Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SEVDİĞİNE, SEVDİĞİNİ SÖYLE (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
tezhip-line-1.gif

Sevmek, sevgiyle yaşayabilmek; ömrümüz boyunca sahib olduğumuz cevherlerdir. Sevgi etrafındakiler için aydınlatan bir ışık, yıkayıp arındıran bir Rahmet, besleyip büyüten bir gıda, kazandırıp zengin eden bir sermaye demektir. Sevgi; ilahi bir tılsımdır. Girdiği her yere inanmayı, güvenmeyi, yardım etmeyi ve hoşgörüyü getirir. Sevgiyle yola çıkan her yolcu; engelleri aşar. Menzillere ulaşır. Aradığını bulur. Sevgi; bütün güzelliklerin tohumudur. Bizler sevgi dolu yüreklerle, tebessümlerle çevremize sevgi ışıkları saçarsak bizim bir sevgimiz bin sevgilere gebe kalır inşaallah. Sevgi fidanları büyüyüp muhabbet çınarları yetişir. Kökü sevgiyle beslenmiş gövdesi muhabbetle sulanmış bu çınarlar ise kolay kolay devrilmez toplumlar oluşturur. İlahi vuslatlara ererler.

Sevmek gönül işidir, sevmek her kişinin değil, er kişinin hakkıdır. Seven kişi her olaya sevgiyle, merhametle bakar. Her şeyde sevilebilecek bir güzellik görür. Hatta en çetin imtihanlar en zorlu kişilerde bile bunu Vedud olan Rabbim yarattı. O sevgi kaynağının yarattığı varlık nasıl kötü olabilir? Nasıl sevilemez diye merhamet eder. Ve her şeyi sever. Sevdiği için de Hz. Hamzanın ciğerini vahşice parçalayan Vahşi gibi tevbe edip birer sevgili olmaya and içen yürekler çoğalır.

Sevmeyenler ise yaşamayanlardır. Onlar ölü kalplerdir. Hayatı anlamsız ve tatsız duygularla bitkisel hayatta yaşarlar. Gönüllerinde sevgi yerine menfaat, kin, hırs, nefret beslerler. Bunun için de bulundukları ortamlarda anarşiye ve bunalıma düşerler. Etrafındaki en yakın insanlarla bile çatışma içindedirler. Yürekleri sevgiden mahrum oldukları için de hiç bir zaman güzellikleri göremezler. Nimetlere ulaşamazlar. Devamlı kısır dünyalarında egoistçe yaşarlar.

Sevgiyle yaşayarak, birer sevgi insanı olabilmek en çok özlenen şeyler.

Herkesi ama Rabbimin yarattığı herkesi istisnasız sevmeli, tanıdıklarımıza Seni seviyorum, bunun için de arıyorum, önem verip ziyaretine geliyorum, seviyorum, sevdiğim için de seccademde oturup Ganiyy olan Rabbimden isterken senin için de istiyorum desek, hastalandığında biz de onunla ağrı çeksek, işleri bir ucundan biz de tutsak. Mutlu olduğunda tebessümümüzle katkıda bulunsak, zor anlarında yemeğimizi onlarla bölüşsek herhalde hayat bir başka olurdu.

Hz. Ali gibi sevdiğimiz için ölüm döşeklerine yatabiliyor muyuz? Hz. Ebu Bekir gibi yılan deliklerini ayağımızla tıkayabiliyor muyuz? Ensar gibi kardeşlerimiz için evimizin yarısını, aşımızın tamamını verebiliyor muyuz? Yunusun deyimiyle dost için ağuları şeker gibi yutabiliyor muyuz? Varımızı yoğumuzu bir gönül karşılığında kıyabiliyor Yoksa sevgi mağdurları olarak sevgisiz, aşksız, muhabbetsiz, Bunlar olamaz mı diyoruz? Ama büyük bir yitiğimiz de var.. Sevgi, muhabbet, samimiyet. Sevginin tadını doyasıya yaşamış Mevlanamız da öyle söylemiyor mu?

Altın ne oluyor? Can ne oluyor? İnci mercan da nedir? Bir sevgiye harcanmadıktan, bir Sevgiliye feda edilmedikten sonra...

Niye herkesi gönülden sevip, sevginin yollarına dökmüyoruz her şeyleri... Hele bir verelim sadakaları tebessümlerle...

Niye Efendimiz (sav) ısrarla Sevdiğini sevdiğine söyle diye nasihat etmiş. Belki de sevgiler ortalara dökülsün, konuşulsun. Çağlayanlar gibi coşsun, diye.

tezhip-line-1.gif

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SEVDİĞİNE, SEVDİĞİNİ SÖYLE

S.A Kardeşim Allah (c.c) razı olsun inş Selam ve Dua ileB)B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

RAHMAN RAZI OLSUN ..YİNE COK GÜZEL EMEGİNİZE SAGLIK...HERKESE CEKİNMEDEN GURUR YAPMADAN SEVDİGİMİZİ SÖYLEMEK DUA SI İEL..SELAMETLE...

emine364

Kayıtlı Kullanıcı

EMEGİNE SAĞLIK GERÇEKTEN GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ
HERKEZ SEVDİĞİNİ SÖYLESE BİRBİRİNE
EN ÖNEMLİSE YARADILANI SEVSEK YARADANDAN ÖTÜRÜ SANIRIM BU YAŞANAN PROBLEMLERİN HİÇ BİRİ KALMAZ
HAYIRLI AKŞAMLAR

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a aliye kardeşim emeğin için allah razı olsun canım çevrim içi olur musunlütfen selametleB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:
RAHMAN RAZI OLSUN ..YİNE COK GÜZEL EMEGİNİZE SAGLIK...HERKESE CEKİNMEDEN GURUR YAPMADAN SEVDİGİMİZİ SÖYLEMEK DUA SI İEL..SELAMETLE...

ve aleyküm selam, beğendiğinize sevindim. çok sağolun.haklısınız sevgiyi söylerken gurur, kibir, çekinmek gibi şeylerden uzak durmamız gerekir. bu bir yakınlık değil, sadece uzaklık doğurur.. Allah razı olsun. selam ve dua ile inş.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

emine364 yazdı:
EMEGİNE SAĞLIK GERÇEKTEN GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ
HERKEZ SEVDİĞİNİ SÖYLESE BİRBİRİNE
EN ÖNEMLİSE YARADILANI SEVSEK YARADANDAN ÖTÜRÜ SANIRIM BU YAŞANAN PROBLEMLERİN HİÇ BİRİ KALMAZ
HAYIRLI AKŞAMLAR

HAKLISINIZ KARDEŞİM..ALLAH RAZI OLSUN İNŞ. SELAM VE DUA İLE.SİZE DE HAYIRLI AKŞAMLARB)

calik

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. çok güzel bir yazı olmuşB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

S..a... Allah razı olsun kardeşim yine çok güzel bir paylaşım olmuş..:)
Emeğine sağlık..B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim Allah c.c. razı olsun çok güzel hazırlanmış ellerine sağlık...

Herkesi ama Rabbimin yarattığı herkesi istisnasız sevmeli, tanıdıklarımıza Seni seviyorum, bunun için de arıyorum, önem verip ziyaretine geliyorum, seviyorum, sevdiğim için de seccademde oturup Ganiyy olan Rabbimden isterken senin için de istiyorum desek, hastalandığında biz de onunla ağrı çeksek, işleri bir ucundan biz de tutsak. Mutlu olduğunda tebessümümüzle katkıda bulunsak, zor anlarında yemeğimizi onlarla bölüşsek herhalde hayat bir başka olurdu.

daha ne denir ki...sağolun...

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

Sevmek gönül işidir, sevmek her kişinin değil, er kişinin hakkıdır

s.a kardeşim gerçekten çok güzel paylaşımlarından biri daha diyorum Allah razı olsun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ferit yazdı:
selamün aleyküm kardeşim Allah c.c. razı olsun çok güzel hazırlanmış ellerine sağlık...

daha ne denir ki...sağolun...

ve aleyküm selam kardeşim.. haklısınız, sözler güzel.. bize de uygulamak düşüyor inşallah.. rabbim razı olsun. selametle kalın.

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı

harika teşekürler emeginize saglık haaaa bu arada avatarınızı cok begendim cok ğüzel

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

elzem yazdı:
Sevmek gönül işidir, sevmek her kişinin değil, er kişinin hakkıdır

s.a kardeşim gerçekten çok güzel paylaşımlarından biri daha diyorum Allah razı olsun

ve aleyküm selam güzel kardeşim.. rabbim razı olsun inşallah sizden de.. güzel düşünceleriniz için de teşekkürü borç bilirim ;) yüce mevlaya emanetsiniz.. Allah yar ve yardımcınız olsun inş. selametleB)B)B)B)

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı

harika teşekürler emeginize saglık haaaa bu arada avatarınızı cok begendim cok ğüzel

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

sevgi dinc yazdı:

razi.gif
sağolasınız... çok sevindim beğendiğinize... ben de çok beğendim ve kullanmak istedim.. teşekkür ederim. selametle kalın inş. dua ileB)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt