Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamberimizin Duâlarından Örnekler (1 Kullanıcı)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
"Allah'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı

allies

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu ekber kebira,velhamdü lillahi kesira.subhanallahi bükreten ve esila.

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila

kardelen1711

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendımizin dilinden dua

Peygamber Efendımizin dilinden dua

Allahümmağfirli ve'rhamni ve'hdini ve afini ve 'r-zukni

"Allah'ım beni bağışla ,bana merhamet et ,bana hidayet nasip eyle,Bana afiyet ve (hayırlı)rızık ver."
(Müslim."Zikir".35) Amin

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahına serenlere.

Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahına serenlere.

Gecelerden sabahlara karanlıklardan güneşlere doğru açılan yüreklerimizin perde aralıklarından süzülen nur katreleriyle geldim kapına!
Biliyorum güllerden geçer sana giden yolları Yakarışlarla dualarla tahiyyatlarla bezenir.
Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren Sana kalbimi getirdim.
Ey kalpleri nuruyla sarıp okşayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarımda kapına geldim.
'Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahına serenlere' diyebilmeyi ne çok isterdim ama biliyorum ne yüzüm var nede hakkim.
Öğrendim ki dua aşığın maşuğuna bir haber salmasıdır; gözyaşlarıyla yazılmış bir mektubu. Ve bir bekleyiştir iştiyakla korkuyla ümitle bekleyiş.
İste zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün verilmemiş hesapların korkusuyla titreyen yüreklerimizin bir lahza umut adına geldik kapına Ah gelebildik mi bir haber var mi affına dair?
Acziyetimi alarak koynuma bir dervis hırkasıyla sevgili Eyyüb' unun sabrını yüklenerek gelebilmek isterdim kapına!
Meryem örtülerimle örtünebilseydim Tur Dağındaki o ses bir yankı bulabilseydi ruhumda insanlığım adına. Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim.
Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!
Rahmetini serp taşlaşan gönüllere Ey Rabbim!
Sanadır münacatım yalnız Sana olsun aşkım lütfeyle!
Bir avuç ateş böceği uçuver ne olur zifiri yüreklerimize. Kararan günlerimize gecelerimize Ve ne olursan ol gel diyen aşıkların hürmetine ne olur affeyle!
Seni aradım durdum gönüllerin yalnızlığında çöllerinin menzilsiz yollarında ve bir katre rahmetine muhtaç toprağında. Ah perde ah şah damarım! Sefkâtinin gölgesine sığınıyorum Ya Rabbim!
Hiçliğin zerresinden kavrulmaya can attığım demdir. Vedutsun! iltifatına muhtacız Ya Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatına.
Dua dua açılırmış Sana giden kapılar. Hüzünlü bir sonbahar günü kapında yalvarmaya geldim. Senden korkum nar değil kaybetme korkusudur. Dostu en sevgiliyi sıla-yı rahimi cananı canda kaybetme korkusu! Umudumsa rızan: ilahi ente maksudi..
Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde. Kaldırıp başımızı sonsuzluğa bakmaya yüzümüz yok! Layık olamadık. Pişmanlığın dehlizlerinde boğuluyorken ağlayamadık derinden sessizce Zayıf irademizle alaca karanlık yüreklerimizle bir damla gözyaşı getirebilseydik yürekten ihlas adına. Biliyorum pişmanlıklara delil kabul ederdin
Yüreğin zayıf noktalarında mahkum oldum nefsimize. Ya Rabbim! Çıkar kelepçelerini o aleyhillanenin çıkar ne olur dostlarının hatırına.
Âzad et Ya Rabbim! Şüphelerin oyuncağı olmuş aklin nezarethanesinden. Kutlu sevdanın gül kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi değil sırat-i müstakim üzerinde günahlardan nurunla yıkanmış olarak yürümeyi nasip eyle.
Şehirler evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokuları yükseliyor semaya. Bedenler değil ruhlar ölü. Bizi nurunla dirilmeyi nasip eyle.
Biz sanemler inşa ettik yüreklerimizde gökdelenler boyu. Biz yeryüzü tanrılarının eteğini öptük. Diz boyu battık çirkefine alemin. Sahte dostları riyakar aşkları çarparak yüzüne insanlığın Sana koşmasını nasip eyle.
Tövbe kapılarının ardına değin açıldığı ve meleklerin kanatlarıyla yeryüzüne kapandığı günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb aşkını gönüllerimize nakşet.
İste can pazarında canımızı satmaktayız bir iltifatın uğruna.
Gülistanında renksiz kokusuz bir yaprak olmayı çok görme.
Yüce kapında kıtmir olanlardan eyle.
Elimizden yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor.
Duaları semadan çevrilmeyenler hatırına geceleri nurlarıyla sabahlara çevirenler adına samimiyeti nakış nakış ömür gergefine isleyenler adına tövbe ediyor af diliyoruz dualarımızla
Ya Rabbim! .. Ben pişmanım! .. Ben pişmanım! ..
Affeyle!!!...

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyül Azîym Duasının Faziletleri

Ebû Mûsâ RA'ın rivayet ettiğine göre, Rasûl-i Ekrem SAV Hazretleri buyurmuşlar ki:

"(Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'ı çok şöyle! Çünkü bu cennet hazinelerinden bir hazinedir." (1)

(1) [Güç ve kuvvet ancak Allah'tandır.]

Ebû Hûreyre RA Hazretleri ise:

"Bana Rasûlüllah SAV Hazretleri buyurdular ki:

(Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm)'i çok söyle, çünkü bu cennet hazinelerindendir." diye rivayet etmişlerdir. (2)

(2) [Güç ve kuvvet ancak şânı yüce Allah'tandır.]

Ve yine mümâileyh tarafından, bu (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)' okumanın 99 derde deva olacağı ve en azından hüzün ve kederi gidereceği bildirilmiştir.

Mu'az ibni Cebel RA'ın rivayetinde, Rasûl-ü Ekrem SAS Hazretleri;

"--Sana cennet kapılarından bir kapıya delâlet edeyim mi?" buyurmuşlar.

O da:

"--Evet yâ Rasûlallah, nedir o?.." demişler.

Efendimiz SAV’ de:

"--(Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'tır." buyurmuşlardır.

Ebu Zer RA Hazretlerinin rivayetlerinde, Rasûl-ü Ekrem SAV Hazretleri:

"--Allah-u Teàlâ Hazretleri bir kuluna nîmet verir, o kul da o nîmetlerin elinde kalmasını isterse, (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'ı çok söylesin!" buyurmuşlardır.

Binâen aleyh, günde yüzden aşağı yapmamak evlâdır. Çünkü her gün yüz defa okuyan kimsenin, kat'iyyen fakirlik yüzü görmeyeceği beyan buyrulmuştur.

Mâlik el-Eşcaî RA Hazretleri, bir gün Rasûl-ü Ekrem SAV Hazretleri'ne gelip, oğlu Avf'ın esir olduğunu haber vermişler. Efendimiz SAV Hazretleri de:

"--Ona haber gönderin, (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'ı çok söylesin!" diye emretmişler.

Halbuki, o anda Avf zincirlerle ayaklarından bağlı bulunuyormuş. Allah-u Teàlâ'nın hikmetine bakın ki, bu duaya devamıyla bir gün ayağındaki zincirler kendiliğinden çözülmüş, o da fırsattan istifade ederek, hemen orada bulduğu bir deveye atlayıp kaçmaya başlamış. Yolda rastladığı deve çobanlarına bir nâra atarak onları korkutup kaçırmış, bütün develeri önüne katıp babasının evine gelmiş.

Ev halkı son derece sevinmişler ve develer hakkında Rasûl-ü Ekrem'den ne yapacaklarını sormuşlar. Efendimiz SAV Hazretleri de "İstediğiniz gibi hareket edin!" buyurmuşlardır. Bunun üzerine derhal,ayet-i celilesi sadır olmuş ve bir kimse Allah'tan korkup emirlerine imtisâl ederek ve yasaklarından kaçarak ittikà üzerinde olursa, Cenâb-ı Hakk'ın, onu bütün sıkıntılardan kurtarıp, ummadığı yerlerden rızıklandıracağı beyan buyrulmuştur. (Et-Tergîb, 2/446)
*(Sıkıntılı veya borçlu, bin kerre

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm"

derse, Allahü teâlâ isini kolaylastir

alıntı

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Arşın Hazinesi (Harika bir dua)

Arşın Hazinesi (Harika bir dua)

Birçok kardeşimin sıkıntısı var ve bu duayı paylaşmak istedim Rabbim bütün kardeşlerimin derdine derman versin inşAllah...(f)

Ellahümme inni eselüke ya alimelhafiyyeh &
Veya menissemaü bigudratihi mebniyyeh &
Veya menilerzu biizzetihi medhıyyeh &
Veya menişşemsü velgameru binüri celalihi müşrigatün vemüziyyeh &
Veya mügbilen ala külli nefsin müminetin zekiyyeh &
Veya mükessine ruabilhaifine veehli ltegıyyeh &
Ya men havaicü lhalgı ındehü megzıyyeh &
Ya men necca yüsüfe min rıggı lubüdiyyeh &
Ya men leyse lehü bevvabün yünada vela sahıbün yüğşa &
Vela vezirun yüada &
Vela ğayruhü rabbün yüd a &
Vela yezdadü ala kesratin lhavaicü illa keramen vecüda &
Vesalli ala muhammedin veelihi veeadıni süeli inneke ala külli şeyin gadir&

Hz. Ali r.a .... Rasulullah (sallalahu aleyhi ve sellem)'den işittiğim bir dua öğreteyim mi ki, onun hakkında şöyle buyurmuştu:"Hangi sıkıntılı kimse, bu duayı okursa mutlaka ALLAH'u Te'ala onun sıkıntısını açar, Hangi dertli okusa kesinlikle ALLAH onun derdini giderir! deyince o, Evet! dedi. Ali r.a ona bu duayı öğretti.

Bu dua gece yapılıyor! "Kimin muradı var okusun! Biiznillah faide görür...

Geceleyin ard arda 3 defa okumayı unutmayın! Bu dua İsmi Azamdan Arşın hazinelerinden denilmiştir!

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin (k.s) Duası
Yâ Rabbî!
Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle.

Yâ Rabbî!
Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme.

Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir. Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim!

O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.

Yâ Rabbî!
Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma.

Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim!
Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin.

Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim!
Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.

Yâ Rabbî!
Rûhumda bir ilim katresi var.

İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim!
Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim!
Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı!
Bizi hidâyete çıkar.

Yâ Rabbî!
Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek,
o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur.

Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.

Ey âlemin yaratıcısı!
Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat,

feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.

Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al.
O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).

Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin.

Amin...

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
HIZIR Aleyhisselamin Ibrahim Et-Temimi Hazretleri´ne getirdigi Hediyeler

HIZIR Aleyhisselamin Ibrahim Et-Temimi Hazretleri´ne getirdigi Hediyeler

HIZIR Aleyhisselam, Ibrahim Temimi Hasretleri´ne:
-Sana hediyeler getirdim, dedi
>Nedir o hediyeler? Diye sordu
-Günes dogmadan ve batmadan önce sunlari oku:

Fatiha Suresi (7) defa
Ihlas Suresi (7) defa
Felak Suresi (7) defa
Nas Suresi (7) defa
Kafirun Suresi (7) defa
Ayet el-Kürsi (7) defa
Sübhanellahi vel hamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber (7) defa
Allahmümme salli ala seyyidina muhammed (7) defa
Allahmümme estagfiruke li ve livalideyye ve li ehli ve ma tevalede minni ve lil mü´minine vel mü´minati el ahyai minhüm vel emvat (7) defa

Bu evrada devam edenlerin elinden melekler tutarak bir gelin gibi cennete etraflarinda yetmis peygamber ve yetmis saf melek oldugu halde girecektir. Her safin uzunlugu dogu bati arasi kadar olacaktir.
Bu hizb ve dualarin esrarini HIZIR Aleyhisselam anlatinca Ibrahim Temimi Hazretleri hayretler icinde kalarak ona:
>Bu hizb ve duaya ait sirlari kim sana bildirdi deyince

HIZIR Aleyhisselam söyle buyurdu:
-Resulü Ekrem (s.a.v) buyurdu. Süphen varsa ona sorabilirsin.
Bunun üzerine ben de mana aleminde Efendimiz (s.a.v)´e:
>Ya Resulellah! HIZIR bu hizb ve dualarin hikmetini senden ögrendigini söylüyor, deyince

Efendimiz (s.a.v) söyle buyurdu:
- HIZIR dogru söylemistir. Cünkü o yeryüzünün alimi ve ebdallarinin reisi, Allah´in askerlerinden biridir.
> Ya Resulellah! Bunu her okuyana bana verilen verilecek midir diye sordum
- Beni Hak Peygamber olarak gönderen Allah´a yemin ederim ki, Allah bunlari okuyanin günahlarini affedip, gazabini onun üzerinden kaldiracaktir. Günahlarini yazan melek günahlarini yazmayacaktir. Bunu ancak saidler okuyacaklar, saki olanlar okumayacaklardir buyurdu. (K. Kulub 1/20)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çeresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah bizleri affedip ellerimizi dergahıdan boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çeresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah bizleri affedip ellerimizi dergahıdan boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

AMİNNN RABBİM hepimizden razı olsun inş darda bırakmasın inş...
selam ve dua ile..

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyül Azîym

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyül azîym

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyül Azîym

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt