Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevgi için............... (1 Kullanıcı)

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında ben ondan hiç bir zaman ayrılamam Rabbim böyle bir seyinde beni korur inşallah. Çünkü ben sevdiğimle hayata bağlandım eğer simdi bir hedefim varsa o sevdiğim sayesinde oldu. Eğer hayatan bir beklentim varsa hep onun sayesinde. Eğer ben iyileştiysem piskolojim düzeldiyse onun sayesinde oldu. Bütün ilkleri benin onunla attım. Bazen oluyor iste tartışmalar uzun zamandır beraberiz haram olduğu için çok fazlada görüşmüyoruz aramızda çok büyük mesafe var 14 saatlik bir yol var. mesafe tanımaksızın birbirimize veridğimiz sözü tutmaya çalışıyor. Her sevgide bir iniş çıkış oluyor önemli olan bunlardan ders çıkartmak. Rabbime şükürler olsun simdi gayet iyiyiz. Bundan sonrada sıkıntılarımı açmadan kafama göre hareket etmem. Bu hikaye bana çok büyük bir ders verdi. Sevgi gerçekten çok kolay bulunmuyor

kardeşim inanki söyleyecek söz bulamıyorum..
ne kadar güzel bi sevgi ne aşılmazları aşılmış bi sevgi..
kardeşim inşllah sonunuz hayırlı olur..
hayırlı bi yuva kurarsınız inşallah..
kardeşim sevgi kolay kazaılmıyor. emek ister, mücadele ister...
tabiki ilk önce güven ve sadakat ister..
inşallah bunları aşar mutlu olursunuz..
selam ve dua ile..

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
aleyküm selam kardeşim...

rabbim hepimizin her iki dünyada yar ve yardımcısı olsun inşallah..
ne kadar güzel bi sevgi kardeşim..
biz bırakmak zorunda kaldık..
hayırlısı olsun dedik..
evet seviyorsan emek vereceksin, mücadele edeceksin ama biz yenik düştük..
herkes kendi yollarında..
kardeşim yaram deşildi tekrar gene. neyse. hayırlısı olsun...
canım inşallah sizin sonunuz iyi olmuştur..

selam ve dua ile..
SÖZ..NİŞAN..EVLİLİK VS...
çözüm değil kesinlikle
bizim birbirimize söylediğimiz budur daima.
sizin de dediğiniz gibi emek istiyor itina göstermek şart.
yaranızı deşmek istemezdim ama inanın sizi anlayabiliyorum.
yaşamamış olsam anlayamazdım tam anlamıyla.
ben sözlümle 4 yıldır birlikteyim. ve daha sonra kapandım dinimi ilimimi öğrendim.
FARZ olanı sonradan öğrendim. benim en büyük destekçimde oydu. ben kendimi temizlemeden önce inanın her şeyi gördük.
arkadaşlarımız çevremiz içki ortam eğlence meraklısı insanlarla doluydu.
ve bunların arasında kaybolmak üzere iken topladık birbirimizi. sizin de yaşadığınız gibi birbirimizi kaybettik ve tam tamına 3 ay sonra anladık bunu.
şimdi dedinizya yaramı deşildi kanamaya başldı diye.
SİZİ ANLAYABILIYORUM.
sevgili kardeşim lafı uzatmayayım daha fazla. birgün oturup konuşacak olsak yaşadıklarımızı inanın BİTTMMEEEZZZZ.
bitmez.
çünkü bi geçiş dönemi yaşadık.
gunahın içine boynumuza kadar batmışken cıkardık birbirimizi.
benim kapandıgımı gören gruptan bır erkek arkadasım, karsılastıgımızda bana AYSE GECMIŞ OLSUN KAMYON MU CARPTI dıye sormustu
varın sız dusunun nasıl bı bataklıktan kurtardık bırbırımızı ve Rabbimize sıgındık.
neyse laff uzuyo da uzuyoo :a21:
Rabbim selamet versin hoşcakalın

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim inanki söyleyecek söz bulamıyorum..
ne kadar güzel bi sevgi ne aşılmazları aşılmış bi sevgi..
kardeşim inşllah sonunuz hayırlı olur..
hayırlı bi yuva kurarsınız inşallah..
kardeşim sevgi kolay kazaılmıyor. emek ister, mücadele ister...
tabiki ilk önce güven ve sadakat ister..
inşallah bunları aşar mutlu olursunuz..
selam ve dua ile..

aslında birbirimize olan güvenimiz sonsuz. Aslında sorunlarımız tek sebebi var oda annesi yüzünden çok sıkıntaya giriyor. 1 yıl 5 ay 20 gün oldu tam tanıma her gün günleri sayıyorum. Bizim birbirimize olan sevgimizin baslangıcı öyle çok değişiktiki inanırmısın bilimyorum benim ona açıldığımda beni terslemişti 1 hafta ben ruh gibi dolaştım. 1 hafta boyunca geceleri ağlayarak dua etmiştim ne oldu bilimiyorum halada bilmiyorum kendiliğinden geldi. Sonra zorlu bir yolculuğa basladık iste. Sıkıntılı günlerimiz çok oldu sabırla bunları aşmaya çalıştık halada aşıyoruzda. Biliyorum her sıkıntının ardında ferahlık gelecektir. Cünkü bunu bizzat yaşamışımdır. yaşım daha 20 ama rabbim beni çok zor sınavdan geçirdi. Hala kendime şaşıyorum nasıl olduda ben sapıtanlardan olmadım. Askine Allahıma daha çok yapıştım. Benim yerimde bir baskası olsa benim yaşadıklarımı yaşasa sapıtanlardan olurdu. Rabbim beni korudu iste Şükürler olsun. Sizin dualarınıza çok ihtiyacım var. Onun okadar çok seviyorum ki kücükken hep onun adının bas harfını yazardım. Ne anlama geldiğini bilmezdim ama hep M harfi yazardım. bazen kızardım kendime niye bunu yazıyorum biri görse yanlış anlaycak simdi anlıyorumki M harfinin onun isminin bas harfi olduğunu Rabbim bana öyle bir sevgi verdiki o sevgiyi kaybetmeye hiç bir zaman göze alamam

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
SÖZ..NİŞAN..EVLİLİK VS...
çözüm değil kesinlikle
bizim birbirimize söylediğimiz budur daima.
sizin de dediğiniz gibi emek istiyor itina göstermek şart.
yaranızı deşmek istemezdim ama inanın sizi anlayabiliyorum.
yaşamamış olsam anlayamazdım tam anlamıyla.
ben sözlümle 4 yıldır birlikteyim. ve daha sonra kapandım dinimi ilimimi öğrendim.
FARZ olanı sonradan öğrendim. benim en büyük destekçimde oydu. ben kendimi temizlemeden önce inanın her şeyi gördük.
arkadaşlarımız çevremiz içki ortam eğlence meraklısı insanlarla doluydu.
ve bunların arasında kaybolmak üzere iken topladık birbirimizi. sizin de yaşadığınız gibi birbirimizi kaybettik ve tam tamına 3 ay sonra anladık bunu.
şimdi dedinizya yaramı deşildi kanamaya başldı diye.
SİZİ ANLAYABILIYORUM.
sevgili kardeşim lafı uzatmayayım daha fazla. birgün oturup konuşacak olsak yaşadıklarımızı inanın BİTTMMEEEZZZZ.
bitmez.
çünkü bi geçiş dönemi yaşadık.
gunahın içine boynumuza kadar batmışken cıkardık birbirimizi.
benim kapandıgımı gören gruptan bır erkek arkadasım, karsılastıgımızda bana AYSE GECMIŞ OLSUN KAMYON MU CARPTI dıye sormustu
varın sız dusunun nasıl bı bataklıktan kurtardık bırbırımızı ve Rabbimize sıgındık.
neyse laff uzuyo da uzuyoo :a21:
Rabbim selamet versin hoşcakalın

olsun canım önemli degil...
anlayabiliyorum sizi kardeşim. çünkü benimde yaralı kalbime o şifa olmuştu...
ondan ayrıldıktan sonra bende namaza başladım. kapandım dinime daha sıkı sarıldım.. rabbime yöneldim. rabbimde şifayı buldum...
kardeşim hep aynı şeyleri yaşamışız demekki..
demekki bunları yaşamamız gerekliymiş bizlerde yaşadık...
bu yalan dünyadaki bizim sınavlarımız kardeşim bunlar...
bunu bildigim için vede rabbime güvendigim için..
benim için hayırlı olanı bana nasip ettigi için şükrediyorum..
çok şükür kardeşim rabbim bizi gaflet uykusundan uyandırmış...
inşallah sonumuz hayırlı olur..
rabbim hakkında hayırlı olanı sana nasip etsin kardeşim..
evet bunları anlatmakla bitmez...
hayırlısı olsun be kardeşim..
rabbim neyleeyse hakkımızda hayırlısını veriyor..
selam ve dua ile..

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
vay be! ne güzel. gerçekten böyle sevgiler kaldı mı ben hiç göremiyorum artık!

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah birbirnize kavuşursunuz kardeşim. sevenlerin ayrılması çok kötü bri şey. Rabbim ayırmasın

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
aslında birbirimize olan güvenimiz sonsuz. Aslında sorunlarımız tek sebebi var oda annesi yüzünden çok sıkıntaya giriyor. 1 yıl 5 ay 20 gün oldu tam tanıma her gün günleri sayıyorum. Bizim birbirimize olan sevgimizin baslangıcı öyle çok değişiktiki inanırmısın bilimyorum benim ona açıldığımda beni terslemişti 1 hafta ben ruh gibi dolaştım. 1 hafta boyunca geceleri ağlayarak dua etmiştim ne oldu bilimiyorum halada bilmiyorum kendiliğinden geldi. Sonra zorlu bir yolculuğa basladık iste. Sıkıntılı günlerimiz çok oldu sabırla bunları aşmaya çalıştık halada aşıyoruzda. Biliyorum her sıkıntının ardında ferahlık gelecektir. Cünkü bunu bizzat yaşamışımdır. yaşım daha 20 ama rabbim beni çok zor sınavdan geçirdi. Hala kendime şaşıyorum nasıl olduda ben sapıtanlardan olmadım. Askine Allahıma daha çok yapıştım. Benim yerimde bir baskası olsa benim yaşadıklarımı yaşasa sapıtanlardan olurdu. Rabbim beni korudu iste Şükürler olsun. Sizin dualarınıza çok ihtiyacım var. Onun okadar çok seviyorum ki kücükken hep onun adının bas harfını yazardım. Ne anlama geldiğini bilmezdim ama hep M harfi yazardım. bazen kızardım kendime niye bunu yazıyorum biri görse yanlış anlaycak simdi anlıyorumki M harfinin onun isminin bas harfi olduğunu Rabbim bana öyle bir sevgi verdiki o sevgiyi kaybetmeye hiç bir zaman göze alamam

şu anda aglamamk için kendimi zor tutuyorum kardeşim...
az öncede diger kardeşime yazdımya hep aynı yollardan geçmişiz bizler kardeşim... benden ondan ayrıldıgım zaman allak bullak iken tek iki yolum oldugunu düşüyorudum. birisi ölüm digeri birine sıgınmaktı. evet kardeşim sıgınmaktı ama kim olabilirdi bu onu ancak allah bilirdi...
bende en güzel varlıga rabbime sıgındım. tıpkı senin yaptıgın gibi kardeşim..
yaralı kalbime rabbim şifa buldu tedavi etti..
inşallah kardeşim öyle birşey olmaz...
inşallah kavuşursunuz hayırlısıyla. inşallh kardeşim..
rabbim her ikinizin kalbinizde olanı sizlere nasip etsin. amin..
selam ve dua ile..

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
şu anda aglamamk için kendimi zor tutuyorum kardeşim...
az öncede diger kardeşime yazdımya hep aynı yollardan geçmişiz bizler kardeşim... benden ondan ayrıldıgım zaman allak bullak iken tek iki yolum oldugunu düşüyorudum. birisi ölüm digeri birine sıgınmaktı. evet kardeşim sıgınmaktı ama kim olabilirdi bu onu ancak allah bilirdi...
bende en güzel varlıga rabbime sıgındım. tıpkı senin yaptıgın gibi kardeşim..
yaralı kalbime rabbim şifa buldu tedavi etti..
inşallah kardeşim öyle birşey olmaz...
inşallah kavuşursunuz hayırlısıyla. inşallh kardeşim..
rabbim her ikinizin kalbinizde olanı sizlere nasip etsin. amin..
selam ve dua ile..

Allah senden razı olsun. Allahtan her zaman hayırlısını dilemek lazım kuranda ne diyor abla sizin için iyi olduğunu sandığınız sey bilmezsinizki sizin için kötü sizin için kötü olduğunu sandığınız sey bilmezsinizki sizin için iyidir. bu ayeti kerimiyi hiç bir zaman unutmam. o yüzden her kötülükten bir iyilik çıkartamaya çalışırım. sende öyle yap abla. Bak benim yaşadıklarım beni olgunlaştırdı halada kötü seyler yaşıyorum anlatsam birde bunun için ağlamak istersin en ufak sey en büyük abimin oğlu oldu bize göstermiyor bu en son olan sey. kaç ay oldu ben sadece uzaktan bir kere gördüm yüzünü bile hatırlamıyorum. inanırmısın birde bizim evin altında oturuyor düşün artık ne kadar sıkıntılar için yaşıyoruz. Ama yinede Allah abimden razı olsun onun sayesinde ben Allahımı buldum ailem dindardır ama ben bir türlü doğruyu bulamıyordum ama eninde sonunda buldum.size gelince ayrıldığınıza çok üzüldüm ama emin olun sizin için hayırlı değilmiş rabbim sizi kötülükten korumak istemiştir sizin karşınıza emin olun daha iyisi gelecektir ondan sonrada rabbime hep dua edeceksiniz iyiki beni kötülükten korumuşsun diye Herseyin en iyisini rabbimiz bilir kulunun kötü olmasını istemez bizim için kötü olduğunuzu sandığımız seyin iyi olduğunu nereden bileceksin bekleyip göreceksin ancak ozaman öğrenebiliriz

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Allah senden razı olsun. Allahtan her zaman hayırlısını dilemek lazım kuranda ne diyor abla sizin için iyi olduğunu sandığınız sey bilmezsinizki sizin için kötü sizin için kötü olduğunu sandığınız sey bilmezsinizki sizin için iyidir. bu ayeti kerimiyi hiç bir zaman unutmam. o yüzden her kötülükten bir iyilik çıkartamaya çalışırım. sende öyle yap abla. Bak benim yaşadıklarım beni olgunlaştırdı halada kötü seyler yaşıyorum anlatsam birde bunun için ağlamak istersin en ufak sey en büyük abimin oğlu oldu bize göstermiyor bu en son olan sey. kaç ay oldu ben sadece uzaktan bir kere gördüm yüzünü bile hatırlamıyorum. inanırmısın birde bizim evin altında oturuyor düşün artık ne kadar sıkıntılar için yaşıyoruz. Ama yinede Allah abimden razı olsun onun sayesinde ben Allahımı buldum ailem dindardır ama ben bir türlü doğruyu bulamıyordum ama eninde sonunda buldum.size gelince ayrıldığınıza çok üzüldüm ama emin olun sizin için hayırlı değilmiş rabbim sizi kötülükten korumak istemiştir sizin karşınıza emin olun daha iyisi gelecektir ondan sonrada rabbime hep dua edeceksiniz iyiki beni kötülükten korumuşsun diye Herseyin en iyisini rabbimiz bilir kulunun kötü olmasını istemez bizim için kötü olduğunuzu sandığımız seyin iyi olduğunu nereden bileceksin bekleyip göreceksin ancak ozaman öğrenebiliriz

allah senden de razı olsun be kardeşim..
evet ben biliyorum o ayeti kardeşim..
ben zaten rabbim beni sevdigini, bana hayırlısını nasip ettigini biliyorum kardeşim..çok şükür kardeşim çok şükür...
bizim şer diye baktıgımızda bile vardır bi hayır.
söyledigimim gibi eger o kişiyi rabbim benim karşıma çıkarmasaydı ben dogru yolu belki daha da geç bulabilecektim. çok şükür kardeşim çok şükür..
rabbim yaralı kalbimi tedavi etti iyiyim kardeşim. zaten o artık nişanlandı duydugum zaman üzülmedim. biliyormusun rabbim büyük benim için hayırlı olanı bana vermişti.. bunu biliyordum...
rabbim seninde yar ve yardımcın olsun kardeşim..
böyle olaylar bizi olgunlaştırıyor iyiyi dogruyu bulmamıza neden oluyor. bende şu an 25 yaşındayım ama kendimi 42 yaşında gibi olgunlaşmış hissediyorum.
allah her iki cihanda yar ve yardımcımız olsun.. inşallah..
selam ve dua ile..

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Bir papatya tarlası düşün.. ılkbahar ayı.. Ve sen, onun yanından geçen
yolda yürüyorsun... Ve o papatya tarlasında bir papatya dikkatini
çeker.. Binlercesinden birisidir ama sen, onun yanına gidersin.. Onda seni
çeken bir seyler vardır.. O papatyayı olduğu yerden koparırsın..Sadece
senin olsun istersin, sadece senin.. Öleceğini düşünmeden. Ve gidersin o
tarladan... ıçindeki şiddetin durduramadığı bir bencillik ama bir o
kadar güzel ve hapsedici. ışte bu TUTKU...

Yine o tarlanın kenarındaki yolda yürüyorsundur.. Yine milyonlarcası
arasında bir tanesi seni çeker.. Yaklaşırsın, yanına gidersin o
papatyanın.. Gözlerin başkasını görmez olur o an. Onun için herşeyi yapmak
istersin... Dokunmak istersin.. Dokunamazsın, orda, onunla ölmek istersin.
Ama birden hafif bir rüzgar eser ve bir başka güzel çiçek kokusu gelir
burnuna.. Dayanamazsın onun kokusuna.. Unutturur herşeyi bir anda ve o
kokunun geldiği yöne gidersin.. O papatya orda kalmıştır,yüreğinin bir
kenarında.. Paylaşılmamıştır bi çok şey.. Unutulmaz belki ama geri de
dönülmez ona.. ışte bu AşK...

Yine o yoldasın.. Papatya tarlasının yanından geçen.. Ve yine bir
papatya ... Milyonlarcasının içinde seni çeker.. Gidersin yanına.. Orda
kalakalırsın.. O hiç ölmesin diye her şeyi yaparsın.. Tüm gücünle onunla
olmak istersin.. Oradan seni koparacak hiç bir güç olmadığına inanırsın..
Ve orda onunla ölene kadar birlikte kalırsın... ışte bu da SEVGı

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
evet ben biliyorum o ayeti kardeşim..
ben zaten rabbim beni sevdigini, bana hayırlısını nasip ettigini biliyorum kardeşim..çok şükür kardeşim çok şükür...
bizim şer diye baktıgımızda bile vardır bi hayır.
söyledigimim gibi eger o kişiyi rabbim benim karşıma çıkarmasaydı ben dogru yolu belki daha da geç bulabilecektim. çok şükür kardeşim çok şükür..
rabbim yaralı kalbimi tedavi etti iyiyim kardeşim. zaten o artık nişanlandı duydugum zaman üzülmedim. biliyormusun rabbim büyük benim için hayırlı olanı bana vermişti.. bunu biliyordum...
rabbim seninde yar ve yardımcın olsun kardeşim..
böyle olaylar bizi olgunlaştırıyor iyiyi dogruyu bulmamıza neden oluyor. bende şu an 25 yaşındayım ama kendimi 42 yaşında gibi olgunlaşmış hissediyorum.
allah her iki cihanda yar ve yardımcımız olsun.. inşallah..
selam ve dua ile..

amin amin amin. Rabbim dualarımızı kabul eder inşallah. çok doğru söylüyorsun bu dünyada yaşadığımız kötü olaylar insanları olgunlaştırıyor artık bir seyleri görebiliyor. neyin kötü neyin olduğunu hemen kestirebiliyor. Eğer hayatımız gülük gülistanlık olsaydı ozaman Allahtan uzaklaşabilirdik. Allahımda hep sunu istemişimdir beni güzelliklerle sınamasın. beni hep acılarla sınasın. acılar insanı rabbine yaklaştırıyor ama güzellikler genellikle uzaklaşıyor. bu dünyada 60 70 sene acı çekmeye razıyım artık ömrüm ne kadarsa. yeterki öbür dünyada rabbimin yanınında resulumun yanında olayım baska hiç bir sey istemem.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
amin amin amin. Rabbim dualarımızı kabul eder inşallah. çok doğru söylüyorsun bu dünyada yaşadığımız kötü olaylar insanları olgunlaştırıyor artık bir seyleri görebiliyor. neyin kötü neyin olduğunu hemen kestirebiliyor. Eğer hayatımız gülük gülistanlık olsaydı ozaman Allahtan uzaklaşabilirdik. Allahımda hep sunu istemişimdir beni güzelliklerle sınamasın. beni hep acılarla sınasın. acılar insanı rabbine yaklaştırıyor ama güzellikler genellikle uzaklaşıyor. bu dünyada 60 70 sene acı çekmeye razıyım artık ömrüm ne kadarsa. yeterki öbür dünyada rabbimin yanınında resulumun yanında olayım baska hiç bir sey istemem.

İnşallah kardeşim.inşallah. amin..
evet o zaman daha az şükreder. daha az dua ederdik....
nasıl olsa hayatımız güzel..
bizler nankör insanlarız. hep kötü oldugumuzda duaya ihtiyacımız oldugunda dua ediyoruz.. mutlu oldugumuz zamanlar peki daha az aklımıza geliyor rabbimiz... şeytana yenik düşüyoruz o zaman işte..
inşallh kardeşim inşallah. rabbim yardımcımız olur amel defterimizde bizi cennetine alır. peygamber efendimize komşu yapar. inşallah..
ama cennet ucuz degil, kazanmakda sabır ve imam ister..
biliyormusun kardeşim seni ismini görünce bi tuhaf olmuştur. daha sonrusu senin üyeligini görünce. çünkü onun ismide salih ti..
neyse kardeşim..
selam ve dua ile..
hayırlı akşamlar...​

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah kardeşim.inşallah. amin..
evet o zaman daha az şükreder. daha az dua ederdik....
nasıl olsa hayatımız güzel..
bizler nankör insanlarız. hep kötü oldugumuzda duaya ihtiyacımız oldugunda dua ediyoruz.. mutlu oldugumuz zamanlar peki daha az aklımıza geliyor rabbimiz... şeytana yenik düşüyoruz o zaman işte..
inşallh kardeşim inşallah. rabbim yardımcımız olur amel defterimizde bizi cennetine alır. peygamber efendimize komşu yapar. inşallah..
ama cennet ucuz degil, kazanmakda sabır ve imam ister..
biliyormusun kardeşim seni ismini görünce bi tuhaf olmuştur. daha sonrusu senin üyeligini görünce. çünkü onun ismide salih ti..
neyse kardeşim..
selam ve dua ile..
hayırlı akşamlar...​

çok doğru söylüyorsun abla cenneti kazanmak kolay değil rabbimizin rızasını kazamanmak kolay değil.. her sey için teşekkür ederim abla beni dinlediğin için. O insanı tanımak isterdim. Senin gibi bir insanı nasıl böyle üzebilmis. Salih isminin anlamı çok ama çok güzeldir. iyi demektir. bu insan kendi adının ne anlama geldiğini kavrayamamış demekki. Tekrardan Allah senden razı olsun abla

Hayırlı akşamlar
selam ve dua ile...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
çok doğru söylüyorsun abla cenneti kazanmak kolay değil rabbimizin rızasını kazamanmak kolay değil.. her sey için teşekkür ederim abla beni dinlediğin için. O insanı tanımak isterdim. Senin gibi bir insanı nasıl böyle üzebilmis. Salih isminin anlamı çok ama çok güzeldir. iyi demektir. bu insan kendi adının ne anlama geldiğini kavrayamamış demekki. Tekrardan Allah senden razı olsun abla

Hayırlı akşamlar
selam ve dua ile...

boşver kardeşim hiç tanımana gerek duyabilecegin biri degil..
belkide bana yaşattıklarından dolayı ben böyle söylüyorum..
belkide çok iyi biridir bilemem..
ama kendisi isminin anlamının farkındaydı cünkü kendisi imamdı...
selam ve dua ile..

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
boşver kardeşim hiç tanımana gerek duyabilecegin biri degil..
belkide bana yaşattıklarından dolayı ben böyle söylüyorum..
belkide çok iyi biridir bilemem..
ama kendisi isminin anlamının farkındaydı cünkü kendisi imamdı...
selam ve dua ile..

imamdi ha gerçi artık imamlarda eskisi gibi değilki. Ben bu imamlara paralı memur diye hitap ediyorum o yüzden hiç şaşırmadım. Benim annemin amcasının oğluda imam ablamı bir imam istemişti. o zaman gidip buna sorum nasıl biri diye. Ablam kuran kursun hocalık yapar. Mahmut Efendinin kurslarında. Bas hocadır. Ablam hakkında öyle seyler söylemişki benim dünyam şaşdı. hala nefret ederim. Bu olayı öğrendiğimden beri daha görmüş değilim. Çok şükür ablamın karşısına imanlı biri çıktı suan nişanlı büyük ihtimal haziranda düğünü olacak. Nişanına gelmedi bu imam olacak adam. gelseydi ben yapacağımı biliyordum. sansı varmış simdi düğüne gelecekmi diye çok merak ediyorum eğer gelirse gelip geldiğine pişman edecem imamlığını birak bir kenara amca kızının evladına bu yapılırmı??? diyeceğim abla imam diye güvenmeyeceksin. Öyle imamlarki neler yapıyorlar. Para kazanmak için imamlık yapıoyrlar baska hiç bir sebeb yoktur tabi hepsi için söylersem çok yanlış olur. İçlerinde çok temiz imamlarda var Rabbim bizlere öyle imamlarla karşılaştırsın

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
imamdi ha gerçi artık imamlarda eskisi gibi değilki. Ben bu imamlara paralı memur diye hitap ediyorum o yüzden hiç şaşırmadım. Benim annemin amcasının oğluda imam ablamı bir imam istemişti. o zaman gidip buna sorum nasıl biri diye. Ablam kuran kursun hocalık yapar. Mahmut Efendinin kurslarında. Bas hocadır. Ablam hakkında öyle seyler söylemişki benim dünyam şaşdı. hala nefret ederim. Bu olayı öğrendiğimden beri daha görmüş değilim. Çok şükür ablamın karşısına imanlı biri çıktı suan nişanlı büyük ihtimal haziranda düğünü olacak. Nişanına gelmedi bu imam olacak adam. gelseydi ben yapacağımı biliyordum. sansı varmış simdi düğüne gelecekmi diye çok merak ediyorum eğer gelirse gelip geldiğine pişman edecem imamlığını birak bir kenara amca kızının evladına bu yapılırmı??? diyeceğim abla imam diye güvenmeyeceksin. Öyle imamlarki neler yapıyorlar. Para kazanmak için imamlık yapıoyrlar baska hiç bir sebeb yoktur tabi hepsi için söylersem çok yanlış olur. İçlerinde çok temiz imamlarda var Rabbim bizlere öyle imamlarla karşılaştırsın

bilmiyorum kardeşim bunlarda mahmut efendiye üye imişler ama..
salihin nasıl biri oldugunu yanlızca rabbim bilir..
söyledigim gibi ben onu yargılayamam artık...
helallk istedim ona bile cevap vermedi..
bilmiyorum kardeşim günahını almakda istemiyorum
rabbim böyle imiş hayırlısı böylede oldu..
rabbim onun karşısına gönlüne göre birini çıkarsın diyecem zaten çıkarmış artık gönlüne göremi bilemem. inşalalh öyledir hep mutlu olur..
benimde hakkımda hayırlısını nasip etsin. inşalalh..
tabiki cemi cümlemizle birlikte kardeşim..
inşalalh ablanızda hep mutlu olur rabbimin sevdigi kul imişki iyi biri çıkmış karşısına..
ben çıkmak zorundayım. size hayırlı akşamlar..
rabbime emanet olun. kardeşim..
sizi tanıdıgıma sevindim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt