DUA
DUA
Bismillahirrahmanirrahim
Ey bütün alemlerin Rabbi olan Allah’ım sana sonsuz hamd-u senalar olsun, bütün salatu selamlar, rahmet ve selametlikler sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesselem, onun ehli beytine ve bütün ashabi kiramının üzerine olması için huzur izzetinde niyaz ediyoruz, kabul eyle ya Rabbi.!
Rabbimden kalplerimize nur vermesini,her işimizde bizi hayra sevk etmesini niyaz ediyorum.Geçmişi anıp kederlenmekten,riyadan,şuursuzluktan,cehaletten,gıybet etmekten,cehennem ateşinden,kabir azabından,cimrilikten,hasetlikten SANA SIĞINIYORUM ALLAHIM.
Ya Rabbi! Bizden ibadetlerimizi kabul buyur. Çünkü sen her şeyi işitensin, her şeyi bilensin, tövbelerimizi kabul eyle…
Ya Rabbi! Muhakkak ki sen çok merhametlisin, tövbeleri acıyarak kabul edensin, bizimde niyazımızı kabul eyle…
Ya Rabbi, senden istediğimiz rahmet ve merhametindir. Göz açıp kapayıncaya kadar bizi nefsimizle baş başa bırakma. Bizim bütün hallerimizi sen ıslah et. Senden başka İlah yoktur.
Ya Rabbi, beni gözümle ve kulaklarımla nimetlendir. Onları benden hayırlı varisler yap. Zulmedene karşı bana yardım et. Benim hakkımı zulmeden kimsede bırakma.
Ya Rabbi, seni zikir, seni şükür ve güzelce ibadet etmemiz için bize yardım et.
Ya Rabbi, senden hidayet, takva, iffet ve (gönül) zenginliği istiyorum. Lütfeyle Ya Rabbi
Ya Rabbi, bütün işlerimizde akibetimizi güzel yap, dünyaya rezil rüsvay olmaktan ve ahiret azabından bizleri koru…
Ya Rabbi, senden hayırlı işler yapmayı diliyorum. Kötülükleri terk etmeyi ve fakirleri sevmeyi ve beni bağışlamanı ve bana merhamet etmeni diliyorum…
Ya Rabbi, senden işimde sebatı diliyorum, doğru yolda azim istiyorum, senden nimetine şükretmeyi ve sana güzelce ibadet etmeyi istiyorum. Ve sana sadık bir dil selim bir kalp istiyorum…
Ya Rabbi, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırım.
Ey ikram edenlerin en keremlisi ikramın ihsanınla günahlarımızı bağışla, Hz. Kuran’ı hayırlı islerde önder, ahlaki hareketlerimizde rehber, kabirde arkadaş kıyamette yoldaş sırat köprüsü üzerinde Nur, cehenneme karşı sur eyle..!
Ya Rabbi! Kuran’ın her harfine karşılık bize bir halavet, her kelimesine bir keramet, her ayetine bir saadet, her süresine bir selamet ve her cüzüne bir mükafat ver …!
Ya Rabbi! Okuduğumuz ve tilavet ettiğimiz Kuran’ın sevabını Peygamberimiz Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesselemin ruhuna, bütün peygamberlerin ve Resullerin ruhlarına hediye ettik ikram eyle. Çocuklarının, zevcelerinin ,ashabinin ruhlarına, Allah’ın rızası hepsinin üzerine olsun.Babalarımızın, annelerimizin, kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın üzerimizde hakki bulunan erkek ve kadın bütün Müslümanların ruhlarına ulaştır.
Ey bütün ihtiyaçları karşılayıp gideren ve ey bütün duaları kabul buyuran merhametinle dualarımızı kabul eyle…
Ey Merhamet edenlerin en merhametlisi olan Allah’ım.. imanımıza kuvvet, vücudumuza afiyet, gönüllerimize rikkar,dünyada selamet, ahirette saadet ihsan eyleyip, hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda, nasip eyle…
Ya Rabbi! Gözlerimiz perdelenip sevdiğimiz şu güzel dünyamız görünmez olduğu zaman, gözlerimiz Cennetti ala ve cemali Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi vesseleme nazir ve hayran olarak, sağımızda Kuran göğsümüzde iman, fikrimizde havf-i Yezdan ile ….“ Amellerin en hayırlısı bu dünyadan yüce Allah’ı anarak göçmektir”, hadisi şerifine mazhar olup (Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Rasuluhu) „ diyerek son nefesimizi vermeyi hepimize nasip eyle…
Ya Rabbi! Bizi islamdan, Kuran dan, imandan, namustan, hayadan, takvadan, dert verip derman aratmaktan, affettirici efendimiz Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi vesselem şefaatinden mahrum bırakma ….
Ya Rabbi! Dünyada sevgilin Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi vesselemi ziyaret etmeyi, ahirette büyük şefaatine nail olmayı hepimize ve bütün mü’min kardeşlerimize mukadder eyle…
Ya Rabbi! Bize dünyada ve ahirette iyilik ver, bizi cehennemin o korkunç azabından koru.
Ya Rabbi! Zerre kadar şer veya hayır olsun, iğneden ipliğe, yaştan kuruya, her şeyin hesabinin sorulduğu büyük mahkemede, yüksek huzuruna çıktığımız zaman… sen bize annemize babamıza ve affına muhtaç bütün Müslümanlara merhamet ihsan eyle…
Ya Rabbi! İyi amelden başka malın, mülkün, soyun, sopun hiçbir fayda vermediği, boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hak iddia ettiği, ellerin ayakların şahitlik yaptığı, herkesin nefsi yani ulu Allah’ın yüce huzurunda ben nasıl hesap vereceğim diye feryad ettiği ve kişinin hesap vermek endişesiyle kardeşinden, çoluğundan çocuğundan kaçtığı, anasından ve babasından kaçtığı büyük mahkemede…. en büyük affettiricimiz Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesselemin sancağının altında hepimizi haşr ve cem eyle….
Ya Rab, bu dini bize doğru olarak öğrenmeyi ve rızan istikametinde bir hayat yaşamayı, son nefesimizde iman ve Kuran’la ölmeyi bizlere nasip eyle. Dinsiz, imansız olarak canımızı alma, ya Rab bizlere cennetini ve cemalini görmeyi nasip et, Cehenneme yakıt (odun) olmaktan bizleri muhafaza eyle, bütün müslüman kardeşlerimi cennettine nail eyle.
Ya Rabbi! İnsanlığın atası ilk Peygamber Adem (a.s) adlarını bilip bilmediğimiz bütün Peygamberlerin yüzü suyu hürmetine, aşıklar, sadıklar, bağrı yanıklar hürmetine küfrün karşısında, göğsünü siper eden , ayağı Hakka giden, gözü hakki gören, kulağı Hakki işiten, kalbi Allah aşkı ve Peygamber sevgisiyle çarpan müminler hürmetine.
Ya Rabbi! Yer yüzünde ilk Allah evinin temellerini atan İbrahim (a.s.) hürmetine amel defterleri kıyamete dek kapanmayacak hayır sahiplerinin ve ilahi indinde duaları mutlak kabul olunanlar hürmetine dualarımızı kabul eyle…
Rabbimin razı olduğu amelleri işleriz inşallah. Rabbim duaları kabul olan kulların cümlesine ilhak eylesin.
Bütün ölmüşlerimizin ve Sevgili Peygamberimizin (S.AS.) ruhu Allah’u Teala’nın rızası için.
EL FATİHA