Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİHİRLİ DEĞNEK (3 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: SİHİRLİ DEĞNEK

ADALETIMAHZA yazdı:
Hayatınızı değiştirecek sihirli bir değnekten söz etsem, ilgi duyar mısınız?

Öyle sihirli bir değnek ki; mutlu olmanızı, çözemediğiniz sorulara cevap vermenizi, her şeyden lezzet almanızı ve gerçek saadeti yakalamanızı sağlayacak. Evet, böyle bir sihirli değnek...

Böyle sihirli bir değnek hayal gibi mi geliyor? Ama gerçekte böyle sihirli bir değnek var. Ve ben bunu biliyorum.

Sözünü ettiğim sihirli değnek aslında malumu ilam etmekten ibaret; çünkü tecrübe edilmiş fakat kıymeti hakettiği manada tam anlaşılmamış bir eser...

Evet, çağın en büyük eseri olan Risale-i Nur'dan bahsediyorum. Hak ettiği ilgiyi görmeyen bir eserden. (Her ne kadar şu anda yirmi dört dile çevrilmiş ve milyonlarca insan tarafından okunmuş olsa da medyada ve akademik çevrelerce yeterince ilgi görmediği için insanların çoğu bundan habersizdir). Peki, bu sihirli değnek nelere kadir ve onun ne gibi maharetleri var?

Aslında bu sihirli değneğin marifeti saymakla bitmez ama biz sadece görebildiklerimizi sayalım:

Her insanın zihnini kurcalayan ve felsefenin cevaplamak da aciz olduğu-Necisin-Nereden geliyorsun ve nereye gidiyorsun? sorularına Risale-i Nur gayet mukni ve makul cevap veriyor. Bu soruya cevap vermenin ne kadar önemli olduğunu anlamak için şu örnek yeterlidir: Ünlü Rus yazar Tolstoy İtiraflarım adlı eserinde bu üç soruya cevap aradığını fakat ikna edici cevap bulamamanın sıkıntısından, intiharın eşiğinden döndüğünü söylemektedir.

Vesvese (kuruntu) buhranında çırpınanlara 21. Söz deva olmaktadır. Unutulmamalıdır ki, psikolojik sorunların temelinde vesvese yatmaktadır. Psikologların eşiğini aşındıran bu asrın insanlarının ne kadar da bu risaleye muhtaç oldukları ortada).

Dünyevi sıkıntılardan hayatın tadını unutanlara 10. Hücceti İmaniye'nin Dördüncü Kelimesi'ni tavsiye ediyorum.

Endişe-i istikbalden korkanların ihtiyacı olan tevekkülü, gayet güzel bir şekilde ders veren birçok risale içinde 23. Söz'ün 3. Noktası büyük bir dayanma noktası göstermektedir.

Dert, keder, sıkıntı, bela ve musibetler altında ezilenlere çare-i necat olarak sihirli değnek 2. Lem'a ile dokunup bu zavallı insanları bütün bu bela ve sıkıntılardan kurtarır.

Tabiat bataklığına batan ve sebepler içinde sersemleşen insanlara 23. Lem' a olan Tabiat Risalesi can simidi olmaktadır.

Geçim derdiyle müptela olan ve fakirlik ateşinde kavrulanlara o çok muhtaç oldukları hazineyi İktisad ve Şükür Risaleleriyle gösteriyor.

Sihirli değnek; namaz kılmak istediği halde tembellik ve türlü bahanelerle buna bir türlü muvaffak olamamışlara 21. Söz ile ciddi bir gayret verir. Bu risaleyi okuduktan sonra kişinin adeta namaz kılmaması mümkün olmaz.

Haşri, yani cennet, cehennem ve ahiret ile ilgili meseleleri aklına sığıştıramayanlara 10. Söz olan Haşir Risalesi ahiretin varlığını ispat edip, kör gözlere dahi gösteriyor. Hatta eserin müellifi şunu iddia etmektedir: Bu risaleyi okuyup da yeniden dirilmeğe şüphesi olan varsa, gelsin iki parmağını gözüme soksun.

Hastaların çok muhtaç olduğu gerçek teselliyi 25. Lem’a olan Hastalar Risalesi hem teselliyi hem de manevi şifayı veriyor. Ünlü psikiyatrist merhum Ayhan Songar ın tabiriyle ‘Bu risaleyi okuyunca insanın hasta olası geliyor.

Hâsılı, müellifin tabiriyle; Risale-i Nur: Şu zamanın yaralarına en münasip bir ilâç, bir merhem ve zulümatın tehaccümatına (saldırılarına) maruz heyet-i İslâmiyeye en nafi (faydalı) bir nur ve dalâlet vâdilerinde hayrete düşenler için en doğru bir rehber olduğu itikadındayım.

Evet, Risale-i Nur yukarıda kısaca bahsettiğimiz özellikleriyle bu çağın stresli ve bedbaht insanına; huzur dolu enerjik, nurani, cennet tadında ve bambaşka bir hayat tarzı gösteriyor. Böyle bir hayat için cesaretiniz var mı?

Öyle ise sihirli değneğe dokunun

Mehmet Sait Ay

S.A.KARDEŞLERİM.RİSALE-İ NURLARI BİLMEYENLERE NASIL ANLATIRIM DERKEN BU YAZI TEVAFUK ETTİ.BEN BURADA YAZILANLARI YAŞADIM YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUM ALLAH (CC) IN İZNİYLE.DÜNYASINI DÜZELTMEK İSTEYEN RİSALE-İ NURLARA,AHİRETİNİ DÜZELTMEK İSTEYEN RİSALE-İ NURLARA,HER İKİSİNİ DÜZELTMEK İSTEYEN RİSALE-İ NURLARA.....SELAMETLE KALIN....

esved

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOKGÜZEL BİR YAZI.B)B)B)B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık a.e.o.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Öyle sihirli bir değnek ki; mutlu olmanızı, çözemediğiniz sorulara cevap vermenizi, her şeyden lezzet almanızı ve gerçek saadeti yakalamanızı sağlayacak. Evet, böyle bir sihirli değnek...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RECEB-I KAMER yazdı:

B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

aska mecnun yazdı:
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş: "Men temesseke bisünnetî inde fesâdi ümmetî felehû ecru mieti şehîdin." Yani, "Fesâd-ı ümmetim zamanında kim benim sünnetime temessük etse, yüz şehidin ecrini, sevabını kazanabilir."​

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.BU HADİS-İ ŞERİFİ HATIRLATTIN KARDEŞİM.İNŞAALLAH O SEVABLARA NAİL OLANLARDAN OLURUZ.A.E.O.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Sihirli değnek; namaz kılmak istediği halde tembellik ve türlü bahanelerle buna bir türlü muvaffak olamamışlara 21. Söz ile ciddi bir gayret verir. Bu risaleyi okuduktan sonra kişinin adeta namaz kılmaması mümkün olmaz.B)B)B)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RECEB-I KAMER yazdı:
Sihirli değnek; namaz kılmak istediği halde tembellik ve türlü bahanelerle buna bir türlü muvaffak olamamışlara 21. Söz ile ciddi bir gayret verir. Bu risaleyi okuduktan sonra kişinin adeta namaz kılmaması mümkün olmaz.B)B)B)B)B)B)

:TB)B)B)B)B)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.ablam öncelikle Allah razı olsun yazınız için ablacım bir kardeşimiz vasıtası ile risalei nur edindim elimde var fakat hangisinden okumaya baslayacağımı bilemedim bu konuda sizden yardım istiyorum birde dil olarak ağır gibi geldi bana yardımcı olursanız sevinirim selam ve dua ile.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

deren75 yazdı:
s.a.ablam öncelikle Allah razı olsun yazınız için ablacım bir kardeşimiz vasıtası ile risalei nur edindim elimde var fakat hangisinden okumaya baslayacağımı bilemedim bu konuda sizden yardım istiyorum birde dil olarak ağır gibi geldi bana yardımcı olursanız sevinirim selam ve dua ile.

V.A.S.Kardeşim.Evet dili başta ağır geliyor.Ama altında kelime açıklamalı olanlardan edinirsen ve anlamadığını sansan bile okumaya devam edersen inan zamanla anlamaya başladığını farkediyorsun.Bir de sohbet guruplarına gidebilirsen orada daha iyi karşılıklı sohbet tarzında risaleler okunup açıklanıyor.ALLAH yar ve yardımcın olsun.Çok sevindim.Rabbim daim etsin.A.E.O.:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt