Kaan Erdem
Yönetici
s.a :K çok güzel bi konuydu s.a
aleykümselam kardeşim..selametle...
s.a :K çok güzel bi konuydu s.a
Selamın aleyküm kardeşim. Ben fazla onlara benzemiyorum gibi ama en doğrusunu Allah bilir Son yazdığınız hak kadın olmak istiyorum inşallah . Allah hepimizi O'na layık kullar eylesin. AMİN. Selematle kalın.
Konuyu saçma görüyorum.. Kadınlara karşı saygısızca bir yazı..
Sokak kadını, laklak kadını... bu ne biçim yazı...
SELAMÜN ALEYKÜM..
Hem gülerek hemde üzülerek okudum yazıyı..komik yerleri vardı ama içi acıtan ve sırf bu haller yüzünden boşanmalarda olan bir yazı..
Teşekkür ederiz..biz bayanları bir kez daha düşünmeye sevk ettiğiniz için...
Ben maalesef vah kadın konumundayım..cuk oturmuş desem bana kızmazsınız umarım.
Zaman öylesine çabuk geçiyorki iş hayatı ev geçim derken dört dörtlük değil
isteklerimizin yarısını bile yapmaya fırsat bulamıyoruz.sadece eşimizi yada başkalarını memnun etmek değil kendimizi bile memnun edemiyoruz.
Allah bizi yolundan ayırmasın..hem dinine bağlı bir insan.hemde vatanına milletine bağlı, yuvasını bilen namusunu koruyan dürüstlükten ödün vermeyen bir insan olmaktan alıkoymasın..kusura bakmayın..uzun oldu biraz..böyle güzel düşündürücü konular açmaktan vazgeçmeyin..Okumak istemeyen okumasın ama bizlerin ihtiyacı var..saygılar
Selamün Aleyküm
Selamun aleykum abicim insaAllah Allah (c.c.) bu son olan "hak kadin" olmayi nasip eder bana ve diger kardeslerimize. Allah (c.c.) ye emanetsiniz.
HAK KADIN
Evini Cennetten bir köşe olarak düşünür ve öyle olması için emek verir.. Eşinin dünyada geçici olan dış güzelliğine değil, ebedi olan manevi güzelliğine ve iç alemine muhabbetini sarfeder. Kendi bakımına, eşine, çocuklarına ve evine karşı titizdir. Kuddüs isminin tecellisini yansıtır.. Bulunduğu ortamı ısıtan bir yapısı vardır. Pozitiftir ve mütevazidir... Herkese karşı güler yüzlü, hoş kelam sahibidir. Eşinin yükünün hafiflemesi için, evde huzur ve sevgi dolu bir ortam oluşturur. Ailede karşılıklı hürmet ve muhabbet söz konusudur.
Peygamberimiz (S.A.V.) bir hadisi şerifinde buyuruyor ki: evleneceğiniz kadını seçerken aradığınız özellikler şunlar olsun. 1-Asaleti, 2-Güzelliği, 3-Zenginliği, 4-Dindarlığı. ve sözünü tamamladan buyuruyorki;ilk üçünde değil dördüncüde ısrar edin, dindar olanı tercih edin. Evet: çünkü ilk üçü bugün vardır yarın yoktur, veya istemekle olunmaz.Mühim olan dindarlıktır.Çünkü bence mutluğun sırrı bundadır.Dindar kadın eşine saygı çocuklarına sevgi duyar ve karşlığını da aynen görür Allah'ın izniyle.Günümüzde malesef gençler özellikle nişanlılık döneminde birbirlerine karşı yapay ve olumsuzluklarını gizler bir tavır sergiliyorlar,evlendikten sonrada tabir caiz ise taşşan yamaca geçiyor.Halbuki harbiden birbirlerine aradıkları özellikleri ve sahip oldukları maddi ve manevi durumları açıklayabilseler inanırımki istikballeri daha dürüst ve saygı-sevgi çerçevesinde gelişir.Gözlemlerim şudur ki erkek veya kadın mutlaka her ailede bunlardan biri yuvayı diri ve ayakta tutmakta diğerini idare etmektedir.Tabi bu durum islami terbiye almış, aile mefhumu ve çocukların istikballerini düşünün edep ve haya sahipi olanlar için geçerli.Allah'ım evlenmeyen kardeşlerime salih bey veya saliha hanım, evli olan kardeşlerime de yuvalarını manevi dinamiklerle ayakta tutmalarını nasip etmesini can-ı gönülden ister, Rabbim'den bu uğurda kolaylıklar hasıl etmesini temenni ederim.Selam ve dua ile...
selamün aleyküm kardeşim.
vallahi güleyimmi,aglayayımmı bilemedim.hakikaten bu saydıgın hanım tiplerinin hepsi var.ama ben inanıyorumki bu sitedeki hanım efendiler ""HAKK KADINI"" olmayı hak ediyorlar.RABBİMDE layık görür inş..selametle.:H:H