Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİTEDE SİGARA İÇEN KALMASIN............ (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim yerinde ve ibret verici görsel olarak ta caydırıcı bir paylaşım.Bende hiç içmedim,içen ve içilen ortamlardan hoşlanmam.

Özellikle zehir gibi acı acı içen kardeşlerimizin insanın suratlarına doğru soludukları o nefesleride ayrı bir tartışılacak konu.

Bunu en çok işime giderken servise binen arkadaşların sorumsuzluklarında yaşıyorum.Biraz dikkat hep dikkat saygı sadece toplum içi yaşam kuralları demeyelimde insana saygı diye dillendirelim yapan varsa yapmasın farkında olmayan bundan böyle itina göstersin.

vücuda organlara yapılan tahribatında hesabı vardır elbette?

selametle kalınız kardeşim.

redlordchaos

Kayıtlı Kullanıcı
SeLamun AleyKüm.. Bende Yaklaşık Dört Senedir Sigara Kullanan Biriyim.. Sİgaranın ZararLarı İyi bilen bir insanım İçmeye Başlarkende Öyleydim.. Etrafımdaki kişilerden Özenerek başladım Sanırsam ve Kimseden İsteyemediğim İçinde Paket Aldım ve böylece Sİgara İçmeye ve Paket taşımaya başladım.. ilk içmeye Başlayışımdan bu zamana kadar.. 3 yada 4 kez bıraktım yada bırakmaya calıstım fakat suan halen ıcıyorum ve gunde 1 paket veya biraz geçiyor.. Bu günlerde Baya Bir azalttım.. İnşa-allah Bırakırım Tamamen Dualarınızı Bekliyorum.. AYrıca Bu Konuyu Açan Arkadaşım Güzel Bir Konu Açmışşsın Teşekkür ederim..

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
SİGARAYI BIRAKIN

SİGARAYI BIRAKMAK MI İSTİYORSUNUZ?

Bırakmak için çok sebebiniz var... ve bırakmak için çok ciddi sebepleriniz var:
Internet’te sigarayı bırakırken yalnızsınız!
Sigarayı bırakma kararıyla tüm hayatınız değişecek. Sigarayı bırakmak kolay olmayacak. Pek çok kişi başarmak için desteğe ve motivasyona ihtiyaç duymakta. Ama bırakabilirsiniz. Her gün binlerce sigara tiryakisi sigarayı bırakıyor. Başaranlar insanlarda en az sizin kadar tiryaki.

Araştırmalara göre sigara tiryakilerinin %70’i sigarayı bırakmak istiyor. Bırakmak isteyenlere için öneriler:
  1. Bir doktora başvurarak yardım istebilirsiniz.
  2. Sigara karşıtı sivil toplum kuruluşlarına başvurabilir ve yardım alabilirsiniz. Sigarayla Savaşanlar Derneği: http://www.ssv.org.tr
    e-mail: ssv@ssv.org.tr
    Tel: 0 216 216 26 24 (İstanbul-Merkez)
  3. Kesin kararlı iseniz kendi iradenizle başarabilirsiniz. Bunun için bazı öneriler:
    • Başkalarıyla sigara alışkanlığınız hakkında konuşun. Sigara içmeyenlerin içenlere nasıl tepki gösterdiklerini araştırın. Sigara içmenin kötü yönlerini değerlendirin.
    • Sigarayı bırakma konusunda bilgi toplayın. Bunun en iyi yolu, sigarayı bırakmış kişilerle konuşmaktır. Nasıl başardıklarını sorun. Canınız sigara istediğinde, yakmadan önce bir dakika bekleyin. Kendinize, gerçekten isteyip, istemediğinizi sorun.
    • Sigara bağımlılığınızı azaltın. (sürekli değişik markalar için, yarım içip söndürün, daha az katranlı sigaraları tercih edin) Kendinize mutlaka yeni bir faaliyet bulun. Spora başlayın, yeni bir şey öğrenin. Sigarayı aklınızdan çıkaracak ya da içmenizi engelleyecek bir uğraş edinin.
    • Bırakmaya karar verin ancak tarihine karar vermeyin.
    İçtiğiniz sigara miktarını her gün biraz daha azaltın. Kesinlikle kartonla sigara almayı bırakın. Dişlerinizi eskisinden daha sık fırçalayın. Sigarayı bırakmak isteme nedenlerinizi yazın. Her hafta yeni bir marka için. Sigara içme isteğinizi erteleyin. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan yardım alın.

• Bırakmak için bir gün belirleyin. Kendi kendinizle sigarayı bırakmak üzere bir kontrat yapın. Gittiğiniz her yerde sigara içilmeyen bölümde oturun. Alkol almayın. Mutlaka egzersiz yapın.
    • 24 saat boyunca hiç sigara içmeyin.
    Yürüyüş yapın, jimnastik yapın, futbol oynayın. Dişleriniz temizletin, sık sık fırçalayın. En sevdiğiniz elbiselerinizi kuru temizlemeye yollayın ya da yıkayın. Tüm kül tablalarını temizleyin.
    • 24 saat içmemeyi başardıktan sonra, bir hafta boyunca hiç içememeye karar verin.
    Sigara ve içki içilen tüm ortamlardan uzak durun. Yediğiniz şeylerden daha iyi tat almaya başlayacaksınız bunu hissedin.

• Bir hafta içmemeyi başardınız, şimdi bir ay içmemeye karar verin.
    Düzenli olarak spor yapın. Her hafta daha önce hiç yapmadığınız bir şey yapın.
    İlk üç ayınızı tamamlayın.
    • Sürekli egzersizlerinizi arttırın. Hafta sonları yürüyüş yapın. Sigaraya verdiğiniz parayı biriktirip, kendinize küçük ödüller alın, sevdiklerinize küçük sürprizler yapın.

• Bir yılınızı tamamlayınca kendinizi ödüllendirin. Yakınlarınızla başarınızı kutlayın.
    • Alıntıdır.
DUMANSIZ BİR YAŞAM SAĞLIKTIR..!!!

redlordchaos

Kayıtlı Kullanıcı
Sigarayı Bırakmak İçin DOktora baş vurdum Fakat Doktorun Bana Yol Göstereceği Yerde Doktora Şunu SOyledim Ben 4 Yıldır Sİgara içen biriyim 3-4 defa bırakmayı denedim fakat bırakamıyorum bana yardımcı olurmsunuz dedım doktorda şöyle dedi.. Bırakmak Senin elinde.. Peki dedim Benim elimde fakat ben Bırakamıyorum dedim doktorda o zaman benim yapabiliceğin birşey yok dedi.. Böylede Sallıyorlar Başlarından İşte!! Yardım almaya çalıştım fakat alamadımda..

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
Sigarayı Bırakmak İçin DOktora baş vurdum Fakat Doktorun Bana Yol Göstereceği Yerde Doktora Şunu SOyledim Ben 4 Yıldır Sİgara içen biriyim 3-4 defa bırakmayı denedim fakat bırakamıyorum bana yardımcı olurmsunuz dedım doktorda şöyle dedi.. Bırakmak Senin elinde.. Peki dedim Benim elimde fakat ben Bırakamıyorum dedim doktorda o zaman benim yapabiliceğin birşey yok dedi.. Böylede Sallıyorlar Başlarından İşte!! Yardım almaya çalıştım fakat alamadımda..

SİGARAYI BIRAKMANIN YİRMİ KOLAY YOLU
  1. Kendinize inanın ve güvenin. Sigarayı bırakabileceğinize inanın. Hayatınızda daha önce başardığınız zor işleri düşünün. Sigarayı da bırakabileceğiniz düşünün.

2. Bu listeyi okuduktan sonra, önerileri kendinize uyarlayın ve sigarayı bırakmak için kendi planınızı yapın.

3. Sigarayı bırakma sebeplerinizi ve bırakmakla kazanacaklarınızı yazın:
    Örnek: daha uzun yaşamak, kendinizi daha iyi hissetmek, para biriktirmek, daha iyi kokmak. Sigara içen herkes bunun zararlarını bilir ve bırakmak ister, siz bunu yazılı hale getirin ve her gün okuyun.

4. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan sigarayı bırakma kararınızı desteklemelerini isteyin. Size yardımcı olmalarını ama kesinlikle sizi suçlamamaları gerektiğini söyleyin. Sigarayı bıraktığınız ilk günlerde zorlanacağınızı ve size anlayış göstermelerini rica edin.

5. Sigarayı bırakmak için bir gün belirleyin. Bugünün yeni hayatınız için bir başlangıç olduğunu düşünün.

6. Sigarayı bırakmak için bir doktora danışabilirsiniz ve onun yardım ve önerileriniz alabilirisiniz.

7. Kendinize bir egzersiz programı belirleyin. Spor yaparken sigara içmek aklına gelmeyecektir, üstelik sigara verimli egzersiz yapmanızı engelleyecektir. Spor yapmak stresinizi azaltacak ve sigaranın vücudunuz yıllarca yaptığı zararı tamir etmesine yardımcı olacaktır. Haftada 3-4 kere, 30-40 dakika spor yapın.

8. Hergün 3-5 dakika nefes egzersizi yapın. Gözlerinizi kapatın. Burnunuzdan derin nefes alın, nefesinizi birkaç saniye tutun ve çok yavaş bir şekilde ağzınızdan verin. Nefes egzersizini yaparken, her seferinde daha temiz ve daha rahat nefes aldığınızı göreceksiniz.

9. Birisi size sigara ikram ederse reddedin, kullanmıyorum diyin. Bu sizin kendinize olan güveninizi artıracaktır.

10. Sigarayı tamamen bırakacağınız güne yaklaştıkça, sigara miktarını azaltın. Her gün kaç adet sigara içeceğinizi planlayın, bu rakamı her gün bir tane azaltın. Her gün başka bir marka sigara alın, bir önceki günden kalan paketi çöpe atın. Sigara paketinizi bir başkasına verin, böylece her sigara içmek istediğinizden ondan istemek zorunda kalacaksınız.

11. Pek çok sigara tiryakisi, sigarayı yavaş yavaş bırakamayacağını ancak bir seferde bırakabileceğini düşünür. Hangi metodun size daha uygun olduğuna karar verin.

12. Sigarayı bırakmayan isteyen bir arkadaşınız daha varsa bunu yapmak daha kolay olacaktır. Birbirinizi teşvik edici konuşmalar yapın.

13. Dişlerinizi temizletin ve her zaman temiz tutun.

14. Sigarayı bıraktıktan sonra kendinize bir ödül verin.

15. Çok fazla su için. Su her anlamda vücudunuz için faydalıdır. Ne yazık ki, pek çok kişi yeterince su içmez. Vücudunuzdan nikotinin ve diğer zararlı kimyasal maddelerin atılmasına yardımcı olacaktır. Sigaranın verdiği zararları düzeltecektir. Ayrıca, yemek yeme isteğinizi de azaltacaktır.

16. Sigarayı en çok ne zaman istediğinizi düşünün, canınız sıkkın olduğunda, yemekten sonra, işten eve gelince, içki içerken vb. Sigara içmek yerine hoşunuza giden başka bir şey yapın.

17. Elinizdeki ve ağzınızdaki boşluk hissini gidermek için bir şey bulun, örneğin: su için, sakız çiğneyin, leblebi yiyin vb.

18. Sigarayı bırakma konusunda düşüncelerinizi yazın. Bunu her gün okuyun.

19. Yanınızda sizin için çok önemli birisinin resmini taşıyın, bir kağıda sigarayı bırakacağıma söz veriyorum diye yazın, canınız her sigara istediğinde bu resme ve nota bakın.

20. Canınız sigara istediğinde, bir sigara yakmak yerine hislerinizi bir günlüğe yazın. Bu günlüğü her zaman yanınızda taşıyın.

Başarılar!

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a,ALLAH razı olsun.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim yerinde ve ibret verici görsel olarak ta caydırıcı bir paylaşım.Bende hiç içmedim,içen ve içilen ortamlardan hoşlanmam.

Özellikle zehir gibi acı acı içen kardeşlerimizin insanın suratlarına doğru soludukları o nefesleride ayrı bir tartışılacak konu.

Bunu en çok işime giderken servise binen arkadaşların sorumsuzluklarında yaşıyorum.Biraz dikkat hep dikkat saygı sadece toplum içi yaşam kuralları demeyelimde insana saygı diye dillendirelim yapan varsa yapmasın farkında olmayan bundan böyle itina göstersin.

vücuda organlara yapılan tahribatında hesabı vardır elbette?

selametle kalınız kardeşim.
ve aleyküm selam kardeşim güzel tavsiyeleriniz için tşk ederim..
selametle kalın.
selam ve dua ile..

Temennimiz sigara içen kardeşlerimizin biran evvel bu kötü alışkanlığı bırakmaları sağlığa ve çevremizdeki insanlara zarar veren bu zehirden uzak durmalarını ve hiç içmemelerini sağlamaktır..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH o iletten kurtulurlar...
hoşgeldiniz...sizi tekrar sitede görmek güzel...
selam ve dua ile...

ZeYiD-SuLTaN

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar hepsini okudum çok güzel yazmışınız allah hepinizden razı olsun işallah darısı başıma bende çok dua ediyorum bir gün allah banada nasip etsin işallah şu acı şeyi bırakmayı .... selametle kalın

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH o iletten kurtulurlar...
hoşgeldiniz...sizi tekrar sitede görmek güzel...
selam ve dua ile...

ve aleyküm selam kardeşim hoşbulduk Allahcc cümlemizden razı olsun İnşaAllah..
siz değerli kardeşlerimden ayrılmak mümkünmü hiç..:a12::a26:

selametle kalınız..
Hayırlı Geceler..

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
bence sigara içmek sadece kendinize zarar vermez o dumanla havayı kirleterek kul hakkına da girmiş olmazmısınız

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Çiğersiz kalmak isteyen sigaraya devam etsin !!!

Çiğersiz kalmak istemeyen ve parasının cani bölücü örgüte gitmesini istemeyen sigara illetini bırakır.
Sigara ticareti sayesinde o pislikler çok para topluyorlar.
Bilgi doğrudur

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Aserden sonra hiç içmedim. 4 yıldır da içmiyorum. Hayatta tiksindiğim tek koku sigara kokusu olsu. Harcanan paralar bir yana, sağlığınızı hiç mi düşünmezsiniz.

Sizlerden ricam kardeşlerim, bir an önce kurtulun bu illetten.

Şunu unutmayın. Sigara içen insanın ağzından pis duman çıkmaktadır. Piş duman sadece ateşten çıkar. Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. Demekki içerde bir şeyler yanıyor...

Anlayana...

mervenur16

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha şükür içmiyorum;fakat babama bıraktıramadım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt