Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sitedeki bayan kardeşlerim içindir... (1 Kullanıcı)

Dizayn

Kayıtlı Kullanıcı
Bir arkadaş müslümanlar herşeyi biliyor ve farzlar üstü farzlar olan tebliğden falan bahsetmiş, gerçekten ilginç bir yaklaşım. Taviz kokan cümleler okumaya aslında biraz ara vermeyi düşünüyordum çünkü bu tip yaklaşımlar sonucunda bu hallere geldik. Bu güzel ve mübarek bir konuda böyle bir yaklaşımın olma sebebini şöyle algıladım belki de yanılıyorumdur, kardeşimizede hiçbir şekilde zan olarak değil de sadece o cümlesinden anladığımı nacizane aktarmak istedim. Hakkını şimdiden helal etsin inşaAllah.

Yani bir bayan veya müslümanım diyen bir kimse: İstediği gibi davranabilir, ister renkli ister renksiz, ister kokulu ister kokusuz birşeyler sürebilir. İster meydanlarda şapur şupur sakız çiğner ister dışarıya çıkmaz. Burada önemli olan tebliğdir. İşte benim bittiğim nokta burasıydı. Ne TEBLİĞİ Kardeşim :) Ne diyeceğiz tebliğde , Tebliğ nedir? :) Burada en önemli konu hemfikir olunmasıdır diye düşünüyorum. Ben eğer yamuk yumuk iş yapıyorsam tam kapanamıyorsam veya bilmiyorsam öğrenmem veya öğreten birileri gereklidir. Eğer biz en önemli konular üzerinde durmazsak daha hangi önemli konular üzerinde duracağız? Çoğu insan Allahın varlığından habersiz. Ha var diyorlar, inanıyorlar ama dil ile ikrardan sonra kalp ile tasdik gerekmektedir. Allahın varlığı ve birliği, bizler Rabbimizi üzmemek için gayret göstermeliyiz. O ne diyorsa uygulamalıyız. Gevşek davranmamalıyız. Tavizleri bir kenara bırakmalıyız. Kendimizi avutmamalıyız. Çağın gözüyle İslam'a değil, İslam'ın gözüyle çağa bakmalıyız.

kardeşimden özür dileyerek sözlerimi noktalamak istiyorum, bu aralar böyle hizmetten falan bahseden birkaç arkadaşla da görüşüyorduk buna benzer konuşmalar nakletmişlerdi o yüzden bi nebzede olsa içimi dökmek için sizlerle paylaşmak istedim.

Dikkat etmemiz lazım her alanda, kimseyide soğutmamak lazım Müslüman uyanık olmalı. Ahir zamanda gerçekten insanlarımız büyük bir boşlukta Rabbim hidayete erdirsin ve hidayete erdirdikten sonra şaşırtmasın inşAALLAH... AMİN...

Vesselam...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
amin amin dualarınız için yürekten amin diyorum...tebliğ ALLAH'ı anlatmak,islamı anlatmak,islamı sevdirmektir.cehaletin kalkması için insanlara bildiklerimizi(hak olarak bildiklerimizi) anlatmaktır...vesselam...

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
aslında söylediğim sözlerden bazı konularda taviz verdiğim anlaşılmış üzüldüm doğrusu...burda herkesin görüşlerine yer olduğunu biliyorum.. sadece bazı tutucu kesimlerin davranışlarından dolayı onlar gibi takılmıyorum dedim yoksa o tarz giyinen bayan arkadaşların giyimi elbette benimde hoşuma gitmiyor...eğer başörtülüysek hakkıyla temsil etmeli..ama buda zamanla olacak birşey kimse bir anda hepsini idrak edemeyebilir bunu demek istiyorum o süreç içerisinde hoşgörülü olmak gerektiğini düşünüyorum....yinede nasıl anladığınız yorumlardan belli olacaktır.Bu arada ben sitede cok yeniyim bir kaç gündür yazıyorum...bu kadar üstüme gelmeyin....:))

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.
Allah razı olsun tespitler malesef çok doğru ve içler acısı.
Mevlam bizleri göz göre göre yanlışa düşmekten korusun.
önce kendi nesfimizin ıslahı için sonrada cünle müslümanlar için çokça dua etmeliyiz.
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
aslında söylediğim sözlerden bazı konularda taviz verdiğim anlaşılmış üzüldüm doğrusu...burda herkesin görüşlerine yer olduğunu biliyorum.. sadece bazı tutucu kesimlerin davranışlarından dolayı onlar gibi takılmıyorum dedim yoksa o tarz giyinen bayan arkadaşların giyimi elbette benimde hoşuma gitmiyor...eğer başörtülüysek hakkıyla temsil etmeli..ama buda zamanla olacak birşey kimse bir anda hepsini idrak edemeyebilir bunu demek istiyorum o süreç içerisinde hoşgörülü olmak gerektiğini düşünüyorum....yinede nasıl anladığınız yorumlardan belli olacaktır.Bu arada ben sitede cok yeniyim bir kaç gündür yazıyorum...bu kadar üstüme gelmeyin....:))
yok kardeşim kesinlikle amacım senin üstüne gelmek değildi.yanlış anlaşılmasın...

..Muamma..

Kayıtlı Kullanıcı
Muamma kardeşim .... Allah razi olsun duygu ve düşüncelerini ne kadar güzel açiklamişsin...ne müstesna düşünceler bunlar böyle ..üstelik yaşinda 18.maşaallah.
Bizim hastaliğimiz cehalet...senin gibi bilgili kardeşlerim çevresine işik yayacak ki cahiller aydinlansin...artik şu hoş görü kelimesinin ardina siğinmayalim bence..çünkü ibadetlerimizde ya da kullağumuzda herhangi eksiklik olunca ya da baştansavmalik olunca hemen islam hoşgörüdür diyoruz.bu yanliştir bence...islam tamam hoşgörü dinidir.ama allah'in emir yasaklari hakkinda hüküm verecek,yorum yapacak kadar değil tabi ki.nitekim biz ahir zaman ümmeti boş vermeci bir anlayiş takinmişiz.olsun ya kapansinda tek nasil olursa olsun anlayişi var.oysa ki biz dünyadaki tüm bayanlara örnek olmaliyiz.mü'mine yakişir şekilde giyinmeliyiz....o bunu diyecek şu bunu diyecek anlayişini kafamizdan silmeliyiz...şüphesiz allah kalplerimizi de yaptiklarimizida gören ve bilendir.....

Rabbım hepımızden razı olsun ıns.. estagfurullah.. ben de daha yolun basında olan bırıyım.. Rabbımın yardımı ıle guzel ısler yapmaya calısıyoruz.. gercekten az da olsa bı ısık sızabıldıyse dusuncelerımden ne mutlu bana.. Rabbım yolundan ayırmasın.. gercek ılım talebelrı olup etrafımızı nurla aydınlatırız ıns hepımız. selametle..:a35:

..Muamma..

Kayıtlı Kullanıcı
aslında söylediğim sözlerden bazı konularda taviz verdiğim anlaşılmış üzüldüm doğrusu...burda herkesin görüşlerine yer olduğunu biliyorum.. sadece bazı tutucu kesimlerin davranışlarından dolayı onlar gibi takılmıyorum dedim yoksa o tarz giyinen bayan arkadaşların giyimi elbette benimde hoşuma gitmiyor...eğer başörtülüysek hakkıyla temsil etmeli..ama buda zamanla olacak birşey kimse bir anda hepsini idrak edemeyebilir bunu demek istiyorum o süreç içerisinde hoşgörülü olmak gerektiğini düşünüyorum....yinede nasıl anladığınız yorumlardan belli olacaktır.Bu arada ben sitede cok yeniyim bir kaç gündür yazıyorum...bu kadar üstüme gelmeyin....

s.a kardesım..:) kımse kımsenın uzerıne gıtmıyo.. konunun uzerıne gıdılıyo yalnız.. cunku muhımler ustu muhım bı konu:a39: dogruyu bulmak ıcın soylenenler bu kadar ırdelenıyo.. maksat bı ıstısare ıle dogru olanı gun yuzune cıkarmak ve uygulanmasını saglamak.. Dizayn kardesımız de belırtmıs zaten.. "kardeşimizede hiçbir şekilde zan olarak değil de sadece o cümlesinden anladığımı nacizane aktarmak istedim." demıs.. sen yorumun yapıyosun bız okuyoruz .. oncelıkle anladıgımız kadarını anlatıyoruz.. yanlıs bı anlma varsa zaten yazan kısı kastedılenı soluyo.. sonra da baslıyoruz nacızane yorumlara;dogruya ulasmk uzere.. yaklastık sona ıns.. selametle..:a26:

beyza3

Kayıtlı Kullanıcı

Çok doğru tespitler gerçektende

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
ben şaka olarak üzerime gelmeyin:) demiştim yoksa dediğiniz gibi tabiki fikirler yorumlanmak içindir...Allah hepinizden razı olsun...nasılki meyvelerin farklı kokuları ve tatları varsa herkesinde kendine ait farklı ve güzel düşünceleri var...gercekten bu site cok hoşuma gitti..aydınlatıcı konular seciliyor bu konu gibi....

..Muamma..

Kayıtlı Kullanıcı
ben şaka olarak üzerime gelmeyin:) demiştim yoksa dediğiniz gibi tabiki fikirler yorumlanmak içindir...Allah hepinizden razı olsun...nasılki meyvelerin farklı kokuları ve tatları varsa herkesinde kendine ait farklı ve güzel düşünceleri var...gercekten bu site cok hoşuma gitti..aydınlatıcı konular seciliyor bu konu gibi....

:) bılıyoruz canım.. ama bız yıne de her kelamı cıddıye aldıgımız ıcın bole bı yorum yapma geregı duyduk.. bak dedgım gıbı ılk olarak anladıgımız yazdık.. sen acıklamanı yaptın.. ne kastettgını acık ve secık olarak anladık.. saka yaptıgını dusunmustuk kı bunu destekledın.. sen saka yaptın lakın belkı bu dedıklerını cıddı bı sekılde dıle getıren yada getırmek uzere olan arkadaslar olabılır.. onlara da yazmıs olalım senın vesılenle.. :) selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt