Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİHİRLİ DEĞNEK (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
Hayatınızı değiştirecek sihirli bir değnekten söz etsem, ilgi duyar mısınız?

Öyle sihirli bir değnek ki; mutlu olmanızı, çözemediğiniz sorulara cevap vermenizi, her şeyden lezzet almanızı ve gerçek saadeti yakalamanızı sağlayacak. Evet, böyle bir sihirli değnek...

Böyle sihirli bir değnek hayal gibi mi geliyor? Ama gerçekte böyle sihirli bir değnek var. Ve ben bunu biliyorum.

Sözünü ettiğim sihirli değnek aslında malumu ilam etmekten ibaret; çünkü tecrübe edilmiş fakat kıymeti hakettiği manada tam anlaşılmamış bir eser...

Evet, çağın en büyük eseri olan Risale-i Nur'dan bahsediyorum. Hak ettiği ilgiyi görmeyen bir eserden. (Her ne kadar şu anda yirmi dört dile çevrilmiş ve milyonlarca insan tarafından okunmuş olsa da medyada ve akademik çevrelerce yeterince ilgi görmediği için insanların çoğu bundan habersizdir). Peki, bu sihirli değnek nelere kadir ve onun ne gibi maharetleri var?

Aslında bu sihirli değneğin marifeti saymakla bitmez ama biz sadece görebildiklerimizi sayalım:

Her insanın zihnini kurcalayan ve felsefenin cevaplamak da aciz olduğu-Necisin-Nereden geliyorsun ve nereye gidiyorsun? sorularına Risale-i Nur gayet mukni ve makul cevap veriyor. Bu soruya cevap vermenin ne kadar önemli olduğunu anlamak için şu örnek yeterlidir: Ünlü Rus yazar Tolstoy İtiraflarım adlı eserinde bu üç soruya cevap aradığını fakat ikna edici cevap bulamamanın sıkıntısından, intiharın eşiğinden döndüğünü söylemektedir.

Vesvese (kuruntu) buhranında çırpınanlara 21. Söz deva olmaktadır. Unutulmamalıdır ki, psikolojik sorunların temelinde vesvese yatmaktadır. Psikologların eşiğini aşındıran bu asrın insanlarının ne kadar da bu risaleye muhtaç oldukları ortada).

Dünyevi sıkıntılardan hayatın tadını unutanlara 10. Hücceti İmaniye'nin Dördüncü Kelimesi'ni tavsiye ediyorum.

Endişe-i istikbalden korkanların ihtiyacı olan tevekkülü, gayet güzel bir şekilde ders veren birçok risale içinde 23. Söz'ün 3. Noktası büyük bir dayanma noktası göstermektedir.

Dert, keder, sıkıntı, bela ve musibetler altında ezilenlere çare-i necat olarak sihirli değnek 2. Lem'a ile dokunup bu zavallı insanları bütün bu bela ve sıkıntılardan kurtarır.

Tabiat bataklığına batan ve sebepler içinde sersemleşen insanlara 23. Lem' a olan Tabiat Risalesi can simidi olmaktadır.

Geçim derdiyle müptela olan ve fakirlik ateşinde kavrulanlara o çok muhtaç oldukları hazineyi İktisad ve Şükür Risaleleriyle gösteriyor.

Sihirli değnek; namaz kılmak istediği halde tembellik ve türlü bahanelerle buna bir türlü muvaffak olamamışlara 21. Söz ile ciddi bir gayret verir. Bu risaleyi okuduktan sonra kişinin adeta namaz kılmaması mümkün olmaz.

Haşri, yani cennet, cehennem ve ahiret ile ilgili meseleleri aklına sığıştıramayanlara 10. Söz olan Haşir Risalesi ahiretin varlığını ispat edip, kör gözlere dahi gösteriyor. Hatta eserin müellifi şunu iddia etmektedir: Bu risaleyi okuyup da yeniden dirilmeğe şüphesi olan varsa, gelsin iki parmağını gözüme soksun.

Hastaların çok muhtaç olduğu gerçek teselliyi 25. Lem’a olan Hastalar Risalesi hem teselliyi hem de manevi şifayı veriyor. Ünlü psikiyatrist merhum Ayhan Songar ın tabiriyle ‘Bu risaleyi okuyunca insanın hasta olası geliyor.

Hâsılı, müellifin tabiriyle; Risale-i Nur: Şu zamanın yaralarına en münasip bir ilâç, bir merhem ve zulümatın tehaccümatına (saldırılarına) maruz heyet-i İslâmiyeye en nafi (faydalı) bir nur ve dalâlet vâdilerinde hayrete düşenler için en doğru bir rehber olduğu itikadındayım.

Evet, Risale-i Nur yukarıda kısaca bahsettiğimiz özellikleriyle bu çağın stresli ve bedbaht insanına; huzur dolu enerjik, nurani, cennet tadında ve bambaşka bir hayat tarzı gösteriyor. Böyle bir hayat için cesaretiniz var mı?

Öyle ise sihirli değneğe dokunun

Mehmet Sait Ay

S.A.KARDEŞLERİM.RİSALE-İ NURLARI BİLMEYENLERE NASIL ANLATIRIM DERKEN BU YAZI TEVAFUK ETTİ.BEN BURADA YAZILANLARI YAŞADIM YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUM ALLAH (CC) IN İZNİYLE.DÜNYASINI DÜZELTMEK İSTEYEN RİSALE-İ NURLARA,AHİRETİNİ DÜZELTMEK İSTEYEN RİSALE-İ NURLARA,HER İKİSİNİ DÜZELTMEK İSTEYEN RİSALE-İ NURLARA.....SELAMETLE KALIN....

star5

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİHİRLİ DEĞNEK

Bence insan hayatının en sihirli deyneği Kur'an dır.Ben üniversite mezunuyum.Çok kitaplar devirdim Çok etkinliklere katıldım.İncil okudum ,Tevrat okudum.Hayatı oldukça dolu yaşadım.Ama Kur'an okumaktan aldığım tadı hiçbir şeyden almadım.Defalarca okuduğum halde her okuyuşumda yeni hazineler keşfediyorum.Dipsiz kuyu gibi.Kaz kaz sonu gelmiyor.Onun ışığında etrafımda gördüğüm herşey içimi aydınlatıyor.Bence Kur'anı Kerim bazılarının söylediği gibi ağlama , hüzün değil, mutluluk vesilesidir.Ben üç_beş yıllık değil 30 yıllık Kur'an okuyucusuyum.Lütfen herkes okusun.Ama anlamını bilerek okusun.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

star5 yazdı:
Bence insan hayatının en sihirli deyneği Kur'an dır.Ben üniversite mezunuyum.Çok kitaplar devirdim Çok etkinliklere katıldım.İncil okudum ,Tevrat okudum.Hayatı oldukça dolu yaşadım.Ama Kur'an okumaktan aldığım tadı hiçbir şeyden almadım.Defalarca okuduğum halde her okuyuşumda yeni hazineler keşfediyorum.Dipsiz kuyu gibi.Kaz kaz sonu gelmiyor.Onun ışığında etrafımda gördüğüm herşey içimi aydınlatıyor.Bence Kur'anı Kerim bazılarının söylediği gibi ağlama , hüzün değil, mutluluk vesilesidir.Ben üç_beş yıllık değil 30 yıllık Kur'an okuyucusuyum.Lütfen herkes okusun.Ama anlamını bilerek okusun.

A.S.KARDEŞİM.AMENNA TABİKİ KURAN-I KERİM İÇİN KELİMELER YETMEZ.ZATEN KONUMUZ KURAN-I KERİM DEN ÖNE GEÇİRMEK DEĞİL HAŞA.RİSALE-İ NURLAR KURAN-I KERİM TEFSİRLERİDİR.KURAN-I KERİM İ BİLMEYEN OKUMAYAN ONUN YOLUNA BAŞKOYMAYANIN RİSALE-İ NURLARDAN DA FAYDALANMASI DÜŞÜNÜLEMEZ.KARIŞTIRMIŞSINIZ KONUYU SANIRIM.A.E.O.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.
B)B)B)

star5

Kayıtlı Kullanıcı

Hayır karıştırmadım.Ama hayatta her insanın yanlışları doğruları , sınavları farklıdır.Herkesin Kur'andan kendine çıkartacağı pay farklıdır.Allah Kur'anı herkesin kolaylıkla anlayıp kendine örnek yapabileceği şekilde göndermiştir.Ona dayanarak insanlar tarafından yazılan yazılar sadece yorumdur.Dediğim gibi herkesin hayatı ,yaşam şartları , yani sınavı farklı olduğu için bu yorumlar herkese hitap etmeyebilir.Birinde doğru olan bir hareket,farklı şartlarda ve farklı mekanlarda bir başkasında yanlış olabilir.Bilirsinizki ameller niyetlere göre değerlendirilir

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

star5 yazdı:
Hayır karıştırmadım.Ama hayatta her insanın yanlışları doğruları , sınavları farklıdır.Herkesin Kur'andan kendine çıkartacağı pay farklıdır.Allah Kur'anı herkesin kolaylıkla anlayıp kendine örnek yapabileceği şekilde göndermiştir.Ona dayanarak insanlar tarafından yazılan yazılar sadece yorumdur.Dediğim gibi herkesin hayatı ,yaşam şartları , yani sınavı farklı olduğu için bu yorumlar herkese hitap etmeyebilir.Birinde doğru olan bir hareket,farklı şartlarda ve farklı mekanlarda bir başkasında yanlış olabilir.Bilirsinizki ameller niyetlere göre değerlendirilir

S.A.YOLUNUZ AÇIK OLSUN.NE DİYELİM.A.E.O.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ABLACIM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KONUYU PAYLAŞMIŞSINIZ BİZLERLE..TARAFLI TARAFSIZ BU ESERLER TÜM DÜNYADA TAKDİR TOPLAMIŞ,BU GÜZEL ESERLERE BİNAEN SEMPOZYUMLAR DÜZENLENMİŞ,TEZ KONUSU OLMUŞ VS VS BİRÇOK ARAŞTIRMALAR YAPILMIŞ..VE SONUÇ AYNI..HERKES TAKDİR EDİYOR..BU İLAHİ LÜTFU BİZLERE GÖNDERDİĞİ İÇİN RABBİMİZE ŞÜKÜR EDİYORUZ..ART NİYETLİ DÜŞÜNÜPTE OLAYIN GÜZELLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜRMEYE GEREK YOK DÜŞÜNCESİNDEYİM..YANİ RİSALELERE FAZLA ÖNEM VERİYORLAR,HAŞA KUR'AN-I KERİMDEN ÜSTÜN TUTUYORLAR DİYENLERE ÇOOK KIZIYORUM..BU VE BUNU SAVUNAN İNSANLAR BU ESERLERİ HİÇ OKUMAMIŞ ZERRE KADAR İSTİFADE EDEMEMİŞLER..ÜSTAD HAZRETLERİ YAZIYOR ZATEN BU ESERLER BENİM DEĞİLDİR..GÜZELLİK BENİM DEĞİL HAKİKATLERİN GÜZELLİĞİDİR DİYE..BÖYLE ACIMASIZCA ELEŞTİRENLERE BU GÜZELİM ESERLERİ BİR KEZ DAHİ OLSA OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM..Bİ OKUSALAR ZATEN ONLARDA ANLAYACAKLAR HAKİKATİ..YAĞMURUN,KAR'IN YARATILIŞ GÜZELLİĞİNİ BULDUM BEN RİSALE-İ NURDA..HELE HAŞİR RİSALESİ ÖLÜM HAKİKATİNİ VE ÖLDÜKTEN SONRAKİ HAYATIN VARLIĞINA NE GÜZEL BİR DELİL..TABİ OKUYANA,ANLAYANA..YANİ BİRÇOK GÜZEL HAKİKATLER BİZLERE OKUMAMIZ VE YAŞAMAMIZ İÇİN MİRAS BIRAKILMIŞ..BİZİMKİSİ HAZIRA KONMAK GİBİ OLUYOR AMA MALESEF BUNU BİLE YAPAMIYORUZ..KEŞKE HAZIRA KONSAKTA BU GÜZELİM ESERLERİ OKUYARAK,HAYATIMIZA TATBİK EDEBİLSEK..:(:(ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN..RABBİM BİZİ YOLUNDAN AYIRMASIN..BİZİ GAFLETE DÜŞÜRMESİN..VE MİRASA SAHİP ÇIKANLARDAN EYLESİN..AMİN AMİN AMİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ABLACIM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KONUYU PAYLAŞMIŞSINIZ BİZLERLE..TARAFLI TARAFSIZ BU ESERLER TÜM DÜNYADA TAKDİR TOPLAMIŞ,BU GÜZEL ESERLERE BİNAEN SEMPOZYUMLAR DÜZENLENMİŞ,TEZ KONUSU OLMUŞ VS VS BİRÇOK ARAŞTIRMALAR YAPILMIŞ..VE SONUÇ AYNI..HERKES TAKDİR EDİYOR..BU İLAHİ LÜTFU BİZLERE GÖNDERDİĞİ İÇİN RABBİMİZE ŞÜKÜR EDİYORUZ..ART NİYETLİ DÜŞÜNÜPTE OLAYIN GÜZELLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜRMEYE GEREK YOK DÜŞÜNCESİNDEYİM..YANİ RİSALELERE FAZLA ÖNEM VERİYORLAR,HAŞA KUR'AN-I KERİMDEN ÜSTÜN TUTUYORLAR DİYENLERE ÇOOK KIZIYORUM..BU VE BUNU SAVUNAN İNSANLAR BU ESERLERİ HİÇ OKUMAMIŞ ZERRE KADAR İSTİFADE EDEMEMİŞLER..ÜSTAD HAZRETLERİ YAZIYOR ZATEN BU ESERLER BENİM DEĞİLDİR..GÜZELLİK BENİM DEĞİL HAKİKATLERİN GÜZELLİĞİDİR DİYE..BÖYLE ACIMASIZCA ELEŞTİRENLERE BU GÜZELİM ESERLERİ BİR KEZ DAHİ OLSA OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM..Bİ OKUSALAR ZATEN ONLARDA ANLAYACAKLAR HAKİKATİ..YAĞMURUN,KAR'IN YARATILIŞ GÜZELLİĞİNİ BULDUM BEN RİSALE-İ NURDA..HELE HAŞİR RİSALESİ ÖLÜM HAKİKATİNİ VE ÖLDÜKTEN SONRAKİ HAYATIN VARLIĞINA NE GÜZEL BİR DELİL..TABİ OKUYANA,ANLAYANA..YANİ BİRÇOK GÜZEL HAKİKATLER BİZLERE OKUMAMIZ VE YAŞAMAMIZ İÇİN MİRAS BIRAKILMIŞ..BİZİMKİSİ HAZIRA KONMAK GİBİ OLUYOR AMA MALESEF BUNU BİLE YAPAMIYORUZ..KEŞKE HAZIRA KONSAKTA BU GÜZELİM ESERLERİ OKUYARAK,HAYATIMIZA TATBİK EDEBİLSEK..:(:(ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN..RABBİM BİZİ YOLUNDAN AYIRMASIN..BİZİ GAFLETE DÜŞÜRMESİN..VE MİRASA SAHİP ÇIKANLARDAN EYLESİN..AMİN AMİN AMİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

S.A.KARDEŞİM.BANA DİYECEK FAZLA BİR SÖZ KALMAMIŞ.RABBİM DEMEKKİ HERKESE NASİP ETMİYOR NUR LARDAN HİSSEDAR OLMAYI.NE DİYEYİM.A.E.O.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim ALLAH razı olsun ben daha önce ismini duymuştum ancak içeriğinin bu kadar zengin olduğunu duymamıştım işl. en kısa zamanda kütüphaneme katpı engin bilğilerinden faydalanmaya çalışacağım a.e.o.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

umeyye yazdı:
s.a kardeşim ALLAH razı olsun ben daha önce ismini duymuştum ancak içeriğinin bu kadar zengin olduğunu duymamıştım işl. en kısa zamanda kütüphaneme katpı engin bilğilerinden faydalanmaya çalışacağım a.e.o.

A.S.ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞİM.RİSALE-İ NUR LARI ELİNE ALIP DEĞİŞMEYEN KİŞİ TANIMIYORUM.İNŞAALLAH FAYDALANMA İMKANIN OLUR.A.E.O.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

Emeğinize sağlık Allah razı olsun. Rabbim herkesin dualarını kabul etsin bizlerinde inşallah. Amin..B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum..
Ablacım risale-i nurların hepsini okumadım ama okuduğum birkaç kitapta olsun sızıntı dergilerinden olsun tanıyorum azçok..
Birde Bediüzzaman Said Nursiyi anlatan bir kitaptada bahsediliyordu zaten..
Gerçekten bizim için çok büyük nur vesilesi, milyonlarca insanın da imanının kurtulmasına vesile olan güzel bir kaynak..
İnşaAllah hakkıyla tanıyıp, rehber edinenlerden oluruz..
Paylaşımın için Allah c.c. razı olsun güzel ablam.. Selametle kal inşaAllahB)B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum..
Ablacım risale-i nurların hepsini okumadım ama okuduğum birkaç kitapta olsun sızıntı dergilerinden olsun tanıyorum azçok..
Gerçekten bizim için çok büyük nur vesilesi, milyonlarca insanın da imanının kurtulmasına vesile olan güzel bir kaynak..
Paylaşımın için Allah c.c. razı olsun güzel ablam.. Selametle kal inşaAllahB)B)B)

[big]''İnşaAllah hakkıyla tanıyıp, rehber edinenlerden oluruz..''[/big]
ÇOOK GÜZEL SÖYLEMİŞSİN KARDEŞİM..AMİN İNŞAALLAH KARDEŞİM İNŞAALLAH RABBİM LAYIKIYLA OKUMAK VE UYGULAMAK NASİB ETSİN BİZLERE..

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ABLACIM EMEĞİNİZE SAĞLIK GEÇEN GÜNLERDE Bİ ABİMİZ ANLATTI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. DİYARBAKIRDAN 3 ABİ GELMİŞ AMA BUNLAR YANLIŞ HATIRLAMIYOSAM ÇOĞU AKLIMDA KALMADI ÇÜNKÜ 1 SENEDİR RİSALE OKUYOLAR VE BU ABİLER 20 SENEDİR HİÇ DIŞARIYLA BAĞLANTISI OLMADAN MEDRESEDE YETİŞMİŞLER VE DIŞARI ÇIKTIKLARINDA BAKSALARKİ DURUMA ELLERİNDEKİ SİLAHLA KUŞ BİLE AVLAYAMAZLAR YANİ BİLGİLERİ KİMSEYE IŞIK VEREMEZ HALDE HEMEN RİSALE-İ NUR'A BAĞLANMIŞLAR VE ŞİMDİ DİYOLARKİ KİM GELİRSE GELSİN HİÇ KİMSE ALLAH(C.C) YOK HAŞA DİYEMEZ İSTEDİKLERİ GİBİ KANITLARIZ DİYOLAR. RABBİM HERKESE OKUMAYI İDRAK ETMEYİ FAYDALANMAYI NASİP ETSİN.
SELAMUN ALEYKÜM

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

desertrose yazdı:
Selamun aleykum..

A.S.KARDEŞİM.EVET HAKLISIN.ÜSTADIN DA DERDİ İMAN KURTARMAKTIR ZATEN.VEE ALLAH IN İZNİYLE RİSALE-İ NURLARA MUHATAP OLAN KİŞİLER İMANLARINI KURTARMIŞ VE HER DAİM TAZE TUTMAYA MUVAFFAK OLMUŞLARDIR.RABBİM NASİPDAR EYLESİN CÜMLEMİZİ.A.E.O.B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABLACIM EMEĞİNİZE SAĞLIK GEÇEN GÜNLERDE Bİ ABİMİZ ANLATTI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. DİYARBAKIRDAN 3 ABİ GELMİŞ AMA BUNLAR YANLIŞ HATIRLAMIYOSAM ÇOĞU AKLIMDA KALMADI ÇÜNKÜ 1 SENEDİR RİSALE OKUYOLAR VE BU ABİLER 20 SENEDİR HİÇ DIŞARIYLA BAĞLANTISI OLMADAN MEDRESEDE YETİŞMİŞLER VE DIŞARI ÇIKTIKLARINDA BAKSALARKİ DURUMA ELLERİNDEKİ SİLAHLA KUŞ BİLE AVLAYAMAZLAR YANİ BİLGİLERİ KİMSEYE IŞIK VEREMEZ HALDE HEMEN RİSALE-İ NUR'A BAĞLANMIŞLAR VE ŞİMDİ DİYOLARKİ KİM GELİRSE GELSİN HİÇ KİMSE ALLAH(C.C) YOK HAŞA DİYEMEZ İSTEDİKLERİ GİBİ KANITLARIZ DİYOLAR. RABBİM HERKESE OKUMAYI İDRAK ETMEYİ FAYDALANMAYI NASİP ETSİN.
SELAMUN ALEYKÜM

A.S.KARDEŞİM.EVET RİSALE-İ NURLAR HİÇBİRŞEYE İHTİYAÇ BIRAKAMZSINIZ İNSANA RABBİNİ HİÇ ŞEKSİZ ŞÜPHESİZ BİLDİRİR.KÜFÜR KARANLIĞINI AYDINLIĞA ÇEVİRİR ALLAHIN İZNİYLE.A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt