Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap) (1 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sahabe-i Kiram (Soru - Cevap)

Hasretini ÇEKTİĞİ makama kendi KÖLELERİ tarafından evinde ŞEHİD edilerek kavuşan bir hanım sahâbi!..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

VEYS yazdı:
Hasretini ÇEKTİĞİ makama kendi KÖLELERİ tarafından evinde ŞEHİD edilerek kavuşan bir hanım sahâbi!..

S.A. VEYS KARDEŞ

BEN Erva binti Abdülmuttalib (r.a) DİYORUM.

K.S.E.O.,

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
makinaci06 yazdı:
Hz. Bilali Habeşi'ye kızgın çöller üzerinde dininden döndürmek için taşlarla işkence
yapan kafir kimdi ve bu kafirin akıbeti ne oldu?B)B)B)

Ümeyye Bin Haleftir. Bedir savaşında sahabeler tarafından öldürüldü.
doğru maşallah kardeşim hepsine cevap varmişsin:Dselametle

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
VEYS yazdı:
makinaci06 yazdı:
Hz. Bilali Habeşi'ye kızgın çöller üzerinde dininden döndürmek için taşlarla işkence

Ümeyye Bin Haleftir. Bedir savaşında sahabeler tarafından öldürüldü.
doğru maşallah kardeşim hepsine cevap varmişsin:Dselametle

:) valla bildiimiz kadarıyla cevaplamaya cakısıyorum ama son sordugum soruya daha kımse cevap veremedı :)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
makinaci06 yazdı:

Ümeyye Bin Haleftir. Bedir savaşında sahabeler tarafından öldürüldü

UYGULAMADA BİR YANLIŞ ANLAMA VAR HERALDE.SORU SORMA HAKKI EN SON CEVAP VEREN KİŞİYE AİT.BU KARIŞIKLIĞI GİDERME ADINA BEN KENDİ SORU HAKKIMDAN FERAGAT EDİYORUM
HAKKINI HELAL ET ABİM BİLMİYORDUM BÖYLE Bİ KURAL OLDUĞUNU.SELAMETLE.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

Ashabtan ve İslam'ı ilk kabul edenlerdendir. En çok hadis rivayet edendir. Hz. Ömer (r.a.)'ın hilafeti döneminde Bahreyn ve Medine'de valilik yapmıştır. Kedileri çok sevdiğinden dolayı Peygamberimiz (s.a.v.) kedilerin babası anlamına gelen Ebu Hureyre lakabını vermiştir. Kendisi de bu isimden hoşlandığından İslam tarihinde bu isimle anılmaktadır. Ebu Hureyre (r.a.)'ın asıl ismi nedir?

E SORAN YOK BEN SORUYORUM MUSTAFA ABİ KIZMA KURAL İHLALİDE OLMUYOR DİMİ ORTAMI BOŞ BIRAKMAYALIM:D

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Adı, Abdurrahman b. Sahr; künyesi, Ebû Hureyre'dir. Câhiliye döneminde ismi Abdüşşems idi.

Doğrumudur kardeşim

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Adı, Abdurrahman b. Sahr; künyesi, Ebû Hureyre'dir. Câhiliye döneminde ismi Abdüşşems idi.

Doğrumudur kardeşim
IIHH DEĞİL Bİ DAHA BAKIVER KARDEŞİM..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
Ashabtan ve İslam'ı ilk kabul edenlerdendir. En çok hadis rivayet edendir. Hz. Ömer (r.a.)'ın hilafeti döneminde Bahreyn ve Medine'de valilik yapmıştır. Kedileri çok sevdiğinden dolayı Peygamberimiz (s.a.v.) kedilerin babası anlamına gelen Ebu Hureyre lakabını vermiştir. Kendisi de bu isimden hoşlandığından İslam tarihinde bu isimle anılmaktadır. Ebu Hureyre (r.a.)'ın asıl ismi nedir?

E SORAN YOK BEN SORUYORUM MUSTAFA ABİ KIZMA KURAL İHLALİDE OLMUYOR DİMİ ORTAMI BOŞ BIRAKMAYALIM:D

S.A.
KARDEŞİM..

Abdullah R.A. OLABİLİRMİ
ACABA..

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
makinaci06 yazdı:

S.A.
KARDEŞİM..

Abdullah R.A. OLABİLİRMİ
ACABA..
100 PUAN 100 PUAN 100 PUAN A.S. KARDEİM BİLDİN SORU HAKKI SENİN MUSTAFA ABİ KIZIYO SONRA YANİ MK... ABİ.HADİ BEKLİYORUZ:D

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

SORUYORUM KARDEŞİM...
EFENDİMİZİN BİR SAVAŞTA ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN DEDİĞİ SAHABE..KİMDİR HANGİ SAVAS ONUDA SÖLERSENİZ..KOLAY OLDU BİRAZ AMA..:)SELAMETLE..

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

Saad b. Ebi Vakkas olabilir mi iki kişiden biride bunu mu sordun acep.savaşı bulamadım yahu.doğrumu kardeş;)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
Saad b. Ebi Vakkas olabilir mi iki kişiden biride bunu mu sordun acep.savaşı bulamadım yahu.doğrumu kardeş;)

DOGRU KARDEŞİM...ALLAH RAZI OLSUN UHUD SAVASI ..SELAMETLE ..SORUNU ALALIM İNŞ.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

doğrdur muaz kardeşim sorunuzu alalım ... PİŞŞŞT ABİLE MUSTAFA ABİ MUSTAFA KARDEŞİM MEHMET ABİ ABLALAR BUGÜN KATILIM YOK MU NE HADİ AMA MUAZ KARDEŞİM SORUYO BEN CEVAPLIYOM BEN SORUYOM O CEVAPLYO HADİ AMA BEKLİYORUZZZ.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

ARKASINDA 70 BİN MELEĞİN NAMAZ KILDIGI SAHABE KİMDİR...MAKİNCI KARDEŞİM SEN OLMASAN DAHA ZOR SORUCAM BUGUN KATILIM YOK..Bİ SEN, Bİ BEN,:D:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt