salam aleykum...
kardeş haklı olarak delil sormuşsun ama baktım kimse cevap vermiyor ben az yardımcı olayım dedim....bu rabıta konusunu ben türkiyedeki müslümanlardan öğrendim....sorduğum kardeşler de resimle ve ya şeyhini düşünerek manevi rabıta kuruyorlar...ben bildiğim kadariyla soluyorum...mesela Allah rasulu sav ve ya şeyhini hocani düşünerek bak hocam şu ameli şu sünneti işlemişti ben de onun gibin Kuran ve sünnete uygun ameli işleyim dersen bu çok güzel buysa rabita ne guzel...eğer seni şirke, küfre düşürmeyecekse ...şeyhden yardım istemeyecekse, ona sığınmayacaksan, ondan korkmayacaksan ve s yani seni herhangi bir şirke götürmeyecekse...hocani, değerli bir islam buyuğunu düşünüp onun ahlakıyla ahlaklanacaksan, onun kuran ve sünnete uygun işlediği amelleri sen de işleyeceksen bu çok güzel....ama günümüzde rabıta yapanlarla ilgili hiç hoş olmayan şeyler gösteriyorlar tv de ve s...bunu herkese mal etmek olmaz tabi...
Allah in buyurduğu gibi "İyilik ve (Allah’ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın. Allah’tan korkun; çünkü Allah’ın cezası çetindir. (maide 2)"
Yüzde nur meselesine gelince biz nuru görmedikki kardeşim yüzünde nur var diyoruz ...sadece mesela beyaz sakallı, ahlaklı birni gördüğümüzde benzetme ederiz nur yüzlü diye....yani bu o zaman bu rahipler de sakalli kadinlari örtülü bunlar da mi nurlu? Bu insanlari sevmediğimiz için onlari öle görmçüyiz gerçi de yani yüzünde nur var deyip aldanmamak lazim...
Kardeş gördüğünün peygamber olduğunu sölüyorsa bir kardeşimiz şeklini şemalini sorun...mesela bir müslüman Allah rasulu sav gördüğünü sanır der ki mesela sakalsızdı...bu Allah rasulu sav olamaz..çünki Allah ın peygamberi sakallıydı...basit örnek...
Mesela benim bir tanidik da gördüğünü sölemişti ama adamın namazı yok...o sadece kendisinin zannıdır...bir videoda duymuştum rüyasında peygamberi (sav) görmek isteyenler eğer rüyanızda peyamber sav size malini ver, canini Allah yolunda ver, cihad et ve s deseydi yine peygamberi sav rüyanızda görmek ister miydiniz? Yoksa görüyünüz rüyayı başka şekillerde mi tevil ederdiniz... mesela peygamberi sav görmek değil, peygamberin sünnetine uygun yaşamak mesele...
Benim kendi görüşüm peygamberimiz sav şuan aramızda olsaydı bir çok “hoca” Allah rasu sav e vehhabi, harici, terörist derdi....çünki rasulullah sav şirke karşı şiddetliydi...
Hatta bizim burda kardeşlerden birisi camide insanlari dine davet ederken düzenin sözde imami, tağutun kuklası bir imam onu kovmuştu mescidden, kardeş itiraz edincce, Allah rasulunun getirdiği din bu deyince O sav da gelse, böle yapsa onu sav de kovardim mescidden demiş...benim müslüman bir kardeşten duyduğum bu...
Ve inan bugun tevhid dini olan İslama en büyük zarar verenler günümüzün “hacıları, hocaları, müslümanları”
Sen inşallah kuran oku rabıta mi istiyorsun siyer oku, örneğin Allah rasu sav olsun, peygamberimizin sav hanimlari olan annelerimiz olsun...Allah yardimcin olsun