Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevgi için............... (1 Kullanıcı)

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
SEVGİ İÇİN............

Bir otobüs duraginda karsilasmislardi ilk kez.... Biri tipta okuyordu öbürü mimarlikta. O ilk karsilasmadan sonra, bir kere, bir kere, bir kere daha karsilasabilmek için, hep ayni saatte, ayni duraktan, ayni otobüse bindiler. Gençtiler, çok genç... Birbirileriyle konusacak cesareti bulmalari biraz zaman aldi ama sonunda basrdilar. Ikisi de her sabah otobüse bindikleri semtte oturmuyorlardi aslinda. Delikanli arkadasinda kaldiği için o duraktan binmisti otobüse, kiz ise ablasinda.... Sirf birbirilerini görebilmek için, her sabah erkenden evlerinden çikip, sehrin öbür ucundaki o durağa, onlarin duragina geldiklerini, gülerek itiraf ettiler bir süre sonra...

Okullarini bitirince hemen evlendiler. Mutluydular hem de çok mutlu... Bazen issiz, bazen parasiz kaldilar ama öylesine SIKI kenetlenmisti ki yürekleri ve elleri hiçbir seyi umursamadilar. Ayin sonunu zor getirdikleri günlerde de ünlü bir doktor ve ünlü bir mimar olduklarinda da hep mutluydular. Zaman asimina ugrayan, aliskanliklara yenik düsen, banka hesabinda para kalmadigi için ya da tam tersine o hesabi daha da kabarik hale getirmek uguruna bitip-tükeniveren sevgilerden degildi onlarinki... Günler günleri, yillar yillari kovaladikça sevgileri de büyüdü, büyüdü... Tek eksikleri çocuklarinin olmamasiydi. Zorlu bir tedavi sürecine ragmen çocuk sahibi olmayinca, "bütün mutluluklarin bizim olmasini beklemek, bencillik olur" diyerek devam ettiler hayatlarina. Çocuk yerine, sevgilerini büyüttüler... "Senin için ölürüm" derdi kadin, simsıki sarilip adama ve adam "Hayir, ben senin için ölürüm" diye yanit verirdi hep...

Bazen eve geldiginde, aynanin üzerinde bir not görürdü kadin, "Bir tanem, kütüphanenin ikinci rafina bak...." Kütüphanenin ikinci rafinda baska bir not olurdu, "Mutfaktaki masanin üzerine bak ve seni çok sevdigimi sakin unutma" Mutfaktaki masadan, salondaki dolaba sevgi dolu notlari okuya okuya kosturan kadin, sonunda kimi zaman bir demet çiçek, kimi zaman en sevdigi çikolatalar, kimi zaman da pahali armaganlarla karsilasirdi... Aldigi hediyenin ne oldugu önemli degildi zaten....

Hayat ne kadar hizli akarsa aksin, isleri ne kadar yogun olursa olsun hep birbirlerine ayiracak zaman buluyorlardi bulmasina ama kirkli yailarin ortalarına geldiklerinde, daha az çalışmaya karar verdiler. Adam, hastaneden ayrildi ve muayenehanesinde hasta kabul etmeye basladi. Kadin da mimarlik bürosunu kapadi ve sadece özel projelerde görev aldi. Artik daha fazla beraber olabiliyorlardi. Bir gün sahilde dolasirken, harap durumda bir ev gördü kadin, üzerinde "satilik" levhasi asili olan. "Ne dersin, bu evi alalim mi?" dedi adama. "Bu viraneyi yiktirir, harika bir ev yapariz. Projeyi kafamda çizdim bile. Kocaman terasi olan, martilari kahvaltiya davet edecegimiz bir deniz evi yapalim burayi..." "Sen istersin de ben hiç hayir diyebilirmiyim?" diye yanit verdi adam. "Amerika'daki tip kongresinden döner dönmez ararim emlakçiyi... Kaç para olursa olsun, burasi bizimdir artik...."

Sadece bir hafta ayri kalacaklarini bildikleri halde, ayrilmalari zor oldu adam Amerika'ya giderken. Her gün, her saat konustular telefonla. Gözyaslari içinde kucaklastilar havaalaninda. Fakat birkaç gün sonra, kocasinda bir tuhaflik oldugunu fark etti kadin. Eskisi kadar mutlu görünmüyor, konusmaktan kaçiniyordu. Onu neselendirmek için, sahildeki evi hatirlatti ve çizdigi projeyi verdi kadin ama hiç beklemedigi bir cevap aldi: "Canim, o ev bizim bütçemizi asiyor. Sen en iyisi o evi unut..."

Mutsuzluk, mutlulugun tadina alismis insanlara daha da aci, daha da çekilmez gelir. Kadin, hiç sevmedi bu beklenmedik misafiri. Derdini söylemesi için yalvardi adama, "Senin için ölürüm, biliyorsun, ne olur anlat" diye dil döktü bos yere... Yillardir sevdigi adam, duyarsiz ve sevgisiz biriyle yer degistirmisti sanki. Ona ulasmaya çalistikça, beton duvarlara çarpiyordu kadin, her çarpmada daha fazla kaniyordu yüregi...

Bir gün, çocuklugunun, gençliginin ve bütün hayatinin birlikte geçtigi arkadasina dert yanarken, "Artik dayanamiyorum, sana söylemek zorundayim" diye sözünü kesti arkadasi. "O, seni aldatiyor. Is yerimin tam karsisindaki restoranda genç bir kadinla yemek yiyiyor her öglen. Sonra sarmas dolas biniyorlar arabaya...." "Sus, sus çabuk, duymak istemiyorum bu yalanlari" diye bagirdi kadin. Onca yillik arkadasini, kendisini kiskanmakla suçladi.... Ertesi gün, ögle vakti o restoranin hemen karsisinda bir köseye sindi sessizce ve peri masallarinin sadece masal oldugunu anladi... Kocasinin eskiden ayni hastanede çalistigi genç çocuk doktorunu tanidi hemen. Bazen evlerinde agirladiklari kadina nasil sarildigini gördü adamin...

Aksam kocasi eve gelir gelmez, bazen bagirip, bazen aglayarak, bazen ona simsıki sarilip bazen de yumruklayarak haykirdi suratina her seyi. Inkar etmedi adam. Zamanla duygularin degisebildigi, insanlarin orta yasa geldiklerinde farklilik aradigi gibi bir seyler geveledi agzinda ve bavulunu alip gitti evden. Kapidan çikarken, "son bir kez kucaklamak isterim seni" diyecek oldu ama kadin, "defol" dedi nefretle...

Ilk celsede bosandilar... Modern bir ask hikayesinin böyle son bulmasina kimse inanamadi. Arkadaslarinin destegiyle ayakta kalmaya çalisti kadin. Adamin, sevgilisiyle birlikte Amerika'ya yerlestigini ögrendi. Bazen yalniz kaldiginda, onu hala sevdigini hissedince, aglama nöbetleri geçiriyor, askin yerini, en az onun kadar yogun bir duygu olan nefretin almasi için dua ediyordu.

Aradan bir yil geçti... Her seyin ilaci oldugu söylenen zaman bile, kadinin derdine çare olamamisti. Bir sabah, israrla çalan zilin sesiyle uyandi. Kapiyi açtiginda, karsisinda o kadini gördü. "Sen, buraya ne yüzle geliyorsun" diye bagirmak istedi ama sesi çikmadi. "Lütfen, içeri girmeme izin ver, mutlaka konusmamiz gerekiyor." dedi genç kadin. Kanepeye ilisti ve zor duyulan bir sesle konusmaya basladi: "Hiçbir sey göründügü gibi degil aslinda. Çok üzgünüm ama o bir saat önce öldü. Geçen yil Amerika'daki kongre sirasinda ögrendi hastaligini ve yaklasik bir senelik ömrü kaldigini. Buna dayanamayacagini, hep söyledigin gibi onunla birlikte ölmek isteyecegini biliyordu. Seni kendinden uzaklastirmak için, benden sevgilisi rolünü oynamami istedi. Ailesine de haber vermedi. Birlikte Amerika'ya yerlestigimiz yalanini yaydi. Oysa ilk karsilastiginiz otobüs duraginin karsisinda bir ev tutmustu. Tedavi görüyor ve kurtulacagina inaniyordu ama olmadi. Gece fenalasmis, bakicisi beni aradi, son anda yetistim. Sana bu kutuyu vermemi istedi..." Gözlerinden akan yaslari durduramayacagini biliyordu kadin. Hemen oracikta ölmek istiyordu. Eline tutusturulan kutuyu açmayi neden sonra akil edebildi. Itinayla katlanmis bir sürü kagit duruyordu kutuda. Ilk kagitta, "Lütfen bütün notlari sirayla oku birtanem" diyordu... Sirayla okudu; "Seni çok sevdim", "Seni sevmekten hiç vazgeçmedim", "Senin için ölürüm derdin hep, doğru söyledigini bilirdim." "Fakat benim için ölmeni istemedim" "Simdi bana söz vermeni istiyorum." "Benim için yasayacaksin, anlastik mi?" son kagidi eline alirken, kutuda bir anahtar olduğunu gördü kadin... Ve son kagitta sunlar yaziliydi: "Sahildeki evimizi senin çizdigin projeye göre yaptirdim. Kocaman terasta martilarla kahvalti ederken, ben hep seni izliyor olacagim.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sğlık sonu okadar hüzün doludu ki gözyaşımı tutamadım ya.......allah sevdiğimi bana bağışlasın onu başımdan eksik etmesin şuan derste olmasa onu ne kadar çok sevdiğimi tekrar tekrar haykırmak isterdim .....emeğinize sağlık

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir sevgi hikayesi emeğine sağlık.
Daha öncede okumuştum ama sayende tekrar hatırladım canım sağolasın...
işte gerçek bir sevgi örneği...
selam ve dua ile ...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
çok ama çok güzeldi ya
nasıl bir sevgidir bu böyle çok duygulandım
hele son satırlar....
Rabbim bizlere böyle bir sevgi nasip etsin inşallah
emeğine sağlık canım allah razı olsun

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sğlık sonu okadar hüzün doludu ki gözyaşımı tutamadım ya.......allah sevdiğimi bana bağışlasın onu başımdan eksik etmesin şuan derste olmasa onu ne kadar çok sevdiğimi tekrar tekrar haykırmak isterdim .....emeğinize sağlık

selamün aleyküm canım benim...
rabbim inşallah hayırlısıyla seni sevdigine nasip eder...
inşallah aranızdaki engeller hayırlısıyla yok olur..
haykır canım. bazen seni seviyorum demek o kadar güzelki...
selam ve dua ile..

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun süper bi paylaşım

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık din kardesim gerçek çok etkilendim insanlar sevgileri kolay bulamıyor insan sevdimide hep sevesi geliyor. biliyorum günümüzde böyle sevgiler kalmadı hep bir iki günlük sevgiler nefislerini tatmin etmeler. o insanlar yüzünden gerçekten sevenler hep dışlanırlar onların sevgileride öyle olduğunu düşünürler. Rabbim bizlere böyle aşkı nasip eder inşallah

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir sevgi hikayesi emeğine sağlık.
Daha öncede okumuştum ama sayende tekrar hatırladım canım sağolasın...
işte gerçek bir sevgi örneği...
selam ve dua ile ...

aleyküm selam kardeşim...
allah senden de razı olsun..
gözlerinize saglık..
evet acaba böyle bi sevgi varmıki bilemiyorum ama..
hiç zannetmiyorum ben...
selam ve dua ile..

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
çok ama çok güzeldi ya
nasıl bir sevgidir bu böyle çok duygulandım
hele son satırlar....
Rabbim bizlere böyle bir sevgi nasip etsin inşallah
emeğine sağlık canım allah razı olsun

evet canım benim..
bende okuyunca duygulandım...
acaba böyle bi sevgi varmı diye düşündüm...
bilmiyorum ama yoktur...
inşallah canım ama inşallah ...
selam ve dua ile..

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykümm ablacımm
çok ama çok güzel bir haikayedii çok etkilendimm
ALLAH razı olsunn
ALLAH böyl sevenlerle karşılaştırsın inşaALLAH
EMEGİNE SAGLIKK

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık din kardesim gerçek çok etkilendim insanlar sevgileri kolay bulamıyor insan sevdimide hep sevesi geliyor. biliyorum günümüzde böyle sevgiler kalmadı hep bir iki günlük sevgiler nefislerini tatmin etmeler. o insanlar yüzünden gerçekten sevenler hep dışlanırlar onların sevgileride öyle olduğunu düşünürler. Rabbim bizlere böyle aşkı nasip eder inşallah

selamün aleyküm kardeşim...
gözlerine saglık...
evet çok haklısın şimdi böyle bi sevgi bulmak kuyuda igne aramaya benziyor...
bilmiyorum ama ben hiç böyle bir sevgiye rastlamadım...
oldugunuda zannetmiyorum..
söylediginiz gibi şimdiki sevgiler 2 günlük ucuz sevgiler. bugun var yarını olmayan sevgiler..
rabbim bizi böyle insanlaradan. böyle sevgilerden sakınsın. inşallah...
inşallah kardeşim inşallah..
selam ve dua ile..

ebuubade

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım boğazıma bişey düğümlendi.Allah razı olsun kardeşim çok saol.Ağlamaktan beter oldum ya.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykümm ablacımm
çok ama çok güzel bir haikayedii çok etkilendimm
ALLAH razı olsunn
ALLAH böyl sevenlerle karşılaştırsın inşaALLAH
EMEGİNE SAGLIKK

aleyküm selam canım...
gözlerine saglık...
evet canım kardeşim. bende okuyunca...
allahım böyle bi sevgi varmıki dedim...
inşallah canım. inşallah...
selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgi, el ele tutuşmaktır,
Sevgi, göz göze bakışmaktır.
Sevgi, bir kelebek,
Sevgi, bazen de bir çiçek.
Sevgi, hırlaşmak değil paylaşmak,
Sevgi, kavga değil aşkla yaklaşmak.
Sevgi, yürekte duyulan kıpırtı,
Sevgi, gözde görülen pırıltı.
Sevgi, yuva sıcağı,
Sevgi, ana kucağı.
Sevgi, esirgemek, kollamak,
Sevgi, bir yetim saçı okşamak.
Sevgi, goncadır, gül olup açılan,
Sevgi, şekerdir, dillerden saçılan.
Sevgi, çevredir, yeşildir daldır,
Sevgi, sohbettir, muhabbettir baldır.
Sevgi, gönlü hoş tutan hece,
Sevgi, aydınlık, pırıl pırıl gece.
Sevgi, var ile yok arası,
Sevgi, iki kaşın arası.
Sevgi, nimet, aş ekmek,
Sevgi, bir türkü, bir gayde çekmek.
Sevgi, var olmak, var olanı bilmek,
Sevgi, haddini bilmek, kendine gelmek.
Sevgi, kul olmak, kulluk etmek,
Sevgi, Yaradan’a şükretmek.

Ramazan Ateş.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım boğazıma bişey düğümlendi.Allah razı olsun kardeşim çok saol.Ağlamaktan beter oldum ya.

selamün aleyküm kardeşim...
gözlerine saglık..
bende okuyunca öyle oldum. bu nasıl bi sevgi dedim..
acaba böyle bi sevgi varmiki dedim..
ama cevabım hayırdı..
canım benim ya, üzdüm seni...
hakkını helal et..
selam ve dua ile..

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık kardeşim,

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgi, el ele tutuşmaktır,
Sevgi, göz göze bakışmaktır.