Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?

Sohbet meydanI (1 Kullanıcı)

yalinsak

Kayıtlı Kullanıcı
anladığım kadarıyla bu konu boş bırakılıyor yaklaşık iki yıl önce açılmış ama hala 167.sayfada.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Cümleten Selamün aleyküm....Hayırlı akşamlar inşallah...

hakan_11111

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar arkadaşlar cumanız mubarek olsun allah tüm müslüman alemini beladan musubetten korusun

anatolia

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar öncelikle hayırlı cumalar diliyorum.Hakkımızda hayırlı birgün olur inşallah.Birde konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak.Ben yeni yeni hatim indirme amacı ile kuran okumaya başladım ama bazı yerlerinde biraz şaşırıyorum.Etrafım öyleki ne soracak birisi var ne bildiğini düşündüğüm birisi.O yüzden kimseden yardımda alamıyorum ama okumayıda bırakmak istemiyorum.Bilmeden istemeden yaptığım hatalarda bir mahsur varmıdır Rabbim affeder diyip devammı etmeliyim yada okumayı bırakıp bir şekilde öğretecek bir yermi bulmalıyım.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar öncelikle hayırlı cumalar diliyorum.Hakkımızda hayırlı birgün olur inşallah.Birde konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak.Ben yeni yeni hatim indirme amacı ile kuran okumaya başladım ama bazı yerlerinde biraz şaşırıyorum.Etrafım öyleki ne soracak birisi var ne bildiğini düşündüğüm birisi.O yüzden kimseden yardımda alamıyorum ama okumayıda bırakmak istemiyorum.Bilmeden istemeden yaptığım hatalarda bir mahsur varmıdır Rabbim affeder diyip devammı etmeliyim yada okumayı bırakıp bir şekilde öğretecek bir yermi bulmalıyım.

Size de hayırlı cumalar inşallah....
Bilmeden yaptığınız hatalarda bir sorun olmaz ...
fakat tabiki öğrenmeye bakın... Öğrenirken bile okursunuz zaten....Allah cc ya emanet olun...Hayırlı akşamlar..

diloyloy

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm bende sunu soylemek isterim bence bayan soförler erkeklerden daha dikkatli erkek soförlere oranla daha yavas araba kullaniyolar ve buyüzden kazalarda erkeklerin cogunluk cikmasinin bir nedenide bu bence

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm bende sunu soylemek isterim bence bayan soförler erkeklerden daha dikkatli erkek soförlere oranla daha yavas araba kullaniyolar ve buyüzden kazalarda erkeklerin cogunluk cikmasinin bir nedenide bu bence

Ve aleykümselam...Haklısınız...Hayırlı akşamlar..

Şehbâl-iNûr

Kayıtlı Kullanıcı

Öncelikle bilmeden yapılan hatalarda sorun yoktur.
Ancak siz belli ki hata yaptığınızı biliyorsunuz. O halde bile bile Lahn-ı Celî işliyorsunuz.
Kur'an öğreticisi olarak size Kur'an okuma iştiyakınızı kaybetmeden hatalarınızı düzeltmeye bakmanızı acizane tavsiye ediyorum. Yoksa bu hatalar dilinize yerleşir ve bir daha düzeltilmesi imkansız bir hal alır.

Size Yusuf (as)ın kardeşlerini örnek vereyim; Yusuf (as)'ı öldürüp tevbe ettiklerinde Allah'ın tevbelerin kabul edeceğini sandılar.

"Allah affeder" diyerek şaşırdığınız yerleri düzeltmeden geçmeyiniz. Samimi niyetinizi koruyunuz ve hatalarınızı düzeltiniz. En güzeli sizin için budur.

Saygılarımla..

>>pektas<<

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle bilmeden yapılan hatalarda sorun yoktur.
Ancak siz belli ki hata yaptığınızı biliyorsunuz. O halde bile bile Lahn-ı Celî işliyorsunuz.
Kur'an öğreticisi olarak size Kur'an okuma iştiyakınızı kaybetmeden hatalarınızı düzeltmeye bakmanızı acizane tavsiye ediyorum. Yoksa bu hatalar dilinize yerleşir ve bir daha düzeltilmesi imkansız bir hal alır.

Size Yusuf (as)ın kardeşlerini örnek vereyim; Yusuf (as)'ı öldürüp tevbe ettiklerinde Allah'ın tevbelerin kabul edeceğini sandılar.

"Allah affeder" diyerek şaşırdığınız yerleri düzeltmeden geçmeyiniz. Samimi niyetinizi koruyunuz ve hatalarınızı düzeltiniz. En güzeli sizin için budur.

Saygılarımla..
Sehbal-i Nur kardesim,yardimlarin icin Allah razi olsun. ben de Kuran-i Kerimi tecvidli olarak yani ogrendim.fakat bir sorunum var.bana da yardimci olursan cok dua ederim.okurken ogrendigim tecvid kurallarini uygulamayi unutuyorum,yani tecvidsiz okumus oluyorum istemeden.her defasinda tecvid defterime bakip calisiyorum okumamdan once ama okumaya baslayinca kurallari uygulayamiyorum malesef ve bu beni cok uzuyor.birturlu ustesinden gelemiyorum.ne yapmaliyim?

Şehbâl-iNûr

Kayıtlı Kullanıcı
Sehbal-i Nur kardesim,yardimlarin icin Allah razi olsun. ben de Kuran-i Kerimi tecvidli olarak yani ogrendim.fakat bir sorunum var.bana da yardimci olursan cok dua ederim.okurken ogrendigim tecvid kurallarini uygulamayi unutuyorum,yani tecvidsiz okumus oluyorum istemeden.her defasinda tecvid defterime bakip calisiyorum okumamdan once ama okumaya baslayinca kurallari uygulayamiyorum malesef ve bu beni cok uzuyor.birturlu ustesinden gelemiyorum.ne yapmaliyim?

Sadece tecvid kurallarına bakarak bunları uygulamanız çok zor. Muhakkak çok fazla alıştırma yapmanız gerekir. Yİne de bu yeterli olmayacaktır. Çünkü Kur'anı Kerim sözlü nakil ile aktarılarak öğrenilegelmiştir. Doğru bilen birisinin gözetiminde sesli pratikler yapmanız çok önemli.. O kişi sizin hatalarınızı tespit etmeli, bunların nelerden kaynaklandığını bilip size göstermeli ve doğru uygulamasını kendisi uyulayıp size de uygulatmalı... Kur'anı Kerim ancak bu şeklide öğrenilebilir. Çünkü Allah-u Teala ayeti kerimede:

“Çabucak okumak için dilini hızlı hareket ettirme/depreştirme! Onun (Kur’an’nın) (senin zihninde/kalbinde) toplanması ve okunması (sana okutması) Biz’e aittir. Onu (sana) okuduğumuzda sen (yalnızca) onun okunuşunu takip et! Sonra onu açıklamak, yine Biz’e düşer”(Kıyame 16-19)

Görüldüğü gibi, Kur'anı ezberlemek ve onun ne dediğini anlamak zor bir iş değildir. Allahu Teala onu zaten kolaylaştırır. Allah bu ayette diyor ki sen onun okuyuşunu iyi takip et, onu iyi öğren diyor.. Çünkü onu güzel okumak emirdir:

“(Bu,) insanlara ağır ağır okumanı emrettiğimiz ve parça parça indirdiğimiz bir Kur’an(’dır)”(İsra 106)

inşallah yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt