idrisyıldırım
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 23 Haz 2009
- Mesajlar
- 24
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 46
Efendim öncelikle mahalle bakkalından 5kg un 1 paket yaş maya alıyorsunuz aldıgınız unu yuğurup hamur haline getiriyorsunuz sonra hamuru oklavayla açıp yufka haline getirip saç'ta pişiriyosunuz pişen yufkayı 2 gün beklettikten sonra yufkalar kuruduğu için üzerine su serpitip yumuşadıktan sonra kare şeklinde katlıyosunuz yumuşayan yufkayı tekrardan açıp boylu boyunca yuvarlayarak topluyorsunuz( halıyı toplar gibi) topladıgınız yufkayı keskin bir bıçakla dolma büyüklüğünde kesip tepsiye diziyorsunuz tabi tepsiye dizmeden önce hazırladıgınız bol sarımsaklı yogurdu tepsinin altına 3,5 ml sürüyosunuz ve yufkayı güzelce tepsiye diziyorsunuz akabinde has inek yağını tavada iyice eritip kalan sarımsaklı yogurtla birlikte tepsinin üstüne döküyorsunuz vede afiyetle yiyorsunuz ... özellikle ramazan ayında dadından geçilmiyor tekrar afiyet olsun