Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİHİRLİ DEĞNEK (2 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: SİHİRLİ DEĞNEK

SELAMUN ALEYKÜM ABLAM

Öyle ise sihirli değneğe dokunun

ABLA DOKUNMAK BİR NEBZE FAYDA SAĞLIYOR..SEN EN İYİSİ O DEĞNEKLE KAFAMA ÖYLE BİR DARBE VURKİ AKLIMA MUKAYYET OLAYIM...:)
ŞÖYLE DOKUNMAK DEĞİLDE , EVİRE ÇEVİRE BENİ BİR BENZETSE BAŞKA BİRŞEY İSTEMEM...:)

İNŞAALLAH NURUN NURUNDAN FAYDALANANLARDAN OLURUZ....

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

-Esmani- yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABLAM

ABLA DOKUNMAK BİR NEBZE FAYDA SAĞLIYOR..SEN EN İYİSİ O DEĞNEKLE KAFAMA ÖYLE BİR DARBE VURKİ AKLIMA MUKAYYET OLAYIM...:)
ŞÖYLE DOKUNMAK DEĞİLDE , EVİRE ÇEVİRE BENİ BİR BENZETSE BAŞKA BİRŞEY İSTEMEM...:)

:D A.S.KARDEŞİM.ŞÖÖÖÖYLE EVİRE ÇEVİRE NURA İHTİYACI VAR ASLINDA CÜMLEMİZİN.RABBİM NASİPDAR EYLESİN İNŞAALLAH.A.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Hz. Mevlâna benim zamanımda gelseydi, Risâle-i Nuru; ben onun zamanında gelseydim, Mesnevîyi yazardım. Onun hizmeti Mesnevî tarzındaydı, şimdi ise Risâle-i Nur tarzındadır. Said Nursi

Bediüzzaman Said Nursîye ait olan bu söz, onun hayatının en büyük meyvesi olan Risâle-i Nur Külliyatı'nın niçin telif edildiğini ve hangi ihtiyaçlara cevap verdiğini özlü bir şekilde ifade etmektedir. Çağımızın özelliklerini tahlil ve mânevî hastalıklarını teşhis eden Bediüzzaman, Zaman imânı kurtarmak zamanıdır" formülü çerçevesinde kaleme aldığı Risâle-i Nurla, bu zamanın mânevî ihtiyaçlarına tatminkâr cevaplar veren bir imân hazinesini ortaya koymuştur.

Neden zaman imânı kurtarmak zamanıdır?

Çünkü çağımızda imân, eski devirlerde görülmemiş hücum ve taarruzlarla karşı karşıyadır. Eskiden topluma büyük ölçüde teslimiyete dayalı Modern zamanların anlayışı, bilgi edinmeyi insanın nefsinden bağımsız bir hale getirmiştir. Öyle ki, modern bilime göre, bilginin kaynağı eşyanın bizzat kendisidir ve aklını kullanan ve yeterli inceleme cihazları olan herkese kâinatın kapıları açıktır. Gözle görünür ve elle dokunulur herşey hakkında nefsî hâletimiz ne olursa olsun bilgi edinebiliriz. Buna göre, meselâ bir bilim adamının ahlâkı ve kendisine bakışı en fazla kendi özel hayatını ilgilendirir. Bu adam bilgi edinme işini kurallarına göre yapıyorsa, bize sunduğu bilgilerin sıhhatinden şüphe etmemize gerek yoktur. Yani insanın kâinata ve kendisine bakışı ne olursa olsun dışarıdan alacağı bilgilerde bir değişiklik beklememememiz gerekiyor. hâkimdi. O itibarla, büyük zâtların sözleri delilsiz olsa bile kabul ediliyordu. Bugün ise materyalist görüşlerin yaygın hale gelmesi sebebiyle, imânı tehdit eden şüpheler birçok zihni meşgul edecek seviyeye ulaşmıştır.Asırlardır Kur'ân aleyhine yığılagelen şüphe, itiraz ve evhamlar, bu asrın çalkantıları içinde yol bulup, çağın modern imkanları da kullanılarak birçok insana mal edilebilmiştir.

İşte Bediüzzaman Said Nursî, bu gelişmelerin, Müslümanların dahi imânını tehlikeye sokacağını görerek, bir sel gibi gelen inançsızlık telkinleri karşısında, doğrudan doğruya Kur'ân'dan ilhâm alarak telif ettiği Risâle-i Nur gibi sağlam bir engeli vücuda getirmekte başarılı olmuştur.

Bu eserlerde,

Her insanın zihnini meşgul eden ve modern çağ insanlarının da ilgisiz kalamayacağı, "Ben kimim? Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Bu dünyadaki vazifem nedir?" sorularına doyurucu açıklamalar getirilmekte

Başta Allaha imân olmak üzere bütün imân esasları izah ve ispat edilmekte;

Bu konularda fen ve felsefe adına ortaya konulan şüphe ve sorular ikna edici bir üslûpla cevaplandırılmakta;

İlimle dinin uzlaşmazlığı yolundaki iddialar püskürtülerek, ilme din nâmına sahip çıkılmakta;

İslam'ı dejenere maksadıyla girişilen tahrifatçı tahrip teşebbüsleri boşa çıkarılmakta;

maddeci anlayışa bina edilen medeniyetin insanlığı sürüklediği manevi buhranlar, Kur'ân'ın tevhid ve haşir gibi geniş hakikatlarına dair aklı doyuran, ruhu okşayan, kalbi tatmin eden tatlı izahlarla tedavi edilmekte;

Ruhun ve kalbin çalışmamasından doğan sıkıntıların sürüklediği zevk, eğlence ve yasak şeylere düşkünlük ve başıboşluk hâli, Kur'ân mesajıyla ortadan kaldırılmaktadır.

Modern çağ insanının aradığı Kur'ân yorumunu, en mükemmel şekliyle Risâle-i Nur'da bulmak mümkündür. Bu yorum, "ruh-u aslî" yi rencide etmeden, asrın idrakine uygun izahları içeren bir özelliğe sahiptir. Risâle-i Nur, Kur'ân'ın bu asra bakan mesajını anlayıp yorumlama konusunda "tecdid" vazifesini yerine getirmiştir.

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
-Esmani- yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABLAM

:D A.S.KARDEŞİM.ŞÖÖÖÖYLE EVİRE ÇEVİRE NURA İHTİYACI VAR ASLINDA CÜMLEMİZİN.RABBİM NASİPDAR EYLESİN İNŞAALLAH.A.E.O.

:D:D:D:D:D:D:D:DMASAALLAH NE GÜZEL YAZMI$SINIZ.ESMANI ABIMDE COK GÜZEL BENZETME YAPMIS.ÖYLE SIHIRLI DEGNEYE CAN KURBAN.RABBIM O YOLDAN AYIRMASIN INSALLAH.AMIN AMIN

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

gurbetten yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
-Esmani- yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABLAM

:D:D:D:D:D:D:D:DMASAALLAH NE GÜZEL YAZMI$SINIZ.ESMANI ABIMDE COK GÜZEL BENZETME YAPMIS.ÖYLE SIHIRLI DEGNEYE CAN KURBAN.RABBIM O YOLDAN AYIRMASIN INSALLAH.AMIN AMIN

A.S.KARDEŞİM.GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR.ALLAH RAZI OLSUN.AMİN DİYORUM DUANA CÜMLEMİZİ İNŞAALLAH.A.E.O.B)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ABLACIM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KONUYU PAYLAŞMIŞSINIZ BİZLERLE..TARAFLI TARAFSIZ BU ESERLER TÜM DÜNYADA TAKDİR TOPLAMIŞ,BU GÜZEL ESERLERE BİNAEN SEMPOZYUMLAR DÜZENLENMİŞ,TEZ KONUSU OLMUŞ VS VS BİRÇOK ARAŞTIRMALAR YAPILMIŞ..VE SONUÇ AYNI..HERKES TAKDİR EDİYOR..BU İLAHİ LÜTFU BİZLERE GÖNDERDİĞİ İÇİN RABBİMİZE ŞÜKÜR EDİYORUZ..ART NİYETLİ DÜŞÜNÜPTE OLAYIN GÜZELLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜRMEYE GEREK YOK DÜŞÜNCESİNDEYİM..YANİ RİSALELERE FAZLA ÖNEM VERİYORLAR,HAŞA KUR'AN-I KERİMDEN ÜSTÜN TUTUYORLAR DİYENLERE ÇOOK KIZIYORUM..BU VE BUNU SAVUNAN İNSANLAR BU ESERLERİ HİÇ OKUMAMIŞ ZERRE KADAR İSTİFADE EDEMEMİŞLER..ÜSTAD HAZRETLERİ YAZIYOR ZATEN BU ESERLER BENİM DEĞİLDİR..GÜZELLİK BENİM DEĞİL HAKİKATLERİN GÜZELLİĞİDİR DİYE..BÖYLE ACIMASIZCA ELEŞTİRENLERE BU GÜZELİM ESERLERİ BİR KEZ DAHİ OLSA OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM..Bİ OKUSALAR ZATEN ONLARDA ANLAYACAKLAR HAKİKATİ..YAĞMURUN,KAR'IN YARATILIŞ GÜZELLİĞİNİ BULDUM BEN RİSALE-İ NURDA..HELE HAŞİR RİSALESİ ÖLÜM HAKİKATİNİ VE ÖLDÜKTEN SONRAKİ HAYATIN VARLIĞINA NE GÜZEL BİR DELİL..TABİ OKUYANA,ANLAYANA..YANİ BİRÇOK GÜZEL HAKİKATLER BİZLERE OKUMAMIZ VE YAŞAMAMIZ İÇİN MİRAS BIRAKILMIŞ..BİZİMKİSİ HAZIRA KONMAK GİBİ OLUYOR AMA MALESEF BUNU BİLE YAPAMIYORUZ..KEŞKE HAZIRA KONSAKTA BU GÜZELİM ESERLERİ OKUYARAK,HAYATIMIZA TATBİK EDEBİLSEK..:(:(ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN..RABBİM BİZİ YOLUNDAN AYIRMASIN..BİZİ GAFLETE DÜŞÜRMESİN..VE MİRASA SAHİP ÇIKANLARDAN EYLESİN..AMİN AMİN AMİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBREKATUHU.DEĞERLİ ADALET_İ MAHZA,PAYLAŞIMIN İÇİN RABBİM RAZI OLSUN.
DEĞERLİ RECEB_İ KAMER,BAKTIM Kİ BENİM AKLIMDAN GEÇİRİP YAZMAK İSTEDİKLERİMİ YAZMIŞSIN. BEN RİSALE_İ NUR KÜLLİYATINI ÇOK MERAK ETTİM ,Bİ PARÇA OKUDUM AMA ANLAYAMADIĞIM KELİMELER ÇOK.GEÇEN AŞK_A MECNUN 'UN RİSALE_İ NURLA İLGİLİ Bİ PAYLAŞIMINDA GAYET ANLAŞILIR Bİ DİLLE YAZDIĞI İÇİN ANLADIM.KELİMELER ESKİ TÜRKÇE İLE YAZILDIĞI İÇİN BAZILARI ANLAŞILAMIYOR AMA BU RİSALE_İ NUR KÜLLİYATINI GEREKSİZ GİBİ GÖRENLERİ KINIYORUM..
SELAM VE DUALARIMLA
..
B)B)B)B)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

firdes yazdı:
RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ABLACIM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KONUYU PAYLAŞMIŞSINIZ BİZLERLE..TARAFLI TARAFSIZ BU ESERLER TÜM DÜNYADA TAKDİR TOPLAMIŞ,BU GÜZEL ESERLERE BİNAEN SEMPOZYUMLAR DÜZENLENMİŞ,TEZ KONUSU OLMUŞ VS VS BİRÇOK ARAŞTIRMALAR YAPILMIŞ..VE SONUÇ AYNI..HERKES TAKDİR EDİYOR..BU İLAHİ LÜTFU BİZLERE GÖNDERDİĞİ İÇİN RABBİMİZE ŞÜKÜR EDİYORUZ..ART NİYETLİ DÜŞÜNÜPTE OLAYIN GÜZELLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜRMEYE GEREK YOK DÜŞÜNCESİNDEYİM..YANİ RİSALELERE FAZLA ÖNEM VERİYORLAR,HAŞA KUR'AN-I KERİMDEN ÜSTÜN TUTUYORLAR DİYENLERE ÇOOK KIZIYORUM..BU VE BUNU SAVUNAN İNSANLAR BU ESERLERİ HİÇ OKUMAMIŞ ZERRE KADAR İSTİFADE EDEMEMİŞLER..ÜSTAD HAZRETLERİ YAZIYOR ZATEN BU ESERLER BENİM DEĞİLDİR..GÜZELLİK BENİM DEĞİL HAKİKATLERİN GÜZELLİĞİDİR DİYE..BÖYLE ACIMASIZCA ELEŞTİRENLERE BU GÜZELİM ESERLERİ BİR KEZ DAHİ OLSA OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM..Bİ OKUSALAR ZATEN ONLARDA ANLAYACAKLAR HAKİKATİ..YAĞMURUN,KAR'IN YARATILIŞ GÜZELLİĞİNİ BULDUM BEN RİSALE-İ NURDA..HELE HAŞİR RİSALESİ ÖLÜM HAKİKATİNİ VE ÖLDÜKTEN SONRAKİ HAYATIN VARLIĞINA NE GÜZEL BİR DELİL..TABİ OKUYANA,ANLAYANA..YANİ BİRÇOK GÜZEL HAKİKATLER BİZLERE OKUMAMIZ VE YAŞAMAMIZ İÇİN MİRAS BIRAKILMIŞ..BİZİMKİSİ HAZIRA KONMAK GİBİ OLUYOR AMA MALESEF BUNU BİLE YAPAMIYORUZ..KEŞKE HAZIRA KONSAKTA BU GÜZELİM ESERLERİ OKUYARAK,HAYATIMIZA TATBİK EDEBİLSEK..:(:(ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN..RABBİM BİZİ YOLUNDAN AYIRMASIN..BİZİ GAFLETE DÜŞÜRMESİN..VE MİRASA SAHİP ÇIKANLARDAN EYLESİN..AMİN AMİN AMİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBREKATUHU.DEĞERLİ ADALET_İ MAHZA,PAYLAŞIMIN İÇİN RABBİM RAZI OLSUN.
DEĞERLİ RECEB_İ KAMER,BAKTIM Kİ BENİM AKLIMDAN GEÇİRİP YAZMAK İSTEDİKLERİMİ YAZMIŞSIN. BEN RİSALE_İ NUR KÜLLİYATINI ÇOK MERAK ETTİM ,Bİ PARÇA OKUDUM AMA ANLAYAMADIĞIM KELİMELER ÇOK.GEÇEN AŞK_A MECNUN 'UN RİSALE_İ NURLA İLGİLİ Bİ PAYLAŞIMINDA GAYET ANLAŞILIR Bİ DİLLE YAZDIĞI İÇİN ANLADIM.KELİMELER ESKİ TÜRKÇE İLE YAZILDIĞI İÇİN BAZILARI ANLAŞILAMIYOR AMA BU RİSALE_İ NUR KÜLLİYATINI GEREKSİZ GİBİ GÖRENLERİ KINIYORUM..
SELAM VE DUALARIMLA
..
B)B)B)B)B)B)B)

S.A.KARDEŞİM.ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN.SENDE BU SAMİMİYET OLDUKÇA RİSALELERİ OKUMAYA DEVAM İNŞAALLAH.RİSALE-İ NURLAR KURAN TEFSİRİDİR.SANA DA AÇILACAKTIR OKUDUKÇA.ALLAH KURAN YOLUNDAN AYIRMASIN.A.E.O.B)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN..TÜM ÜMMET_İ MUHAMMEDE ANLAMAYI VE YAŞAMAYI NASİP ETSİN RABBİM.ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.
SELAM VE DUALARIMLA.
.
B)B)B)B)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

fatma_tuba

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ABLAM TAVSİYE ETTİĞİNİZ SİTEYİ BULDUM ÇOK GÜZEL LÜGAT OLMASI DA ÇOK İYİ .BENİM İÇİN DUA EDİN İNŞ.TEKRAR TEKRAR OKUYUP ANLAYACAĞIM ANLAYIP UYGULAYANLARDAN OLURUM İNŞ.SAOLUN RABBİM RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

fatma_tuba yazdı:
S.A. ABLAM TAVSİYE ETTİĞİNİZ SİTEYİ BULDUM ÇOK GÜZEL LÜGAT OLMASI DA ÇOK İYİ .BENİM İÇİN DUA EDİN İNŞ.TEKRAR TEKRAR OKUYUP ANLAYACAĞIM ANLAYIP UYGULAYANLARDAN OLURUM İNŞ.SAOLUN RABBİM RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE A.E.O.

A.S.KARDEŞİM.SEVİNDİM.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.ANLARSIN HİÇ MERAK ETME.YETERKİ DÜZENLİ AZ DA OLSA OKU.İNŞAALLAH DA ALLAH YARDIM EDER HAYATIMIZA DA UYGULARIZ CÜMLETEN.DUALARIMDASIN AKRDEŞİM.ZATEN NUR TALEBESİ OLDUYSAN TÜM CEMAATİN DUALARINDASIN DEMEKTİR.SİTEDEN GÖRÜŞTÜĞÜN KIZLAR VARSA MAİL ADRESİMİ DE ALABİLİRSİN.BURADAN VEREYİM DEME.ÇÜNKÜ YASAK.A.E.O.B)B)B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm allah razı olsun.

fatma_tuba

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
fatma_tuba yazdı:

A.S.KARDEŞİM.SEVİNDİM.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.ANLARSIN HİÇ MERAK ETME.YETERKİ DÜZENLİ AZ DA OLSA OKU.İNŞAALLAH DA ALLAH YARDIM EDER HAYATIMIZA DA UYGULARIZ CÜMLETEN.DUALARIMDASIN AKRDEŞİM.ZATEN NUR TALEBESİ OLDUYSAN TÜM CEMAATİN DUALARINDASIN DEMEKTİR.SİTEDEN GÖRÜŞTÜĞÜN KIZLAR VARSA MAİL ADRESİMİ DE ALABİLİRSİN.BURADAN VEREYİM DEME.ÇÜNKÜ YASAK.A.E.O.B)B)B)
S.A. ABLAM ALLAH RAZI OLSUN .ÖZEL OLARAK SİTEDEN GÖRÜŞTÜĞÜM KİMSE YOK YİNEDE ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE A.E.O.B)B)B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

RİSALENİN İÇERDİĞİ ESKİ TÜRKÇE KELİMELERDEN MUZDARİP OLANLAR ASLA YILMASINLAR..O KADAR ÇEŞİTLİ YAYINEVLERİNİN BASKILARI VARKİ İSTER ORJİNAL METİN ALTTA KELİME AÇIKLAMASI İSTER SADELEŞTİRİLMİŞ HALİ İLE..
ÜSTELİK BAZI SİTELERDE KÜLLİYATIN TAMAMINI ÇOK PRATİK BİR ŞEKİLDE VERMEKTE...İSTEDİĞİNİZ KİTABA TIKLAYARAK DİLEDİĞİNİZ PASAJI BULABİLİYORSUNUZ...YETERKİ OKUMAYA NİYET EDİN VE KENDİNİZİ BU DERYAYA SALIVERİN

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

-Esmani- yazdı:
S.A

RİSALENİN İÇERDİĞİ ESKİ TÜRKÇE KELİMELERDEN MUZDARİP OLANLAR ASLA YILMASINLAR..O KADAR ÇEŞİTLİ YAYINEVLERİNİN BASKILARI VARKİ İSTER ORJİNAL METİN ALTTA KELİME AÇIKLAMASI İSTER SADELEŞTİRİLMİŞ HALİ İLE..
ÜSTELİK BAZI SİTELERDE KÜLLİYATIN TAMAMINI ÇOK PRATİK BİR ŞEKİLDE VERMEKTE...İSTEDİĞİNİZ KİTABA TIKLAYARAK DİLEDİĞİNİZ PASAJI BULABİLİYORSUNUZ...YETERKİ OKUMAYA NİYET EDİN VE KENDİNİZİ BU DERYAYA SALIVERİN

B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt