Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Paylaşımlardaki Mana,Mesaj ve İçerik Ne İçin? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm;

Bir Müslüman için hayatta en büyük hedef Allah'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Allah'ın rızasını kazanmak da ancak ihlas ve samimiyetle mümkün olur. İhlas ise gerek ibadet ve gerek günlük hayatta sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmek demektir.

İnanç ibadet ve diğer davranışlarımızın Allah teala nezdindeki değerlendirilmesinde yegane ölçü ihlastır. İhlassız yapılan amelin Allah katında hiçbir değeri yoktur. Zira ihlas ibadetin hem ruhu ve hem de özüdür. İhlastan uzak ibadet, cansız cesed ve kuru ağaç gibidir. Nitekim Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de mutlaka ihlasla kendisine ibadet etmemizi emretmektedir.Peygamber Efendimiz Sallalahu Aleyhi Vessellem de konu ile ilgili olarak şöyle buyurmaktadır.

"Şüphesiz Allah Teala, sadece kendisi için ve ancak kendisinin rızası gözetilerek yapılan amellerden başkasını kabul etmez"

Müslüman olarak, hiçbir zaman şu gerçeği hatırdan çıkarmamalıyız: Bizim bütün davranışlarımız, sözlerimiz ve kalbimizden geçen bütün düşüncelerimiz, Cenab-ı Hakkın bilgisi dahilindedir.Bu sebeple bütün davranışlarımızda, insanların değişik tepkilerini düşünmeden önce, Allah Teala'nın değerlendirmesini hesaba katmalıyız.

Allah'ın rızasını kazanma niyetiyle, Müslüman'ın yaptığı her meşru iş; bir ibadet gibi, kendisine sevap kazandırır. Bu bakımdan Müslüman; ilim tahsilinde, iş hayatında, mesleki çalışmalarında, ailevi ve ictimai münasebetlerinde, daima niyetini düzgün tutmalı ve sadece Allah'ın rızasını gözeterek hareket etmelidir.

"Allah, sizin kalıbınıza ve süretinize değil, kalbinize bakar."

Bazı paylaşımları üzülerek ve hayretlere düşerek takip ediyorum.
Mana nedir?
Mesaj nedir?
Hangi tarafından ibret alalım ve yaşantımızda uygulamaya koyalım?
Buna dikkat etmekte fayda yokmudur?

Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim.çok yerinde bir hatırlatma olmuş.bende takip etmekteyim ve soğudum açıkçası.Allah razı olsun.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı paylaşımları üzülerek ve hayretlere düşerek takip ediyorum.Mana nedir?Mesaj nedir?Hangi tarafından ibret alalım ve yaşantımızda uygulamaya sokalım?Buna dikkat etmekte fayda yokmudur?

Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

Aleyküm Selam,
Şahsen ben okuduğum bazı paylaşımlardaki amacın,konu açıp,okuyan veya cevaplayan kişi sayısı gözetip,çoğaltarak ego tatmin etmek olduğunu düşünüyorum.Bunu yaparken başkasının konusu gidecek gitmeyecek,insanlığa faydalı mı? yoksa vebal mı taşıyo konum? soruları aklına bile gelmiyo...
Hayırlara vesile olsun paylaşımınız inşallah...
Duayla...
<<<Rabbim kalbimizi dinin üzerine sabit kıl>>>

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam değerli ablamız;

Konu hakkında sıkıntıyı dile getirmek için bazı kardeşlerimizin konularına girip uyarmakta inanın ki ablamız hoş olmayan tebkilere maruz kalıyoruz.

Hayırlı tebkilere,hayırsız etkiler yakışık almıyor.Zaman zaman paylaşımlarda kalite gerçekten düşüyor,buradaki amaç ve gayemiz belli sağlam kaynaklara dayalı paylaşımlarda bulunmak,bulunanlardan da istifade etmek.

Görüyor ve şahid oluyorsunuz ki magazin basını gibi haram ve helal'in bir arada kaynaştığı paylaşımlar araştırılmadan kopyala yapıştır ile ortaya sunuluyor.

Neden bakmıyoruz ki kim nasıl faydalanır,nasiplenir.Dediğimiz gibi ablamız zaman zaman bu gibi bir süreç sitede atlatılıyor diye düşünüyorum.

Ben şahsım adına açtım bu konuyu site içi görevim ber taraftır.Bir üye kardeşiniz olarak gördüğüm rahatsızlığı dile getirmek istedim.

Konuya olan ilgi alakanız ve yorumunuz için t.ederim.Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız ablamız.

selamün aleyküm kardeşim.çok yerinde bir hatırlatma olmuş.bende takip etmekteyim ve soğudum açıkçası.Allah razı olsun.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykümselam,
Uyarınız için teşekkür ederiz...

suheyb

Kayıtlı Kullanıcı
sitenz çok güzel allah razı olsn ben süheyb hayırlı akşamlar

Kaan Erdem

Yönetici
Evet kardeşim tespit ettiğiniz detaylarda ayrı bir konu.Selametle kalınız kardeşim.

Aleyküm Selam,
Şahsen ben okuduğum bazı paylaşımlardaki amacın,konu açıp,okuyan veya cevaplayan kişi sayısı gözetip,çoğaltarak ego tatmin etmek olduğunu düşünüyorum.Bunu yaparken başkasının konusu gidecek gitmeyecek,insanlığa faydalı mı? yoksa vebal mı taşıyo konum? soruları aklına bile gelmiyo...
Hayırlara vesile olsun paylaşımınız inşallah...
Duayla...

<<<Rabbim kalbimizi dinin üzerine sabit kıl>>>

fedakaranne

Kayıtlı Kullanıcı

Bazı paylaşımları üzülerek ve hayretlere düşerek takip ediyorum.Mana nedir?Mesaj nedir?Hangi tarafından ibret alalım ve yaşantımızda uygulamaya koyalım?Buna dikkat etmekte fayda yokmudur?

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm
Allah razı olsun gerçekten çok yerinde ve hatırlatılması gereken bir konu...
maalesef kopyala yapıştır yöntemi kullanılıyor bir çok konuda ve kaynak araştırılmadan,doğruluk derecesi bilinmeden paylaşıma açılıyor....
Birde daha öncede belirtildiği gibi gün içerisinde aynı kişi tarafından çok fazla konu açılıyor bunların birçoğu hiç okunmadan arşive karışıp gidiyor....herkesin bu konuya duyarlı olması dileğiyle....

selam ve dua ile kalın....

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celaluh razı olsun selametle kalınız.

Bazı paylaşımları üzülerek ve hayretlere düşerek takip ediyorum.Mana nedir?Mesaj nedir?Hangi tarafından ibret alalım ve yaşantımızda uygulamaya koyalım?Buna dikkat etmekte fayda yokmudur?

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

bu işi bir türlü anlamış değilim..

konu açıyor vatandaş çok tartışılacak ve asla bir sonuç elde edilemeyecek bir konu.. ve şunuda ekliyor.. kıymetli paylaşımlarınızı bekliyorum.. ve bakıyorsun 2 günde konu 100-150 mesaj alıyor.. fakat ikna olan yok bi şey öğrenen yok sadece yazılar, yazılar, yazılar... sayfalar dolusu beyanat..

ve konu sahibi herkese tek tek cevap veriyor sağolun varolun.. veya hayır yanlışsın.. ve böylelikle mesaj sayısının yarısı kadar mesaj yazmış oluyor.. merak ediyorum bunu yapan üyelere sevap verilmediği kesinde.. acaba çok mesaj yazana çok paramı veriyorlar..

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam değerli kardeşimiz;

Dediklerinize katılmamak mümkün değil umarım dikkat ederiz.Selametle kalınız kardeşim.

selamünaleyküm
Allah razı olsun gerçekten çok yerinde ve hatırlatılması gereken bir konu...
maalesef kopyala yapıştır yöntemi kullanılıyor bir çok konuda ve kaynak araştırılmadan,doğruluk derecesi bilinmeden paylaşıma açılıyor....
Birde daha öncede belirtildiği gibi gün içerisinde aynı kişi tarafından çok fazla konu açılıyor bunların birçoğu hiç okunmadan arşive karışıp gidiyor....herkesin bu konuya duyarlı olması dileğiyle....

selam ve dua ile kalın....

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim;

Bu tespitlerde mevcut.Selametle kalınız kardeşim.

selamün aleyküm...

bu işi bir türlü anlamış değilim..

konu açıyor vatandaş çok tartışılacak ve asla bir sonuç elde edilemeyecek bir konu.. ve şunuda ekliyor.. kıymetli paylaşımlarınızı bekliyorum.. ve bakıyorsun 2 günde konu 100-150 mesaj alıyor.. fakat ikna olan yok bi şey öğrenen yok sadece yazılar, yazılar, yazılar... sayfalar dolusu beyanat..

ve konu sahibi herkese tek tek cevap veriyor sağolun varolun.. veya hayır yanlışsın.. ve böylelikle mesaj sayısının yarısı kadar mesaj yazmış oluyor.. merak ediyorum bunu yapan üyelere sevap verilmediği kesinde.. acaba çok mesaj yazana çok paramı veriyorlar..

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kaan kardeşim ALLAH CC cümlemizden razı olsun inşallah sendende emeyine sağlık selametle kal

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum abi ben 16 yasindayim ve bana dini konuda eksiklerimin oldugunu sürekli haykiran bi vicdanim bir de aklim var ben internete çok takiliyodum ve hayirli biseyler kazanirsam bu vaktimin de bir degeri olur die düsündüm bu yüzden foruma devemli girmeye calisiyor bana faydali olan konulardan yararlanmaya çalisiyorum...diger forumlari denedim ama bana faydasi olmadi burda belki gereksiz ama ilgimi ceken konularada bakmiyor deilim rahman affetsin...ama burdan baska bu kadar yararli forum bulamadim bende içimden gecenleri paylasiyorum eger paylasimlarimda bir yanlisim olursa tüm üyelerden özür dilerim hakkinizi helal edin lütfen...selametle abim yararli bi konuya deginmissin saol...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt