Ebu Zer Gifari (r.a.)
doğru mudur annem?
esselamun aleykum
Hz. Aişe (r.anh.)
Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle
(hakkında ayet nazil oluncaya kadar) 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?
Ya Bi şey Soracaktim Bu Sahabeler Hakkinda Genel Bilgileri Nerden Buluyosunuz Böyle Kitaptansa Ismini Verir Misiniz
Yaşı yirmiyi geçmediği halde, aralarında büyük sahabelerin de bulunduğu,
Bizanslılara karşı savaşan İslam ordusuna Rasulüllah (s.a.v.) tarafından
atanan sahabenin adı nedir.
Bu atamayı dünyadan göç etmeden birkaç dakika
evvel ve Azrail (a.s.)’ın yanında iken son sözleri nedir?
SELAMUN ALEYKÜM
cevap: Üsame Bin Zeyd (r.a.)
-Üsame’nin ordusu cihada gitsin-
soru: HİCRETİN MİLAT KABUL EDİLMESİ VE MUHARREM AYININ BAŞLANGICININ, YILIN İLK GÜNÜ KABUL EDİLMESİNİ KARARA BAĞLAYANLARDAN BİRİ OLUP, CENNETLE MÜJDELENEN BİR SAHABEDİR..
BU SAHABE EFENDİMİZ KİMDİR?
SELAMUN ALEYKÜM
cevap: Üsame Bin Zeyd (r.a.)
-Üsame’nin ordusu cihada gitsin-
soru: HİCRETİN MİLAT KABUL EDİLMESİ VE MUHARREM AYININ BAŞLANGICININ, YILIN İLK GÜNÜ KABUL EDİLMESİNİ KARARA BAĞLAYANLARDAN BİRİ OLUP, CENNETLE MÜJDELENEN BİR SAHABEDİR..
BU SAHABE EFENDİMİZ KİMDİR?
NİĞDELİ BULAMADIM ARAMADIĞIM YER KALMADI ÇOK MERAK ETTİM MUTLAKA BİLDİĞİMİZ BİR SAHABEDİR ALEYKÜMSELAM
HZ. ÖMER DEĞİL Mİ ACABA
SELAMUN ALEYKÜM ANNEM,
İPUCU: EFENDİMİZİN SAV. BULUNDUĞU CEMAATE İMAMLIK YAPMIŞTIR ..
BULACAĞINIZDAN EMİNİM İNŞAALLAH :evet
HAYIRLI GECELER..
Bir yatsı vaktiydi: Namaz vakti girmiş, ezan da okunmuştu. Rasûl-i Ekrem, namazın kılınıp kılınmadığını sordu. Cemaatin kendilerini beklemekte olduğu söylenince:
Hemen yıkandı. Hazırlandı. Fakat ayağa kalkamadı. Düştü, bayıldı. Ayıldıkt an sonra, namazı yine sordu. Aynı cevabı alınca: Tekrar yıkandı, fakat tekrar bayıldı. Bu hal üç defa tekerrür etti. O zaman:
- Söyleyin Ebûbekre! Cemaate namazı kıldırsın! emrini verdi.
Hazreti Âişe, babasının imamlık yapmasını istemiyordu. Babası adına mazeret beyan etti. Fakat, Rasûl-i Ekrem, verdiği emrini üç defa tekrarladı:
- "Söyleyin Ebûbekre! Namazı kıldırsın!"
Bunun üzerine, Hazreti Ebûbekr, Rasûl-i Ekrem adına, cemaate üç gün imamlık yaptı. Ebûbekrin bu imam vekilliği: Bir Perşembe günü akşamı yatsı namaziyle başladı, pazartesi günü sabah namazına kadar devam etti. Bu üç gün içinde (Bir vakti: Perşembe, beş vakti: Cum'a, beş vakti: Cumartesi, beş vakti: Pazar, bir vakti: Pazartesi olmak üzere) on yedi vakit namaz kıldırmış oldu
NİĞDELİ H.Z. EBUBEKİR
BÖyle araştırmaları çok seviyorum hem okuyoruz hem öğreniyoruz söylemediğin içinde sağol arayıp bulmak en güzeli selametle :H
bu sahabe efendimiz; Abdurrahman Bin Avf (r.a) tı annem..
sorunuzu alabilir miyiz :H