Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sıkıntılıyım (1 Kullanıcı)

sebde

Kayıtlı Kullanıcı
Dostlar hikayem uzundur ama yardımınıza, duanızada ihtiyacım olduğu aşinadır.. Yıllar önce namazında niyazında bir insan iken şuan ise bunlardan çok uzağım bırakın namaz kılmayı inancımı dahi kaybettim bunda yaşadığım sıkıntıların etkisi çoktur nişanlımı trafik kazasında kaybettim, ailede hiç huzur yok. Güzel bir işim var güzel bir hayatım var iyi dostluklarım var ama hiçbirisi benim mutlu olmamı sağlamıyor ne zaman namaz kılmaya niyet etsem namaz esnasında aklımdan türlü türlü şeyler geçiyor "varolmayandan bir safsatadan ibaret olandan medet umuyorsun diyorum kendı kendıme" vb şeyler yaptığımın hata oldugunun farkındayım ama bununda önüne geçemiyorum adeta beynimi kemiriyor herşey her yaptığım ibadette rabbime yaklaşmak için yaptığım her eylemimde düşüncelerim mutlaka kulağıma birşey fısıldıyor ve ben buna engel olamıyorum dostlar.. Sizden dualarınızı, önerilerinizi bekliyorum ben kötü birisi değilim hiçbir kötü alışkanlığım insanlara hiçbir zararım yoktur ama bu düşüncelerdende kurtulmak istiyorum burayada sırf bunun için üye oldum belki bir dua belki bir öneri şimdiden teşekkür ederim...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Bak kardeşim yıllar önce ne güzel kılıyormuşsun.Aklına gelen bütün düşünceler tamamiyle vesvese veren şeytandan kaynaklanmaktadır.İlk önce bunu aklının bir köşesine yaz.Şeytanın sevindirmek istemezsin di mi?Onun için RABBİMİN emri olan namaza güzelce abdest alıp başla.Evet sıkıntıların mevcut ama bunlarda senin sınavın olsa gerek.Sonuçta bu sıkıntılarından ALLAH'A sığınarak kurtulabilirsin ancak.KURAN-I KERİM oku,namaz kıl,dua et bunlardan ayrılmazsan RABBİM DE SENİ BIRAKMAZ.sakın tehlikeye düşme.şeytan bizi saptırmak için yola çıktı.öbür dünyaya göçtüğünde herşey için çok geç olur kardeşim.bugün itibariyle güzel abdestini al ve namaza başla yatsıdan.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Zerre kadar şüpe etme kardeşim

iblis yakaladım birini dibe batırayım diyor işte..

Ben namaz kılmazdım

inancımda cok zayıftı hemen hemen aynı yoldan gectik diyebiliriz.

Bazı alametler ve kurana sarılarak bunları yenip Allah ın Hadi isminin tecelllisiyle hidayeti buldum.

kendini aynanın karşısına koy ve bak

görebiliyormusun en ufak bir kusur catlak

milimetrik dahi bir hata var mı senin yaradılmanda.

Organlarına bak hücrelerini düşün

minnacık organelleri düşün.

Ve daha kücügü seni oluşturan bütün atomların en ufak bir nizamsızlık etmediğini düşün.

Bukadar kusursuz bir eserin yaratıcısını Aklın kabul etmeye baslayacaktır.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
kaim kardeşim ne kadar da güzel anlatmışsın.tıbba bak hala kan üretilemiyor.organ üretilemiyor bir organın gittimi düşün yapılıyormu yenisi yok protez ancak.ya da vucudundaki dengeyi hangi güç oluşturdu?aç izle çocuk 9 ayda nasıl oluşuyor?veyahut firavunun cesedini incele internetten ibret al.hiç bir ceset var mı hala saçları etlerinin bir kısmı dursun ve secde halde kalıyor yüzyıllardır?

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
mesela peygamberimizin AYAK izine bak!

neden bu alameti söylüyorum.

Peygamberimiz kumda yürüdüğünde ayağının izi kaybuluyor.

Ama taşa bastığında ayagının izi cıkıyor hemde derin bir iz!

bir kitapta okumustum bunu

Birsürü ayak izi var taşta

bunlar nasıl olustu ?

Onun harikalıklarından biridir.

CNC torna ile bu ayak izlerini yapmadılar demi :)

sebde

Kayıtlı Kullanıcı
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar allah razı olsun..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Hz.Muhammed%20ayak.jpg

bu taşın sanırım dış kısmını bizzat kesip cıkardılar.

Taşa bastığında ayağının izi cıkıyor.

bu hayret verici ve günümüze ulasan bir alametidir.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
muhteşem paylaşım kaim kardeş.internetten ibretlik video ve hikayelerde mevcut kendini bu yönde geliştir kardeş bence.abdestli gez.namaza bu gece başla bence.söz ver bize?:)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bu ayak izleri sahabelerden nakille sabittir.

bir el işçiliği yada yalan değildir.

Biz kara basınca ağamızın izi cıkar.

tıpkı bunun gibi peygambere verilen alametlerden biridir.

O ise Alamet olarak taşa basınca cıplak ayak izinin cıkmasıdır.

Allah imanını her daim muhafaza etsin.

Sizin için dua ediyorum.

Hadi ismiyle kalın.

sebde

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kaim kardeşim...

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim anlattığınız durum gerçekten çok sıkıntılıymış Allah yardımcınız olsun Rabbimiz hepimize hidayet nasib etsin.benim size tavsiyem Kur an ı Kerim dinleyin,meal okuyun sitemizin Kur an bölümünden konulara göre meal okuyabilirsiniz merak ettiğiniz herşeyi en gerçek kaynaktan öğrenebilirsiniz.yine güvenilir kaynaklardan islami videolar izleyebilirsiniz kıyameti anlatan videolar mesela yada Allah yolunda şehid olan mücahidleri izleyebilirsiniz eminim onları izlerken sizde kendinizi aciz işe yaramaz hissedeceksiniz yani ben öyle hissediyorum o çatışmadan gelipte ayakta duramaz halde,savaşın ortasında hendeklerde namaz kılan yiğitleri izleyince içiniz cız edecek.sıcak konforlu evlerimizde namazı gerektiği gibi kılmadığımız gerçeği tokat gibi çarpacak yüzünüze kendinizden utanacaksınız.bi tavsiye daha çevrenizdeki insanlar islmiyetten uzaklarsa çevrenizi değiştirin sizi etkileyecek teşvik edecek insanlarla vakit geçirin.buarada nişanlınız için çok üzüldüm Allah rahmet eylesin.Allah a emanet olun kardeşim güzel haberlerinizi bekliyoruz

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
ayak izlerini takip edin ÜMmeti isek

AYAK İZİ bak :)

birsürü ayak izi var. eger yalan olsa el yapması birşey olsa

mutlaka kokusu cıkardı .

demi demi demi ....

canım kardeşim .

bir kardeşimizi bile iblise kaptımak istemiyoruz.

Samimiyetize tesekkürü asıl ben ederim.

G

Goldenrose

Kardeşim yaşadığınız şeyler çok ağır. Ne sizi teselli edicek olaylar yaşadım ne de size tavsiye verecek kadar bilgiye sahibim.
Tek diyebileceğim size dualarımda olduğunuz. Allah biliyor ve affetsin benim de bazen aklıma böyle düşünceler geliyor. Sizin ki kadar rahatsız edici değil ama ara ara öyle düşünceler beliriyor beynimde. İlk adım namaz. Namaza başlayınca bu tür düşünceler ister istemeden yerini huzura bırakıyor. Siz hele ilk adımı bi atın. O zaman huzura ulaşınca neden namaza daha önce başlamamışım diye kendinize kızıcaksınız.
Allah a emanet olun.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
anlattıklarınıza yaşadıklarınıza bakıyorum da kardeşim bunlar kulağa çok tanıdık geliyor.yani önceden inanıyorsun iyisin ama sonra yaşadığın sıkıntılar seni Allah tan uzaklaştırıyor.bu yolla imtihan edilen ve bu imtihanı kaybeden bir sürü insan var.peki onların hatası neydi?tüm bu yaşadıkları kötü olaylara Allah ın sebep olduğuna kendilerini inandırmaları.oysa bu davranışları ile onlara verilen binlerce güzelliği mükafatı göz ardı ettiler,hiçe saydılar.ve şeytan onlara sürekli aynı şeyi söyledi.''hani inandığın Rabb'in nerde.yoksa şimdi sana yardım etmiyor mu?''ve bu vesvese onlara öyle anlamlı geldi ki.çünkü yaptıkları ibadetlere karşılık Allah dan bir yardım göremiyorlardı(haşa).ve karar verip bu güzellikleri bıraktılar.kendilerini kendilerinin bile bilmediği bir boşluğa bıraktılar.ve hepsi de bu manevi boşlukta şeytanın vesveseleri ile birlikte yol alarak Rab'lerini tanımaz hale geldiler.ve imansız olarak elleri, gönülleri boş olarak bu dünyadan gittiler.ne bu dünya da mutlu oldular.ne de orada mutlu olabilecekler.çok tanıdık bir hikaye değil mi kardeşim.yani Allah korusun bir gün bizim de başımıza gelebilecek şeyler bunlar.yarın kötü olacaksak bugün iyi olmak birşey ifade etmiyor..ve yarın iyi olacaksak bugün ki kötülüklerin de zararı yok.tabi tevbe etmek koşulu ile.eğer durum böyle ise yani önemli olan yarın ise sizin için de yarın bambaşka olsun kardeşim.şimdi gidin bi abdest alıp namaz kılın.ve düşünün siz bu değilsiniz.sizin sonunuz bu sıradan insanların ki gibi olmamalı.namaz kılmak size ne kadar zor gelirse gelsin onda devam edin ki eminim o sizi güzelliklere ve iç huzura ulaştıracaktır.insan ancak birine güvenirse kendini huzurlu hisseder.ve şimdi tüm o vesveseleri bir kenara bırakın sadece Allah ı düşünün.size verdiği güzellikleri.düşünün ki aklınız ve kalbiniz tatmin olsun.güveneceğiniz sizi koruyan birinin olduğuna inandırın öncelikle kendinizi.ve okuyup dininizi öğrenin kardeşim.en büyük sıkıntı tam bilmemekte.o boşluğu şeytan dolduruyor yoksa.
ve haram bakış dan kendinizi koruyun.çümkü Allah u Teala harama bakma imkanı olduğu halde başını çevirene imanın tadını duyuracağını söylüyor.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
son nefes dahil hakiki bir müslüman olarak vefat edenlerden olmak dileğiyle..

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim, öncelikle aramıza hoşgeldiniz:) bilmenizi isterim ki şuan bu duyguları yaşayan o kadaar çok insan var ki ülkemizde! namazı kusursuz kılmak, huşi içnde kılmak öyle kolay bir şey değildir bence. İnanın birçok insan aynı vesveselerle boğuşuyor. ondan kendinizi suçlamayın. benim de başıma çok sık geliyor. o tür zamanlarda namazda 2 yöntem kullanıyorum; 1.si okuduğum duanın türkçe mealini cümle cümle kalbimden geçirmeye odaklanıyorum. böylece beynim hep onunla meşgul oluyor. 2.si ise azrailin arkada canımı almak için beklediğini ve bunun son namazım olduğunu düşünüyorum. öyle düşününce her şeyin sonuna gelmiş olunca.. bolca dua etmek secde etmek isteği uyanıyor içimde. ve kuşku düşünce içime şeytan kulağıma eğilince açıp firavunun resmine bakıyorum netten. suyun altında bozulmadan öylece kalabilmesi her seferinde tüylerimi diken diken yapıyor. son bir şey daha:) o da yağmur damlalarının yer yüzüne inmesi.. fizik koşullarına göre o ykseklikten indiğinde çok fazla enerjiye sahip olup zarar vermesi gerekir. ama olmuyor... inşallah içinizi rahatlatabilmişimdir. dualarımız sizinle rabbim yardımcınız olsun..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar diliyorum.
Sabır şükür ve teslimiyet rabbımıza bizi yaratana erhamerrahime ..........
Her şey nasıl muntazam yaratılış.etrafınıza bir bakın.güzellikleri görün.
Ona secde etmek ne güzel bir duygu tarifi imkansız.
Rabbim son nefesimize kadar yolundan ayırmasın.
Rabbim seni çok ama çok tarifsiz duygularla seviyorum.
Senin habibim dediğin şefaatcimiz yüce paygamberimizide çok seviyorum.
Kalbim sevginizle çarpıyor.
Layık bir kul olmak istiyorum.
Tüm hallerimle.
Yolundan ayırma kapındayım ,
acizim perişanım.
Selametle kalın.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bakıp ibret almak icin

herkez icin peygamber efendimizin ümmeti için bırakmış oldugu bir alameti Ayak izini düşünün.

Resimi büyütüp inceleyin.

Kavislere parmak izlerine ayak ayasına orantıya herseye dikkat edin.

Bu ize kafirler yalan der.

oysa ki akılla cok dikkatle incelenince gercekten peygamberin bıraktığı bir alamet olduğu anlaşılır.

çıplak ayağını taşa basıyor taş sanki hamur gibi ayak şeklini alıyor.

Düşünün akledin.

ve İBRET ALIN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt