Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sarımsaklı yufkalı yağlı yoğurt (1 Kullanıcı)

idrisyıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Haz 2009
Mesajlar
24
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Efendim öncelikle mahalle bakkalından 5kg un 1 paket yaş maya alıyorsunuz aldıgınız unu yuğurup hamur haline getiriyorsunuz sonra hamuru oklavayla açıp yufka haline getirip saç'ta pişiriyosunuz pişen yufkayı 2 gün beklettikten sonra yufkalar kuruduğu için üzerine su serpitip yumuşadıktan sonra kare şeklinde katlıyosunuz yumuşayan yufkayı tekrardan açıp boylu boyunca yuvarlayarak topluyorsunuz( halıyı toplar gibi) topladıgınız yufkayı keskin bir bıçakla dolma büyüklüğünde kesip tepsiye diziyorsunuz tabi tepsiye dizmeden önce hazırladıgınız bol sarımsaklı yogurdu tepsinin altına 3,5 ml sürüyosunuz ve yufkayı güzelce tepsiye diziyorsunuz akabinde has inek yağını tavada iyice eritip kalan sarımsaklı yogurtla birlikte tepsinin üstüne döküyorsunuz vede afiyetle yiyorsunuz ... özellikle ramazan ayında dadından geçilmiyor tekrar afiyet olsun
 

GEVHER

Yönetici
Katılım
9 Eyl 2008
Mesajlar
3,971
Tepki puanı
2,515
Puanları
163
selamünaleyküm ...

Emeğinize sağlık ,güzel bir lezzet tarifi vermişsiniz.Börek olsun da ne olursa olsun diyenlerdenim...

Tabii yufka açmayı bilmeyenler de aynı tarifi hazır yufkayı tarif ettiğiniz şekilde kesip , fırında pişirdikten sonra yoğurtlama olayına geçebilirler herhalde...

Denemek lazım , kolay ve lezzetli görünüyor.Hepimize afiyet olsun şimdiden.
Hayırlı günler dilerim.
 

atris

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
1,066
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
sanırım bu tarıfte kıymalı sos yok.......
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt