Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER. (1 Kullanıcı)

theays

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER.

aliye_aliye yazdı:
ZEHRA MELEK yazdı:
aliye_aliye yazdı:
ZEHRA MELEK yazdı:
aliye_aliye yazdı:
ZEHRA MELEK yazdı:
s.a. aliye kardeşimB)
belki konuyla pek alakalı bulmayacaksın ama ben yinede sorayım
şirk içeren sözler genelde şarkı sözlerinde özellikle arabeks olanlarda oluyor
bi arkadaşım var ki fanatik arabeksçi bi türlü vazgeçiremiyorum öyle yetişmiş
özellikle ayetlerden delil istiyor şirk içeren sözler konusunda,
hadisten falan sağlam kaynaklarla onu ikna edbileceğimi söylüyor
fikrini almak istiyorum varsa bi bilgin konuşabilirmiyiz.B)

ve aleyküm selam kardeşim. yazdıklarına katılıyorum. genelde zaten arabesk türlerde isyankarlık öğesi içeren kelimeler çok fazla. bu konuda hadis ve ayetleri araştıralım inş. kardeşim. yalnız bildiğimiz bir şey var ki, isyanın söz ve bir de davranış boyutu vardır. ve bunların hiçbiri de Allah katında hoş karşılanan şey değil.. ne dilde ne de hareketlerde isyan, bilinçsizce de olsa kesinlikle caiz değil. ben araştırayım kardeşim. eğer bulamazsak ''sorularla islamiyet'' bölümüne sorumuzu sorarız.

senin söylediklerini bende söylüyorum ama
o da bana ben kişiliğimi değil sıradan bi şarkıyı yansıtıyorum diyor
benim imanım sağlam sen üzülme zaten bi şarkıyla gidecek imanı ben bi mümine yakıştırmam diyor
bu sözlere bakmayın gerçekten kişilikli dindar düzgün bi insan tek sorunu bu
ama hiçte küçümsenecek bi şey değil
konuyu başkalarına da sordum ama konuyla alakan olduğu için senide karıştırdım işin içine kusura bakma
inşlh. yarın görüşürüz.B)B)B)Allah razı olsun...

est. kardeşim. rica ederim, böyle düşünmeyin. anlattığınız meseleyi anladım şimdi.. ama bu vazgeçilemeyecek bir şey değildir.. rabbimiz yardım edecektir inşallah, kardeşimize dualarımızı eksik etmeyelim. bu arada ben konuyla ilgili ayet ve hadisleri bulduğum takdirde buraya ekleyeceğim ama siz, o kardeşimize şöyle bir şey de yapabilirsiniz.. bu aralar birçok ilahiyatçı, ''ŞİRKE GÖTÜREN SÖZLER'' adı altında ktaplar çıkarıyorlar. ben hatta size kitap ve yazar ismi verebilirim. o kitaplarda da bu başlıktaki şeyler yazıyor ve ayet ve hadislerle konu pekiştirilmiş, desteklenmiş.. yani bu sözleri bir kaynağa dayandırarak yazmışlar. aradığınız ayet ve hadisler mutlaka bu kitaplarda vardır inş.

Allah sizden de razı olsun kardeşim. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.B)B)B)
S.A. BEN DÜN İÇİN SÖZ VERMİŞTİM GÖRŞRZ DİYE YANLIZ İŞİM ÇIKTI HAKKINI HELAL ET.B)
BU ARADA BAHSETTİĞİM KONUYLA İLGİLİ YENİ Bİ GELİŞME GÖREMEDİM,
BENDE BİŞEY BULAMADIM AÇIKÇASI
NEYSE SÖYLEDİĞİM GİBİ ŞU ANDA İŞİM VAR SONRA TEKRAR GÖRŞÜRÜZ...SELAMÜN ALEYKÜM..B)

ve aleyküm selam kardeşim. ''sorularla islamiyet'' bölümüne sorun.. ya da bahsettiğim gibi o kitapların ayet ve hadislerle desteklenecek şekilde olanları var.. bunu birçok yayınevinden öğrendim.. neticede kapsamlı ve sağlam kaynaklı bir şey..bu arada bahsettiğimiz mesele ''müzik ile ilgili hadisler'' adıyla geçiyor.. Allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim. selam ve dua ile.

SELAMIN ALEYKÜM ARKADAŞLAR
BİRAZ GEÇ OLDU AMA YENİ ÜYE OLDUM ZATEN KONULARI DAHA YENİ OKUYORUM EVET BU SORU BENİMDE İLGİLENDİĞİM ARAŞTIRDIĞIM Bİ
R KONU BAZI ŞARKILAR VARKİ İNSAN BİLE BİLE YANE GAYET AKLI YERİNDEYKEN OKURSA BENCE GİTME İHTİMALİ VAR YANE AŞAĞIYA MÜSLÜMÜN BİR ŞARKISINI YAZDIMKİ ÇOK BİLİNEN BİR ŞARKI YANE BUNU SÖYLEYİPTE ŞİRKE GİRMEMEK BİRAZ ZOR Kİ BIRAKIN ŞARKIULARI ALLAHU TEALA(C.C) ŞARKILARDA ŞARKICILARDA ŞEYTANDANDIR DİYOR ÖYLEMİ ÖNLEMİMİZİ ALALIM BENCE ALLAH RAZI OLSUN ŞARKI SÖZLERİNİ BİR OKUYUN AMA

ALLAH RAZI OLSUN

MÜSLÜM GÜRSES
Secde ettim aşka taparcasına
Uğrunda tanrının yolundan oldum
Sebep sensin bütün günahlarıma
Sevdikçe sayende günahkar oldum

Seninle açıldı günah defterim
Korkutuyor beni mahşer günleri
Yaradana hangi yüzle dönerim

İbadetim oldun inancım oldun
Sanki sen yarattın ben kulun oldum
Affet tanrım diye yalvardım durdum

mustafa incesu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

theays yazdı:

SELAMIN ALEYKÜM ARKADAŞLAR
BİRAZ GEÇ OLDU AMA YENİ ÜYE OLDUM ZATEN KONULARI DAHA YENİ OKUYORUM EVET BU SORU BENİMDE İLGİLENDİĞİM ARAŞTIRDIĞIM Bİ
R KONU BAZI ŞARKILAR VARKİ İNSAN BİLE BİLE YANE GAYET AKLI YERİNDEYKEN OKURSA BENCE GİTME İHTİMALİ VAR YANE AŞAĞIYA MÜSLÜMÜN BİR ŞARKISINI YAZDIMKİ ÇOK BİLİNEN BİR ŞARKI YANE BUNU SÖYLEYİPTE ŞİRKE GİRMEMEK BİRAZ ZOR Kİ BIRAKIN ŞARKIULARI ALLAHU TEALA(C.C) ŞARKILARDA ŞARKICILARDA ŞEYTANDANDIR DİYOR ÖYLEMİ ÖNLEMİMİZİ ALALIM BENCE ALLAH RAZI OLSUN ŞARKI SÖZLERİNİ BİR OKUYUN AMA

ALLAH RAZI OLSUN

MÜSLÜM GÜRSES
Secde ettim aşka taparcasına
Uğrunda tanrının yolundan oldum
Sebep sensin bütün günahlarıma

Seninle açıldı günah defterim
Korkutuyor beni mahşer günleri
Yaradana hangi yüzle dönerim

İbadetim oldun inancım oldun
Sanki sen yarattın ben kulun oldum
Affet tanrım diye yalvardım durdum

ve aleyküm selam kardeşim. verdiğiniz örnek, şarkı sözlerindeki şirki, ifrat ve tefriti yeterince göstermiş.çok üzücü bir durum gerçekten. insanların bile bile bu durumlara düşmesi kötü bir durum. daha da bunun gibi binlerce örnek var, örnek olarak sunmaya korkuyorum Rabbimden..

Allah razı olsun kardeşim, konuya katıldığınız için.. teşekkürler..Allah onları da ıslah eylesin, selam ve dua ile.

volide

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm aziz kardeşlerim yasaklı kardeşimin allah dostlarıyla ilgili yazısını okudum bizler burada allahın bizlere emrettiği dinimizin bizlere helal ve haram olan şeyleri öğrenmenizi en iyi şekilde islamiyeti yani dinimizi yaşayarak allaha ve onun rasülüne makbul bir kul ve ümmet olma var...düstürumuz zaten bu değilmidir..BU ARADA YASAKLI KARDEŞİMİZİN YAZILARINI ONAYLIYORUM.SADECE BİRİ HARİÇ ..ŞEYHİ OLMAYANIN ŞEYHİ ŞEYTANDIR İFADESİ YANLIŞ.ALLAH KULLARINI DOĞRUYA YÖNELTMEK İÇİN HER KAVME PEYGAMBER GÖNDERMİŞTİR BU PEYGAMBERLERİN HEPSİ ALLAHIN DİNİNİ YAYMIŞLARDIR. VE ENSON PEYGAMBER.(HZ)RASULULLAH SALLALLAHİ ALEYHİ VESELLEM SON PEYGAMBER VE AHİR ZAMAN PEYGAMBERİ BUNDAN SONRA BAŞKA PEYGAMBER GELMİYECEK.KİMLER VAR GELMİŞ GEÇMİŞ BÜTÜN PEYGAMBERLERİN VARİSLERİ BU DÜNYA ÜZERİNDE VARDIR BUNLARDA ALLAHIN DOSTLARIDIR BU DÜNYA VAR OLDUKÇA ALLAH DOSTLARI VAR OLACAKTIR.YANİ BİRLER ÜÇLER YEDİLER KIRKLAR BEŞYÜZLER. YASAKLI KARDEŞİM ŞEYTAN HİÇBİR ALLAHIN KULUNUN ŞEYHİ OLAMAZ.ALİYE KARDEŞİMİDE BURADAN SAYGIYLA SELAMLIYORUM .HERKES ALLAH DOSTLARININ BU ALEM İÇİNDE OLDUĞUNU BİLMEYENLER VAR.ÇOK GÖRMEMEK LAZIM ALLAH DOSTLARI VARDIR DÜNYA OLDUĞU SÜRECE BU İNSANLAR GÖREVLİDİR.SELAMETLE KALIN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

volide yazdı:
selamün aleyküm aziz kardeşlerim yasaklı kardeşimin allah dostlarıyla ilgili yazısını okudum bizler burada allahın bizlere emrettiği dinimizin bizlere helal ve haram olan şeyleri öğrenmenizi en iyi şekilde islamiyeti yani dinimizi yaşayarak allaha ve onun rasülüne makbul bir kul ve ümmet olma var...düstürumuz zaten bu değilmidir..BU ARADA YASAKLI KARDEŞİMİZİN YAZILARINI ONAYLIYORUM.SADECE BİRİ HARİÇ ..ŞEYHİ OLMAYANIN ŞEYHİ ŞEYTANDIR İFADESİ YANLIŞ.ALLAH KULLARINI DOĞRUYA YÖNELTMEK İÇİN HER KAVME PEYGAMBER GÖNDERMİŞTİR BU PEYGAMBERLERİN HEPSİ ALLAHIN DİNİNİ YAYMIŞLARDIR. VE ENSON PEYGAMBER.(HZ)RASULULLAH SALLALLAHİ ALEYHİ VESELLEM SON PEYGAMBER VE AHİR ZAMAN PEYGAMBERİ BUNDAN SONRA BAŞKA PEYGAMBER GELMİYECEK.KİMLER VAR GELMİŞ GEÇMİŞ BÜTÜN PEYGAMBERLERİN VARİSLERİ BU DÜNYA ÜZERİNDE VARDIR BUNLARDA ALLAHIN DOSTLARIDIR BU DÜNYA VAR OLDUKÇA ALLAH DOSTLARI VAR OLACAKTIR.YANİ BİRLER ÜÇLER YEDİLER KIRKLAR BEŞYÜZLER. YASAKLI KARDEŞİM ŞEYTAN HİÇBİR ALLAHIN KULUNUN ŞEYHİ OLAMAZ.ALİYE KARDEŞİMİDE BURADAN SAYGIYLA SELAMLIYORUM .HERKES ALLAH DOSTLARININ BU ALEM İÇİNDE OLDUĞUNU BİLMEYENLER VAR.ÇOK GÖRMEMEK LAZIM ALLAH DOSTLARI VARDIR DÜNYA OLDUĞU SÜRECE BU İNSANLAR GÖREVLİDİR.SELAMETLE KALIN

ve aleyküm selam
Allah razı olsun.

volide

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM SEVGİLİNİN DİYARINDAMISIN UMREDEMİSİNİZ ÇÜNKİ BAYA SİZİ FORMDA GÖREMEDİM ORADA OLDUĞUNUZU DÜŞÜNDÜM İNŞAALLAH ÖYLEDİR ..SEVGİLİNİN DİYARINDA ..ÜÇ AY KALDIM ORALARA DOYUM OLMUYOR...EĞER ORADAYSANIZ SEVGİLİYE SELAMIMI SÖYLEYİN. BEN İZMİRDE AYRICA BİR İSLAMİ RADYODA PROĞRAM YAPIYORUM BURADAN SİZLERE VE SENİN GİBİ KARDEŞLERİME DUA EDİYORUM HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ BU RADYODAYIM..ALLAHIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN SENİN GİBİ BAKAN SENİN GİBİ DÜŞÜNEN SENİN GİBİ
GÖREN O KADAR ÇOK MÜTEVAZİ KARDEŞLERİMİZ VARKİ BUNLARIN İÇİNDE SEN BAŞTA GELİYOSUN SENİN GİBİLER ÇOĞALSIN GÜZEL İNSANLAR OLMASA DÜNYANIN HALİ PERİŞAN.TEKRAR BİR KEZ DAHA SELAMLARIMI İLETİR RAHMANA EMANET EDİYORUM SİZİ. YOLUNUZ NURLU YOL OLSUN KARDEŞİMM.....SELAMETLE

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

volide yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM SEVGİLİNİN DİYARINDAMISIN UMREDEMİSİNİZ ÇÜNKİ BAYA SİZİ FORMDA GÖREMEDİM ORADA OLDUĞUNUZU DÜŞÜNDÜM İNŞAALLAH ÖYLEDİR ..SEVGİLİNİN DİYARINDA ..ÜÇ AY KALDIM ORALARA DOYUM OLMUYOR...EĞER ORADAYSANIZ SEVGİLİYE SELAMIMI SÖYLEYİN. BEN İZMİRDE AYRICA BİR İSLAMİ RADYODA PROĞRAM YAPIYORUM BURADAN SİZLERE VE SENİN GİBİ KARDEŞLERİME DUA EDİYORUM HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ BU RADYODAYIM..ALLAHIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN SENİN GİBİ BAKAN SENİN GİBİ DÜŞÜNEN SENİN GİBİ
GÖREN O KADAR ÇOK MÜTEVAZİ KARDEŞLERİMİZ VARKİ BUNLARIN İÇİNDE SEN BAŞTA GELİYOSUN SENİN GİBİLER ÇOĞALSIN GÜZEL İNSANLAR OLMASA DÜNYANIN HALİ PERİŞAN.TEKRAR BİR KEZ DAHA SELAMLARIMI İLETİR RAHMANA EMANET EDİYORUM SİZİ. YOLUNUZ NURLU YOL OLSUN KARDEŞİMM.....SELAMETLE

ve aleyküm selam kardeşim. evet oradaydım, umre yaptım. pazartesi akşamı döndük. Allah razı olsun hayır dualarınız için kardeşim. sağolasınız. ecmain olsun inşallah. rabbim sizin de umrenizi kabul eylesin inşallah. duaları da kabul ettiği dualardan eylesin rabbimiz c.c

Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.

volide

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleyküm selam kardeşim. evet oradaydım, umre yaptım. pazartesi akşamı döndük. Allah razı olsun hayır dualarınız için kardeşim. sağolasınız. ecmain olsun inşallah. rabbim sizin de umrenizi kabul eylesin inşallah. duaları da kabul ettiği dualardan eylesin rabbimiz c.c

Allah'a emanet olun. selam ve dua ile...AZİZ KARDEŞİM SİZİN ORADA OLDUĞUNUZ BANA MALUM OLDU İNANIN BİR HAFTADIR SİZİ HAYALİMDE HEP ORALARDA GÖRDÜM DEMEKKİ DOĞRU GÖRMÜŞÜM ORANIN KOKUSUNU ÜZERİNİZDEN ATMAYIN HEP TAŞIYIN KUTLU OLSUN SANA ..SELAMETLE KAL NURLU KARDEŞİM

volide

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'a emanet olun. selam ve dua ile...AZİZ KARDEŞİM SİZİN ORADA OLDUĞUNUZ BANA MALUM OLDU İNANIN BİR HAFTADIR SİZİ HAYALİMDE HEP ORALARDA GÖRDÜM DEMEKKİ DOĞRU GÖRMÜŞÜM ORANIN KOKUSUNU ÜZERİNİZDEN ATMAYIN HEP TAŞIYIN KUTLU OLSUN SANA ..SELAMETLE KAL ..gördüğüm rüya doru çıktı sizi görmedim ama sizi orada tanıdım .çok büyük bir hikmeti ilahi ..allah hayırlara vesile kılsın .inşaallah

volide

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'a emanet olun. selam ve dua ile...AZİZ KARDEŞİM SİZİN ORADA OLDUĞUNUZ BANA MALUM OLDU İNANIN BİR HAFTADIR SİZİ HAYALİMDE HEP ORALARDA GÖRDÜM DEMEKKİ DOĞRU GÖRMÜŞÜM ORANIN KOKUSUNU ÜZERİNİZDEN ATMAYIN HEP TAŞIYIN KUTLU OLSUN SANA ..SELAMETLE KAL ..gördüğüm rüya doru çıktı sizi görmedim ama sizi orada tanıdım .çok büyük bir hikmeti ilahi ..allah hayırlara vesile kılsın .inşaallah

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. VERDİĞİNİZ BİLGİLERDEN DOLAYI ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Güzel kardeşim yüreğine ve aklına sağlık B)

ay_bu_ke

Kayıtlı Kullanıcı

allaha emanet olun ...!:)

volide

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm aziz kardeşlerim yasaklı kardeşimin allah dostlarıyla ilgili yazısını okudum bizler burada allahın bizlere emrettiği dinimizin bizlere helal ve haram olan şeyleri öğrenmenizi en iyi şekilde islamiyeti yani dinimizi yaşayarak allaha ve onun rasülüne makbul bir kul ve ümmet olma var...düstürumuz zaten bu değilmidir..BU ARADA YASAKLI KARDEŞİMİZİN YAZILARINI ONAYLIYORUM.SADECE BİRİ HARİÇ ..ŞEYHİ OLMAYANIN ŞEYHİ ŞEYTA

Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.NDIR İFADESİ YANLIŞ.ALLAH KULLARINI DOĞRUYA YÖNELTMEK İÇİN HER KAVME PEYGAMBER GÖNDERMİŞTİR BU PEYGAMBERLERİN HEPSİ ALLAHIN DİNİNİ YAYMIŞLARDIR. VE ENSON PEYGAMBER.(HZ)RASULULLAH SALLALLAHİ ALEYHİ VESELLEM SON PEYGAMBER VE AHİR ZAMAN PEYGAMBERİ BUNDAN SONRA BAŞKA PEYGAMBER GELMİYECEK.KİMLER VAR GELMİŞ GEÇMİŞ BÜTÜN PEYGAMBERLERİN VARİSLERİ BU DÜNYA ÜZERİNDE VARDIR BUNLARDA ALLAHIN DOSTLARIDIR BU DÜNYA VAR OLDUKÇA ALLAH DOSTLARI VAR OLACAKTIR.YANİ BİRLER ÜÇLER YEDİLER KIRKLAR BEŞYÜZLER. YASAKLI KARDEŞİM ŞEYTAN HİÇBİR ALLAHIN KULUNUN ŞEYHİ OLAMAZ.ALİYE KARDEŞİMİDE BURADAN SAYGIYLA SELAMLIYORUM .HERKES ALLAH DOSTLARININ BU ALEM İÇİNDE OLDUĞUNU BİLMEYENLER VAR.ÇOK GÖRMEMEK LAZIM ALLAH DOSTLARI VARDIR DÜNYA OLDUĞU SÜRECE BU İNSANLAR GÖREVLİDİR.SELAMETLE KALIN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt