Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap) (3 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap)

S.A.
BEN YENİ SORU SORMAK İSTİYORUM.

Ensârın ileri gelenlerinden bir sahabi. Künyesi, s"Ebu Abdurrahman"dır. On sekiz yaşında müslüman olmuştur. Peygamber Efendimiz'le birlikte bütün savaşlara katılmıştır. Rasûlüllah (s.a.s) onu Muhâcirînden Abdullah b. Mes'ud ile kardeş yapmıştı. Muhammed b. Sa'd:O uzun boylu, beyaz tenli, güzel dişli, iri gözlü, çatık kaşlı ve kıvırcık saçlıydı" diye tanımlamıştır.

K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞİM
SORU HAKKI SENİN BUYUR SORUNU BEKLİYORUM İNŞALLAH.
K.S.E.O.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

MEKKENİN EN VARLIKLI AİLELERİNDEN BİRİNE MENSUPTUR.KABİLESİ EFENDİMİZE MUHALİF OLMASINA RAĞMEN O İLK MÜSLÜMAN OLANLARDANDIR.İSLAM TARİHİNDE İSMİ GENELDE EVİ İLE ANILMAKTADIR.CENNETÜL BAKİDE DEFNEDİLEN SAHABE EFENDİMİZ BEDİR TAYFASININ EN SONUNCUSUDUR.BEDİR TAYFASI ONUNLA SON BULMUŞTUR.
RABBİM BİZLERİ ŞEFAATLARINA NAİL EYLESİN.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Avukat yazdı:
BİLDİM Mİ ARKADAŞLAR,İLK DEFA CEVAPLIYORUM.

maalesef ablam

eyyub el ensari medinelidir.ve ilk müslümanlar arasında sayılmaz.benim sorduğum sahabe efendimiz ilk 15 mümin arasındadır.rivayete göre ilk onda olabilir

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞ
DARUL ERKAM MI ACABA HOCAM
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞ
ERKAM B. EBİL ERKAM MI ACABA HOCAM
K.S.E.O.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
makinaci06 yazdı:
TAMAM SORU GELİYO BAKIN BUDA GÜZEL VE BİLİNEN Bİ SORU.
Uhud savaşında, vücudu kanlar içinde kaldığı halde, peygamberimizi korumak için, çarpışıp kahramanlık gösteren kadın sahabi kim

S.A.
SORUNUZUN CEVABINI VERİYORUM İNŞALLAH,

Sümeyra binti Kays (R.A)

K.S.E.O.
ABİ HAYIR BENİM SORUMUN CEVABI NESİBE (R.A) OLACAKTI YANİ BENİM SORDUĞUM SAHABE CEVABI BUDUR.NEYSE ARTIK ODA DOĞRU AMA.SELAMETLE..:)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B) CEVAP DOĞRUMU MK... ABİ

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

MUSTAFA ABİ MK5... NUMARAYI HATIRLAYAMIYORUM ABİ KUSURA BAKMA.BAK SONRA KIZIYORSUN SORUYU BİLEN SORU SORSUN DİYE AMA YOKSUN:)SORU DOĞRUMU MEHMET ABİ SORACK...:)B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a

kusura bakmayın sorduğum soruya cevap gecikince bende sorduğumu unuttum haliyle.tekik abi tebrik ederim.cevap doğru.islam tarihinde mekkede islamın günlerinde evinde toplanılırdı erkam r.a. ın .
allah razı olsun.soru alalım öyleyse

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

EEEE S.A. HADİ MTEKİK ABİ SORUNU ALALIMMM.:)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

EE HADI KARDEŞLERYOKMU SORU SORAN ...TEKIK ABİ GELİNCE SORARİNŞ...HADİ CİĞDEM MK ABİ...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR
KUSURA BAKMAYIN BEN SİTEYE ARTIK ÇOK GİREMEYECEĞİM, ARADA SIRADA GÖZ GEZDİRECEĞİM.
AMA BAKIYORUMDA SORU BENDE TAKILIP KALMIŞ BARİ SORUMU SORAYIM.

Peygamber (s.a.s.)'in ashabının ileri gelenlerinden biridir. Ensâr'dan, Hazrec kabilesinin bir kolu olan Neccâroğulları'na mensuptur. Annesi, en-Nevâr bint Mâlik b. Muâviye b. En-Neccâr'dır. künyesi Ebû Hârice'dir, fakat, Ebû Saîd ve Ebû Abdi'r-Rahmân olarak da çağrılıyordu (İbnü'l-Esîr, Üsdü'l-Gâbe fı Ma'rifeti's-Sahâbe, II, 278,1970; İbn Abdi'l-Berr, el-İstîâb fi Ma'rifeti'l-Ashâb, II, 537; el-Askalânî, el-İsâbe fı Temyizi's-Sahâbe, III, 22).

hicretten yaklaşık onbir yıl önce dünyaya gelmiştir. Babası öldürüldüğü vakit henüz altı yaşlarında bir çocuktu. Resûlullah (s.a.s), Medine'ye geldiği zaman hâlâ çocuk sayılabilecek bir yaştaydı. Kaynaklar, O'nun bu sırada onbir yaşlarında olduğunu bildirmektedir. Nitekim Resûlullah (s.a.s), Bedir Savaşına katılmak isteyen birkaç genci, yaşları küçük olduğu için geri çevirmişti ki,o da bu gençler arasındaydı (İbnü'l-Esîr, a.g.e., II, 278; İbn Abdi'l-Berr, a.g.e., II, 537: el-Askalânî, a.g.e., III, 22).

bu büyük sahabe kimdir?

k.s.e.o.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR
KUSURA BAKMAYIN BEN SİTEYE ARTIK ÇOK GİREMEYECEĞİM, ARADA SIRADA GÖZ GEZDİRECEĞİM.
AMA BAKIYORUMDA SORU BENDE TAKILIP KALMIŞ BARİ SORUMU SORAYIM.

Peygamber (s.a.s.)'in ashabının ileri gelenlerinden biridir. Ensâr'dan, Hazrec kabilesinin bir kolu olan Neccâroğulları'na mensuptur. Annesi, en-Nevâr bint Mâlik b. Muâviye b. En-Neccâr'dır. künyesi Ebû Hârice'dir, fakat, Ebû Saîd ve Ebû Abdi'r-Rahmân olarak da çağrılıyordu (İbnü'l-Esîr, Üsdü'l-Gâbe fı Ma'rifeti's-Sahâbe, II, 278,1970; İbn Abdi'l-Berr, el-İstîâb fi Ma'rifeti'l-Ashâb, II, 537; el-Askalânî, el-İsâbe fı Temyizi's-Sahâbe, III, 22).

hicretten yaklaşık onbir yıl önce dünyaya gelmiştir. Babası öldürüldüğü vakit henüz altı yaşlarında bir çocuktu. Resûlullah (s.a.s), Medine'ye geldiği zaman hâlâ çocuk sayılabilecek bir yaştaydı. Kaynaklar, O'nun bu sırada onbir yaşlarında olduğunu bildirmektedir. Nitekim Resûlullah (s.a.s), Bedir Savaşına katılmak isteyen birkaç genci, yaşları küçük olduğu için geri çevirmişti ki,o da bu gençler arasındaydı (İbnü'l-Esîr, a.g.e., II, 278; İbn Abdi'l-Berr, a.g.e., II, 537: el-Askalânî, a.g.e., III, 22).

bu büyük sahabe kimdir?

k.s.e.o.

S.A.ABİM FAZLA ÖZLETME KENDİNİ İNŞ..

Zeyd Bin Sabit (r.a)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

A.S. KARDEŞİM
HEMEN DE CEVAPLAMIŞSIN MAŞALLAH
HADİ BAKALIM SORUNUDA ALALIM İNŞ
K.S.E.O.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

ooo maşallah E HADİ SEN SOR MUAZ SONRA BİLİRSEM BEN SORARARIM İNŞALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt