Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SEVDİĞİNE, SEVDİĞİNİ SÖYLE (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: SEVDİĞİNE, SEVDİĞİNİ SÖYLE

leyla Belgin yazdı:
iNSANLARI YARADANDAN DOLAYI SEVMEK GEREKİR HELE İNSAN GERÇEK SEVGİYİ HAKEDİYORSA KARŞISINDAKİ KİŞİYE RAHATÇA ÇEKİNMEDEN SÖYLENMELİDİR.EMEĞİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK. ALLAH RAZI OLSUN DUA İLE.B)B)B)B)

Allah sizden de razı olsun kardeşim.. selam ve dua ileB)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: SEVDİĞİNE, SEVDİĞİNİ SÖYLE

aliye_aliye yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.RABBİM KİMSEYİ SEVGİSİZLİKLE SINAMASIN.EN BÜYÜK SEVGİYİ KENDİ SEVGİSİNİ KALPLERİMİZDEN ÇIKARMASIN.A.E.O.

ve aleyküm selam ablacım.. amin duana.. Allah razı olsun inşallah.. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.B)

B)B)B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel yürekli kardeşim
seni cok sevıyorum
burdaki arkadaşlarımı da çok sevıyorum

iyi ki varsın aliye

ne güzelmiş sevdiğini söylemek demi:):):)

allaha emanet ol
selam ve dua ıle

NSBBZN

Kayıtlı Kullanıcı
PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
SELAM VE DAİMİ DUA İLE....

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
s.a grçekten çok güzel bir o kadar da anlamlı bir konu ALLAH (c.c.) sizden razı olsun inş

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Niye Efendimiz (sav) ısrarla Sevdiğini sevdiğine söyle diye nasihat etmiş. Belki de sevgiler ortalara dökülsün, konuşulsun. Çağlayanlar gibi coşsun, diye.

Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...B)
emeğinize sağlık her zamanki gibi bu paylaşımınızda çok güzel...:)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...B)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
sevgi'yi bilenler...

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine: “Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?”diye. “Bakın göstereyim” demiş ermiş.

Önce sevgiyi dilden gönünle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. Ermiş “Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz” diye bir de şart koymuş. “Peki” demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.

Bunun üzerine “Şimdi…” demiş ermiş. “Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe.” Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. “Buyurun” deyince her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.

“İşte” demiş ermiş. “Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır şüphesiz.

Şunu da unutmayın: Hayat pazarında alan değil, veren kazançlıdır her zaman…”
ALINTI

selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...(kalbi güzel kardeşim bir sitede okumuştum sizlerle de paylaşmak istedim...izinsiz oldu kusuruma bakma :()

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Altın ne oluyor? Can ne oluyor? İnci mercan da nedir? Bir sevgiye harcanmadıktan, bir Sevgiliye feda edilmedikten sonra...

Es Selamün Aleyküm Can Kardeşim Aliye....

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun .Okadar çok güzel içten ve samimi duygularla yazılmış bir paylaşım ki Bu gün içinde bulunduğunuz Dünyada sokakta İnsanlar bir birlerini tanımasada düşman gibi gördüğü bir zamanda O aciz İnsanlara bu sevgiyi muhabbeti aşılayabilsek her yer güllük ve gülistanlık olur.Tekrar tekrar RAHMAN razı olsun Kardeşim MEVLA gönüne göre versin iki cihanda seni ve sevdiklerini bahtiyar eylesin AMİN

Selam Sevgi Muhabber ve DUA ile RAHMAN ve RAHİM olan (c.c.) emanet ol

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Niye Efendimiz (sav) ısrarla Sevdiğini sevdiğine söyle diye nasihat etmiş. Belki de sevgiler ortalara dökülsün, konuşulsun. Çağlayanlar gibi coşsun, diye.

Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...B)
emeğinize sağlık her zamanki gibi bu paylaşımınızda çok güzel...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

sevgi'yi bilenler...

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine: “Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?”diye. “Bakın göstereyim” demiş ermiş.

Önce sevgiyi dilden gönünle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. Ermiş “Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz” diye bir de şart koymuş. “Peki” demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.

Bunun üzerine “Şimdi…” demiş ermiş. “Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe.” Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. “Buyurun” deyince her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.

“İşte” demiş ermiş. “Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır şüphesiz.

Şunu da unutmayın: Hayat pazarında alan değil, veren kazançlıdır her zaman…”
ALINTI

selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...(kalbi güzel kardeşim bir sitede okumuştum sizlerle de paylaşmak istedim...izinsiz oldu kusuruma bakma )

Ve aleyküm Selam gönlü güzel, değerli Nihal ablamB)
Est. izni mi olurmuş? Lütfen, rica ederim. Ben çok memnun oluyorum, siz paylaştıkça ve değerli katkılarınızla katılınca..Rabbimiz c.c her bir harfi adedince size sevabınızı yazsın inşallah..Çok çok teşekkür ediyorum değerli ablam.. Lütfen böyle düşünmeyin, yorumlarınız istediğiniz uzunlukta, katkılarınız da dilediğiniz kadar olabilir..Ben seviniyorum güzel katkılarınızı okuyunca:)..Rabbimiz c.c sizden de razı olsun daimen değerli ablam.. Sizin de yüreğinize sağlık.. Eksik olmayınız inşallah değerli ablam.. Dualarımdasınız inşallah..Selam ve baki muhabbetle kalınız..Gününüz hayırlı ve bereketli olsun inşallah..B)

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
Altın ne oluyor? Can ne oluyor? İnci mercan da nedir? Bir sevgiye harcanmadıktan, bir Sevgiliye feda edilmedikten sonra...
harika çok beğendim allah razı olsun bizi de burda buluşturan sevgimiz zaten allah razı olsun slm ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Es Selamün Aleyküm Can Kardeşim Aliye....

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun .Okadar çok güzel içten ve samimi duygularla yazılmış bir paylaşım ki Bu gün içinde bulunduğunuz Dünyada sokakta İnsanlar bir birlerini tanımasada düşman gibi gördüğü bir zamanda O aciz İnsanlara bu sevgiyi muhabbeti aşılayabilsek her yer güllük ve gülistanlık olur.Tekrar tekrar RAHMAN razı olsun Kardeşim MEVLA gönüne göre versin iki cihanda seni ve sevdiklerini bahtiyar eylesin AMİN

Selam Sevgi Muhabber ve DUA ile RAHMAN ve RAHİM olan (c.c.) emanet ol

Ve aleyküm Selam Değerli Orhan abimiz.
Rahman c.c sizden de razı olsun inşallah..Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim abi..Eksik olmayınız.. Rahman c.c, dualarınıza ahsen surette icabet buyursun inşallah..Kalbi aminler, ecmain olsun..Siz de Selam, saygı ve dua ile Rabbimize emanet olunuz inşallah..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
tezhip-line-1.gif

Sevmek, sevgiyle yaşayabilmek; ömrümüz boyunca sahib olduğumuz cevherlerdir. Sevgi etrafındakiler için aydınlatan bir ışık, yıkayıp arındıran bir Rahmet, besleyip büyüten bir gıda, kazandırıp zengin eden bir sermaye demektir. Sevgi; ilahi bir tılsımdır. Girdiği her yere inanmayı, güvenmeyi, yardım etmeyi ve hoşgörüyü getirir. Sevgiyle yola çıkan her yolcu; engelleri aşar. Menzillere ulaşır. Aradığını bulur. Sevgi; bütün güzelliklerin tohumudur. Bizler sevgi dolu yüreklerle, tebessümlerle çevremize sevgi ışıkları saçarsak bizim bir sevgimiz bin sevgilere gebe kalır inşaallah. Sevgi fidanları büyüyüp muhabbet çınarları yetişir. Kökü sevgiyle beslenmiş gövdesi muhabbetle sulanmış bu çınarlar ise kolay kolay devrilmez toplumlar oluşturur. İlahi vuslatlara ererler.

Sevmek gönül işidir, sevmek her kişinin değil, er kişinin hakkıdır. Seven kişi her olaya sevgiyle, merhametle bakar. Her şeyde sevilebilecek bir güzellik görür. Hatta en çetin imtihanlar en zorlu kişilerde bile bunu Vedud olan Rabbim yarattı. O sevgi kaynağının yarattığı varlık nasıl kötü olabilir? Nasıl sevilemez diye merhamet eder. Ve her şeyi sever. Sevdiği için de Hz. Hamzanın ciğerini vahşice parçalayan Vahşi gibi tevbe edip birer sevgili olmaya and içen yürekler çoğalır.

Sevmeyenler ise yaşamayanlardır. Onlar ölü kalplerdir. Hayatı anlamsız ve tatsız duygularla bitkisel hayatta yaşarlar. Gönüllerinde sevgi yerine menfaat, kin, hırs, nefret beslerler. Bunun için de bulundukları ortamlarda anarşiye ve bunalıma düşerler. Etrafındaki en yakın insanlarla bile çatışma içindedirler. Yürekleri sevgiden mahrum oldukları için de hiç bir zaman güzellikleri göremezler. Nimetlere ulaşamazlar. Devamlı kısır dünyalarında egoistçe yaşarlar.

Sevgiyle yaşayarak, birer sevgi insanı olabilmek en çok özlenen şeyler.

Herkesi ama Rabbimin yarattığı herkesi istisnasız sevmeli, tanıdıklarımıza Seni seviyorum, bunun için de arıyorum, önem verip ziyaretine geliyorum, seviyorum, sevdiğim için de seccademde oturup Ganiyy olan Rabbimden isterken senin için de istiyorum desek, hastalandığında biz de onunla ağrı çeksek, işleri bir ucundan biz de tutsak. Mutlu olduğunda tebessümümüzle katkıda bulunsak, zor anlarında yemeğimizi onlarla bölüşsek herhalde hayat bir başka olurdu.

Hz. Ali gibi sevdiğimiz için ölüm döşeklerine yatabiliyor muyuz? Hz. Ebu Bekir gibi yılan deliklerini ayağımızla tıkayabiliyor muyuz? Ensar gibi kardeşlerimiz için evimizin yarısını, aşımızın tamamını verebiliyor muyuz? Yunusun deyimiyle dost için ağuları şeker gibi yutabiliyor muyuz? Varımızı yoğumuzu bir gönül karşılığında kıyabiliyor Yoksa sevgi mağdurları olarak sevgisiz, aşksız, muhabbetsiz, Bunlar olamaz mı diyoruz? Ama büyük bir yitiğimiz de var.. Sevgi, muhabbet, samimiyet. Sevginin tadını doyasıya yaşamış Mevlanamız da öyle söylemiyor mu?

Niye herkesi gönülden sevip, sevginin yollarına dökmüyoruz her şeyleri... Hele bir verelim sadakaları tebessümlerle...

tezhip-line-1.gif

______selamün aleyküm kardelenim
emegine saglık begeniyle okudum...kardeşim...
benim sevgiyle ilgili bir problemim yok hamdolsun sevmedigim çok çok çok azdır :) hamdolsun
emanetim rahmana güzel kardeşim seni seviyoruz..
selam sevgi ve dua ile_______

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
harika çok beğendim allah razı olsun bizi de burda buluşturan sevgimiz zaten allah razı olsun slm ve dua ile

Elhamdülillah ablam:)...
Allah c.c sizden de daimen razı olsun inşallah..
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Rabbimize emanet olunuz inşallah..Selam ve baki dua ile, hayırlı ve bereketli günler dilerim.B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt