Peygamberimizden(s.a.s)Seçme Dualar....
Peygamberimizden(s.a.s)Seçme Dualar....
ALLAHUEKBER
* Allahım!(Rahmetini)umarak,(azabından)korkarak kendimi sana teslim ettim,yüzümü Sana cevirdim,işimi Sana ısmarladım,sırtımı Sana dayadım.Senden başka sığınak,Senden başka dayanak yoktur.İndirdiğin kitabına,gönderdiğin Peygamberlerine iman ettim.(Buhari,Deavat,6.Muslim,Zikr,56)
*Allahım!Benimle günahlarım arasını,doğu ile batıın arasını ayırdığın gibi ayır.Allahım!Beni hatalardan,beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle.(Buhari,Ezan,89.Muslim,Mesacid,147)
*Allahım,bir söz söylememiş,bir yemin etmemiş,bir nezir yapmamış veya bir amel işlememiş olmayayım ki,hepsini sen önceden dilemiş olmayasın.Neyi ki diledin, o olmuştur;olmamasını dilediğin şey de olmamıştır.Güç ve kuvvet ancak Sen'dendir,şüphesiz Sen'in herşeye gücün yeter.Allahım,yaptıgım her dua,Senin rahmet ettiğin,ettiğim her lanet de Senin lanet ettiğin kimse üzerine olsun.Sen, dünyada ve ahirette benim dostum ve Velim'sin.Beni msülüman olarak öldür ve Salihlerin arasına ilhak buyur.(Müsned,5-191)
*Allahım Sen'den muzır bir şeye ve saptırıcı bir fitneye uğramaksızın,kazaya rıza,ölümden sonra rahat bir hayat cemaline bakma lezzeti ve Sana kavuşma şevki istiyorum.Ve zulmetmekten veya düşmanlıga maruz kalmaktan,hata işlemekten veya bağışlanmıyacak bir günaha girmekten Sana sığınırım.(Nesai,Sehv,62)
Kaynak;Sonsuz NUR...