Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sitedeki bayan kardeşlerim içindir... (2 Kullanıcı)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Bu İsteğimi buraya yazıyorum nede olsa istek bölümü.. daha uygun bi yer bulamadım..

Bayan Kardeşlerim den özellikle istirham ediyorum.. Eğer isteklerimi uyguluyorlarsa Rabb im razı olsun.. uygulamıyorlarsa uygulamaya calıssınlar yine Allah rızası için...

çevremde rastladıgım için yazıyorum.. belki yapmıyorsunuzdur bilmiyorum..

*Yolda yürürken yüksek sesle konuşmayın nolur..
smile_017.gif

erkekler ses tonunuzdan bile etkilnirler..
*Bilmiyorum forumdaki arkadaşlarım giyiyormu ama Topuklu ayakkabı.. : ( buda çok vahim bi hal aldı.. ablam çarşafını giymiş ama altından topuklusuda var çat çat ..Sabır Ya Rabb i...

*Birde Topuz meselesi var.. İyice abartıldı bu olay.. saçlarını toplayıp kabarttıkları yetmiyor.. bide üzerine başka bişe sarıyorlar kabarık dursun diye.. Nolur siz yapmayın
smile_017.gif

*parfüm.. ahh o kokular..
özellikle toplu bulunan yerlerde.. Nolur kızmayın bana bu yazdıklarım için.. çevremde rastlıyorum .. Hem kapalı.. hem topuzlu.. hem makyajlı.. hem topuklu..parfümde o biçim..
Nolur yalvarıyorum bu saydıklarımı yapacaksanız takmayın o başörtüsünü..
smile_017.gif

Bizim diğerlerinden farkımız var..Basitleştirmeyin Örtümü.. kirletmeyin nolur..
aglamak_1.gif

Şimdi modaymış sarı ile yeşili bir giymek..
Yapmayın kardeşim.. ne modası...
İnandığımız gibi yaşamazsak,yaşadığımız gibi inanmaya başlıcaz...
Yeter artık vermeyin taviz..
Bizden zorla aldıkları yetmedi.. şimdi biz seve seve veriyoruz...

Bilmiyorum nekadar anlatabildim ama...Aciz dilim yetmiyor..
Başka bi arkadaşıma anlattığımda bunları bana ; kızım sen İran a git dedi ..

Yorum sizin Kardeşlerim..

SAYGIDEĞER KARDEŞLERİM BURADA YAZANLAR BAŞKA BİR SİTEDEN ALINTIDIR...FAKAT BU YAZIYI YAZAN KARDEŞİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN Kİ BENCE DE MÜ'MİN BİR BAYAN BURADA YAZILI OLANLARI YAPMAMALI.İSLAM GÜNÜMÜZDEKİ ..... MODA .....DİYE ADLANDIRILAN ŞEKLİYLE EMRETMEDİ ÖRTÜYÜ...ÇEVREMDE O KADAR ÇOK VAR Kİ BU ŞEKİLDE KAPANAN...BENİM GÖZÜMDE AÇIKTAN DAHA ÇOK DİKKATLERİ ÇEKİYOR O KARDEŞLERİMİZ.RABB'İM HERKESE HAKKIYLA ÖRTÜNMEYİ NASİP ETSİN İNŞAALLAH...BİLMEDEN DEĞİL BİLEREK TESETTÜRE BÜRÜNELİM KARDEŞLERİM...PAYLAŞMAK İSTEDİM.HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN...SELAMÜN ALEYKÜM...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ablacığım çok güzel bir konuya değinmişsin gerçekten. Ben örtümü güzelce sarkıtıyorum. Bana tuhaf bakıyorlar herkesten değişik bağlıyorum diye malumunuz şimdiki kapananlar o biçim ... Ama azınlık olarak benim gibi kapananlar da var tabi...Allah ıslah eylesin doğru yola sevketsin. Rabbim hidayete erdirsin. Amin.
SELAM VE DUA İLE.

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
Bu İsteğimi buraya yazıyorum nede olsa istek bölümü.. daha uygun bi yer bulamadım..

Bayan Kardeşlerim den özellikle istirham ediyorum.. Eğer isteklerimi uyguluyorlarsa Rabb im razı olsun.. uygulamıyorlarsa uygulamaya calıssınlar yine Allah rızası için...

çevremde rastladıgım için yazıyorum.. belki yapmıyorsunuzdur bilmiyorum..

*Yolda yürürken yüksek sesle konuşmayın nolur..
smile_017.gif

erkekler ses tonunuzdan bile etkilnirler..
*Bilmiyorum forumdaki arkadaşlarım giyiyormu ama Topuklu ayakkabı.. : ( buda çok vahim bi hal aldı.. ablam çarşafını giymiş ama altından topuklusuda var çat çat ..Sabır Ya Rabb i...

*Birde Topuz meselesi var.. İyice abartıldı bu olay.. saçlarını toplayıp kabarttıkları yetmiyor.. bide üzerine başka bişe sarıyorlar kabarık dursun diye.. Nolur siz yapmayın
smile_017.gif

*parfüm.. ahh o kokular..
özellikle toplu bulunan yerlerde.. Nolur kızmayın bana bu yazdıklarım için.. çevremde rastlıyorum .. Hem kapalı.. hem topuzlu.. hem makyajlı.. hem topuklu..parfümde o biçim..
Nolur yalvarıyorum bu saydıklarımı yapacaksanız takmayın o başörtüsünü..
smile_017.gif

Bizim diğerlerinden farkımız var..Basitleştirmeyin Örtümü.. kirletmeyin nolur..
aglamak_1.gif

Şimdi modaymış sarı ile yeşili bir giymek..
Yapmayın kardeşim.. ne modası...
İnandığımız gibi yaşamazsak,yaşadığımız gibi inanmaya başlıcaz...
Yeter artık vermeyin taviz..
Bizden zorla aldıkları yetmedi.. şimdi biz seve seve veriyoruz...

Bilmiyorum nekadar anlatabildim ama...Aciz dilim yetmiyor..
Başka bi arkadaşıma anlattığımda bunları bana ; kızım sen İran a git dedi ..

Yorum sizin Kardeşlerim..

SAYGIDEĞER KARDEŞLERİM BURADA YAZANLAR BAŞKA BİR SİTEDEN ALINTIDIR...FAKAT BU YAZIYI YAZAN KARDEŞİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN Kİ BENCE DE MÜ'MİN BİR BAYAN BURADA YAZILI OLANLARI YAPMAMALI.İSLAM GÜNÜMÜZDEKİ ..... MODA .....DİYE ADLANDIRILAN ŞEKLİYLE EMRETMEDİ ÖRTÜYÜ...ÇEVREMDE O KADAR ÇOK VAR Kİ BU ŞEKİLDE KAPANAN...BENİM GÖZÜMDE AÇIKTAN DAHA ÇOK DİKKATLERİ ÇEKİYOR O KARDEŞLERİMİZ.RABB'İM HERKESE HAKKIYLA ÖRTÜNMEYİ NASİP ETSİN İNŞAALLAH...BİLMEDEN DEĞİL BİLEREK TESETTÜRE BÜRÜNELİM KARDEŞLERİM...PAYLAŞMAK İSTEDİM.HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN...SELAMÜN ALEYKÜM...

selamün aleyküm kardeşim çok anlamlıydı sadece kapanmak yetmiyor onu gereği gibi taşımak şart.pazarda 2 kuruş için pazarcıyla bağıra bağıra kavga edenler..küfürlü konuşanlar..argo kelimeler kullanlanlar....dolmuşta laubali konuşmalar....İSLAMİYETİ SADECE KAPANMAK SANIP DEDİKODU YAPANLAR ULU ORTA....İNSANLARA İFTİRA ATANLAR...ALLAH HAKKIYLA KAPANANLARDAN ETSİN..YANLIŞ DAVRANIŞLAR İÇİNDE OLANLARIDA İSLAH ETSİN...ALLAHA EMANET OL..HAYIRLI AKŞAMLAR

gul tanem

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi olsun kardeşim
bunlari yapanlarda bilinçsiz olduğu için yapiyor bize düşen böyle birilerini gördüğümüzde onlari uyarmaliyiz. Uyarilarimiza da aldirmiyorlarsa onlar için dua etmeliyiz allah herkese bilinçli şekilde kapanmayi nasip etsin (amin!....)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi olsun kardeşim
bunlari yapanlarda bilinçsiz olduğu için yapiyor bize düşen böyle birilerini gördüğümüzde onlari uyarmaliyiz. Uyarilarimiza da aldirmiyorlarsa onlar için dua etmeliyiz allah herkese bilinçli şekilde kapanmayi nasip etsin (amin!....)

esselamün aleyküm kardeşim...böylelerini uyarmak günümüzde pek kafi gelmiyor artik.çünkü cehalet öyle bir almiş ki insanlarin başini...örtünenlere zavalli gözüyle bakiliyor.ben öğretmenim fakat böyle öğretmen mi olur diyenleri bile duydum.diyeceğim böylelerini görünce bence allh anlatilmali.zamanla bilgilendikçe eminim islamin şartlarini özümseyecek,ne için kapandiğinin farkina varacaktir.diyeceğim o ki: eğitim şart!!!!!

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun ablacığım çok güzel bir konuya değinmişsin gerçekten. Ben örtümü güzelce sarkıtıyorum. Bana tuhaf bakıyorlar herkesten değişik bağlıyorum diye malumunuz şimdiki kapananlar o biçim ... Ama azınlık olarak benim gibi kapananlar da var tabi...allah ıslah eylesin doğru yola sevketsin. Rabbim hidayete erdirsin. Amin.
selam ve dua ile.

selamün aleyküm kardeşim çok anlamlıydı sadece kapanmak yetmiyor onu gereği gibi taşımak şart.pazarda 2 kuruş için pazarcıyla bağıra bağıra kavga edenler..küfürlü konuşanlar..argo kelimeler kullanlanlar....dolmuşta laubali konuşmalar....islamiyeti sadece kapanmak sanip dedikodu yapanlar ulu orta....insanlara iftira atanlar...allah hakkiyla kapananlardan etsin..yanliş davranişlar içinde olanlarida islah etsin...allaha emanet ol..hayirli akşamlar

allah razi olsun...herkes tebliğ görevini yerine getirse insanlara hizmet etsek efendimiz gibi hiç bir şeklide bu tür cehaletler kalmaz...en azindan çok azalir değil mi...bildiklerimizi anlatalim yarin bize hesap soracaklar mahşerde madem biliyor dunuz neden bize de anlatmadiniz diyecekler...

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamunaleyküm kardeşim Allah razı olsun çok önemli bir konuya değinmişsiniz...benim en nefret tetiğim kelimelerden biri de ooo şu kapalıların da yapmadığı yok...hani bir kişinin yaptığı hata bütün kapalılara mal ediliyor ya..inanın çook üzülüyorum...hani önemli olan başı kapamak değil ...kapanıpta hakkını vererek yaşamaktır...buda anca edepli davranışlarınla olur...Rabbim istikametimizi bozmasın ,bizleri nefsimizin eline bırakmasın,edep ve haya istikametinde şaşmadan yürümeyi nasip etsin mevlam...Selam ve baki dua ile..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.

İyiler ile kötüler birbirlerinden ne kadar farklıdırlar! İyi insanlar, bir kimseyi günah işlerken gördükleri zaman dıştan onu ayıplarlarken, içten onun için dua ederler. Kötü insanlar ise, ondan öc alıp rahatlamak için onu ayıplarlar.

Kötü insanlar, genellikle onur kırıcı, küçük düşürücü tarzda hareket ederler. Halbuki gerçek mü'min, kardeşine yalnızken öğüt veren, topluluk içinde de onun kusurunu örten kimsedir. Kötü insanlar ise, bunun tersini yaparlar; bir insanı günah işlerken gördükleri zaman onu hemen orada rezil rüsvâ etmeye kalkarlar. İşte bunlar hakikati göremeyen ve Allah'ın merhametinden uzak kimselerdir.

Kişinin aklını denemek istediğinde, onun yanında birini öv ve ne diyeceğine bak. Şayet onun ''Onu tanırım; onun şöyle kötülükleri, böyle fenâlıkları vardır.'' diyerek onu kötülemeye çalıştığını görürsen, anla ki, onun içi altüst olmuş bir viranedir, onda irfân ve mârifet yoktur. Fakat anlatılan kişiyi kötülemek yerine onun iyiliklerini söyler veya onun kusurlarını dile getirildiğinde bunu güzel bir yorumla yorumlayarak, ''Belki yanılmıştır veya o konuda geçerli bir özrü yada gerekçesi vardır.'' gibi sözlerle adı geçenin kusurlarını örtmeye çalıştığını görürsen de bil ki, onun içi şen, sağlam ve bakımlıdır, o irfân ve mârifet sahibidir.

Çünkü gerçek mü'min, kardeşinin namus ve onurunun, kusur ve noksanlıklardan uzak ve emin olması için çalışır.

Kaynak: Mutevekkil : ) İbn Atâ (kuddise sirruh

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol allah razi olsun kardeşim..bu konunun üstüne çok güzel bir yazi gerçekten...

Rabbim senden de razı olsun ablacığım ben bu yazıyı o kadar seviyorum ki anlatamam ... İyiyle kötünün birbirinden ayrılışı ne güzel de anlatılmış...
Senin paylaşımın da çok güzel ablacığım.
Hayırlı akşamlar olsun inşallah.

zeynep.s

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm.Ablacığım emeğinize sağlık.Paylaşım için teşekkürler.Artık günümüz öyle bir hal almışki ...Rabbim sonumuzu hayr eylesin İnşallah.Allaha emanet olun...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim,elinize sağlık çok doğru bir hatırlatma olmuş.ALLAH razı olsun.

aşk çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşım için teşekkürler bence bizde suçluyuz demekki hakkıyla yapamamışız yapmış olsak bile sadece kendimize fayda acaba kaç kişiye örtünün güzelliğini söyleyebildik kendim için konuşuyorum ben şahsen kimseye söyleyemiyorum rabbi güzel tebliğ edenlerden eylesin

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm diyerek sitedeki ilk mesajımı yazıyorum...Rabbim hepinizden razı olsun bu yazı bana mehmet akarın "tuz yangını" adlı kitabını hatırlattı hepinize tavsiye ediyorum ama şöylede bi durum var ben carşıda sokakta öyle bayanları görünce cok yadırgamıyorum çünkü zamanla aşılacak konular bunlar diye düşünüyorum...öyle insanlara karşıda önyargılı olmamak gerekiyor gercekten hak katında nasıl yerleri vardır bunu yalnızca Rabbim bilir..acizane benim fikirlerim hoşgörülmesi dileğiyle....

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim çok çok çok haklısınız örtüyü kirletiyorlar ben kapanacağım diyince eşim hemen atılıyo biz çok kapalı gördük kapanmak özel bir iştir saymayı sayılmayı gerektirir
gelelim irana git diyen kardeşimize siz irana sınırda oturuyorsunuz ben tam sınırdayım iranlıların giyimleri hiç hoş deyil onlar mejbur oldukları için kapalılar yani demem oki her toplum kapanmaya bir moda uyduruyor biz hanımlarda balıklama atlıyoruz bu rekli erşaplar bence açık bir bayan o kadar dikkat çekmez one öyle rengarek bide topuz modası yetmedi bide sıkma baş oda yetmedi şekil veriyorlar

güzel bir konu açmışsınız inşallah hedefine ulaşır

nurhana

Kayıtlı Kullanıcı
Gercekten yazdiklariniz cok gercek ve coketkileyici.allah yardimcimiz olsun

nurhana

Kayıtlı Kullanıcı
uykuyu kabre,gururu mahsere,zevki cennete birakan ve nefislerini satip cenneti alanlarin kurtulus kervaninda bulusmamiz dilegiyle.ALLAH yolumuzu acik etsin.....AMINI

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm

Modern Kapali Müslüman Kadin..!

--------------------------------------------------------------------------------

Esarbi vakkodan alinmis bone
Inanmasi çok zor ALLAH'IM bu ne
Altinda pantolon modaymis gene
Giyinmek manasi örtünmek inan
Bu fetvayi kimden aldin Müslüman?

Kisa pardösüler dizden yukari
Renk renk basörtüler kirmizi sari
Yüz metre öteden parlar jakari
Islami kiyafet bu degil inan

Daracik pardösü yirtmaç yarisi
Tamamen ortada vücut yarisi
Baslari döndürür parfüm kokusu
Insanin ziyneti hayadir inan

Ten rengi çoraplar görmez setreni
Modada geçecek alman Ketreni
Eli kolu kuyumcu vitrini
Islami yasayis bu degil inan
Bu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Moda diye bizi soydular
Örtümüzü alip bir kenara koydular
Bizi öyle görüp sevinç duydular
Bizim dinimizde bu yoktur inan

Modern Müslüman'in isi pratik
Evinde esyasi hep otomatik
Dokun parmagini bütün isler bitik
Bu rahatlik bizi bizden aldi Müslüman
Sadece mutluluk bu degil inan

Sabah gezmesinde kahveler fallar
Çarsi pazarlarda asindi yollar
Oglum kizim diye yigildi mallar
Hayatin gayesi bu degil inan

Kimisi avamdan kimisi dervis
Gözleri sürmeli topuk bir karis
Modern Müslümanlar böyle giyermis
Islam'in özünde bu yoktur inan

Üstünde pantolon kilarsin namaz
Ne olur sözümü dinlesen biraz
Rasulullah seni böyle tanimaz
Sünneti yasamis olmazsin inan

Zamani çaldi dizi filmler
Raflari süsledi cilt cilt ilimler
Bizi görse kahrolurdu alimler
Islami yasayis bu degil inanBu fetvayi nerden aldin Müslüman?

Süslenir püslenir gezer dügünde
Yeri bas kösedir parali günde
Allah için nefes tüket bir günde
Islami yasayis bu degil inan

Bir de deriz Müslüman'iz hepimiz
Kötülük düsünmem, kalbimiz temiz
Namaz borcumuzdur elbet bir gün öderiz
Gerçek Müslümanlik bu degil inan

Sen böyle degildin ne oldu sana
Kaygi duymuyorsun dininden yana