Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sitedeki bayan kardeşlerim içindir... (2 Kullanıcı)

Ted BOKO

Kayıtlı Kullanıcı
bence insan kendi olabilmelidir . insan herseyden bagimsiz olmalidir.benim gozlemlerimce muslumanlar sectikleri modelleri (ideol) cok abartiyorlar . dedigim kendin olabilme . nasil derler ingilizce` de "MYSELF".

şanslıyız

Kayıtlı Kullanıcı
herşey çok güzel anlatılmış ama kıyafetlerin renk seçiminede deyinmişsiziz ya ben ona pek uymedm sarıyla yeşili giyiyorum bunun pek bi sakıncası yok bence hem hep koyu renkler giyersek diğer insanların gözünde daha farklı görünmezmiyiz

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
Allah yar ve yardımcımız olsun.
güzel ve uygun bir şekilde, emre riayeti nasip etsin Mevla...
selam ve dua ile...

gulefsan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...en başta şunu belirtmek isterim ki açılan bu foruma yine yine söylüyorum harfiyen katılıyorum.bu tür insanları görünce hoşgörülü olmaktan bahsetmiş bir kardeşimiz.tabi ki zaten islamda bir hoş görü dini değil midir?hoş görülü olacağız tabiki fakat hoş görüde bir yere kadardır.yani o insanlara gerçeği anlatıncaya kadar hoşgörülü olacağız.öyle bir tebliğ etmeliyiz ki yılmadan usanmadan bıkmadan...efendimiz(s.a.v.) kabede başına hayvan işkembesi atılmıştı.canım kurban olsun o hiç aldırış etmemiş bunlardan yılmamıştı islamın emirlerini anlatmıştı.taif'te taşlanmış mübarek kanları yere dökülmesin diye elinden geleni yapmıştı.O kainatın efendisidir.canım efendime feda olsun....eşim dostum anam babam O'na feda olsun.o bu kadar mübarekken bunları yaptı.peki biz kimizki yılıyoruz anlatmaktan.usanmakta mıyız? gelelim renk konusuna takılan kardeşlerime....ey eşrefi mahluklar.yaratılanlar içinde en şerefli olan varlıklar.yani bizler...ALLAH ne buyuruyor.örtünün buyuruyor....örtünmek sadece bir kaç saç telini gizlemek midir? yoksa kılık kıyafetimize de dikkat edip dikkat çekmemek midir aynı zaman da? günümüzdeki başörtülere bir bakın hele.hepsi rengarenk ve biz mü'minler bunları alıp kullanıyoruz.adeta ben burdayım dercesine dikkat çekiyoruz.oysa kapanmaktaki amacımız mahremlerimizin gözlerini üzerimizden çekmek değil mi?yüce efendimiz(sav) hoş kokular sürünerek dışarı bile çıkmayınız diyor kadınlara..fitneye sebep olunabilir diye söyleniyor bunlar...günümüzde öyle kapalılar var ki kısacık etekleriyle topuz başlarıyla rengarenk örtüleriyle açıklardan daha çok dikkat çekiyorlar...başını kapatıp bacağını açacaksan örtüyü bari lekeleme öyle değil mi.....efendimiz demiyor mu erkeğe benzeyen(ya da benzemeye çalışan) kadına, kadına benzeyen(ya da benzemeye çalışan)erkeğe lanet olsun....bunları ben uydurmuyorum...açalım hadisleri ayetleri okuyalım biraz bu cehalete son verelim....inşaalllah demek istediğimi diyebilmişimdir....herkese selamün aleyküm....niyetim kalp kırmak değil hatırlatma yapmaktır....

volkankaya3575

Kayıtlı Kullanıcı
bence biraz saçmalıyor gibiyiz yok konuşmasınlar yok yürümesinler bu kadınlar eşya değilki buz dolabına tıkılsınlar

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Usame b.Zeyd (r.a) nakletti. Dediki:

“Resulüllah (s.a.v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi bende onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedimki ey Allah’ın resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) buyurduki altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
Ibn-i Abbas (r.anhuma)’dan dediki: “Resulüllah (s.a.v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.” (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet b.Hambel nr:3149, Nesei nr:9161)

“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”. (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)
Hz. Âişe'den rivâyete göre, bir gün Hz. Ebû Bekir'in kızı Esmâ ince bir elbise ile Allah Resulunun huzuruna girmişti. Resulullah (s.a.s) ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti" (Ebu Davûd, Libâs, 31). "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
başörtüsü fıtri bir farzdır...yani bayanların fıtratı gereği yapmaları gereken bir farz ...asıl önemli olan farzlar üstü farz niteliği taşıyan tebliğdir...Bazen insanların giyimine kuşamına sectiği renklere kokulara cok takılarak asıl önemli olan gayeyi unutuyoruz..benim için insanların ne giydiğinin ne taktığının hiçbir önemi yok...Çünkü o kısmını eleştirmek bana düşmez benim için önemli olan Rabbimi ne kadar bildiğidir...Yinede herkesten Allah razı olsun...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
başörtüsü fıtri bir farzdır...yani bayanların fıtratı gereği yapmaları gereken bir farz ...asıl önemli olan farzlar üstü farz niteliği taşıyan tebliğdir...Bazen insanların giyimine kuşamına sectiği renklere kokulara cok takılarak asıl önemli olan gayeyi unutuyoruz..benim için insanların ne giydiğinin ne taktığının hiçbir önemi yok...Çünkü o kısmını eleştirmek bana düşmez benim için önemli olan Rabbimi ne kadar bildiğidir...Yinede herkesten Allah razı olsun...

bu da konuya farklı bir bakış açısı.insanların ne giydiğini eleştirmiyoruz zaten kardeşim..sadece bilgisiz örtünmeleri bilerek örtünmeye çevirmeye çalışıyoruz...çünkü doğru örtünme şekli budur...

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
bu da konuya farklı bir bakış açısı.insanların ne giydiğini eleştirmiyoruz zaten kardeşim..sadece bilgisiz örtünmeleri bilerek örtünmeye çevirmeye çalışıyoruz...çünkü doğru örtünme şekli budur...
elbette sizin yaptığınızda cok güzel bir hareket.ama yinede bazı kardeşlerimizin önyargılı davranmalarını istemem bu konuda.. mevlana gibi olmalı "ne olursan ol yinede gel"...sonucta öyle giyinenler cehenneme gidecek diye bir kaide yok gercekten kıyafetiyle birşeyler temsil edenlerinde cennete gidecek diye bir göstergesi yok benim demek istediğim buydu aslında...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...zaten kimse giyimiyle cennete ya da cehenneme gidecek demiyoruz.kimin hangi makama gideceğini sadece YARATAN bilir...bizim amacımız sadece insanları örtü konusunda bilgilendirmek...naçizane bir takım örtünme hususlarını hatırlatmaktır.ama işin bir başka boyutu da var.islamda bazı konularda taviz yoktur.mesela namaz asla namaz kılmamak için bir bahane bulamayız değil mi.bu da ALLAH'ın emridir.ve bunda bahane olmamalı.örtüde taviz olmamalı.zaten bir takım nokktalarda taviz vere vere dini bilgilerimizde zayıfladı.bazı noktalarda dikkat edemez olduk.kimseyi giydiğinden dolayı dışlamak niyetimiz yoktur.zaten olsaydı o zaman benim açık olan bayanlarla ilişki kurmamam gerekiyor...ancak burası islami bir site bu gibi konuların açıkça konuşulabilmesi gerek...doğrularda eleştirilir tabi ki...amam bu ALLAH'In EMRİ OLAN BİR DOĞRUDUR!!

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
a.s. elbette size sonsuz derecede katılıyorum..fikirlerinizde cok güzel dikkatimi cektiği için ilk size msj yazmıştım...Allahın emri olan doğruya kimse birşey diyemez zaten ben sadece kişilerin ne giydiğine cok takılmıyorum dedim yoksa elbette güzel bir üslupla uyarmak müslümanlık görevimiz....

..Muamma..

Kayıtlı Kullanıcı
s.a oncelıkle konuyu acan arkadasımıza cokca sukranlarımı sunuyorum.. konu cok cok muhım.. oncelıkle bız muslumansak bellı bı durusumuz olmalı.. ve Rabbım nasıl olmamız gerektıgını bıze bıldırıyo.. dıkkat cekmek yok.. ve bız herkese ornek olmalıyız.. ornek olmak ıcın de bılmek lazım.. evet bılmeyen cok kısı var .. bılıncsızce kapanan bı cok kardesımız var.. bılmeden ogrenmeden kapanıyo.. bu durumda bılenlere cook fazla gorev dusuyo.. bızım yapmamız gereken bıldırmek.. hosgorulu olucaz tabı kı guzel bı dılle anlatıcaz.. elımızden geldıgınce de anlatıyoruz.. fakat cogu anlamamakta ısrarlı.. ne kadar guzel dılle anlatırsan anlat uzerıne yurumekten baska bısey yapmıyolar.. elestırılmeyı kendılerıne yakıstıramıyolar.. cogu soylenenlerın dgoru yaptıklarının yanlıs oldugunu bılıyo.. tepkılerının cogu da bu dgoruluga oluyo.. dogruları duymaktan kacıyolar.. belkı kendı kendılerıne sozlerı gecmıyo.. bı sekılde nefsın ıstedıgı sekılde gıyınıp cıkıyolar yanlıs oldugunu bıle bıle.. duymaktan kacıyolar gerceklerii.. ama nereye kadar bole devam eder kı..? ya renk konusuna degınılmıs.. degınılmek durumunda bırakılıyo ınsanlar.. o kadar dıkkat cekıcı kı artık hersey .. arkadasların soledıgı renkler moda olanlar .. normal bı tonda degıller kı.. ınsanın gozunu alıyo..yanı artık kıyafetlerın darlıgını kısalıgını konusamıyoruz.. o tamamen aşılmıs artık.. basortusuz bı bayanla basortulu bayanın kıyafetı aynı.. bı degısıklık yok.. baktıgında goruntude tek fark basortusu.. basortumuz farkımız olmalı.. fakat yalnızca goruntude degıl her anlamda basortumuz bızı farklı kılmalı..
bayanlar esya falan degıl.. aksıne cok degerlıler.. ınsan baslı basına bı deger.. fakat onu degerlı kılan aklını kullanması ve gerekenı yapması.. gulme konusma denmıyo.. bellı sınırlar ıcerısınde gulsun yurusun eglensın..

Helal daıresı keyfe kâfiidir..

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Muamma kardeşim .... Allah razi olsun duygu ve düşüncelerini ne kadar güzel açiklamişsin...ne müstesna düşünceler bunlar böyle ..üstelik yaşinda 18.maşaallah.
Bizim hastaliğimiz cehalet...senin gibi bilgili kardeşlerim çevresine işik yayacak ki cahiller aydinlansin...artik şu hoş görü kelimesinin ardina siğinmayalim bence..çünkü ibadetlerimizde ya da kullağumuzda herhangi eksiklik olunca ya da baştansavmalik olunca hemen islam hoşgörüdür diyoruz.bu yanliştir bence...islam tamam hoşgörü dinidir.ama allah'in emir yasaklari hakkinda hüküm verecek,yorum yapacak kadar değil tabi ki.nitekim biz ahir zaman ümmeti boş vermeci bir anlayiş takinmişiz.olsun ya kapansinda tek nasil olursa olsun anlayişi var.oysa ki biz dünyadaki tüm bayanlara örnek olmaliyiz.mü'mine yakişir şekilde giyinmeliyiz....o bunu diyecek şu bunu diyecek anlayişini kafamizdan silmeliyiz...şüphesiz allah kalplerimizi de yaptiklarimizida gören ve bilendir.....

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
şu bulunduğumuz ahirzamanda Allahın yasaklamış ve helal kılmış olduğu herşeyi herkes biliyor aslında ama iş uygulamada zorluk yaşanıyor insanlara sen şunu yap yada şu helal,haram demek yerine örnek olmak en güzeli diye düşünüyorum sonuçta yabancı ülkelerde islamiyeti yaymaya calışan müslüman kardeşlerimizde bunu hoşgörüyle başarıyorlar.Bu hoşgörünün arkasına sığınmak değildir...Mevlana hz.lerini ziyarete gitmiştim oraya o yabancı turistleri ceken ana sebepte buydu... Allah yollarını acık ve daim etsin...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim selamün aleyküm....müslüman olan herşeyi biliyor diye kural yok.yanlış biliyorsunuz.üniversitede öğrencilik yıllarımda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretimi diye bir dersimiz vardı.inanki 23-24 yaşına gelmiş gençler en lüzumlu şey olan gusül abdesti nasıl alınır bunu bile bilmiyorlardı..istersen çevrendeki gençlerden araştır maalesef çok kötü bir durum ki yeni nesil çok şeyden habersiz...dilimizle değil halimizle anlatmak bir başka güzeldir tabi ki.fakat tebliğ etmek ayrı bir görev ve sorumluluktur.herkes bildiğini kardeşine anlatmaktan yükümlüdür.gelelim mevlana hazretlerinin hoşgörü kavramına.diyorsunuz ki yurt dışından gelen onca turist bu kavram için geliyor.mevlana hazretleri hoşgörü kavramıyla tanınıyor haklısın.ben herkese önyargılı olalım demiyorum tabi ki hoşgörülü olmalıyız fakat çoğu insan bu kavramın arkasına sığınıyor.
dünyada da mevlana hoşgörü kültürünün dağıtıcısı olarak tanınıyor.
yani siz ya da bi başkası ne derse desin.ALLAH örtünemeyenlere ya da yanlış örtünenlere hoşgörülü olacağız buyurmuyor.öyle olsaydı efendimiz topluma örnek bir insandır.efendimiz yaşantısıyla bize bu şekilde örnek olmuştur.efendimizin bayanlar hakkındaki hadislerini açın bir okuyun.bizler hanımlar olarak islamda çokkk değerli bir yerimiz var...örtümüzün böyle olması da bu değerimizi ziynetlerimizi gizlemek değerini korumaktır.bizler üzerimize düşen tebliğ görevini yapabilsek çok güzel sonuçlar ortaya çıkacak..
ayrıca bakın kendiniz diyorsunuz ki dilimizle değil halimizle örnek olalım.bizim yani mü'min bayanın hali kuranda tarif edilmiştir.bu mü'min bir bayanın görünüşüdür denilmiştir.bunda hoş karşılanması gereken durum nedir.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşım
cok onemlı bır konu
bene kapanmayı düşünen bırıyım
allah en hayırlı bır şekılde nasıp etsın dıyorum
cunku dıkkatlı olmak gerek
hal hareket kıyafet olarak
emeğıne sağlık
allaha emanet ol

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt