Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

rabıta şirk mi? (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuyu tartışma meydana gelsin diye açmadım öncelikle onu belirtmek istiyorum.
ve cevap verecek kardeşlerimiz KAYNAK larla cevap verirse çok sevinirim.
kafam çok karıştı gerçekten.
rabıta yapmak şirk mi oluyor?
eğer öyle ise rabıta yapan insanların yüzünde nur olmaz herhalde.sonuçta şirke bulaşmış oluyorlar.
oysa benim tanıdığım rabıta yapan insanlar var ve hepsinin hani yüzünden nur akıyor gibi.
ve biri de bir gün rüyasında Peygamberimizi görmüş o gün çok mutlu idi.
şirk ise şirke bulaşan kişi Peygamberimizi rüyasında görebilir mi...???

diye bir sorum vardı ama artık yok.bu konuyu çok araştırdım ve rabıta şirk değil.rabıta insanın maneviyatını arttırmaktan başka birşey yapmıyor.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
?????????????????????

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
salam aleykum...

kardeş haklı olarak delil sormuşsun ama baktım kimse cevap vermiyor ben az yardımcı olayım dedim....bu rabıta konusunu ben türkiyedeki müslümanlardan öğrendim....sorduğum kardeşler de resimle ve ya şeyhini düşünerek manevi rabıta kuruyorlar...ben bildiğim kadariyla soluyorum...mesela Allah rasulu sav ve ya şeyhini hocani düşünerek bak hocam şu ameli şu sünneti işlemişti ben de onun gibin Kuran ve sünnete uygun ameli işleyim dersen bu çok güzel buysa rabita ne guzel...eğer seni şirke, küfre düşürmeyecekse ...şeyhden yardım istemeyecekse, ona sığınmayacaksan, ondan korkmayacaksan ve s yani seni herhangi bir şirke götürmeyecekse...hocani, değerli bir islam buyuğunu düşünüp onun ahlakıyla ahlaklanacaksan, onun kuran ve sünnete uygun işlediği amelleri sen de işleyeceksen bu çok güzel....ama günümüzde rabıta yapanlarla ilgili hiç hoş olmayan şeyler gösteriyorlar tv de ve s...bunu herkese mal etmek olmaz tabi...

Allah in buyurduğu gibi "İyilik ve (Allah’ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın. Allah’tan korkun; çünkü Allah’ın cezası çetindir. (maide 2)"

Yüzde nur meselesine gelince biz nuru görmedikki kardeşim yüzünde nur var diyoruz ...sadece mesela beyaz sakallı, ahlaklı birni gördüğümüzde benzetme ederiz nur yüzlü diye....yani bu o zaman bu rahipler de sakalli kadinlari örtülü bunlar da mi nurlu? Bu insanlari sevmediğimiz için onlari öle görmçüyiz gerçi de yani yüzünde nur var deyip aldanmamak lazim...

Kardeş gördüğünün peygamber olduğunu sölüyorsa bir kardeşimiz şeklini şemalini sorun...mesela bir müslüman Allah rasulu sav gördüğünü sanır der ki mesela sakalsızdı...bu Allah rasulu sav olamaz..çünki Allah ın peygamberi sakallıydı...basit örnek...

Mesela benim bir tanidik da gördüğünü sölemişti ama adamın namazı yok...o sadece kendisinin zannıdır...bir videoda duymuştum rüyasında peygamberi (sav) görmek isteyenler eğer rüyanızda peyamber sav size malini ver, canini Allah yolunda ver, cihad et ve s deseydi yine peygamberi sav rüyanızda görmek ister miydiniz? Yoksa görüyünüz rüyayı başka şekillerde mi tevil ederdiniz... mesela peygamberi sav görmek değil, peygamberin sünnetine uygun yaşamak mesele...

Benim kendi görüşüm peygamberimiz sav şuan aramızda olsaydı bir çok “hoca” Allah rasu sav e vehhabi, harici, terörist derdi....çünki rasulullah sav şirke karşı şiddetliydi...

Hatta bizim burda kardeşlerden birisi camide insanlari dine davet ederken düzenin sözde imami, tağutun kuklası bir imam onu kovmuştu mescidden, kardeş itiraz edincce, Allah rasulunun getirdiği din bu deyince O sav da gelse, böle yapsa onu sav de kovardim mescidden demiş...benim müslüman bir kardeşten duyduğum bu...

Ve inan bugun tevhid dini olan İslama en büyük zarar verenler günümüzün “hacıları, hocaları, müslümanları”

Sen inşallah kuran oku rabıta mi istiyorsun siyer oku, örneğin Allah rasu sav olsun, peygamberimizin sav hanimlari olan annelerimiz olsun...Allah yardimcin olsun

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abi tam cevap bulamadım hala ama yine de birkaç sorum çözüm buldu..
o Peygamber Efendimizi gördüğünü söyleyen kişi kur an kursu hocam idi.yani sakallı sakalsız o mevzuyu biliyordur herhalde..
yardım istemeyecekse demişsiniz.meded ya xxxxx diyorlar mesela o yardım istemek yani şirk mi oluyor ki.Allah tan başkasından istemiş oluyor sanırım burda..
aslında rabıtanın şirk olduğunu hiç düşünmemeiştim ta ki sizi tanıyana kadar:)ve şimdi sizin böyle birşey demeniz beni biraz rahatlattı.sağolun fakat rabıtanın nasıl yapıldığını bilseniz bana daha yardımcı olurdunuz yani kafamda yine soru işaretleri kaldı.
şirke düşmekten korkuyorum sadece.:(:(

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
yardım istemeyecekse demişsiniz.meded ya xxxxx diyorlar mesela o yardım istemek yani şirk mi oluyor ki.Allah tan

şirke düşmekten korkuyorum sadece.:(:(

5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. (fatiha)

Kuran hocanızmış maşallah.... hakkınıa girmeyeyim...ama insana bakılır bir insan tağutu destekliyorsa, o partiyi şu partiyi sözde şeriat getirecekler diye destekliyorsa ve s şirki küfrü varsa açıkcası o insan Allahin rasulu sav haytta görse neolur, rüyasında görse neolur...Allah rasulu sav ondan beri, o da Allah ve rasulunden sav beridir...

bir de kardeşim sen rasule ban sav...örenğin O mu? sav ...elinde kuran ve sünnet var siyer kitaplari var....aç oku rabıta yapmış mı? rabıtadan kasıt nedir önemli olan nokta bu?....

şirkte düşmekten korkmak, imanimizin olduğunu gösterir...en büyük zulum şirktir...Allah azze ve celleye ortak koşmaktır....

Gerçekten, Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur. (nisa 48)

tavsiyem arama motruna Tevhid dersleri yaz...orada ebu hanzala (Allah esaretten kurtarsin) kardeşin dersleri var siyer dersleri, tevhidin şartlari, güncel meseleler ve s...dinle...Kuran ve sünnet üzere ise al, değilse terk et...yani ben kardeşi temize çıkarmıyorum...ama Allah için seviyorum...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
tamam bakacam sağolun abi....
o meded kısmını da hocamız öyle birşey demedi.onu ben sordum sadece

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
tamam bakacam sağolun abi....
o meded kısmını da hocamız öyle birşey demedi.onu ben sordum sadece

yok ben hocanıza onu mal etmedim sadece sizin medet sorunuza ayetle cevap yazdım ve takip edilecek insanlar konusunda genel cevap yazdım hocanızı bulaştırdmadım... yanlış anlaşılmasın...salam aleykum ve rahmetullah

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
rabıta tam olarak nedir ?
ALLAH'ı ALLAH'ın yarattıklarını başımızdan geçen olaylardaki hikmetler v.s i düşünmek mi ?.
Bi arkadaşım bir cemaatin yurdunda yaz kış kalıyor.
Rabıta aldım dedi dün :)
ne diyorum söylenmez diyor :)

pek birşey de bilmiyorum şimdi o cemaati kötü gibi göstermek olmasın
belki o kendi kendine öyle diyordur bana, bidaha karşılaşınca iyi bi sorarım ,
o yurdun eğitimi çok süperdir :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'ı ALLAH'ın yarattıklarını başımızdan geçen olaylardaki hikmetler v.s i düşünmek mi ?.

belki o kendi kendine öyle yapıyordur bidaha karşılaşınca iyi bi sorarım ,
rabıtanın ne olduğunu ben de söyleyemem kardeşim sana:)çünkü söylenmesi uygun değil

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
galiba nasıl olduğunu anlatırsan o anlattıığın kişinin de onu yapması gerekiyor.öyle duymuştum.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

belki o kendi kendine öyle diyordur bana, bidaha karşılaşınca iyi bi sorarım ,

ya kardeş kusura bakma da sanki adam vahiy almış ki Allah rasulu sav vahid aldı ve herkese açıkladı bu nasil iş adam rabıta almış kimseye açıklamıyor...

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Allaha yemin ederim ki, sizi gecesi gündüzü eşit olan apaydınlık bir yol üzerinde bıraktım"
Ebû Derda radıyallahu anh İbn Mâce

bu dinin gesi de gündüzü gibi aydınlık... bidatler çıkarmaya gerek yok inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt