Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Semerkand... Tavsiye Kitaplar (1 Kullanıcı)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Semerkand... Tavsiye Kitaplar

YAHU MAŞALLAH MUSTAFA KARDEŞİM NE GÜZEL KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINIZ VAR BEN DAHA BİTİREMEDİM AİLE SAADETİNİ.ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH SIRASIYLA HEPSİNİ OKUUCAM.ZAMANI VAR KAYTARIYORUM BİRAZ ;)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

MUSTAFA KARDEŞİM,TABİ O GÖLÜKLER NİYE VAR.:D:D:D

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]SEMERKAND NEDİR? [/big]

Tarihin derinliklerinden engin yarınlara bir sevgidir, selamdır Semerkand.

Herkesin yüz çevirdiği insanlara,son ana kadar ümittir Semerkand.

Yargılamak, sorgulamak değil, sarıp sarmalamak, kucaklamaktır Semerkand.

Suçu nefsinde, görevi kendinde bilip, istiğfar ve hizmettir Semerkand.

Sevgiliden bir mektup, bir haber, bir seherdir Semerkand.

Bir harf için köleliği ebedi mutluluk saymaktır Semerkand.

Çirkine alışmanın rahatlığı değil, güzelliklerin çilesini tercihtir Semerkand.

Yaradılanı Yaradandan ötürü sevmek ve bunu hizmet ile ispattır Semerkand.

Bilim adına maddeyi, madde adına bilimi putlaştıranlara mananın hürriyetini sunmaktir Semerkand.

Bir isimde buluşmak, binlerce sıfat ile tanışmaktır Semerkand.

Günahkara değil, günaha düşmanlıktır Semerkand.

Tüm Dünyaya Buharadan bir çağrıdır Semerkand.

Hep birlikte bilgiye ve sevgiye yürüyüştür Semerkand.

Sen ben değil, onun için bizdir Semerkand.

Kıbleye dönüvermiş nurani bir yüzdür Semerkand.

Gönüllerde aşk için yanan közdür Semerkand.

Hakikati gören gözdür Semerkand.

Cehalet yaprağını döken güzdür Semerkand.

Saadette buluşulan düzdür Semerkand.

Hak edenin bulduğu sırdır Semerkand.

Dostun bize söylediği sözdür Semerkand.

[big]http://www.semerkand.com.tr[/big]​

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mustafa_xtar yazdı:

Allah dostlarının sözleri ve güzel halleri, birer manevî askerdir. Cüneyd-i Ba¤dadi (k.s)
Birbirinden çarpıcı kıssalar içeren bu kitap, okuru, maneviyat ulularının irfan sofrasına çağırıyor. Dr. Dilaver Selvi bu çalışmasında, her bir kıssanın kaynağını gösteriyor, bunun yanında yine kitapta kıssaların içerdikleri derslere ve ibretlere de işaret ediyor.
Kıssaların bir kısmı asr-ı saadetin benzersiz ikliminden kopup geliyor, bir kısmı sonraki çağların maneviyat önderlerinin hayatlarından yansıyor. Her biri insan-ı kamil olmaya giden yola ışık düşürüyor.
Bu tür kıssaları okumak niçin önemlidir?
Dilerseniz bu sorunun cevabını sufi büyüklerinden alalım:
Büyüklerden Cüneyd-i Bağdâdîye (k.s), Allah dostlarının hayat hikayelerini dinlemenin faydası sorulduğunda, büyük arif şöyle cevap verir: Allah dostlarının sözleri ve güzel halleri, birer manevî askerdir. Allah onlarla zayıf kalpleri kuvvetlendirir, maneviyatı bozuk olanları düzeltir. Mümin, onlarla destek bulur, yenilenir, kendine gelir.
Yine Abdurrahman-ı Câmî (k.s) de aynı konuda şöyle söyler: Onları tanıyan kimse, onlar gibi olmadığını anlar, kendi kusurlarını görür. Böylece nefsini beğenme, boş davalara girme, temenni ile oyalanma ve insanlara gösteriş yapma gibi hastalıklardan kurtulur.

Hayat Dengemiz, S. Muhammed Saki Erolun Semerkand dergisinde yayımlanan başyazılarının, yazar tarafından tekrar gözden geçirilip düzenlenmesiyle oluşturuldu. Her gün yüz yüze geldiğimiz birçok hal ve hadiseyi, bir de mârifet nurunun ışığında okumak isteyenlere...

Cennete Doğru, İmam Gazâlî (rh.a.) hazretlerinin Minhâcû'l-Âbidîn adlı meşhur eserinin tercümesidir. Ali Kaya'nın özenli tercümesiyle sunduğumuz eser, okuyucunun elinden tutuyor, adım adım yedi geçitten geçirerek iman, ahlâk ve güzel amel olgunluğuna ulaştırıyor.

Kudsî hadis, mânası Cenâb-ı Allaha, lafzı Hz. Peygamber Efendimize ait olan hadis-i şeriflerdir. Bu kitapçık, İmam Gazâlî hazretlerinin bizzat seçtiği kırk kudsî hadisi bir arada sunuyor. Kalpleri dirilten birer ilâhî ibret damlası olan bu hadisler mutlaka okunmalı, üzerinde düşünülmeli.

İmam Gazali Hazretlerinin eserlerinden faydalanarak hazırlanan bu kıymetli eseri günümüz diline sadeleştiren Hüseyin Okur bey Ahiret Hayatı adlı bu eseri toplam 15 bölümde Ölümü anmak, Ölüm, Kabir Hayatı, Surun Üfürülmesi, Kıyamet, Cennet ve Cehennem gibi daha bir çok konuyu derinlemesine incelemiştir.

Allah, bir kuluna iyilik dilerse, onu dininde derin anlayış sahibi kılar. Bu derin anlayış, ibadeti Allahın razı olduğu şekilde yapmayı, hayatı da, Onun rızasına uygun yaşamayı insana kazandırır. Elinizdeki eser, fıkhın Kurân-ı Kerîmde, Sünnette ve hicrî ilk asırlarda kullanılmış olduğu anlamı dikkate alarak, bu anlayış ışığında ibadet ve hayat konularını ele almaktadır. İbadet ve hayatın her bir alt başlığıda asr-ı saadetteki ilk örneklere müracaat edilerek, Resûl-i Ekrem Efendimiz’in (s.a.v) herhangi bir konuyla ilgili fıkhına ulaşılmaya çalışılmıştır.

Hâce Muhammed Bahâeddin k.s. Nakşibendiyye yolunun kurucusu ve "altın silsile"nin en görkemli halkalarından biridir. Onun menkıbe ve sohbetlerinin güldestesiyle gönlünü gül bahçesine çevirmek isteyenlere...

S.A.DERGİYE ABONEYİM.ATEŞİN YAKMADIĞI AŞIK I OKUDUM.ÇOK GÜZEL.TAVSİYE EDERİM.A.E.O.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

a.s avukat ablam kusura bakma işten güçten geç cvp veriyorum
Allah razı olsun okuduğuna çok sevindim
hele tavsiye etmen ayrı bi güzellik
Allah senden razı olsun

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM DÜN YENİ KİTAP ALDIM VE HEMEN OKUMAYA BAŞLADIM EDEP YA HU ÇOK GÜZEL HEPİNİZE TAVSİYE EDERİM İKİ KİTAP AMA ÇOK GÜZEL BİDA AİLE VE KADIN İLMİHALİNİ ALDIM ONUDA TÜM BACILARIMA TAVSİYE EDERİM

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM DÜN YENİ KİTAP ALDIM VE HEMEN OKUMAYA BAŞLADIM EDEP YA HU ÇOK GÜZEL HEPİNİZE TAVSİYE EDERİM İKİ KİTAP AMA ÇOK GÜZEL BİDA AİLE VE KADIN İLMİHALİNİ ALDIM ONUDA TÜM BACILARIMA TAVSİYE EDERİM

ve aleykümselam Allah razı olsun
Okuduğunuza çok sevindim
Ne demişler güzellikler mutluluklar paylaştıkça artar
Her iki kitapta çok güzeldir

Aile Saadeti kitabı da çok hoştur.
Allaha emanet olun

ruzgar_17

Kayıtlı Kullanıcı

en GUZLE KITAP EN GUZLE KITAP YANI MADDI ANLAMDA EST. SUNU TAVSIYE EDERIMMMMMMM
JUSTIEN GUARDER-SOFININ DUNYASIIIIIIII
KARDESLER ABILER KUUCKLER BUYUKELRRR 7 DEN 70 E HERKES OKUSUNNN DEHHHHSETTTT DERECEDE TAVSIYE EDILIRRRRR
JUSTIEN GUARDER-SOFININ DUNYASIIIIIIII

paspas_kurban

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (c.c.) razı olsun..
Çok güzel kitaplar..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
getimageV2.asp

İLK VE TEK ROMANI AŞK ÜZERİNE

"İki Aşk Çiçeği", daha çok dinî ve ilmî eserleriyle tanınan Ömer Nasuhi Bilmen'in yazdığı tek roman olması hasebiyle ayrı bir öneme sahip.
Eserin önsözündeki ifadelerde de görüleceği üzere, yazarın edebî anlamda hiçbir iddiası olmamakla birlikte ve roman gençlik yıllarında yazılmış olmasına rağmen eserdeki Türkçe, Arapça ve Farsça kelime ve tamlamaların kullanımı ve metnin musikisi dikkat çekicidir.”

İki Aşk Çiçeği, bir aşk hikâyesi etrafında şekilleniyor. Aşkı tanımış, kaybetmeyi tatmış, kader karşısında çaresini yitirdiğini derinden kavramış bir grup insanı konu ediniyor.

sonnur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun çok Güzel Tanitilmiş

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Tasavvuf Sohbetleri 4 / Mehmet Ildırar

Bir velinin kapısına gelenler ve onu tasdik edenler asla mahrum olmazlar. Ama Allah dostlarını tanıyabilmek için onlara mücevherden anlayan sarraf gibi bakmak gerek.

Asıl mesele biat edilen kamil insan vesilesiyle, Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimizi tanımaktır. O'nu kabul etmekten maksat ise Allah Teala'ya itaattir. Bu tevhide uzanan bir yoldur. Tevhiddeki inceliği anlamak için, önce bir mürşidin terbiyesi altında bulunmak gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt