Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Said Nursi'den Öğüt 4.söz (2 Kullanıcı)

HidayetEmin

Kayıtlı Kullanıcı
Bir zaman bir büyük hakim, iki hizmetkarını, her birisine yirmidört altın verip iki ay uzaklıkta has ve güzel bir çiftliğine ikamet etmek için gönderiyor.Ve onlara emreder ki:"Şu para ile yol ve bilet masrafları yapınız.Hem orada ki meskeninize lazım bazı şeyleri satın alınız.Bir günlük mesafede istasyon vardır. Hem araba,hem gemi,hem tren,hem teyyare bulunur.Sermayeye göre binilir."

İki hizmetgar,ders aldıktan sonra giderler.Birisi bahtiyar idi ki, istasyona kadar bir parça para masraf eder. Fakat o masraf içinde, efendisinin hosuna gidecek öyle güzel bir ticaret elde eder ki, sermayesi birden bine çıkar.

Öteki hizmetkar; bedbaht , serseri olduğundan istasyona kadar yirmi üç altını sarf eder. Kumara numara verip ziyan eder,birtek altını kalır.Arkadaşı ona der:"Yahu,şu liranı bir bilete ver.Ta bu uzun yolda yaya ve aç kalmayasın.Hem bizim efendimiz kerimdir; belki merhamet eder, ettiğin kusuru affeder.Seni de teyyareye bindirirler.Bir günde mahali ikametimize gideriz.Yoksa, iki aylık bir çölde aç,yayan, yalnız gitmeye meçbur olursun."

Acaba şu adam inad edip, o tek lirasını bir define anahtarı hükmünde olan bir bilete vermeyip, fani bir lezzet için zevke eğlenceye sarf etse;gayet akılsız,zararlı,bedbaht olduğunu, en akılsız adam dahi anlamaz mı?

İş te ey namazsız adam! Ve ey namazdan hoşlanmayan nefsim!

O hakim ise;Rabbimiz,Halıkımızdır.O iki hizmetkar yolcu ise,biri:sadıkolan namazını şevk ile kılar.Diğeri: Gafil namazsız insandır. O yirmidört altın ise; yirmi dört saat her gündeki ömürdür. O has çiftlik ise; Cennet'tir. O istasyon ise; kabre,mahşere gidecek beşer yolculuğudur. Amele göre takva kuvvetine göre o uzun yolu çeşitli derecede kat'ederler.Bir kısmı ehli takva berk gibi, bin senelik yolu, bir günde keser. Bir kısmıda hayal gibi, ellibin senelik bir mesafeyi bir günde kat eder.

Acaba, yirmi üç saatini, şu kısacık hayatı dünyaeviyeye sarf eden ve o uzun hayatı edebiyeye birtek saatini sarfetmeyen; nekadar zarar eder, nekadar nafsine zülm eder, ne kadar hilafi akıl hareket eder!Zira, bin adamın iştirak ettiği bir piyango kumarına yarı malını vermek, akıl kabul ederse;halbuki kazanç ihtimali binde birdir.Sonra yirmi dörtten bir malını , yüzde doksan dokuz ihtimal ile kazancı muhtemel bir hazineyi edebiyeye vermemek; ne kadar hilafi akıl ve hikmet akıl ettiğini, nekadar akıldan uzak düştüğünü, kendini akıl zanneden adam anlamaz mı?

Halbuki:namazda ruhun, kalbin, aklın büyük bir rahatı vardır, hem cisme de okadar ağır bir iş değildir.

Hem namaz kılanın diğer mübah dünyevi amelleri , güzel bir niyet ile ibadet hükmünü alır. Bu surretle bütün sermayei ömrünü, ahirete mal edebilir.Fani ömrünü, bir cihette ibka eder.
Bediüzzaman Said Nursi

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun hidayet kardeşim cok güzel bir paylaşım risaleinnurdaki en sevdigim bölümlerden bir tanesi anlayana cok şeyler anlatıyor.emegine yüregine saglık kardeşim.selametle kalınız

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Said Nursi efendimiz diyor ki:

" Benden 100 sene sonra MEHDİ gelecek "

"Ben onun müjdecisi ve onun kölesiyim"

100 sene doldu yada dolmak üzre galiba... ?

Zaten Said Nursi onun için tıpkı.

Hz İsa icin Hz Yahyanın zemin hazırlaması gibi...

O da Sanki Hz Yahya gibi çaışmış.

Said nursi kendi ağızıyla demiş:

bende diyorum ki:

önce Allahın kulu
sonra Hz Muhammed (S.a.v) kölesiyim.

Mehdi açıktan gitmeye başlayınca onunda kölesi oluruz.

Şuan Efendi Arzda.

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim çok teşekkürler.selametle kalın.

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir öğüt. paylaşım için teşekkürler

SAMASTRA

Kayıtlı Kullanıcı
Said Nursi efendimiz diyor ki:

" Benden 100 sene sonra MEHDİ gelecek "

100 sene doldu yada dolmak üzre galiba... ?

Zaten Said Nursi onun için tıpkı.

Hz İsa icin Hz Yahyanın zemin hazırlaması gibi...

O da Sanki Hz Yahya gibi çaışmış.

Said nursi kendi ağızıyla demiş:

bende diyorum ki:

önce Allahın kulu
sonra Hz Muhammed (S.a.v) kölesiyim.

Mehdi açıktan gitmeye başlayınca onunda kölesi oluruz.

Şuan Efendi Arzda.

NERDEN ALDIN KARDEŞ BU YAZIYI?Benim bildiğim üstad son müceddid..Ondan sonra müceddid filan gelmeyecek..Zaten gelse ne yapacak?Risale i Nur islamı bütün bütün isbat etmemiş mi?İmanı halletmemiş mi?Daha ne mehdisi müceddidi ?Kusura bakmayın ama ben üstaddan sonra bidaha müceddid geleceğine inanmıyorum kıyamete ne kaldı şunun şurasında ?Size tavsiyem bu konuları anlamak için risale i nur dan istifade edin inşallah..
Tekrar hatırlatayım üstad Son müceddiddir..Ondan sonra müceddid filan yok o kadar...Çünkü hadislerin tabirini göre üstad ahir zaman mehdisine %100 uyuyor..Zaten mehdinin özellikleri arasında mehdiliğini dava etmeyeceğide var..Üstad da etmedğine göre? üstad ben mehdi değilim dediyse bütün bütün yanlış değil çünkü üstadı nur talebeleri oluşturuyor..Yani misal;Googleyee bediüzzaman yazın nur talebeleri çıkar,Nur talebeleri yazın bediüzzaman çıkar..Şahs-ı manevi hesabı...İnşallah yardımcı olmuşumdur..
Selam ve Dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt