RE: ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER.
aliye_aliye yazdı:
ZEHRA MELEK yazdı:
aliye_aliye yazdı:
ZEHRA MELEK yazdı:
aliye_aliye yazdı:
ZEHRA MELEK yazdı:
s.a. aliye kardeşimB)
belki konuyla pek alakalı bulmayacaksın ama ben yinede sorayım
şirk içeren sözler genelde şarkı sözlerinde özellikle arabeks olanlarda oluyor
bi arkadaşım var ki fanatik arabeksçi bi türlü vazgeçiremiyorum öyle yetişmiş
özellikle ayetlerden delil istiyor şirk içeren sözler konusunda,
hadisten falan sağlam kaynaklarla onu ikna edbileceğimi söylüyor
fikrini almak istiyorum varsa bi bilgin konuşabilirmiyiz.B)
ve aleyküm selam kardeşim. yazdıklarına katılıyorum. genelde zaten arabesk türlerde isyankarlık öğesi içeren kelimeler çok fazla. bu konuda hadis ve ayetleri araştıralım inş. kardeşim. yalnız bildiğimiz bir şey var ki, isyanın söz ve bir de davranış boyutu vardır. ve bunların hiçbiri de Allah katında hoş karşılanan şey değil..
ne dilde ne de hareketlerde isyan, bilinçsizce de olsa kesinlikle caiz değil. ben araştırayım kardeşim. eğer bulamazsak ''sorularla islamiyet'' bölümüne sorumuzu sorarız.
senin söylediklerini bende söylüyorum ama
o da bana ben kişiliğimi değil sıradan bi şarkıyı yansıtıyorum diyor
benim imanım sağlam sen üzülme zaten bi şarkıyla gidecek imanı ben bi mümine yakıştırmam diyor
bu sözlere bakmayın gerçekten kişilikli dindar düzgün bi insan tek sorunu bu
ama hiçte küçümsenecek bi şey değil
konuyu başkalarına da sordum ama konuyla alakan olduğu için senide karıştırdım işin içine kusura bakma
inşlh. yarın görüşürüz.B)B)B)Allah razı olsun...
est. kardeşim. rica ederim, böyle düşünmeyin. anlattığınız meseleyi anladım şimdi.. ama bu vazgeçilemeyecek bir şey değildir.. rabbimiz yardım edecektir inşallah, kardeşimize dualarımızı eksik etmeyelim. bu arada ben konuyla ilgili ayet ve hadisleri bulduğum takdirde buraya ekleyeceğim ama siz, o kardeşimize şöyle bir şey de yapabilirsiniz.. bu aralar birçok ilahiyatçı, ''ŞİRKE GÖTÜREN SÖZLER'' adı altında ktaplar çıkarıyorlar. ben hatta size kitap ve yazar ismi verebilirim. o kitaplarda da bu başlıktaki şeyler yazıyor ve ayet ve hadislerle konu pekiştirilmiş, desteklenmiş.. yani bu sözleri bir kaynağa dayandırarak yazmışlar. aradığınız ayet ve hadisler mutlaka bu kitaplarda vardır inş.
Allah sizden de razı olsun kardeşim. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.B)B)B)
S.A. BEN DÜN İÇİN SÖZ VERMİŞTİM GÖRŞRZ DİYE YANLIZ İŞİM ÇIKTI HAKKINI HELAL ET.B)
BU ARADA BAHSETTİĞİM KONUYLA İLGİLİ YENİ Bİ GELİŞME GÖREMEDİM,
BENDE BİŞEY BULAMADIM AÇIKÇASI
NEYSE SÖYLEDİĞİM GİBİ ŞU ANDA İŞİM VAR SONRA TEKRAR GÖRŞÜRÜZ...SELAMÜN ALEYKÜM..B)
ve aleyküm selam kardeşim. ''sorularla islamiyet'' bölümüne sorun.. ya da bahsettiğim gibi o kitapların ayet ve hadislerle desteklenecek şekilde olanları var.. bunu birçok yayınevinden öğrendim.. neticede kapsamlı ve sağlam kaynaklı bir şey..bu arada bahsettiğimiz mesele ''müzik ile ilgili hadisler'' adıyla geçiyor.. Allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim. selam ve dua ile.
SELAMIN ALEYKÜM ARKADAŞLAR
BİRAZ GEÇ OLDU AMA YENİ ÜYE OLDUM ZATEN KONULARI DAHA YENİ OKUYORUM EVET BU SORU BENİMDE İLGİLENDİĞİM ARAŞTIRDIĞIM Bİ
R KONU BAZI ŞARKILAR VARKİ İNSAN BİLE BİLE YANE GAYET AKLI YERİNDEYKEN OKURSA BENCE GİTME İHTİMALİ VAR YANE AŞAĞIYA MÜSLÜMÜN BİR ŞARKISINI YAZDIMKİ ÇOK BİLİNEN BİR ŞARKI YANE BUNU SÖYLEYİPTE ŞİRKE GİRMEMEK BİRAZ ZOR Kİ BIRAKIN ŞARKIULARI ALLAHU TEALA(C.C) ŞARKILARDA ŞARKICILARDA ŞEYTANDANDIR DİYOR ÖYLEMİ ÖNLEMİMİZİ ALALIM BENCE ALLAH RAZI OLSUN ŞARKI SÖZLERİNİ BİR OKUYUN AMA
ALLAH RAZI OLSUN
MÜSLÜM GÜRSES
Secde ettim aşka taparcasına
Uğrunda tanrının yolundan oldum
Sebep sensin bütün günahlarıma
Sevdikçe sayende günahkar oldum
Seninle açıldı günah defterim
Korkutuyor beni mahşer günleri
Yaradana hangi yüzle dönerim
Sevdikçe sayende günahkar oldum
İbadetim oldun inancım oldun
Sanki sen yarattın ben kulun oldum