Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamberimizin Duâlarından Örnekler (1 Kullanıcı)

YaVekil

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH c.c. kabuletsin..
40 tane;
"La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn"
duasını bütün kardeşlerim ve benden sonraki kardeşim için okudum...
ALLAH c.c. gönlünüzdekini hakkınızda hayırlı,hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı eylesin..
ALLAH c.c. hastalara şifa ,dertlilere deva,borçlulara eda,sıkıntıda olanlara gönül ferahlığı nasib etsin..
Gönlünüzdeki hayırlı duaları kabul etsin inşALLAH..
Amin...​

Allah razı olsun kardeşim, 40 tane de ben okudum. Rabbim dualarımızı kabul etsin Amin...

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
100 okudum

tamer okkan

Kayıtlı Kullanıcı
Rasulullah(sav) Arife günü şu duayı okurdu:

*ّاَللَّهُمَ اجْعَلْ فِى قَلْبِى نُورًا * اَللّهُمَّ اشْرَحْ لِى صَدْرِى وَ يَسِّرْ لِى اَمْرِى

[Allahümmec'al fii kalbii nuuran ve fii basarii nuuraa* Allahümme'şrah lii sadrii ve yessir lii emrii*]

"ALLAH'ım!Kalbimi ve gözümü nurlandır.ALLAH'ım!Göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır."(Buhari)

"Her kim bu duayı Arife günü okursa,büyük mükafata nail olur."

*Amr bin Şuayb(r.a.)'dan rivayet edildiğine göre,Rasulullah(sav) şöyle buyurdu:

"Duaların en faziletlisi Arife Günü yapılan duadır.Benim ve benden önceki Peygamberlerin buyurdukları en hayırlı dua şudur:

ﻻَ اِلَهَ اِللَّهُ وَحْدَهُ ﻻَ شَرِيكَ لَهُ* لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ*

[La ilahe illallahü vahdehüü la şeriike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir]

Manası:ALLAH'tan başka hiçbir ilah yoktur,yalnız O vardır.Onun ortağı yoktur.Mülk onundur.Hamd onundur ve O,herşeye kadirdir."(Tirmizi,Daavat,3585)

*Rivayet edildi ki:Kim Arife Günü aşağıda zikredilen sure ve duaları 100 defa okursa,ALLAHü teala meleklerine şöyle buyurur:"Ey meleklerim!Bu kulum beni zikretti,İhlas-ı Şerif'i okudu.Ondan sonra da Peygamberime salavat-ı şerife getirdi.Ben bu kuluma ne iyilik yapsam azdır.Hatta bu kulum hacları kabul olunmayanlar için "Ya Rabbi!Hacları kabul buyur" dese,onu da kabul ederim."

"Allahümme salli ala muhammedin ve enzelehül mak'adel mukarrabe ındeke yevmel kıyameh"

Rasûlüllâh Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki: "Arefe günü Cenâb-ı Hakk'ın rahmeti o kadar geniştir ki, Cenâb-ı Hakk'ın arefe gününden fazla kullarını cehennemden âzâd ettiği bir gün yoktur. kim arefe gününde dünya ve ahirete ait bir hâcetini (ihtiyacını) Allah'tan dilerse, Hz.Allah hâcetini giderir. arefe gününün orucu geçen sene ve gelecek sene için kefârettir."

bu geceye özel 2 rekat namaz vardır sevabı cok buyuktur...

her rekatında fatihadan sonra 7 ihlası şerife 1 felak 1 nas suresi okunur....

Rabbım kabul buyursun.......

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
...........................selamün aleyküm..................

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun

"Allah'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila

Aysee

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu ekber kebira,velhamdü lillahi kesira.subhanallahi bükreten ve esila.

paylaşımınız için Allah razı olsun.

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c razı olsun ..

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz (asm) hastalara ne gibi duâlar yapmıştır?”

Peygamber Efendimiz (asm) hastalara ne gibi duâlar yapmıştır?”

İnsanın hastalandığında şifâ için sebeplere müracaat etmesi, bu çerçevede doktora gitmesi, doktorun tavsiyelerine uyması, verdiği ilâçları kullanması, hastalığın hikmetlerini kavrayarak sabretmesi ve şifâyı yalnız Allah’tan beklemesi; sağlıklı günlerinde ise sıhhat ve âfiyetini gözetmesi ve sıhhatini bozmamaya dikkat göstermesi hiç şüphesiz şifâ için önemli birer fiilî duâ niteliği taşır. Şifâ için olsun, devâ için olsun, derde derman için olsun, Bedîüzzaman Hazretlerinin ifâdesiyle, duâyı fiilî olarak yapmak, bununla berâber kavlî duâyı da ihmal etmemek gerekir.1

Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâm bir insana teveccüh buyurdu mu, o insanın maddî-mânevî ne hastalığı varsa şifâ bulur, ne derdi varsa kaybolur giderdi. Onun yönelişi şifâ demekti, nazarı şifâ demekti, sözleri şifâ demekti, ilgisi şifâ demekti, gülümseyişi şifâ demekti. Onun getirdiği Kur’ân da şifâ hükmündedir.

* Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, Ebû Katâde’nin genç kalması için şöyle duâ lütfetti: “Efleha’llahü vecheke Allahümme bârik lehû fî şa’rihî ve beşerihî” (Allah yüzünün güzelliğini arttırsın. Allah’ım saçını ve vücudunu kendisi için mübârek kıl.) Ebû Katâde (ra) bu duânın bereketiyle yetmiş yaşında vefât ettiği zaman on beş yaşında bir genç gibi gösteriyordu.2

* Yine bir gazvede Ebû Katâde’nin (ra) yüzüne ok isâbet etmiş ve yırtılmıştı. Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm mübârek eliyle meshetti. Ebû Katâde (ra) der ki: “Kat’iyyen ve asla ne acısını ve ne de cerahatini görmedim.”3

* Bir gün İmam Ebû Kâsım Kuşeyrî Hazretlerinin çocuğu hastalanmıştı. Çok üzüntü çektiği günlerde Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm’ı rüyasında gördü. Ve Efendimiz’den (asm) şifâ talep etti. Peygamber Efendimiz (as): “Oğluna şifâ âyetlerini oku” buyurdu. Hazret-i İmam da oğluna şifâ âyetlerini okudu ve Allah’ın izniyle oğlu şifâ buldu.

Şifâ âyetleri şunlardır:

1- “Ve yeşfî sudûra kavmi’m-mü’minîne ve yüzhib ğayza kulûbihim.” (Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin.)4

2- “Yâ eyyühe’n-nâsü kad câet küm mev’ızatun min Rabbikum ve şifâü’l-limâ fi’s-sudûri ve hüden ve rahmetün li’l-mü’minîn.” (Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerin derdine şifâ, mü’minlere bir hidâyet ve rahmet gelmiştir.)5

3- “Yahrucu mim-butûnihâ şarâbüm-muhtelifün elvânühû fîhi şifâü’l-linnâsi inne fî zâlike le’âyete’l-likavmi’y-yetefekkerûn.” (Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifâ bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır.”)6

4- “Ve nünezzilü mine’l-Kur’âni mâ hüve şifâü’v-ve rahmetü’l-li’l-mü’minîn.” (Biz Kur’ân’da mü’minler için şifâ ve rahmet olan âyetleri indiriyoruz.)7

5- “Ve izâ meridtü fehüve yeşfîn.” (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.”8

6- “Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün.” (De ki: Kur’ân, inananlar için hidâyet ve şifâdır.)9

Resûl-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm hastalara şöyle duâ etmiştir:

1-“Allahümme rabbi’n-nâsi ezhibi’l-be’se işfi. Ente’ş-şâfî. Lâ şifâe illâ şifâüke. Şifâen lâ yüğâdiru sekamen. Allahümme işfi abdeke yenke’ leke adüvven ev yemşî leke ilâ salatin.” (Allah’ım! Ey insanların Rabbi! Şifâ ver! Şifâ veren ancak Sen’sin! Sen’den başka şifâ verecek kimse yoktur! Allah’ım! Şu kuluna şifâ ver ki, Senin bir düşmanına acı versin veya Senin rızânı kazanmak için namaz kılmak üzere yürüsün.)10

2- “Bismillâhi erkîke min külli şey’in yü’zîke min şerri külli nefsin ev aynü hâsidin. Allahümme yeşfîke bismillâhi erkîke.” (Sana ıztırap veren her şeyden, her kıskanç nefisten, her hasetçi gözden Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim. Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim.)11

Dipnot:
1- Sözler, 287, 288;
2- Mektûbât, s. 145;
3- a.g.e., 139;
4- Tevbe Sûresi: 14-15;
5- Yûnus Sûresi: 57;
6- Nahl Sûresi: 69;
7- İsrâ Sûresi: 82;
8- Şuarâ Sûresi: 80;
9- Fussilet Sûresi: 44;
10- Ebû Dâvud, Tıb, 3883; Ebû Dâvud, Cenâiz, 3107;
11- Tirmizî, Cenâiz, 972

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
selamunaleykum. sagolasın sevgili kardeşim. :) allah razı olsun emeklerine saglık

allies

Kayıtlı Kullanıcı
...............guncel.................

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Amin..Amin...Amin....
Allah c.c. razı olsun...
ALLAH c.c. kabuletsin..

40 tane;

duasını bütün kardeşlerim ve benden sonraki kardeşim için okudum...
ALLAH c.c. gönlünüzdekini hakkınızda hayırlı,hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı eylesin..
ALLAH c.c. hastalara şifa ,dertlilere deva,borçlulara eda,sıkıntıda olanlara gönül ferahlığı nasib etsin..
Gönlünüzdeki hayırlı duaları kabul etsin inşALLAH..
Amin...

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
Peygambere kavuşmak isteyen ALLAH(cc) dostu

Peygambere kavuşmak isteyen ALLAH(cc) dostu

Bir gün Allah erenlerinden biri vefat eder. Öbür dünyadaki derecesini merak eden dostlarından biri bir gece rüyasında kendisini görür. Başına gelenleri ve ne gibi bir muameleye tâbi tutulduğunu sorduğunda ermiş şöyle cevap verir:

Ey dostum!., kabre konulduğumda gayet güzel yüzlü bir misk gibi koku saçan iki melek geldiler. Bana "Rabbin kimdir?" diye sordular. Ben şu karşılığı verdim: Bu soruyu bana imtihan etmek için soruyorsanız, bu size yasaktır. Yok eğer öğrenmek için soruyorsanız, hemen belirteyim ki, Rabbim Allah'tır.

Bunun üzerine çekilip gittiler. Ben ise arkalarından, sevgili efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) nerede? Bana ondan haber vermedikçe hiçbir yere kıpırdayamazsınız, diye seslendim. Tam bu sırada bir ses duydum. Sesin sahibi şöyle diyordu: Hz. Muhammed (s.a.v.) benim en değerli kulum ve en şerefli elçimdir. O en yüksek dereceye ulaştırılmıştır. Siz rahatınıza bakınız.

Bu sözleri duyan misk kokulu, güzel yüzlü melekler çekip gittiler.

Yüce Allah (c.c.) cümlemizi bol bol zikrederek kendine yakın olan kullarından eylesin, âmin... Peygamberimiz diyor ki:

Miraç gecesi ucunu bucunu ancak yüce Allah'ın bileceği büyük bir deniz gördüm. Denizin kenarında kuş şekline bürünmüş bir melek duruyordu. Sayısız derecede kanatlara sahipti. Bu meleğin vazifesi neydi?

"Sübhanellahi velhamdü lillahî ve lâ ilahe illallahü velllahü ekber. Velâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim. (Allah her türlü noksan sıfatlardan uzak ve münezzehtir. Hamd, ancak Allah'a mahsustur. Allah'tan başka ilâh yoktur. O uludur. Allah'a dönüş ve ibadet ve tâat etme güç kuvvet ancak yüce ve yüce Allah'ın yardımıyla mümkündür)" diyen cümleleri okuduğunda melek aşağıdaki hareketleri yaparak kıyamete dek onun için Allah'a dua ve estiğfar eder.

Kişi, "Sübhanellah (Allah her türlü noksan sıfatlardan uzak ve münezzehtir)" dediği vakit, melek harekete geçer. "Vel hamdi lillah (Hamd, ancak Allah'a mühsustur)" dediğinde sayısız derecedeki kanatlarını açar. "Ve lâ ilahe illellah (Allah'tan başka ilâh yoktur)" dediğinde havalanarak uçar. "Vellahü ekber (Allah uludur)" sözlerini söylediği vakit, açık denize dalar. "Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim (Allah'a dönüş ve ibadet ve taat etme güç ve kuvveti ancak yüce ve yüce Allah'ın yardımıyla mümkündür)" sözlerini söylediğinde ise daldığı denizden su yüzüne çıkarak kanatlarını silkeler. Her kanat silkeleyişinde sayılara sığmaz su damlaları dökülür. Her dökülen damlayı da sınırsız gücün sahibi olan Allah (c.c.) bir melek olarak yaratır. İşte bu insan kafasının hesap edemiyeceği kadar kalabalık melek gurubu yukarıda adı geçen cümleleri söyleyen kul adına kıyamete kadar, bağışlaması için Allah'a dua ve istiğfar ederler.

-Zübdetül Vaizin-

Peygamberimiz diyor ki:

Yüce Allah (c.c.) kâinatımızı ayakta tutan ve başlıkları Arş'ta bulunan bir takım nurdan sütunlar yaratmıştır. Kişi, "Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resûlüllah (Allah'tan başka ilâh yoktur. Muhammed O'nun kulu ve elçisidir)" dedeği vakit, bu nurdan sütunlar sarsılmaya başlar. Yüce Allah (c.c), "olduğunuz yerde sallanmadan durun ey sütunlar!.." diye emrettiği zaman kendisine şu cevabı verirler: Ey Rabbimiz, siz "Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resûlüllah -Allah'tan başka ilâh yoktur, Muhammed O'nun kulu ve elçisidir-" sözlerini söyleyen kulunu affetmedikçe durmayacak ve sallanmaya devam edeceğiz."

Bunun üzerine yüce Allah (c.c.) şu sevindirici müjdeyi vermiştir:

"O sözleri söyleyen kulumu bağışladım. Haydi durun."

alıntı

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ...

okudum biraz olsun rahatladım ... allah razı olsun ... allaha emanetsiniz ...

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
a.s sizlerdende ALLAH azze ve celle Razı olsn inşA Aeo selam ve dua ile

allies

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardesim.bende sevdiklerime yolladım.kat ve kat sevabı sana gelsin insallah

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı

Zeynep..

Kayıtlı Kullanıcı
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt