin din ile mukayese edilmesi zaten ülkemizde yapilan cok büyük bir hata! benim politik düsüncem sola daha yakindir, elhamdülillah müslümanimda, dinimide elimden geldigince yasamaya calisiyorum..
herkesin mevlid kandili mübarek olsun bu arada...
@ERZURUMLİ: kimin müslüman olup olmadigini acaba senmi belirliyorsun, yoksa yüce Rabbimmi?
kimsenin müslümanligini sorgulama hakkiniz yok.. ayrica GERCEK (!) anlamda solculugun ne demek oldugunu arastiralim lütfen, dinle uzaktan yakindan alakasi olmayan olaylar bunlar...
acaba dini seyleri nefsi yüzünden uygulamayan ile uyguladigini düsünüp uygulamayanlara bu kötü gözle bakanlarin arasinda bi fark varmi? benim bakis acimda yok!!!
Dış politika ve dış siyaseti iç politika ve iç siyasetle bir kefeye koyanda sizlersiniz...
Sol parti ve görüşlerin hele hele ülkemizde gayesi laik bir cumhuriyet içinde hayatlarını sürdürmektir,tek dertleri osmanlı imparatorluğunun yıkılmasından sonra ülkemizde TBMM nin kurulması ile yeni gelen ve yine kendilerinin getirdiği yasaları bu ülkede yaşatmaktır...
Bakınız ayeti kerimede ALLAH TEALA ne buyurmuş; '' Biz, içinde doğruya rehberlik ve nur olduğu halde Tevrat'ı indirdik. Kendilerini (Allah'a) vermiş peygamberler onunla yahudilere hükmederlerdi. Allah'ın Kitab'ını korumaları kendilerinden istendiği için Rablerine teslim olmuş zâhidler ve bilginler de (onunla hükmederlerdi). Hepsi ona (hak olduğuna) şahitlerdi. Şu halde (Ey yahudiler ve hakimler!) İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Ayetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.'' MAİDE SURESİ 44-
Şimdi söyle bakayım Osmanlı İmparatorluğu zamanında daha önceki mesajımda yazdığım gibi Kur'anı kerimde ALLAH TEALA nın buyurduğu suç ve ceza ayetleri uygulanıyormuydu? yoksa uygulanmıyormuydu ?...
Derken cuhuriyetin ilanından sonra bu yasalar değiştirilip ALLAH TEALA nın indirdiği ile hüküm verilmesi emri KALDIRILDIMI? KALDIRILMADIMI ?...
Hatta M.Kemalin TBMM konuşmasının birinde '' Biz gökten indiği SANILAN kitaplarla değil,bu ülkeyi cumhuriyet ile yöneteceğiz...'' diyerek zaten kendisinin ALLAH TEALA nın indirdiğini reddetmesi AÇIKMIDIR? DEĞİLMİDİR?...
Buna rağmen ülkemizde ve TBMM içinde bulunan sol parti olan CHP nin yıllardır yırtına yırtına bu ülke bu kanunlarla yönetilecek diyerek geçmişten günümüze ALLAH TEALA ya karşı yapılan isyanı DEVAM ETTİRİYORMU? ETTİRMİYORMU?..
Elbette kimin kafir olup kiminde müslüman olduğunu ALLAH TEALA kalıpları ile belirler,ama ''Benim indirdiğim Kur'an içinde sizin sosyal yaşantınızı suç ve ceza ile düzeltecek ayetler varken,bu ayetleri değiştirip,avrupa yasası diye kendi yasalarını koyanlar ve arkaları sırada bu yasalara toz kondurmayanlar KAFİRLERİN TA KENDİLERİDİR...'' diye buyuruyorken...
SİZ HALA BEN HEM SOLCUYUM ,HEM ALLAH TEALA YA KARŞI GELİRİM,HEMDE KAFİR DEĞİLİMMİ DİYORSUNUZ???
Biz Alis harikalar diyarında masalları dinlemiyoruz...
Müslümanın tek derdi ALLAH TEALA ve onun emirleri olmalıdır...
ALLAH TEALA nın kanunlarını reddedipte yerine kendi kanunlarını koyanlar,kendilerini İLAH ilan etmiştirler...
O kişilerin kanunlarını koruyan SOL PARTİLER ise o kişilere taptıklarını açıkca beyan etmiştirler...
Şimdi sen! sen sor bakayım kendine bütün bu anlatılanlara rağmen MÜSLÜMANMISIN ? DEĞİLMİSİN?...
Sen bırak solcuları sağcıları, kafire bile diyemezsin dinsizsin kafirsin diye.Bir insana kafirsin demek çok tehlikelidir.Zira o cümleyi kuran kişiyi dinden çıkarabilir.Ayrıca sen nefes alıyorsan bunu ATA'na borçlusun.Terbiyesizlik yapma yönetici olsanda bu sana terbiyesizlik yapma hakkını vermez.Osman' ada sahip çık, Atatürk' ede...!!!
Öncelikle terbiyesiz sensin..Destursüz gelip,iki zırvalamakla fikir konuşulmaz..Sen bırak solcuları sağcıları, kafire bile diyemezsin dinsizsin kafirsin diye.Bir insana kafirsin demek çok tehlikelidir.Zira o cümleyi kuran kişiyi dinden çıkarabilir.Ayrıca sen nefes alıyorsan bunu ATA'na borçlusun.Terbiyesizlik yapma yönetici olsanda bu sana terbiyesizlik yapma hakkını vermez.Osman' ada sahip çık, Atatürk' ede...!!!
Gönlüne bereket gönüldaş...Kafire kafir diyen, ALLAH TEALA. Siz önce Kur'anı Kerimi açın da okuyun...
Bizim Rabbimiz ALLAH TEALA dır O kime nasıl hitap ederse bizde aynen Onun c.c hitap ettiği gibi ederiz...
ALLAH TEALA benim indirdiğim Kur'an içinde ayetler kim ki benim bu ayetlerde belirttiğim ve emrettiğim gibi hüküm sürmezse işte onlar kafirlerdir diyor...
Kafamızdan bir söz söyleyipte ALLAH TEALA ya isnad etmekten yine ALLAH TEALA ya sığınırız...
Peki dedik bakın ülkemize bu ülke Osmanlı zamanında ALLAH'ın ayetleri ile yönetiliyorken senin ATAN'ın getirdiği isveç kanunlarında ALLAH TEALA nın hangi ayetlerindeki hükümler vardı...
Şimdi sen bana cevap ver bakayım ALLAH c.c benim indirdiğimle hüküm sürmedin diye kime hesap soracak...
Şimdi de bu ülkede bulunan ister sol ister sağ parti olsun hepsi için söylüyorum,ALLAH TEALA nın kanunları ile bu ülke yönetilmesin diye bir çalışma yapan herkes ALLAH TEALA ya göre bizzat kafir olmuşlardır...
Buna rağmen bu kişiler laiklik denen ALLAH'a isyan yönetimini sürdürürken kimde bunları destekler ve bende onlar gibiyim derse işte onlarda onlardan olur,bunu yine ALLAH TEALA Kur'an da şöyle belirtir,Küfre rıza gösteren kafirdir...
Gidin önce bir Kur'an okuyun sonra gelin burada islamı savunun...
Ben ALLAH TEALA ya saygı gösteren herkese saygı gösterir,Onu baş tacı ederim,ama ALLAH TEALA nın hükümlerini isveç kanunları ile değişen birisini asla sahiplenmem...