Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sahabe Bulalim (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Mekke’de ilk kez halkın içersinde “La ilahe İllallah” diyen sahabe kimdir

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Zer Gifari (r.a.)

doğru mudur annem?

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum

Hz. Aişe (r.anh.)

Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle
(hakkında ayet nazil oluncaya kadar) 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum

Hz. Aişe (r.anh.)

Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle
(hakkında ayet nazil oluncaya kadar) 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?

VE ALEYKÜMSELAM

Rasûlüllah (s.a.s.) Medine'ye gelince doğru Mescid'e gitti, iki rek'at namaz kıldı. Sefer dönüşlerinde önce mescide gidip iki rek'at namaz kılmak âdetiydi.(391) Sonra Mescid'de oturup ziyâret ve tebrikleri kabûl etti. Sefere katılmamış olanların herbirinin mâzeretini dinledi, haklarında ALLAH (cc)'tan mağfiret diledi. Özürleri olmadığı halde, Tebük Seferi'ne iştirak etmeyen üç kişi için:

- ALLAH (cc) hakkınızda hüküm verinceye kadar bekleyin, buyurdu. Müslümanların bunlarla konuşmalarını yasakladı. Tam 50 gün bunlarla kimse konuşmadı, kimse selâmlarını almadı. Vakitlerini üzüntü ile ve gözyaşları içinde geçirdiler. Sonunda, tevbelerinin kabûl edildiği bildirildi.

(Haklarındaki hüküm ) geri bırakılan üç kişi ise, yeryüzü bütün genişliğiyle başlarına dar geldi. Vicdanları da kendilerini sıkıştırdı. ALLAH (cc)'a karşı, ALLAH (cc)'tan başka sığınacak bir yer olmadığını anladılar. ALLAH (cc) da eski hallerine dönmeleri için tevbelerini tabûl etti. Şüphesiz ki ALLAH (cc) tevbeleri kabûl edici ve esirgeyicidir.(392) (Tevbe Sûresi, 118)

Bu üc kisini ismi ise:
1Ka b bin Malik
2:Murare bin Rabi
3Hilal bin Umeyye

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Yaşı yirmiyi geçmediği halde, aralarında büyük sahabelerin de bulunduğu,
Bizanslılara karşı savaşan İslam ordusuna Rasulüllah (s.a.v.) tarafından
atanan sahabenin adı nedir.

Bu atamayı dünyadan göç etmeden birkaç dakika
evvel ve Azrail (a.s.)’ın yanında iken son sözleri nedir?

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Simileyler Kendiliğinden Oldu Ben Koymadim

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
oooooooooooooo annem bu çok zor ya neyse ben yinede bildiğimi söylim Bizans la savaşmaya katılan Eyyüb_el Ensari değil miydi acaba onunda yaşı bayağı vardı ama biliyorum yanlış cevapladım ama bende soru sormak istiyorum ya

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Bi şey Soracaktim Bu Sahabeler Hakkinda Genel Bilgileri Nerden Buluyosunuz Böyle Kitaptansa Ismini Verir Misiniz

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Yaşı yirmiyi geçmediği halde, aralarında büyük sahabelerin de bulunduğu,
Bizanslılara karşı savaşan İslam ordusuna Rasulüllah (s.a.v.) tarafından
atanan sahabenin adı nedir.

Bu atamayı dünyadan göç etmeden birkaç dakika
evvel ve Azrail (a.s.)’ın yanında iken son sözleri nedir?

SELAMUN ALEYKÜM

cevap: Üsame Bin Zeyd (r.a.)

-Üsame’nin ordusu cihada gitsin-

soru: HİCRETİN MİLAT KABUL EDİLMESİ VE MUHARREM AYININ BAŞLANGICININ, YILIN İLK GÜNÜ KABUL EDİLMESİNİ KARARA BAĞLAYANLARDAN BİRİ OLUP, CENNETLE MÜJDELENEN BİR SAHABEDİR..
BU SAHABE EFENDİMİZ KİMDİR?

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM

soru: HİCRETİN MİLAT KABUL EDİLMESİ VE MUHARREM AYININ BAŞLANGICININ, YILIN İLK GÜNÜ KABUL EDİLMESİNİ KARARA BAĞLAYANLARDAN BİRİ OLUP, CENNETLE MÜJDELENEN BİR SAHABEDİR..

NİĞDELİ BULAMADIM ARAMADIĞIM YER KALMADI ÇOK MERAK ETTİM MUTLAKA BİLDİĞİMİZ BİR SAHABEDİR ALEYKÜMSELAM

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM

HZ. ÖMER DEĞİL Mİ ACABA

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
NİĞDELİ BULAMADIM ARAMADIĞIM YER KALMADI ÇOK MERAK ETTİM MUTLAKA BİLDİĞİMİZ BİR SAHABEDİR ALEYKÜMSELAM

SELAMUN ALEYKÜM ANNEM,
İPUCU :) : EFENDİMİZİN SAV. BULUNDUĞU CEMAATE İMAMLIK YAPMIŞTIR ..
BULACAĞINIZDAN EMİNİM İNŞAALLAH :evet
HAYIRLI GECELER..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM ANNEM,

İPUCU :) : EFENDİMİZİN SAV. BULUNDUĞU CEMAATE İMAMLIK YAPMIŞTIR ..
BULACAĞINIZDAN EMİNİM İNŞAALLAH :evet

HAYIRLI GECELER..

Bir yatsı vaktiydi: Namaz vakti girmiş, ezan da okunmuştu. Rasûl-i Ekrem, namazın kılınıp kılınmadığını sordu. Cemaatin kendilerini beklemekte olduğu söylenince:
Hemen yıkandı. Hazırlandı. Fakat ayağa kalkamadı. Düştü, bayıldı. Ayıldıkt an sonra, namazı yine sordu. Aynı cevabı alınca: Tekrar yıkandı, fakat tekrar bayıldı. Bu hal üç defa tekerrür etti. O zaman:
- Söyleyin Ebûbekre! Cemaate namazı kıldırsın! emrini verdi.
Hazreti Âişe, babasının imamlık yapmasını istemiyordu. Babası adına mazeret beyan etti. Fakat, Rasûl-i Ekrem, verdiği emrini üç defa tekrarladı:
- "Söyleyin Ebûbekre! Namazı kıldırsın!"
Bunun üzerine, Hazreti Ebûbekr, Rasûl-i Ekrem adına, cemaate üç gün imamlık yaptı. Ebûbekrin bu imam vekilliği: Bir Perşembe günü akşamı yatsı namaziyle başladı, pazartesi günü sabah namazına kadar devam etti. Bu üç gün içinde (Bir vakti: Perşembe, beş vakti: Cum'a, beş vakti: Cumartesi, beş vakti: Pazar, bir vakti: Pazartesi olmak üzere) on yedi vakit namaz kıldırmış oldu

NİĞDELİ H.Z. EBUBEKİR

BÖyle araştırmaları çok seviyorum hem okuyoruz hem öğreniyoruz söylemediğin içinde sağol arayıp bulmak en güzeli selametle :H

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Bir yatsı vaktiydi: Namaz vakti girmiş, ezan da okunmuştu. Rasûl-i Ekrem, namazın kılınıp kılınmadığını sordu. Cemaatin kendilerini beklemekte olduğu söylenince:
Hemen yıkandı. Hazırlandı. Fakat ayağa kalkamadı. Düştü, bayıldı. Ayıldıkt an sonra, namazı yine sordu. Aynı cevabı alınca: Tekrar yıkandı, fakat tekrar bayıldı. Bu hal üç defa tekerrür etti. O zaman:
- Söyleyin Ebûbekre! Cemaate namazı kıldırsın! emrini verdi.
Hazreti Âişe, babasının imamlık yapmasını istemiyordu. Babası adına mazeret beyan etti. Fakat, Rasûl-i Ekrem, verdiği emrini üç defa tekrarladı:
- "Söyleyin Ebûbekre! Namazı kıldırsın!"
Bunun üzerine, Hazreti Ebûbekr, Rasûl-i Ekrem adına, cemaate üç gün imamlık yaptı. Ebûbekrin bu imam vekilliği: Bir Perşembe günü akşamı yatsı namaziyle başladı, pazartesi günü sabah namazına kadar devam etti. Bu üç gün içinde (Bir vakti: Perşembe, beş vakti: Cum'a, beş vakti: Cumartesi, beş vakti: Pazar, bir vakti: Pazartesi olmak üzere) on yedi vakit namaz kıldırmış oldu

NİĞDELİ H.Z. EBUBEKİR

BÖyle araştırmaları çok seviyorum hem okuyoruz hem öğreniyoruz söylemediğin içinde sağol arayıp bulmak en güzeli selametle :H

Selamun aleyküm annem..
Hz. Ebubekir r.a da, Efendimizin sav. içinde bulunduğu cemaate imamlık yapmıştır ve o da cennetle müjdelenmiştir.
ancak sorduğum sahabe efendimiz; Hz. Ömerin r.a istişare heyetindeydi. hicri yılbaşını belirleyen istişarecilerdendi.
cevabı yine söylemeyim o zaman annem :)
selam ve baki dua ile..B):H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
H.Z. EBU BASİR mi acaba

Talha bin Ubeydullah

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
bu sahabe efendimiz; Abdurrahman Bin Avf (r.a) tı annem..
sorunuzu alabilir miyiz :H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bu sahabe efendimiz; Abdurrahman Bin Avf (r.a) tı annem..

sorunuzu alabilir miyiz :H

Ah Niğdeli ne araştırdım ama allah razı olsun

Müslümanların gizli ibadet ettikleri dönemde arkadaşları ile birlikte Mekke dışına ibadet etmek için giden, ibadet etmeleri müşrikler tarafından rahatsız edilince bir deve kemiğini alarak müşriklerin birinin kafasına vurarak İslam’da ilk kan döken sahabe olmuştur. Aynı zamanda düşmana savaşta ilk oku atan sahabe ünvanını taşıyan ve cennetle müjdelenen kimdir?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt