Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şehirlerimizin meşhurları (1 Kullanıcı)

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
ben de mevlana diyarı KONYAda yaşıyorum
tabiki en büyük güzelliği HZ MEVLANA ile aynı şehirde olmak
allah şefaatinden mahrum etmesin

lezzet olarakta etliekmeği meşur

aminn
ayrıca mevlana şekeride meşur onuda unutmayalım KONYA lı olarak
güzel Türkiyemde gezip görmek istediğim o kadar çok yer varki inşaallah birgün nasip olur:)

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim çok güzel olmuş ya bu konu ben çorumluyum çorumun leblebisi meşhurdur bir sürü çeşidi vardır kurana sewdalı ağbimin dedi gibi kuruyemişin her çeşidi vardır ayrıca hamur işleri çok güzeldir hingal,katmer,yanıç,gözleme,çörek,su böreği haliyle hamur işlerini yedikleri için bayanları biraz kiloludur ben hariç bi ben beceremiyorum kilo almayı.).)

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim çok güzel olmuş ya bu konu ben çorumluyum çorumun leblebisi meşhurdur bir sürü çeşidi vardır kurana sewdalı ağbimin dedi gibi kuruyemişin her çeşidi vardır ayrıca hamur işleri çok güzeldir hingal,katmer,yanıç,gözleme,çörek,su böreği haliyle hamur işlerini yedikleri için bayanları biraz kiloludur ben hariç bi ben beceremiyorum kilo almayı.).)
as kardeşim katmer su böreği bizde yaparız ama sizinki ile farklımı bilmiyorum selametle

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Ayşe şu an Erzurum da olmak istemişsin. Bende senin bir ablanım istediğin an seni misafir edebilirim. Başım üstünde hepinizin yeri var. Gerçekten samimiyetimle söylüyorum. Selametle kalın

gercekten mı canan ablacım.ıste sızın boyle candan olusunuz benı mest edıyor.cok ozledım erzurumu gercekten.cok da sevıyorum.ınsalllah oraya atanırsam,ya da bırsey vesıle olur da gelebılırsem, gorusuruz neden olmasın kı.
sızı tanımak cok cok mutlu eder benı.Hayırlı gunler.

Selametle....

yılmazcan

Kayıtlı Kullanıcı
Kimse yok Nevşehir den
Ben kısada olsa anlatayım
Biliyorsunuz Nevşehir denilince akla Kapadokya gelir.
Yerin üstünde peri bacaları
Yerin altında yeraltı şehirleri
Şehrim olduğu için söylemiyorum tek kelime ile muhteşem.
Görmek lazım. O havayı teneffüs etmek lazım.
Yerin yedi kat altı. Daha açılamayan katlar var.
Akşam güneşin batışını peri bacalarında izlemek lazım.
Avanos ta çanak çömlek yapımını görmek lazım.
Nar kasabasında tandır fasülyesi yemek lazım.
Ürgüp te bağ bozumunu görmek lazım.
Daha neler neler
Nevşehir i görmek lazım.

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
CANAN25´isimli üyeden Alıntı
bende size dadaşlar şehri Erzurum dan bahsedeyim. Bilirsiniz doğunun en soğuk memleketidir. Kışın -15 altına hiç düşmez sıcaklık. Hele Şubat ve Mart aylarında geceleri -40 bile olur soğuğumuz. Yinede bizler alışığız bu soğuğa çünkü bizler soğuk şehrin sıcak kanlı insanlarıyızdır. Biliyorsunuz Üniversiteler arası Dünya Kayak şampiyonluğu 2011 yılında Erzurum Palandakön de olacak Şu an dünyanın en büyük kayak pistine sahip dağlarımız var. Yemeklerimize gelince, çağ kebabımız, kadayıf dolmamız ve su böreğimiz meşhurdur.Tabi bunlar aklıma gelenler aklıma geldikçe yazmaya çalışırım. Unutmadan söyleyeyim. Yazın yaşanacak tek şehir Erzurum diye düşünüyorum. Çünkü serin ve hoş bir havası var.

s.a. canan 25 kardeşim ayrıca yapılışı bize has yoğurt çorbamız meşhur.
selam ve dua ile............

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Kimse yok Nevşehir den
Ben kısada olsa anlatayım
Biliyorsunuz Nevşehir denilince akla Kapadokya gelir.
Yerin üstünde peri bacaları
Yerin altında yeraltı şehirleri
Şehrim olduğu için söylemiyorum tek kelime ile muhteşem.
Görmek lazım. O havayı teneffüs etmek lazım.
Yerin yedi kat altı. Daha açılamayan katlar var.
Akşam güneşin batışını peri bacalarında izlemek lazım.
Avanos ta çanak çömlek yapımını görmek lazım.
Nar kasabasında tandır fasülyesi yemek lazım.
Ürgüp te bağ bozumunu görmek lazım.
Daha neler neler
Nevşehir i görmek lazım.

evet abi tek kelime ile görmek lazım Rabbim bana nasip etti gördüm.yazın peri bacalarının içi buz gibi serin oluyor.yeraltı şehri muhteşem.Avonos ise mükemmel bizde yapmaya çalıştık ama olmadı ustalar çok güzel yapıyorlar.soal abicim Allah razı olsun verdiğin bilgiler için

havva362

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.samsundayasamak.tr.gg
ŞANLIURFA ya gittim lahmacunu yedim ama nasıl yedim bana sor ayran olmasa yiyemezdim herhalde canım (bende acı pek yiyemem)

şanlıurfaya gidince normal lahmacun yiyeceksin acılısından değil
zaten onların normal lahmacunları bizim acılı olsun diye özel istediğimiz lahmacunlar gibi...:)

Kahramankentli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim bu sayfada kim hangi şehirden ise ve şehirinin meşur olan yiyeceğini vs lerini yazsın.
ilk olarak ben başlayayim
Kahramanmaraş
dondurma,tarhana,kırmızı biber
41%20mara%C5%9F.jpg

tarhana_09.jpg

kirmizi_biber_sorunlari_clip_image010.jpg

Maşallah bir hemşehrim daha varmış...

bir kaç resimde ben ekleyeyim..

yicekler2iu3.jpg

Kahramanmaraşımıza has pul ve toz biberimiz..

yicekler21sh3.jpg

Kahramanmaraşın vazgeçilmezlerinden evlerimizin kışlık ve yazlık zahiresi Meşhur tarhanası..

yicekler24sp0.jpg

buda tarhana firiğidir tarhananın kurutulmadan önceki hali ekşi ve iştahları açan bir lezzeti vardır yiyen bir pişman yemeyenler ise bin pişman olur..
yicekler7tm1.jpg

Döğme dondurmasını tanımayan yoktur sanırsam Maşallah dünya da ün yapmıştır Kahramanmaraş döğme dondurması..
marascaregi.jpg

Kahramanmaraş`ın geleneksel yiyeceklerinden olan çörek, özellikle Ramazan ayında daha çok tüketilen hamur işi. Tatlısından, tuzlusuna çeşitli şekillerde satışa sunulan çörek, evlere misafir olarak gelenlere hoşafla birlikte ikram ediliyor.
eskilerde sadece Ramazan bayramında evlerde hazırlanıp mahalle pide fırınlarında pişittirilirdi.
ama son 10,12 senedir yılın oniki ayı mevcuttur hazır satışa sunulmaktadır..

Selam ve dua ile...

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli ablamız...
Oranında HÖŞMERİM tatlısı meşhur değil mi?:a11::a32::a31:

Evet kardeşim,kolonyası,Susurluk ayranı,Manyas peyniri,Kuş Cenneti,belkide aklıma gelmeyen daha birçok şey diyecekken,ılıca ve kaplıcalar,her ne kadar tanıtım eksikliği olsada rağbet görüyor.Güzel yurdumuzun her bir köşesi ayrı bir Cennet,RABBİM dahili ve harici düşmanların şerrinden muhafaza eylesin.
Selam ve Dua ile

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
oturdugum yer kocaeline bağlı kucuk bir ilce pişmaniyemiz meshurdur bizim bildik uzerine birde ilcemizinde barış manconun şarkısında bile gecen sepetlerimiz meshurdur:) ama cok azaldı
bursalyım :) şeftalimiz ulucamimiz iskenderimiz kestane şekerimiz meshurdur bilindik uzere :)

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
şanlıurfaya gidince normal lahmacun yiyeceksin acılısından değil
zaten onların normal lahmacunları bizim acılı olsun diye özel istediğimiz lahmacunlar gibi...:)
evet ablacım ya mecbur yiyeceksin Alahtan ayranla falan yiyosun yoksa yanarız mazallah:a21:

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah bir hemşehrim daha varmış...

bir kaç resimde ben ekleyeyim..

yicekler2iu3.jpg

Kahramanmaraşımıza has pul ve toz biberimiz..

yicekler21sh3.jpg

Kahramanmaraşın vazgeçilmezlerinden evlerimizin kışlık ve yazlık zahiresi Meşhur tarhanası..

yicekler24sp0.jpg

buda tarhana firiğidir tarhananın kurutulmadan önceki hali ekşi ve iştahları açan bir lezzeti vardır yiyen bir pişman yemeyenler ise bin pişman olur..
yicekler7tm1.jpg

Döğme dondurmasını tanımayan yoktur sanırsam Maşallah dünya da ün yapmıştır Kahramanmaraş döğme dondurması..
marascaregi.jpg

Kahramanmaraş`ın geleneksel yiyeceklerinden olan çörek, özellikle Ramazan ayında daha çok tüketilen hamur işi. Tatlısından, tuzlusuna çeşitli şekillerde satışa sunulan çörek, evlere misafir olarak gelenlere hoşafla birlikte ikram ediliyor.
eskilerde sadece Ramazan bayramında evlerde hazırlanıp mahalle pide fırınlarında pişittirilirdi.
ama son 10,12 senedir yılın oniki ayı mevcuttur hazır satışa sunulmaktadır..

Selam ve dua ile...

oooooooooo bi hemşehrim daha çıktı.çok güzel anlatmışsın kardeşim ben unutmuştum çöreği yazman çok iyi oldu.selametle kal

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Evet kardeşim,kolonyası,Susurluk ayranı,Manyas peyniri,Kuş Cenneti,belkide aklıma gelmeyen daha birçok şey diyecekken,ılıca ve kaplıcalar,her ne kadar tanıtım eksikliği olsada rağbet görüyor.Güzel yurdumuzun her bir köşesi ayrı bir Cennet,RABBİM dahili ve harici düşmanların şerrinden muhafaza eylesin.
Selam ve Dua ile

amin ablam Balıkesir çok güzel bi şehir küçük ama çok şirin bi şehir görülmeye değer

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
oturdugum yer kocaeline bağlı kucuk bir ilce pişmaniyemiz meshurdur bizim bildik uzerine birde ilcemizinde barış manconun şarkısında bile gecen sepetlerimiz meshurdur:) ama cok azaldı
bursalyım :) şeftalimiz ulucamimiz iskenderimiz kestane şekerimiz meshurdur bilindik uzere :)
Kocaelini görmedim ama Bursa yı gördüm anlatmak ile anlatılmaz görmek lazım çok güzel bi şehir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt