sevgili günlük, biz niye bayramda mutlu olamıyoruz :a03::a03: galiba artık yaş ilerledikçe eski zevklerin tadı kalmıyor, nerede o eski bayramlar, çocuk olduğumuz yıllar...
Arkadaşlar Bu Bayram muhabbeti tamamen yaşla Alakalı Kücükken hersey tozbempe Ne derdin var ne kederin Kücük seylerle dünyanın en mutlu insanı oluyorsun ama yaş ilerleyip dünya sıkıntılarıyla tanısınca Herşey farklı oluyor...
Yani Nerde Eski Bayramlar diyoruz Aslinda bu Aranılan biz özlemin yansıması ...Galiba Zor Ulaşılacak yada gelmiyecek bir özlem vesselam ...
Yine bir kaç günümü bir kaç satıra sığdırarak anlatıcam...
Sabah 6 da kalktım namazdan sonra herzamanki gibi markete dogru ilerledim. Bugun temızlik vardı markette ben ve kuzenım işlere fena bışekilde dalmıştık ben masanın altında bırkaç kağıtla ugrasırken yaşlı bı amcanın sesiyle irkıldım.
-Kolay gelsin.
-Sağolun buyrun!
Bir kaç şey aldıktan sonra sordugu soru sezsızlıgı bozdu.
-Kızım burda yakın okul varmı?
-Var amcacığım ama benım bıldığım okul burdan uzak,Şimdi buradakı bırkaç çocuk yakın bı kula gidiyor orayı ben tam bilmiyorum...Yenımı taşındınız?
-Evet depremden kaçtık..!!!
"Depremden kaçtık" bu ses benı bir tuhaf yaptı şokumu belli etmemeye çalışsamda her zamanki gibi surat ifademden anlaşıldı.
-Vandan mı geliyorsunuz yanı?
-Ewet kızım.
-Peki durum kirayamı?
-Valla kızım vanda durumumuz çok iyidi bizimde bı marketımız vardı ama herşey yıkıldı kapaıp cepte olan parayla geldık. Bir ev aldık ama!
Bu ama benı iyice etkıledı ve duşundurdu!
- Çoçuklarınızamı okul arıyorsunuz?
-Hayır kızım torunlarıma çocuklarımın hepsı buyuk.
-Tamam biz araştırırız yakın bı okul varmı dıye Yinede Allah orda kalanların yardımcısı olsun.
- Amin...
*Ve ertesi gün
3 erkek çocuk en büyükleri 12 yasında yinede okadr güzel gülüşleri varki baktığında sende gulmeden yapamıyosun ellerine birkaç şey aldılar..
bende
-onlar bızden olsun siz başka şey seçin
çoçuk anlamıyorak
-nasıl bizden olsun?
-Bizden olsun yanı hediyemız sız başka şeyler secin
-Nasıl ya bızden olsun anlamadım
Yanındaki ortanca kardeş
-Beleş oğlum beleş
Demesiyle markette buyuk bi gülüşme oldu
Nekadar ellerıne defalarca fazla versemde onlar farkeder farketmez getirip
-Abla fazla almışız kusura bakma diyorlar.
Heleki kendı aralarında benım anlamadıgımı zannedip kürtçe konuşmaları yokmu ve harama dikkat edişleri...
Anladıgım kadarıyla tek 1 aile değil amca yenge butun butun aile gelmışler. Allah hepsının yardımcısı olsun!
Ben etkilenmıştım ve çok üzülmüştüm depreme ama yanımıza kadar gelmelerı benı dahada sarstı.
Rabbim hepimizi korusun
Rabbim onlara buyuk bı sınav tanımış inşAllah sabredıp geçicekler...
Bu sefer yazım fazla uzun oldu galıba sevgılı gunluk
sevgılı gunluk
bugun yıne bı yıl devrıldı hergun bı yıl ya hanı bugunde bı yıl bıttı daha kac yıl bıtecek bole bılmıyorum..
sadece ozluyorum
sankı sol yanımda bı sızı var annee!!!
Okuyunca cok duygulandim.. Gercekten Allah yardimcilari olsun..
insan annede olsa canı acıdıgında ılk anne dıyo sanırım Rabbım kımseyı annesız bırakmasın...artık sende bır annesın