Sevgi , sevmek bu kadar mühim demek ki
İnsanlar da hep sevilmek ister , fakat sevmeyi akıl edemezler
Bu nasıl birşey oluyor? yani karşılıklı gibi falan mı? olmaz ki ... karşılıklı olan alış veriş gibi olur???
karşılıksız sevmek olur mu?
Bir adım atmadan gerçek sevgi sınanmadan olur mu?
seviyorum demek iddia olur, bunun bedeli olur MU?
İnsan sevgi üzerine Yaratılmışsa sevmeden durur mu?
kusura bakmayın çok soru geldi aklıma ... aklım almıyor ihtiyacsız olan neden sevgi istesin?
bizim için ise ekmek gibi aş gibi hava gibi , su gibi ... yok ise? Yaradan ne güne duruyor O .cc seviyor olmalı yoksa nasıl katlanmalı?
Sevgiler de katman , katman olur mu ? az , biraz, çok , birçok gibi
Peki kimlere sevgi duymalı? canımızı yakarlar mı?
Yaratılanı sev , yaratandan ötürü sözü kimin hatırına sevmemiz gerektigini söylüyor , Peki ?
neden insanlar kendi gibi olmayanları sevmiyor?
Çocuklar , saf sevgi sunuyor, neden büyüklerin egoları şişiyor?
İnsan dışında canlılar sevgiyi biliyor , insan neden ürküyor? neden korkuyor?
sevmek bu kadar güzel ise neden kimse kimseyi sevmiyor da hep sevilmek? istiyor ...Düşünmem lazım demek ki
messela sinegi sevmek zorundamıyım? şeytanı? olmaz değil mi?
Öyle ise bir yolu olmalı kimleri ne kadar sevebiliriz? o zaman ölçülü sevgi olur mu?
Olmaz ki ölçüyü bilemeyiz bu kalbin işi??? peki kalp niye sever? vs, vs.. bu kadar yeter
Sevmek için kalp lazım , gerisi teferruat ... akıl bu işe ne der?
Çıkarı yoksa red eder, çıkar için sevilirse mesela Allah'ı cenneti verecek diye sevmek olur mu?
Bu mantıksız geliyor bana ... O .cc zaten kusursuz varlık , sevilmeye ihtiyaç hissetmezse , sevilmek isteyen insan olamaz mı?
bu duygu o kadar gerekli ise ? dogrular sevilmez ise , yalancı mı olmak lazım?
İki yüzlüler revacta ise hep tavsiye ise dogruluk kime???
İnsanlar severde Allah .cc sevmez ise ? hadi ayıkla pirincin taşını
Kim sevsin istersen ona dön be insan!
Şimdilik aklıma gelen bunlar ... çevremde hiç namaz kılan yok , nasıl sevecem kendimi mi kandırıcam? bulmadım hala?
Allah .c.c yı dinlemeyen , sevmeyen beni sevse ne çıkar? hiç Öyleyse ????
varsın sevmesinler Allah c.c. sevsin yeter diyesim geliyor .. neyse bu kadar geveelik yeter...
ilginc konularmış , kimse böyle konu paylaşmaz ya neyse