Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sohbet Edecek Kimse Yok mu? (2 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sohbet Edecek Kimse Yok mu?
Mahrem sınırlar içinde!!!!
Kardeşleri ile sohbet edecek olanlar buraya.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha inanmak çok kolay mesela ondan bahsedeyim :) Kitapta yazanlar yani Kuranda yazanlar doğru olduğu için gerçekten Doğru yol yani çok basit Allaha inanmak :)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
abi ilk önce böyle güzel bir konu için çok ama çok teşekkürler :)
ALLAH razı olsun sizden:)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’a inanan insan, her şeyin dizgininin Onun elinde, her şeyin hazinesinin Onun yanında olduğunu, her şeyin Onun emri ve izniyle halledileceğini bilir. Sadece Ona güvenir, Ona bağlanır, Ondan yardım bekler. Hiçbir varlıktan da korkmaz, hiçbir şeye boyun eğmez, minnet etmez. Böylelikle iman, maddeye kul ve köle olmaktan kurtarır. İnsana gerçek şahsiyet kazandırır.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ı tanıyıp seversek, mutlu ve huzurlu oluruz. Bu da Allah'ın bizi sevmesine neden olur. Böylece içimiz rahatlar, huzur duyarız. Yüce Allah Kur'an'da "Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur." (Rad, 13/28) buyurmaktadır.Allah'a olan sevgimizden dolayı insanları ve onun yarattığı bütün varlıkları severiz. İnsanlar da bizi sever ve sayarlar.

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’a inanan insan, her şeyin dizgininin Onun elinde, her şeyin hazinesinin Onun yanında olduğunu, her şeyin Onun emri ve izniyle halledileceğini bilir. Sadece Ona güvenir, Ona bağlanır, Ondan yardım bekler. Hiçbir varlıktan da korkmaz, hiçbir şeye boyun eğmez, minnet etmez. Böylelikle iman, maddeye kul ve köle olmaktan kurtarır. İnsana gerçek şahsiyet kazandırır.

Çok güzel yazmışsın kardeşim, o güzel gönlüne sağlık.. ;)

Ben de konuya biraz daha farklı bir açıdan yaklaşıyım izninizle.. ResulAllah bir hadis-i şerifinde: "Allah'ın en sevdiği amel az da olsa sürekli, devamlı olanıdır.." diye buyurmuş.. Peki aklımıza amel olarak devamlı yapabileceğimiz ilk ne geliyor, tabii ki "Gözümüzün Nuru".. Ve bir insan, namazını daim kıldıkça, namaz o insanın kalbini, günahların pisliklerinden temizler ve gönlüne gayb kapısı açar.. İnsanın kalbi temizlenince de, o kalpte Rabb'inin aşkına daha fazla, daha da fazla yer açılır.. İnş Rabb'im bizim kalplerimizi, O'nun ve Resulünün aşkıyla doldursun.. Amin..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ne oluyor yahu? Hep sevdiğim konular birbiri ardına diziliyor
Rabbim gördüm ki seni sevenler , gerçekten seviyor
Bazı yazılara fazla hassas olmaktan yorum yazamaz oldum, sevinç gözyaşları dolar oldu.
Rabbim razı olsun sizlerden, Rabbim inananları bir kapta toplarsın ya, iyiliktir onun adı
Elhamdülillahi ala külli hal...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
İçinde yaşadığımız asır, sunduğu maddî-manevî bütün imkânlarıyla insanlığa mutluluk vaat etmektedir.
Ancak mutluluk arayışına bir cevap olarak sunulan şeylere ve elindeki tüm imkânlara rağmen çağımız insanının mutlu olduğu, maddenin onu mesut ve bahtiyar ettiği de söylenemez.

Bunun en önemli göstergesi, ruhsal bunalımların ve intihar vakalarının yoğun biçimde yaşanmasıdır.
Hatta ilginçtir ki bu gerçekle, gelişmiş olarak nitelenen, maddi refah seviyesi yüksek ülkelerde daha çok karşılaşılmaktadır.
İnsan hayatının düzenli biçimde akışını tehdit eden birtakım unsurlar vardır. Bunlar ya insanın kendinden/iç dünyasından ya da başkasından/dış dünyadan kaynaklanır.
İnsanın ruhsal ve bedensel sağlığının bozulması, arzularını tatmin edememenin verdiği çöküntü, sapkın inanç ve ideallerinin etkisine açık olma, bunalımın iç dünyadan kaynaklanan sebeplerdendir.

Allah’a iman etmek, O’na bağlanmak ve güvenmek, Ondan sakınıp çekinmek, insan hayatını olumlu yönde etkileyen en güçlü dinamiktir.

Buna ilaveten dünyada yaptıklarının melekler tarafından kaydedilip ahirette bütün gizli yönleriyle ortaya konacağına ve iyi ya da kötü, bunların karşılıklarını göreceğine inanma, öncelikle istenmeyen durumlara düşmeyi ve kötülükleri önlemede en önemli destek noktasıdır.

mir_erhan

Moderator
Ve Aleyküm Selam
Sevgili kardeşim Burayı yeni gördüm.
Çok güzel ve çok yerinde bir konu başlığı açmışsın.
Asıl olan, ve daha güzel olan Kardeşlerimizin Muhteşem konulu muhabbetleridir.
Çok şeyler öğreniyor, hayırlı şeylerden nasipleniyoruz..
Rabbimiz öncelikler sizden ve konuyu güzelleştiren sohbetleri güzel, inci kelimeli kardeşlerimizden razı olsun.
İnşallah devamıyla nasıplenmeye devam ederiz.

Selam ve dua ile

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
İman insanda yaşama sevgisi, hayata bağlanma duygusu meydana getirir. İman eden insan, hayata ve varlığa hoş bakar, hayatın Allah’ın bir lûtfu olduğuna inanır, dahası sosyal ve tabiî çevresini Allah’ın sanat eserleri ve kendini de onları bütünleyen bir parça gibi görür. Dolayısıyla vazifesi bitinceye kadar hayatına devam etmeyi bir görev sayar ve hayatta kalmanın mücadelesini verir.
Müslüman toplumda hayatı düzenleyen en önemli manevî temellerden biri yine imandır. Allah’ın emir ve yasakları, iman eden insanda makes bulur.
Allah’a îman eden kimse ise, yalnızlıktan kurtulur; her an Onun sonsuz rahmeti, ilmi, hikmeti, koruması ve gözetimi altında olduğunu bilir. Her an Ona sığınır, Ondan yardım bekler, kolaylık görür. Hareketlerini kontrol altında tutar, daima iyiye, doğruya, mükemmele yönelir; kötülüklerden uzaklaşır..

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ben bildirimlderımı neden acamıyorum acaba?

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
أحمد;1452225' Alıntı:
Aleykumselam genel bir sıkıntı olsa gerek, sadece sizde değil. Ya çalışma yapıyorlar yada başka bi sıkıntı çıktı. İnşallah hallederler.

İnşallah cünkü çok ise yarıyordu :)

boyle olması kotu oldu

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum hayırlı günler sohbet edecek kimse yok mu?????

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt