VEYS yazdı:
Hasretini ÇEKTİĞİ makama kendi KÖLELERİ tarafından evinde ŞEHİD edilerek kavuşan bir hanım sahâbi!..
mtekik yazdı:
VEYS yazdı:
Hasretini ÇEKTİĞİ makama kendi KÖLELERİ tarafından evinde ŞEHİD edilerek kavuşan bir hanım sahâbi!..
S.A. VEYS KARDEŞ
BEN Erva binti Abdülmuttalib (r.a) DİYORUM.
K.S.E.O.,
doğru maşallah kardeşim hepsine cevap varmişsinVEYS yazdı:
makinaci06 yazdı:
Hz. Bilali Habeşi'ye kızgın çöller üzerinde dininden döndürmek için taşlarla işkence
yapan kafir kimdi ve bu kafirin akıbeti ne oldu?B)B)B)
Ümeyye Bin Haleftir. Bedir savaşında sahabeler tarafından öldürüldü.
makinaci06 yazdı:
doğru maşallah kardeşim hepsine cevap varmişsinVEYS yazdı:
makinaci06 yazdı:
Hz. Bilali Habeşi'ye kızgın çöller üzerinde dininden döndürmek için taşlarla işkence
Ümeyye Bin Haleftir. Bedir savaşında sahabeler tarafından öldürüldü.selametle
mk5834 yazdı:
Ümmü Varaka radıyallahu anha
HAKKINI HELAL ET ABİM BİLMİYORDUM BÖYLE Bİ KURAL OLDUĞUNU.SELAMETLE.mk5834 yazdı:
makinaci06 yazdı:
Ümeyye Bin Haleftir. Bedir savaşında sahabeler tarafından öldürüldü
UYGULAMADA BİR YANLIŞ ANLAMA VAR HERALDE.SORU SORMA HAKKI EN SON CEVAP VEREN KİŞİYE AİT.BU KARIŞIKLIĞI GİDERME ADINA BEN KENDİ SORU HAKKIMDAN FERAGAT EDİYORUM
IIHH DEĞİL Bİ DAHA BAKIVER KARDEŞİM..mustafa_xtar yazdı:
Adı, Abdurrahman b. Sahr; künyesi, Ebû Hureyre'dir. Câhiliye döneminde ismi Abdüşşems idi.
Doğrumudur kardeşim
makinaci06 yazdı:
Ashabtan ve İslam'ı ilk kabul edenlerdendir. En çok hadis rivayet edendir. Hz. Ömer (r.a.)'ın hilafeti döneminde Bahreyn ve Medine'de valilik yapmıştır. Kedileri çok sevdiğinden dolayı Peygamberimiz (s.a.v.) kedilerin babası anlamına gelen Ebu Hureyre lakabını vermiştir. Kendisi de bu isimden hoşlandığından İslam tarihinde bu isimle anılmaktadır. Ebu Hureyre (r.a.)'ın asıl ismi nedir?
E SORAN YOK BEN SORUYORUM MUSTAFA ABİ KIZMA KURAL İHLALİDE OLMUYOR DİMİ ORTAMI BOŞ BIRAKMAYALIM![]()
100 PUAN 100 PUAN 100 PUAN A.S. KARDEİM BİLDİN SORU HAKKI SENİN MUSTAFA ABİ KIZIYO SONRA YANİ MK... ABİ.HADİ BEKLİYORUZm_muaz yazdı:
makinaci06 yazdı:
Ashabtan ve İslam'ı ilk kabul edenlerdendir. En çok hadis rivayet edendir. Hz. Ömer (r.a.)'ın hilafeti döneminde Bahreyn ve Medine'de valilik yapmıştır. Kedileri çok sevdiğinden dolayı Peygamberimiz (s.a.v.) kedilerin babası anlamına gelen Ebu Hureyre lakabını vermiştir. Kendisi de bu isimden hoşlandığından İslam tarihinde bu isimle anılmaktadır. Ebu Hureyre (r.a.)'ın asıl ismi nedir?
E SORAN YOK BEN SORUYORUM MUSTAFA ABİ KIZMA KURAL İHLALİDE OLMUYOR DİMİ ORTAMI BOŞ BIRAKMAYALIM![]()
S.A.
KARDEŞİM..
Abdullah R.A. OLABİLİRMİ
ACABA..
makinaci06 yazdı:
Saad b. Ebi Vakkas olabilir mi iki kişiden biride bunu mu sordun acep.savaşı bulamadım yahu.doğrumu kardeş![]()
cevap bekliyorum kolay bi soru dimiCihad meydanında ilk şehid olan Müslüman kimdir ?
makinaci06 yazdı:
tamam soruyrum
cevap bekliyorum kolay bi soru dimiCihad meydanında ilk şehid olan Müslüman kimdir ?![]()