huzunlu_gurbet
Kayıtlı Kullanıcı
RE: ...Seccadem...
ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA ILE B)B)B)B)B)B)B)B)B)
huzunlu_gurbet yazdı:
isramirac yazdı:
sa ya secade bir bez parçası kiyamet gönü allahın huzurunda nasıl şahitlık yapacak biraz döşünürmüsün?
nurullah_55 yazdı:
aslında sen kendine sor Allah bez parçasının sana şahitlik yapacağına delil göster bakalımAllah sadece muhammed a.s insana işlediği amele göre sana şaitlik yapacaığını buyuruyor.ama bez parçası hakkında hiç bilgi yok bunlar uydurmadır.sana bir uyarı ben secade olsam bu halinden dolayı sana şahitlik yapmam
wesselam
muvvahid yazdı:
Rasulullah'ın Şefaati:
sadberrak ve saz ekibi...
değişik nick'ler ile sitede yer tutmuşsunuz...nurullah 55.... isramiraç,,, muvahhid... zeyd 65
deve kuşu gibi kafanızı kuma gönsenizde kim olduğunuz aşikar...
ve çok komik görünüyorsunuz....!
yakında yine görünmeyeceksiniz...!
zeyd65 yazdı:
sayın ıshak yakup sana da ınandıgın seyhler gıbı ilham mı geldı yoksa yazılan konulara syhlerınızın kıtaoplarından delıl getıremedıgınız ıcın karalama yapmaktan baska bır sey yapmıyorsunuz sana delılle konusalım desem kendı karakterını ortaya koyacak sın ve delılsız karalama yapacaksın senın bılgının hıc olmadıgını dusunuyorum ve bır ıse yaramadıgınıda dusunuyorum muhalefet edecek kadar bıle bılgın yok anca bos konusmalar asıl sen komık gorunuyorsun
ayrıca ey akılsız ve kor arkadasım benım yazdıgım yazılarda delılsız bıse bulamassın ben sızın gıbı ılham dıye kafadan atan seyhlerınızın kıtaplarından delıl vermedım kuarn ve sunnetten delıl getırdım aksını ıddıa edemessın cunku cahıl mahlukun tekısın sen
zeyd65 yazdı:
fatih sultan mehmetki islamın kanunlarıyla hukmeden bir komutan ve sultan islamın ahkamını yer yüüznde hakim kıllmak insanları şeriatla yönetmek için canını malını ortaya koyan bir insan
sen ki tağuta kul kolesin hayatının ihtilaflarında senin hakemin senin gibi bir insan
ama fatihin hakemi Allah ın kanuydu şimdi söyle senmi yoksa fatihmi sen nerde fatih nerde aranızdaki fark ı ben sana söyledim işte ne zaman ki sende senin gibi insanların beyin urunu olan kanunlarını sistemlerini redetin ve ihtilaf vukuunda fatih gibi sadece Allah cc hakem tayin ettin Allah ın şeriatının yer yüzünde hakim olması için çalıştın o zaman sen fatihler gibi olursun
sen bunu muvahide yazmıştın peki benim ismim neden orda geçiyor
---------------------------------------------------------------------------------
değişik nick'ler ile sitede yer tutmuşsunuz...nurullah 55.... isramiraç,,, muvahhid... zeyd 65
------------------------------------------------------------------------------------------------------
bunu ben yazmadım her halde
fatih sultan mehmet han'a yapmış olduğun methiyeye benim bir itirazım yok ki..!
ben sana fatihte bir mürid'ti diyorum, oda bir mürşide rabıta yapıyordu diyorum, oda mürşidinin sözünden dışarı çıkmıyordu diyorum... sen bana martaval okuyorsun.. şimdi bana söyle fatih sultan mehmet han müşrikmi..? değilmi...?
tarikat konusunda fatih ile aynı olmamıza rağmen(onun mürşidine ittibası bizim mürşidimize ittibamızdan çok daha ileriydi) eğer fatih müşrik değilse (ki; asla değil..!), biz niye müşrik oluyoruz...? onun mürşidi onun tağutu değilse (ki; asla değil..!), bizim mürşidimiz niye tağut oluyor...
saçmalıyorsunuz...
zeyd65 yazdı:
sen herkesi kendin gibi beyin sizmi zan ediyorsun iman sahibi olanlar tek vucud gibidirler sen de o inam sahiplerini tek bir kişi olarak görüyorsun
buda sizin küfürde tek milet olduğunu gösteriyor
sadberak arkadaş sizin ilahlarınızın ve sizin gerçek maskesini düşürdü vebütün küfür şirk pisliklerinizi ortaya koydu ama malesef hakkın ortaya çıkmasını istemeyenler onu siteden sildiler bir sadberrak silinir bin sadberak gelir hakkı söyleyen sadberaklar her yerde var
merak etme
küfürde tek millet olduğunuz için hakkı söyleyenleri aynı sanırsınız bunu unutun galiba hak birdir hak sözde birleşenlerin söylemleri hep aynıdır
evet aynen sizin gibizeyd65 yazdı:
rasülüllah (sav) ; "çoğunluk" derken insanların içindeki çoğunluk demiyor ki;
netekim; "asr" suresinde insanların çoğunluğunun hüsranda olduğu rabbimiz tarafından açıklanmıştır...
cevap
asr süresinin manası böyledir
1-Asra andolsun ki.
2- İnsan mutlak hüsrandadır.
3- Ancak iman edenler, iyi işler yapanlar, birbirlerine hakkı ve sabrı öğütleyenler bunun dışındadır.
Demek ki yegane kurtuluş yolu imandır. İyi iş yapmaktır, birbirine hakkı tavsiye etmek, sabrı tavsiye etmektir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ehli sünnet alimlerinin çoğunluğundan bahs ediliyor... bu benim yazımda gayet açık. ama sizin maksadınız, "üzüm yemek dağil bağcıyı dövmek" ise, biz sizinle anlaşamayız
-------------------------------------------------------------------------------------------------
cevap
yazılarını iyice kontrol edersen ölçü olarak çoğunluğu ve kalabalığı ölçü kabul ettiğini görürsün yazılarımı iyice kontrol ettim ne ilkinde nede ikincisinde kalabalık derken insanların değil,,ümmetin kalabalığı yazmışım ama siz anlama özürlüsünüz...
yinede iyi en azında çoğunluğun ölçü olmadığını anladın deme ki insanların sayısı ölçü değil miş ölçü kuran ve sünnettir. yaaa ne demezsin üstün ilminle bizleri aydınlattın..... benim kuran ve sünneti bırakalım kalabalığa bakalım dediğimi veya böyle düşündüğümü nerden çıkardın... ümmet ulemasının görüşlerine gelince; tabiki ölçüdür.. hamde şeriatin 3, derece ölçüsüdür..
Eğer farklı yolar bırakılırsa sadece delil olarak kuran ve sünnet alınırsa tabiki anlaşılır amacım bağcıyı dövmek değil bağcıya hakkı bildirmektir. farklı yollar dediğin nedir..pek anlamadım. sadece kuran ve sünnet söylemi ile yola çıkıyorsunuz. fakat her tarafınız ceryan yapıyor.. bana kurandan namaz kılmanın tarifini, sabah namazının kaç rek'at olduğunu bulurmusunuz ben bulamadımda bunlar sünnet ile sabittir değilmi..? sünnet ne ile sabittir alimlerin kitapları ile değil mi..? islam ulemasını ve kitaplarını yok saydığımızı varsayalım,
nerde sünnet...sakal bırakmanın sünnet olduğunu orucun imsak ile başlayıp iftar ile bittiğini nerden bilecektik...bilemezdik
o savaş açtığınız alimler'in kitapları ile islamı yaşıyoruz. onlar olmasaydı ne kurandan enlardık nede sünnetten (sadece kur'an ve sünnet diyerek ulemayı ve kitaplarını yok sayıyorsunuz) --------------------------------------------------------------------------------------
yani zeki bir müslüman islam ulemasının çoğunluğunun kabul ettiği, tarikat mezhep ve rabıtayı kabül eder ( velev ki; anlamasa bile)
cevap
tarikat in anlamı bildiğim kadarıyla doğru bir yol anlamındadır mezhepler ise meşhur olan 4 imamın görüşleridir maalesef bu imamların hiçbiri rabıtayı kabul etmemiştir İslam ulaması denince sait nursi m Arabi b bestami c romi kast ediyorsun herhalde bunlar zaten vahdeti vucudun inancını taşıyan kimselerdir kul rabdir rabde kuldur vücudun hakikisi yaradanın vücuduyla aynıdır diyenlerdir bunlar İslam alimleri değil bunlar ın kimin alimleri olduğu inş müsaade edilirse sana anlatırım delilleriyle benim kastettiğim dört mezhep alimleridir bunlar rabıtayı benimsiyorlarsa veya tavsiye ediyorlarsa onların bu konudaki görüşlerini bizimle paylaş bekliyorum kaldı ki sen rabıta hakkında icmanın olduğunu da söylüyorsun icmayıda bizimle paylaş bilelim kimler icma etmiş mezhep imamlarının rabıtayı kabûl etmediğine delilin varmı...? varsa yaz ben yazmıyacam nasılsa kabul etmeyeceksin icmamı istiyorsun
; ibn-i tymiyye, ibn-i kayyim, cemaleddin-i efgani, şeyh muhammed abduh, şeyh muhammed rıza, abdilmümin el meraği, şeyh abdülmecid selim, şeyh mahmud seltüt, şeyh tantavi cevheri, şeyh muhammed abdurrazik paşa, hüseyin heykel paşa, dr.muhammed zeki mübarek, ferit vecdi, abbas akkad, ahmed emin, dr. taha hüseyin, kasım emin, mevdudi, seyyit kutup,hüseyin cozu bu ismi geçenler dışında kalan bütün islam alimleri...aksini iddia ediyorsan isimlerini yaz..----------------------------------------------------------------------------------------------------------
siz illede azınlık olarak kalacağız derseniz... sizden daha azınlık cemaatler var fakat bunların allah ve peygamber ile pek alaksı yok...
cevap
azlık veya çokluk hiçbir zaman bizim için ölçü değil bunu sen kendine delil almıştın yazılarını iyi okuyan kimin azlık veya çokluğu delil aldığını görür bizim için ölçü kuran ve sünnettir bunu yukarıda açıklamıştım
bunu baştada söyledim ve gene söylüyorum
hakka bağlı kalacak az bir topluluktan ben değil Allah rasulu söylüyor tarihi iyi okursan tarih boyunca gerçek hak üzerinde olanların sayısının az olduğunu görürsün mesela nuh as kavmi Salih as lut as ad kavmi semud kavmi bunlar gibi inananların sayısının az olduğu gösteren çok delil var evet bende aynısını söylüyorum insanlar içinde iman edip salih amel edenler her zaman azınlık... fakat islam alemi içinde de sapıklar her zaman azınlıktır dünde, bugünde, yarında bu hep böyle olacak.! (rasülüllah böyle buyurdu.) yani ihli islam içinde savunduğunuz fikirlerinizi her zaman azınlıklar savunacak... buna rağmen bazı hak üzerine olmayan halklar tarafında sapık görünen az topluluklarda var mesela hz aliye tapanlar gibi dikat edersen vücudçular bile bunları sapık görürler
hakkın hükmünü yer yüzünde hakim kılmak için çalışanların sayısının çokluğu tabi ki bizi memnun eder son cümlenize her zaman kayıtsız ve şartsız destek veririz
Allahın hükümleri;
bir müslümanın, allahın hükümleri dışında bir hüküm ile yönetilmeyi istemesi imkansızdır..ve şunu bilinki "allahın hükümleri ile yönetilmeyi" en çok tarikat ehli olanlar ister..
Cevap
bir müslümanın, allahın hükümleri dışında bir hüküm ile yönetilmeyi istememesi yeterli değil bunun yanında küfür düzeninin yıkılması için elinden geleni yapması lazım ve hiçbir zaman oylarıyla veya başka bir şekilde bunlara yardım etmemesi lazım bunların partilerine meclislerine üye olmaması lazım Allah resulünün yaptığı da budur
şimdi sana sorayım sen bunlara oy vermiyor musun malın gittiğinde onların mahkemelerine başvurmuyor musun onlardan hakının geri verilmesi için hüküm istemiyor musun miras gibi konuları onların kanunlarına göre haletmiyormusun sen asla oy verme ve bir hukuki işin olduğunda asla bunların mahkemelerine baş vurma peki bu düzenin yıkılması için parlak bir fikriniz varmı yıllardır bunları söyleyip meydanlarda, cuma namazlarından sonra bağırıp çağırmaktan, hilafet (hizbut-tahrir) broşürleri dağıtmaktan başka elle tutulur gözle görülür bir icraat yaptınızmı..?diyelimki bunları yapmıyorsun Allah ın şeriatından başka şeraitlere yani mahkemelere başvurmuyorsun peki başvuranları red etmişmisin bunların partilerine meclislerine parlamentolarına üye olan millet vekili olan veya başbakan olanları ret etmişmisin redetim diyorsan ne mutlu ama yok diyorsan bu demokrasi veya özgürlük dinimi her ne ise bu dinlere tabi olanların ve bunun yanın dada İslam ı savunan kişi nasıl Müslüman olur açıklaman lazım.. bir insanda 99 tane küfr alemeti olsa 1 tane iman alameti olsa onun imanlı olduğu hüsnü zan edilir biz bunu yapıyoruz
adetlere gelince tabiki İslam a aykırı olmayan adetleri rasulullah aynen devam etmiştir
İslam a aykırı olan adetleri ise kaldırmıştır
----------------------------------------------------------------------------------
benim mürşidim..; "4000'in üzerinde sünnet-i seniyye vardır. benim bunlardan 3 tanesini terk ettiğimi gürürseniz benim peşimi bırakın" buyurur... islamda allah ve rasülünden başkasına ittiba edilmez/uyulmaz derseniz. rasülüllah buyurmadımı; ashabım gökteki yıldızlar gibidir hangisine uysanız kurtuluşa erersiniz.. veya veda hutbesinde meşhurdur... "burada olanlar olmayanlara ulaştırsın" şimdi söyleyin mürşidim bana diyor ki; "işrak namazı rasülüllahın sünnetidir bunu kıl" kılmayayım mı?... yahut kılarsam allaha değilde mürşidime mi ibadet etmiş olurum... bu sadece bir örnek... mürşidim bana diyor ki; "her gün en az 5000 kere allah lafzı ile mevlayı tesbih et...
cevap
Allah rasulu zenci bir köle emir olarak başınıza geçse bile ona itaat edin
Hz ömer bir gün cemaate seslenerek Allah ın emirlerine uygun hareket etmesem ne yaparsınız
Bir sahabe ayağa kalkarak seni kılıcımla düzeltirim der ve hz ömer Allah a hamd olsun ki beni kılıcıyla düzeltecek kişiler daha var der bundan şu anlaşılır sadece emire veya alim dediğimi,z kişilere onlar Allah ın emirlerine uydukları müddetçe itaat vardır bunun dışında itaat yok eğer itaat olursa kişinin zatı için itaat etmiş olursun oysa zatı için itaat edilen sadece Allah tır
Rasululahın sahabelerine ve onun yolundan giden islam alimlerine itaat farzdır onların söylem ve eylemleri Allah ın emirlerine uyduğu müdetçe bunun dışında itaat yok sadece Allah a itaat var
Senin şeyhin beni rabıta yaparak yani beni düşünerek Allahı hatırla derse halt etmiştir
Çünkü Mekke müşrikleri Salih kişilerin putlarını yaparak biz onlara bakarak daha iyi Allah a ibadet ediyoruz dediler burada yine aldatmaca yapıyorsun mekke müşrikleri biz putlara bizi allaha yaklaştırsın diye dua ediyoruz diyorlardı onlar hiçbir zaman biz putlara bakarak allaha daha iyi ibadet ediyoruz demediler ayrıca onlar efendimizi ve allahın hak olan dinini kabul etmiyorlardı oysa biz allahın hak dinin peygamberini kabül ediyor ve onun getirdiği şeriatin dışına çıkmıyoruz ve Allah rasulu hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsine birden savaş açtı
---------------------------------------------------------------------------------------------------
veya 5000 kelime-i tevhid ...şimdi ben bunları yapınca allah'a mı? yoksa mürşid'ime mi? ibadet etmiş olurum.. insaf ile konuşun..
------------------------------------------------------------------------------------------------
cevap
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim "Lâ ilâhe illallah" derse ve Allah’tan başka tapılanları reddederse malı ve kanı haram olur. Onun hesabı Allah-u Teâlâ'ya aittir." (Müslim İman bah.)
tevhid kelimesini Allah ın emri olduğu için söyleyip gerekenlerini yapmak ibadettir
fakat mürşidim söylememi emretiği için söylüyorum demek tabi ki mürşide ibadettir sen camide okunan ezanı duyup, namaza gittiğin zaman müezzine veya imama ibadet ediyorsun o halde
senin mürşidin acaba bu kelime i tevhidin kuru bir kelime olmadığını
bunu kuru kuru söyleyen herkesin Müslüman olmadığını
bununda şartları olduğunu bu kelimenin gerektirdiği şeyleri yerine getirmeyen kişi bunu günde 5000 değil 500.000 defa söylese bu kelime ona hiçbir fayda sağlamayacağını
bu kelimeyi söyleyen kişinin küfre karşı savaş açtığını ve mücadele etmesi gerektiğini de anlatıyor mu acaba yok sadece söyleyin diyor başka hiçbir şeye karışmayın diyor.. güldürme adamı ciddi ol
zannetmiyorum anlatıyor desen o zaman bu kelimenin manasını ve gerektiği şeyleri senden sorarım sor bakalım googleden arar bulurum tıpkı senin yaptığın gibi
99 taneli tespihi elinde düşürmeyen günde belki hesapsız kelime i tevhidi söyleyen ve camilerin köşelerini işgal eden ne adamlar vardır ki hayatların da ise tağuta kul köledirler Allah ın kanunlarını savunanlara irtica derler sen caminin bir köşesinde oturup tesbih çekmeyi kolay bir işmi sanıyorsun. denesene bir gün bir öğle namazında camiye girde ikindiye kadar tesbih çek bakalım..efendimiz bir savaştan dönerken küçük cihattan büyük cihada gidiyoruz buyurmadımı, allah rasülü ile beraber, müşriklere savaş açmaktan daha büyük cihad nedir.. broşür dağıtmakmı?
------------------------------------------------------------------------------------
ebu yezid bestami....
bu sözünü manevi bir hal üzerine iken söylemiştir bu hali ne siz nede ben anlayabilirim...
kendisi bu sözü söyledikten sonra (içinde bulunduğu manevi halden çıkınca) talebeleri ve müridleri kendisine; "hoca efendi siz az önce subhani... dediniz" dediler ve beyazıd-i bestami onlara evlatlarım ben doğru söyledim ben sizin rabbinizim(haşa) demedi...! "evlatlarım bir daha öyle dersem kılıçlarınızı çekin ve beni hemen öldürün..."dedi
hallacı mansur (k.s.) "enel hak" dediği için idam edilmiştir çünkü şeriat zahire bakar ve bu idama; ne kendisi, ne müridleri, ne başka tarikat ehli mürşid'ler, nede bugün ki, tarikat alimleri karşı gelmediler...,uygundur dediler...
---------------------------------------------------------------------------------------------
cevap
kefere hallaç için şeriat zahire bakarda şeriatın zahiri kefere beyazit için geçerli değilmi bu sözleri iyi düşün bakim sen bunları kabul edermisin ben Allah ın kendisiyim diyen ler için şeriat bir hüküm vermiyor mu bak ne diyor
bana hitâb ettî: "Bâyezîd! Sen müstesna onlann tümü benim halkı mdır. Ben de evet Senim,sen de ben (Sehlegî, 153)
Kendimi tenzîh ederim, kendimi tenzih ederim; ben en yüce olan Rabbimin kendisiyim!..»
kefere Allah la konuştuğunu ve onun tahtında oturduğunu bile söylüyor
Bunun sapıklıkları bununla sınırlı değil ki
Siz hala bunun neyini tartışıyorsunuz her şey ortada daha bunlar gibi bir sürü sözleri var istersen hepsini asayım oku hüküm vermede acele etme nasılsa mahşer çok yakın yakında bahs ettiğin adamların ne olduğunu hep beraber göreceğiz
-------------------------------------------------------------------------------------------
muhiddin-i ibn-i arabi' ye gelince;
kendisinin bazı sözleride şeriata muhalifti, imam'ı rabbani onun hakkında bazı fikirleri ters olmasına rağmen kendisini makbul kullar arsında müşahede etmekteyiz der.
kitapları bu yüzden dolayı pek tavise edilmez...
cevap
**** Arabi şöylediyor
«Kendimi tenzih ederim, sânım ne de yücedir!» «Eşyanın ta kendisi olduğu halde eşyayı izhâr eden Allah'ı tenzih ve teşbih ederim.» «Doğrusu sonradan meydana gelen mahlûkatm vücudu, Yaradanın vücudunun aynıdır.» «Kul Rab'dir; Rab de kuldur. Keşke bilseydim mükellef olan kimdir?»
imam rabaniyi tanımıyorum eğer bu sözlere rağmen **** arabiyi makbul olarak görüyorsa oda kendisini Allah gören Arabi gibidir hiçbir farkları yok islam aleminde; imam-ı rabbaniyi tanımayan pek azdır eserleri her yerde bulunabilir.. ve görüşlerini kendisinden sonra gelen bütün imamlar tarafından kabul görür teymiyye mevdudi ve kutup hariç onlar kendilerinden başka hiç kimsenin görüşünü kabul etmezler tıpkı sizin gibi ne kadarda birbirinize benziyorsunuz ---------------------------------------------------------------------------------
rabıtaya gelince;
rabıtayı tarif etmek, baklavayı tarif etmek gibidir, hiç baklava görmemiş birisine; "hamuru üst üste koyup arasına ceviz koyuyorlar fırında pişiriyorlar sonrada üzerine şekerli su döküyorlar...işte baklava budur" desen baklavadan ne kadar anlamış olursa sende rabıtanın tarifinde o kadar anlarsın...nasıl ki baklavanın şeklini anlatırsın ama tadını anlatamazsan rabıtanında sadece yapılış şeklini anlatabilirsin ama mahiyetini tadını asla anlatamazsın...rabıtanın yapılış şeklinide burada anlatmama gerek yok zira yapılış şeklini sen benden daha iyi biliyorsundur..
----------------------------------------------------------------------------
cevap
cennet nimetlerini hayal ederek rabıtayı tarif ediyorsun ama maalesef rabıta o değil bunu istersen senden başka rabıta yapanlara sor o değilse nedir.. maşaallah, sen rabıtayı hiç yapmadan benden daha iyi biliyorsun demekki birde rabıta yapsan neler olacak..ama rabıtadan gaye asla mürşide ibadet değildir.. insan kalbi ve beyni asla boş durmaz her daim bir şeyler ile meşguldür...madem öyle; masiva ile meşgul olacagına, mevlanın bir dostu ile meşgul olsun. bu müride bazı işlerde kolaylık sağlar..
cevap
sizin kalbiniz ve beyniniz asla boş durmaz sürekli şeyhinizi düşünür rabıta yaparsınız onun kıyamete size şefaat edecek ve sizi cehennemden kurtaracağınızı zannediyorsunuz onun için namaz sonrası iki rekat namaz bile şeyhiniz için kılarsınız hiç böyle birini gördünmü yoksa yine tahminmi ediyorsun bunun içinde İslam ulemasının icması bile var diyorsunuz hangi içmadan bas ediyorsunuz bestami Arabi sait nursimi icma etmiş doğru diyorsun bu icma onların icması - ehli sünnet alimlerinin icması değil ehli sünnet icmasını söyleyinde bizde öğrenelim. yoksa bunlarmı ?..ibn-i tymiyye, ibn-i kayyim, cemaleddin-i efgani, şeyh muhammed abduh, şeyh muhammed rıza, abdilmümin el meraği, şeyh abdülmecid selim, şeyh mahmud seltüt, şeyh tantavi cevheri, şeyh muhammed abdurrazik paşa, hüseyin heykel paşa, dr.muhammed zeki mübarek, ferit vecdi, abbas akkad, ahmed emin, dr. taha hüseyin, kasım emin, kalsın ben almayayım..------------------------------------------------------------------------------------------
ve bizim mürşidlerimiz ile olan yarenliğimiz her zaman yan yana olmanın imkansızlığından dolayı rabıta'yladır ....
----------------------------------------------------------------------------------------
cevap
Mekke müşrikleride onların içinden Salih olan lar öldüklerinde onların heykellerini yapıp biz bunlara bakarak takvalarını göz önüne getiriyor ve daha ihlaslı bir şekilde Allah a ibadet ediyoruz bu şekilde daha çok Allah a yaklaşıyoruz bunlar Allah katın da bizim şefaatçılarımızdır derlerdi buna yukarıda cevap vermiştim
Şimdi söyle senin bu sözünle Mekke müşriklerinin yaptıklarının arasında bir fark var mı
fark yok. çünkü fark benzerlikleri olan şeylerin birbirine kıyaslarında söz konusu olur bizim mekke müşrikleri ile hiçbir benzerliğimiz yok ki. farkımız olsun
3 - Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
"Allah’ı bırakıp da kıyamet gününe kadar cevap veremeyecek olan, kendisine yapılan dualardan habersiz kalan şeylere ibadet edenlerden daha sapık kim olabilir?" (Ahkaf: 5)sadakallaülazim
"Allah’ı bırakıp da sana ne fayda ne de zarar veremeyecek şeylere ibadet etme. Eğer bunu yaparsan sen de zalimlerden olursun.
Allah seni bir zarara uğratırsa onu senden kaldıracak ancak O’dur. Sana bir iyilik dilediği takdirde O’nun nimetini engelleyecek bir kuvvet de yoktur. O, bunu kullarından dilediğine eriştirir. O, Gafur’dur, Rahim’dir." (Yusuf: 106-107) bunu yanlış yazmışsın herhalde yusuf suresi 106-107 böyle değil..
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
"İyi bilinmelidir ki halis din Allah’ındır. Allah’ı bırakıp O’ndan başka dostlar edinenler: "Biz onlara ancak bizi daha çok Allah'a yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz" derler. Muhakkak ki Allah aralarında ihtilaf ettikleri hususlarda hüküm verecektir. Şüphesiz ki Allah yalancı ve kafir olan kimseyi hidayete erdirmez." (Zümer: 3) sadakallahülazim bu tehditleri allahtan başkasına ibadet edenler düşünsün. benim öyle bir derdim yok..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
aslında bu mevzu; öyle forum küşelerinde anlatılacak veya anlaşılabilecek mevzu değildir
-----------------------------------------------------------------------------------------
cevap
aslında hakkı isteyenler için bu forum köşelerinde bile olsa çok güzel bilgiler var
hakkı istemeyenler kendi gözleri ile görseler gözleri kalpleri kulakları perdeli olduğu için hakkı kabul etmezler
Yaradan'la buluşma anlarımda, buseler konduruyorsun anlıma. Şairin dediği gibi; "öp beni anlımdan, öp beni seccadem..." Dudakların dokunsun kalbime, ellerim değsin avuçlarına, benim vefalı yârim seccadem...
ÖP BENİ ALNIMDAN .SEN ÖP SECCADEM....
KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL BİR YAZI HAZIRLAMIŞSIN...
ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN...DUA İLE KAL....
Selamın Aleyküm Taşovalı hemşerim...
Siteden uzun zamandır ayrısın herhalde...
Kaan Kardeşin formunda yazınızı gördüm onun için yazıyorum...
İnşaAllah bir sıkıntınız yoktur...Rabbime emanet olunuz...
selamünaleyküm kıymetli değerli kardeşim..
hoş geldin sefalar getirdin..nerelerdeydiniz çok uzun zamandır yoktunuz...
bir çok forum konusu içersinde ''desertrose'' nerde bilen var mı diye seslenişte bulunduk..temennimiz sağlık ve sıhhattinizde bir şey olmamasıydı...inanın burada olduğunuza ALLAH cc rızası için çok sevindim ve memnun oldum....çok şey değişti bakın site içeriği ve yeni daim üyeler...tekrar hoş geldin kardeşim....ALLAH cc emanet olun..selam ve dua ile kalın........
tekrar tekrar hoş geldiniz...selam ve dua ile...:H