mustafa_xtar
Kayıtlı Kullanıcı
RE: Semerkand... Tavsiye Kitaplar
B)B)B)B)B)B)B)
B)B)B)B)B)B)B)
mustafa_xtar yazdı:
![]()
Allah dostlarının sözleri ve güzel halleri, birer manevî askerdir. Cüneyd-i Ba¤dadi (k.s)
Birbirinden çarpıcı kıssalar içeren bu kitap, okuru, maneviyat ulularının irfan sofrasına çağırıyor. Dr. Dilaver Selvi bu çalışmasında, her bir kıssanın kaynağını gösteriyor, bunun yanında yine kitapta kıssaların içerdikleri derslere ve ibretlere de işaret ediyor.
Kıssaların bir kısmı asr-ı saadetin benzersiz ikliminden kopup geliyor, bir kısmı sonraki çağların maneviyat önderlerinin hayatlarından yansıyor. Her biri insan-ı kamil olmaya giden yola ışık düşürüyor.
Bu tür kıssaları okumak niçin önemlidir?
Dilerseniz bu sorunun cevabını sufi büyüklerinden alalım:
Büyüklerden Cüneyd-i Bağdâdîye (k.s), Allah dostlarının hayat hikayelerini dinlemenin faydası sorulduğunda, büyük arif şöyle cevap verir: Allah dostlarının sözleri ve güzel halleri, birer manevî askerdir. Allah onlarla zayıf kalpleri kuvvetlendirir, maneviyatı bozuk olanları düzeltir. Mümin, onlarla destek bulur, yenilenir, kendine gelir.
Yine Abdurrahman-ı Câmî (k.s) de aynı konuda şöyle söyler: Onları tanıyan kimse, onlar gibi olmadığını anlar, kendi kusurlarını görür. Böylece nefsini beğenme, boş davalara girme, temenni ile oyalanma ve insanlara gösteriş yapma gibi hastalıklardan kurtulur.
![]()
Hayat Dengemiz, S. Muhammed Saki Erolun Semerkand dergisinde yayımlanan başyazılarının, yazar tarafından tekrar gözden geçirilip düzenlenmesiyle oluşturuldu. Her gün yüz yüze geldiğimiz birçok hal ve hadiseyi, bir de mârifet nurunun ışığında okumak isteyenlere...
![]()
Cennete Doğru, İmam Gazâlî (rh.a.) hazretlerinin Minhâcû'l-Âbidîn adlı meşhur eserinin tercümesidir. Ali Kaya'nın özenli tercümesiyle sunduğumuz eser, okuyucunun elinden tutuyor, adım adım yedi geçitten geçirerek iman, ahlâk ve güzel amel olgunluğuna ulaştırıyor.
![]()
Kudsî hadis, mânası Cenâb-ı Allaha, lafzı Hz. Peygamber Efendimize ait olan hadis-i şeriflerdir. Bu kitapçık, İmam Gazâlî hazretlerinin bizzat seçtiği kırk kudsî hadisi bir arada sunuyor. Kalpleri dirilten birer ilâhî ibret damlası olan bu hadisler mutlaka okunmalı, üzerinde düşünülmeli.
![]()
İmam Gazali Hazretlerinin eserlerinden faydalanarak hazırlanan bu kıymetli eseri günümüz diline sadeleştiren Hüseyin Okur bey Ahiret Hayatı adlı bu eseri toplam 15 bölümde Ölümü anmak, Ölüm, Kabir Hayatı, Surun Üfürülmesi, Kıyamet, Cennet ve Cehennem gibi daha bir çok konuyu derinlemesine incelemiştir.
![]()
Allah, bir kuluna iyilik dilerse, onu dininde derin anlayış sahibi kılar. Bu derin anlayış, ibadeti Allahın razı olduğu şekilde yapmayı, hayatı da, Onun rızasına uygun yaşamayı insana kazandırır. Elinizdeki eser, fıkhın Kurân-ı Kerîmde, Sünnette ve hicrî ilk asırlarda kullanılmış olduğu anlamı dikkate alarak, bu anlayış ışığında ibadet ve hayat konularını ele almaktadır. İbadet ve hayatın her bir alt başlığıda asr-ı saadetteki ilk örneklere müracaat edilerek, Resûl-i Ekrem Efendimiz’in (s.a.v) herhangi bir konuyla ilgili fıkhına ulaşılmaya çalışılmıştır.
![]()
Hâce Muhammed Bahâeddin k.s. Nakşibendiyye yolunun kurucusu ve "altın silsile"nin en görkemli halkalarından biridir. Onun menkıbe ve sohbetlerinin güldestesiyle gönlünü gül bahçesine çevirmek isteyenlere...
sevvalmina yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM DÜN YENİ KİTAP ALDIM VE HEMEN OKUMAYA BAŞLADIM EDEP YA HU ÇOK GÜZEL HEPİNİZE TAVSİYE EDERİM İKİ KİTAP AMA ÇOK GÜZEL BİDA AİLE VE KADIN İLMİHALİNİ ALDIM ONUDA TÜM BACILARIMA TAVSİYE EDERİM
paspas_kurban yazdı:
Allah (c.c.) razı olsun..
Çok güzel kitaplar..