Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sabah namazına kalkamıyor musun? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam.selam ve yürekten samimi dualarımla.amin.inşaALLAH.

Selamün Aleyküm

Kaan kardeşim konuyu okuyunca etkilenmemek mümkün değil 2 gündür sabah namazını vaktinde kılamıyorum hayırdır inşaAllah...Allah razı olsun çok önemli bir paylaşım olmuş acaba ben şimdi ne yaptım Allah'ım c.c. affetsin beni....:a43:

Kaan Erdem

Yönetici

selamün aleyküm kardeşim.çok güzel bir konuya deginmişsiniz.ALLAH razı olsun sizden.dilerimki ALLAHIMDAN cümlemizi ALLAHIMIZI zikretmek ve şükretmekve ALLAHIMIZA karşı güzel bir şekilde ve namazlarımızı vaktinde kılabilmemiz için ve ibadetlerimizi iyi bir şekilde yapabilmemiz için bizlerin yardımcısı olsun ihşaalah.AMİN.A.E.O.

Kaan Erdem

Yönetici

esselamü aleyküm gerçekten de tüyler ürperten bir yazı emeğinize sağlık olsun
MEVLAYA HAMD OLSUN Kİ BİZİ HUZURUNA KABUL EDİYO
BEŞ VAKİT NAMAZI KILAMAYANLAR UTANSIN....
slm ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici

Selamun aleykum kardeşim.Eğer gerçekten kalkmak istersen bunu canı gönülden istemek yeter.Ben kendimden biliyorum.Anında,sanki biri seni uyandırmş gibi kalkıyorsun.Sanırım kalkmak için 3 ihlasta okunabilirmiş.Yanlış hatırlıyorda olabilirim.Bence istemek önemli olan teslim olmak.Rabbimize kendimizi bırakmak.Allaha emane olunuz.

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
Sen mi kalkamıyorsun namaza yoksa
RABBİN mi seni davet etmiyor huzuruna ?

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
“Münafıka en ağır gelen namaz; yatsı ve sabah namazlarıdır. Eğer bilseydi o iki namazda ne var? Sürünerek dahi olsa onun ikisine gelirdi.”
(Müsned İmam Ahmed 52/424; Sahih-ul Cami’, 133)

İbn-i Ömer (r.a.)’dan rivayet edilen sahih hadiste “Yatsı ve sabah namazında (camide) göremediğimiz adam hakkında iyi düşünmezdik, kötü zanda bulunurduk." (Tabarani El-Muam El-Kebir (12/271))

Rasulullah (sav.) şöyle buyurmuştur;
“Kendisine dikkat edene namaz, kıyamet gününde nur, delil ve kurtuluş vesilesi olur. Kim namaza dikkat etmezse, onun için ne bir nur, ne bir delil, ne de kurtuluş vardır. O kimse, kıyamet günü, Karun, Firavun, ve Ubeyy b. Halef’le birliktedir.”
(Sahihtir, İmam Ahmed)

Allahu teala kendisine tazarruya (yakarma/yalvarma) layık görmedigini sabah namazına kaldırmaz..prof.dr.mahmut esat çosan (rh.a)

namazı sevmeyen İslamdan birşey almamıştır halini düzeltsin
kırmızı ışıklar yanıyor demektir..prof.dr.mahmut esat çosan (rh.a

_______selamun aleykum kardeşim
ruhu şad mekanı cennet-i ala olsun esat çoşan hocamızın çok güzel iki sözünüde eklemek istedim .. namaz çok önemli sabah namazı çok daha önemli rabbim bize merhamet etsin inşaALLAH razı oldugu kullarından eylesin inşaALLAH
selam ve dua ile________

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
bir yerden duymuştum. Sabah namazına kalkamıyorum deyince, acaba sen mi kalkamıyorsun yoksa rabbin mi seni huzuruna davet etmiyor demişlerdi. Cidden düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Acaba ben rabbimin huzuruna cıkmayı hak ediyor muyum diye çok düşündüm. Nefis muhasebesi yaptım. Baktım ki ne zaman bir günaha bulaşsam, ne zaman bir gıybete iştirak etsem o günün sabah namazına kalkamıyodum. Artık sabah namazlarına kalkamadıgımda kedime soruyorum kimin kalbini kırdım, yine nerede tökezledim, yine üstüme başıma hangi pislikten bulaştı?

...alıntıdır...

selamun aleyküm ablacim..
Rabbim razi olsun senden inşaallah...yine çok anlamli bir konuya değinmişsin..tşk.ederim..
Rabbim namazlarimizi kusursuz kabul etsin inşaallah..

Rabbime emanet ol dua ile.. Hayirli günler....

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm abim Rabbimiz razı olsun güzel bi düşünce gerçekten ibret almak dileğiylee
selamun aleyküm

Dualarafukara

Kayıtlı Kullanıcı
Bende çok denedim eğer tv. daldıysam o gün namazıma malesef kalkamadım yada aman kalkarım deyip gelişi güzel düşündüysem gene kalkamadım taki kafamdaki saati kurmayı başardım çok şükür hakikati anladım.RAB'imİN benim ibadetime hiç ihtiyacı yok ee huzura varacakta bensem kafamdaki saati kurmalıydım taki o saati kurmazsam dünya saatleride çalsa ezan kulağımada okunsa fayda etmiyor.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
Allah razı olsun çok güzel bir yazı okuyupta etkilenmemek elde değil.
Benimde sabah namazına kalkamadığım zamanlar oluyor ama hiç bu yönünü düşünmemiştim yani aklıma gelmemişti.
Rabbim hatalarımızı affetsin inşaallah..
Selam ve dua ile kalın...

SEYHAH

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah namazına kalkamıyorsan gece yatmadan yani yatagına geldiginde bir kere kevser süresini okuyun ,mutlaka kalkarsınınız .

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt